Fri frakt över 589 kr

Ted Lasso är TV-serien på Apple TV+ som har fått tittare över hela världen att bli förälskade i huvudpersonen, spelad av Jason Sudeikis. Med sin charmiga personlighet och snygga utseende har Ted Lasso blivit en inspirerande stilikon för många män runt om i världen med sin välvårdade mustasch och välkammade frisyr.

Så stylar du din Ted Lasso mustasch och frisyr

När det kommer till mustasch och hår så är Ted Lasso en citatmaskin och har gett oss många fina visdomsord som ”En gång försökte jag raka av min mustasch. Det såg ut som om någon hade stulit min överläpp.” Eller mer filosofiska "Håret är som en trädgård. Du måste ta hand om det om du vill att det ska växa.” eller "Jag har alltid trott att en riktig man ska ha en mustasch. Det är som en bebisleksak som du alltid har med dig.” Dessa citat visar Ted Lassos passion för både mustascher och hår och hur viktig det är för honom att ta hand om sitt utseende.

Om du är en av alla de killar som är inspirerad av just Ted Lasso och vill ha samma snygga look som honom, och vill veta hur du stylar din Ted Lasso mustasch och frisyr så är denna guide för dig!

Hur sylar man en Ted Lasso mustasch och frisyr

Här kommer vi på Glamazon att gå igenom allt du behöver veta för att odla och styla en snygg "Chevron" mustasch liknande Ted Lassos. Vi kommer också att visa dig hur du kan få till en frisyr liknande just Ted Lassos, och hur du kan styla den till perfektion. Så om du är nyfiken på att skaffa samma snygga look som Ted Lasso, så är det bara att fortsätta läsa!

Odla Ted Lasso mustasch

Först och främst när det kommer till att få till samma stil som Ted Lasso, så går det inte komma runt att en av de mest ikoniska delarna av Ted Lassos utseende är hans välvårdade "Chevron" mustasch. Chevron mustaschen är en klassisk mustaschstil där mustaschen är bredare vid näsroten och smalnar av mot slutet, vilket ger ett lätt V-format utseende när man tittar på den rakt framifrån. Denna klassiska mustaschstil har funnits sedan tidigt 1900-tal och är fortfarande populär än idag tack var Tom Selleck, Henry Cavill, Freddie Mercury och självklart Jason Sudeikis.

Så här odlar du en Ted Lasso mustasch

För att få till denna klassiska stil och odla en Ted Lasso mustasch som Jason Sudeikis kommer det krävas lite tålamod och regelbundet underhåll. Men som sagt mustaschen är ett måste för att få till stilen, så här är några nyttiga steg du kan följa för att börja odla och underhålla din Chevron mustasch:

1. Låt mustaschen växa ut - Det första steget är att låta mustaschen få växa ut i cirka 4-6 veckor tills den är tillräckligt lång för att stylas. Under denna period, undvik att trimma eller forma mustaschen.

2. Skydda överläppen - Under den första tiden mustaschen håller på och växer till sig så kan det hända att den blir lite stickig mot överläppen. Detta är lätt åtgärdat genom att regelbundet använda ett läppbalsam. Det ser till att läpparna blir skyddade och att mustaschen kan få växa i lugn och ro.

3. Forma mustaschen - När mustaschen har växt ut tillräckligt, använd då en mustaschsax som Percy Nobleman Beard & Moustache Scissors eller trimmer för första gången. Det är nu du ska börja forma din Ted Lasso Chevron-stil. För att göra detta, trimma sidorna av mustaschen så att den smalnar av mot slutet och skapar en lätt V-form. Var väldigt försiktig med saxen eller trimmern och ta det i små steg tills du är nöjd med formen. Detta är viktigt så du inte behöver börja om från början igen med att odla ut mustaschen.

Ett bra Glamazon tips när det kommer till att trimma mustaschen är att bara ansa lite och sedan vänta till dagen efter med att trimma eller klippa lite mer. På vis riskerar man inte att trimma eller klippa för mycket, då det är lätt hänt att man är lite för ivrigt i stundens hetta.

4. Underhåll mustaschen regelbundet - För att hålla din Chevron mustasch i form, måste du underhålla den regelbundet genom att trimma eller klippa den och även forma den när det behövs. Använd en mustaschkam som Kent Brushes Small Pocket Comb för att hålla din skapelse snygg och rak, och ett mustaschvax för att forma din Ted Lasso mustasch till önskad form.

