Fri frakt över 589 kr

Har du varit lojal mot samma doft under flera år? Har du någonsin försökt byta ut din vanliga parfym när årstiderna ändras? Även om vissa drar sig för att byta doft av gammal vana, så gillar andra att skifta parfym från årstid till årstid. Men hur väljer man rätt parfym för årstiden? Från vår till vinter, så kommer vi på Glamazon gå igenom vilka dofter du ska välja för ett fantastiskt resultat varje säsong!

Skifta parfym efter årstiden

Varför ändra din parfym efter årstiderna?

Oavsett om det snöar ute eller solen gassar för fullt, så är en ska säker: du går aldrig hemifrån utan parfym. Vi fokuserar ofta på vår personlighet, vår smak och vår ålder när vi letar efter den perfekta doften. Tvärtemot vad många tror är det inte bara dessa saker vi bör tänka på när det kommer till att hitta den ultimata parfymen. Även om det är sant att doften vi bär ska spegla vem vi verkligen är, bör den också avslöja vårt tänkesätt vid varje given tidpunkt.

Från långa varma sommarkvällar till mörka kyliga vinternätter hemma framför brasan, förändras våra känslor i takt med vädrets skiftningar. Det är inte konstigt att man behöver välja en ny doft när årstiderna förändras. Låt dina känslor vägleda dig och avslöja vem du är. Parfym efter årstid? Det finns mycket att tänka på!

Det finns parfym för varje årstid!

Inom doftvärlden har varje säsong under året sina alldeles egna signaturnoter och dofter. Oavsett om det är varmt och förföriskt eller fräscht och fruktigt, varje parfym avslöjar en annan sida när årstiderna förändras. Läs vidare för alla våra tips om att hitta oemotståndliga dofter, året runt!

På våren dominerar doften av blommor

För att säga adjö till vintern och omfamna vårens ankomst, välj lätta, blommiga parfymer. Våren handlar om förnyelse: den markerar ankomsten av varmare väder och uppmuntrar oss att prova nya dofter. Dagarna blir längre och rikt flödande vegetation skapar en fantastisk bakgrund. Fräscha och finstämda dofter är helt enkelt det perfekta sättet för oss att demaskera vår sensuella sida i takt med vårens ankomst. Välj blommiga, fruktiga noter. Pioner, orkidéer och körsbärsblommor är perfekta för att fånga uppmärksamhet!

Sommaren är här: välj något fräscht

När temperaturerna stiger är det dags att koppla av och njuta av den varma årstiden med en solig semester. Du längtar efter att få komma bort från allt och resa till avlägsna platser. I sommar väljer du en klassiskt fräsch doft medan du slappar vid poolen eller jobbar på din solbränna på stranden. bästa valet Citrusnoter för sin uppfriskande känsla och lavendel och grönt te för sin uppiggande och törstsläckande effekt. Marina doftnoter är särskilt intressanta under sommaren eftersom de påminner oss om böljande vågor. Under sommaren, varför inte välja söta och exotiska parfymer för ett tropiskt men förföriskt resultat? Ge det ett försök!

Höstens ankomst: den kryddiga doften är här för att stanna

Hösten är här: semestern är över för den här gången och det är tillbaka till vardagen. Även om dagarna gradvis blir kortare och temperaturen börjar sjunka, så betyder det inte att det är dags att ge upp eller ge efter! Fokus den här årstiden bör ligga på varma, inkluderande dofter som är fulla av karaktär. Rika träiga och kryddiga noter är utmärkt för denna speciella säsong. Vilka de ultimata doftnoterna är för att värma upp atmosfären och få ditt hjärta att slå lite extra i höst råder det ingen tvekan om. Vi säger mysk, sandelträ och vanilj!

På vintern handlar det om gourmanddofter

Nu är det dags att återuppliva sinnena med rika, djärva dofter. Parfymer med varma noter av bärnsten, kanel och mysk är fulländade för sin uppmuntrande och lugnande effekt. Vintern är även den perfekta årstiden för gourmanddofter: vi kan helt enkelt inte motstå doftnoter av karamell, vanilj, honung och till och med sockervadd. Dessa läckra dofter kommer att få en att lukta så gott, att man nästa vill ta en smakbit av sig själv.

