Sommarparfym för män

Tro det eller ej, sommaren är precis runt hörnet och den blomstertid nu kommer börjar göra sig påmind med full kraft i våra parker och trädgårdar. Sommar med Ernst kommer tillbaka som en gammal trogen vän och på radio börjar Sven-ingvars sommar och sol att gå på högvarv precis när termometern passerar tjugo celsius.

Man brukar säga att en svala gör ingen sommar men däremot så är en sommarparfym något som framkallar trevliga minnen från tidigare år och kommer bevara de härliga minnena från årets milda månader. Så låt oss utbrista i ett stort hej hej sommar och hjälpa dig hitta en ny sommarparfym för män som håller dig fräsch under de varma månaderna.

Sommarparfym för män

Vad ska vi dofta i sommar? Hur blir vädret i sommar? Var kan man resa i sommar? Kommer det bli en bra sommar? Blir det en en särskild sommar i år? När börjar sommar med Ernst? Blir det sommar i city? Blir det en sommar på landet? Vilken herrparfym ska jag ha på min sommar middag?

Frågorna är som vanligt många inför sommaren och vi svenskar har som bekant ett traumatiskt förhållande till vårt väder och vår älskade sommar men vi kommer alltid i håg dofterna vi bar och sångerna som spelades.

Antingen svettas vi oss igenom en svällande värmebölja eller så får vi tillbringa sommarmånaderna under tak för att himmelens portar har öppnats i ett ihållande sommarregn som inte vill sluta innan hösten gör sig påmind. Vi börjar redan fråga varandra, hur blir vädret i sommar nån gång i februari.

Det är kanske inte så konstigt när den globala uppvärmningen spelar oss spratt år efter år och chanserna växer att värmeböljan kommer göra sin soliga närvaro känd med nya värmerekord innan vi har hunnit smörja in oss med solskyddsfaktor 30. Vi kan inte säga hur vädret kommer bli exakt i sommar men lyckligtvis är vi på Glamazon redo att se till att du behärskar din sommarstil till fullo i all sin fräscha, fruktiga form.

Tips på sommarparfym för män

Här är våra bästa tips på sommarparfym för män så att du kan känna (och dofta) som om du precis kommit ut ur duschen - även när du känner att du gradvis smälter i värmen.

Fräsch sommarparfym för män - The Merchant of Venice Nobil Venetian Blue

Fräsch sommarparfym för män

Till Produkten >>>

Inget slår en fräsch sommarparfym för män som återspeglar friskheten av en medelhavsbris. Nobil Venetian Blue EdP från The Merchant of Venice är en klassisk sommardoft med modern fougére-struktur som ger oss en fräsch öppning med sina friska noter av bergamott, äpple och citron medan hjärtat ger en direkt upplivande kontrapunkt med sina noter av svartpeppar, björk och patchouli. Lägg till den rökiga basen av mossa, ambra och mysk så har du fått en väsentlig sommardoft som du kan komma tillbaka till år efter år.

Träig sommarparfym herr - Claus Porto Agua De Colonia n° 3 Agua Fougère

Träig Sommarparfym för män

Till Produkten >>>

Claus Porto Agua De Colonia n° 3 Agua Fougère är din träiga sommarparfym herr för mjuka kvällar som lätt kan förvandlas till långa sommarnätter. Drömmer du om sommar middag och dans? Det här är doften du behöver för att följa din dröm. Inspirerad av Tróiahalvöns atlantvindar, oändliga stränder och tallskogar är detta en doft sammanställd av alla noter som gör en perfekt gentleman. Tallbarr, galbanum och pelargon ger en öppning som får hjärtat av jasmin, och peppar att slå. Den förförande basen av mossa, cederträ och rökelse ser till att att skapa en Eau de Cologne från Claus Porto som kan hantera allt vad din sommarkväll kan komma att erbjuda.

Blommig sommarparfym för gentlemän -  Truefitt & Hill Clubman Cologne

Blommig Sommarparfym för män

Till Produkten >>>

Allt med Truefitt & Hill Clubman Cologne är dränkt i underbar nostalgi. Denna brittiska Bouquet-doft från Truefitt & Hill som hyllades av drottning Victoria och fick henne att känna sig rörd är en perfekt blommig sommarparfym för gentlemän som vill fira en svunnen tid av elegans. Vävd av sammetslen geranium, ros och cyklamen och fodrad med förgyllda toppnoter av citron och mint är doften som gjord för champagne party och sommar i city. Addera den mjuka träiga basen av ceder, sandelträ, mysk och ambra så har du en romantisk herrdoft för sommar på landet.

Marin sommarparfym herr - Baldessarini Ambré Eau Fraiche

Marin Sommarparfym för män

Till Produkten >>>

Baldessarini Ambré Eau Fraiche är sommar med Ernst gånger tio. Det är så här en berusande sommarparfym för män ska dofta. Ge den kärlek och du får tillbaka det dubbla. Denna androgyna, moderna och lätta doft blandar toner av vattenmelon, aromatiska kryddor och bergamott med ett tilltalande hjärta av muskot, äpple, salvia, cypress och viol. Basen med sandelträ, ek, bärnsten och läder ger kompositionen en imponerande självsäkerhet och elegans framförallt när vädret blir varmare och temperaturen stiger. Ambré Eau Fraiche är en marin sommarparfym herr som tillåter dig själv att bara vara och inte behöva grubbla på frågor som hur blir vädret i sommar. Havet, klipporna och friheten. Det här är en Baldessarini parfym för en riktigt bra sommar oavsett väder.

Den kryddiga sommarparfymen - Musgo Real Spiced Citrus Cologne

Kryddig Sommarparfym för män

Till Produkten >>>

Musgo Real Spiced Citrus Cologne är en härligt stämningsfull sommarparfym för varmare väder som är perfekt för de långa, ljusa kvällarna och disiga sommardagarna som bara handlar om att sväva bort i horisonten. Noter av frisk bergamott, citron och neroli gör sig omedelbart kända, snabbt följt av kryddig ingefära och muskot. Basen med patchouli och vetiver ger de perfekta träaktiga undertonerna. Allt kombineras för att skapa en klassisk kryddig herrdoft som kommer att fungera som en gentleman-komposition under hela sommaren. Förstärk känslan genom att tvätta dig i uteduschen med Claus Porto Musgo Real Spiced Citrus Soap On A Rope eller varför inte i samband med ditt sommardopp i sjön. Detta är en kryddig sommarparfym för gentleman i varje bemärkelse av ordet.

Klassisk sommarparfym för män - Tabac Original

Klassisk sommarparfym för män

Till Produkten >>>

Att gå från vintern till de soligare månaderna är alltid en glädjande känsla, så även i år och förhoppningsvis kommer det bli en bra sommar. Få dofter väcker så många minnen som just Tabac Original med sin distinkta fräscha komposition. Det här är klassikern som aldrig går ur tiden och alltid är rätt omsett årstid. Du kan nästan vara säker på att doften kommer ligga tät när sven-ingvars sommar och sol spelas på dansbanorna runt om i landet i juni, juli och augusti. Vi skulle kunna säga sommar, sommar och sol, havet och vinden, å doft av Tabac Original. Denna klassiska sommarparfym för män fångar känslan av att åter vakna upp från de mörka, kalla månaderna och gå framåt in i våren och vidare in i de fräscha, ljusa nya sommarmånaderna. Tabac Original öppnar upp med härligt friska noter av citron, bergamott, neroli och lavendel och blommar sedan in i ett sommarhjärta av jasmin, ros och violrot. Vid sin bas ger tobak, ambra, mysk och tonkaböna doften sin klassiska karaktär som aldrig går ur tiden och alltid kommer vara rätt. Det här är en manlig parfym med fräsch känsla.