Hur använder man parfym efter årstid?

Det är lätt att anpassa hur man bär parfym för att lämna en fascinerande doft efter sig, oavsett temperaturen på termometern utanför. På sommaren så bör man försöka undvika att använda parfym direkt på huden, om man har som plan att vistas i solen under dagen. Den bästa idén? Spraya lite parfym i ditt hår från avstånd. När sedan ditt hår blåser i vinden kommer det diskret att sprida en del av din doft. Du kan också skapa ett moln av parfym och gå igenom det för att fånga doften på kläderna. Det är det perfekta sättet att skapa en elegant och fräsch doftslöja!

På vintern är det inte lika lätt att lämna en diskret doft efter sig när huden är täckt av flera lager kläder. Vårt råd? Lämna ingenting åt slumpen: parfymera din halsduk, din mössa och din rock.

Välja parfym för våren

Sugen på att fira vårens ankomst? Du kommer inte att kunna motstå en säsongsbetonad vårdoft: perfekt för en nystart!

Tips på vårdofter >>>

Välja parfym för sommaren

Sol, sand och hav: sommarparfymer är otroligt populära! Ta reda på hur du anpassar din doft när temperaturen stiger.

Tips på sommardofter >>>

Välja parfym för hösten

Unna dig en ny höstparfym i september. Ta reda på vilka noter du ska välja för säsongen.

Tips på höstdofter >>>

Välja parfym för vintern

För att höja temperaturen med en vinterdoft, välj en säsongsbetonad komposition som sätter stämningen! Hitta rätt doft för årstiden.

Tips på vinterdofter >>>

Byt din parfym varje säsong: ett djärvt men spännande val för att säkerställa att du alltid bär rätt doft. Tänk utanför boxen och dra nytta av årstidernas skiftningar för att välja en parfym med passande noter. Det finns bara en fråga: kommer du att våga vara otrogen mot din vanliga favoritdoft den här årstiden?

Vilken parfym passar mig >>>

Mer från Glamazon Magasin

Visa alla

Layrite Concentrated Beard Oil Recension

Layrite Concentrated Beard Oil Recension

En bra skäggolja ska inte bara förbättra utseendet på skägget, utan även återfukta huden. Den bör också dofta gott och vara en viktig del av den dagliga skäggvården. Därför har det blivit dags för Herr Glamazon att göra en noggrann...

Läs mer

Hudvårdsrutin för Män inför Midsommar

Hudvårdsrutin för män inför midsommar

Midsommar är en tid för att fira med vänner och familj, njuta av solen och naturen, och för att se ditt bästa ut. Det är inte bara kvinnor som förtjänar en noggrann hudvårdsrutin – även män bör unna sig en...

Läs mer

Hur använder man skäggolja: Den kompletta guiden

Hur använder man skäggolja: Den kompletta guiden

Att använda skäggolja är en viktig del av skäggvården som kan förbättra både skäggets och hudens hälsa. I denna guide går vi igenom varför skäggolja är viktigt, hur man använder den på rätt sätt och de långsiktiga fördelarna med regelbunden...

Läs mer

Hårdtvål eller duschgel: Vad ska man välja?

Hårdtvål eller duschgel: Vad ska man välja?

Både hårdtvål och duschgel är bra produkter för att upprätthålla hygienen, men vilken av dem är bäst för dig? Är det bättre att använda en klassisk fast tvål eller är en flytande duschgel den mest effektiva för dig och din...

Läs mer

7 Hudvårdstips för Golfare

7 Hudvårdstips för Golfare

Golf är en fantastisk sport som låter dig tillbringa mycket tid utomhus. Men den långvariga exponeringen för sol, vind och andra väderförhållanden kan påverka din hud negativt. Här är sju viktiga hudvårdstips för golfare som hjälper dig att hålla din...

Läs mer

Bulldog Anti-Dandruff Shampoo recension

Bulldog Anti-Dandruff Shampoo recension

Bulldog tror på att män ska få ta del av de bästa produkterna som skapats baserat på den äkta potentialen av naturliga ingredienser, därför innehåller Bulldog Anti Dandruff Shampoo jujubebark. Bulldog Anti Dandruff Shampoo är speciellt utvecklat för att rengöra...

Läs mer