5. Tvätta och vårda mustaschen - Glöm inte att tvätta din mustasch regelbundet med ett skäggschampo som Percy Nobleman Beard Wash för att hålla den ren och fräsch. Du kan också använda en återfuktande skäggolja eller skäggbalm över natten för att vårda den och hålla din mustasch mjuk och följsam.

Med dessa steg har du lagt en bra grund till att odla och underhålla din Ted Lasso mustasch. Tänk bara på att varje person har olika skäggväxt och det kan ta längre tid för vissa att odla ut en fullständig Chevron mustasch.

Så här stylar du en Ted Lasso Chevron mustasch

Jason Sudeikis i sin Ted Lasso mustasch

Nu när du har odlat en snygg Chevron mustasch i Ted Lasso-stil är det dags att styla den till perfektion. Här är några enkla steg för att styla din mustasch:

 1. Tvätta mustaschen med skäggschampo eller en mild ansiktsrengöring.
 2. Kamma mustaschen med en mustaschkam för att räta ut den och få den i rätt form.
 3. Applicera en liten mängd mustaschvax på fingertopparna och arbeta in formulan i mustaschen. Var noga med att inte använda för mycket vax för att undvika att mustaschen blir tung eller kladdig.
 4. Forma mustaschen till önskad form med hjälp av fingrarna eller en kam. Var noga med att ta det försiktigt och att inte dra i mustaschen för mycket.
 5. Avsluta med att kamma mustaschen för att räta ut den och ge den en jämn form.

Vilka produkter behöver jag för att styla min Ted Lasso mustasch?

För att styla din Ted Lasso mustasch behöver du som vi redan nämnt en mustaschkam och även ett bra mustaschvax som Percy Nobleman Moustache Wax. En mustaschkam är alltid användbar för att räta ut och forma mustaschen till önskad form. Mustaschvaxet ger mustaschen stadga och gör det lättare att forma den till rätt form. Det är viktigt att välja ett mustaschvax av hög kvalitet för att undvika kladdiga rester eller få en tung känsla i mustaschen.

Skaffa Ted Lasso frisyr

Nu när vi är klara med Ted Lasso mustaschen, så är det frisyren som gäller för att få till helheten. Jason Sudeikis som spelar Ted Lasso har rätt tjockt och fylligt hår vilket gör det enkelt för honom att få till sin naturliga fade-frisyr med sidbena. Men bli inte orolig nu om du har tunt hår, då detta även är en perfekt frisyr för just män med tunt hår på grund av frisyrens volym vilket gör det lätt att kamouflera en annalkande liten flint. Eller för att säga det som Ted Lasso - "Jag vet att mitt hår inte är lika lockigt som det brukade vara, men jag tror fortfarande att jag har en bra frisyr”.

Jason Sudeikis i sin Ted Lasso frisyr

Jason Sudeikis har en ganska enkel frisyr i TV-serien "Ted Lasso". Han har kort hår som är något längre uppe på huvudet och klippt på sidorna och baksidan. Uppe på huvudet är håret stylat uppåt och lite åt sidan i en lätt sidbena, med en lätt textur för att ge volym och rörelse. Frisyren är ganska klassisk och enkel att underhålla, vilket passar Ted Lassos avslappnade och jordnära personlighet.

För att styla en frisyr liknande Ted Lasso behöver du följande produkter:

 1. Schampo och balsam: För att tvätta och vårda ditt hår.
 2. Pre-styling: En produkt som appliceras på fuktigt hår för att ge håret volym och textur. Det kan vara en texturspray, mousse eller liknande.
 3. Hårtork: För att torka håret och forma det med hjälp av värme.
 4. Rundborste: För att forma håret med hjälp av värme från hårtorken.
 5. Stylingprodukt: En stylingprodukt som appliceras på torrt hår för att ge frisyren struktur och stadga. Det kan vara en pomada, hårvax eller liknande.
 6. Hårkam eller borste: För att forma håret till önskad form.
 7. Hårspray: För att fixera och skydda frisyren från att falla sönder under dagen.

Det är viktigt att välja rätt produkter för din hårtyp och att inte använda för mycket av produkterna. Det kan också vara en bra idé att prova olika hårprodukter för att hitta de som fungerar bäst för dig och din frisyr.

Styla din Ted Lasso frisyr:

För att styla din frisyr liknande Ted Lassos behöver du lite stylingprodukter och verktyg som vi nämnt här ovan. Här är stegen för att få till frisyren:

Steg 1: Tvätta håret

Att tvätta håret med schampo och balsam, är en viktig del av att styla din frisyr somTed Lasso. När du rengör håret tvättar du bort eventuellt smuts och olja som kan göra håret svårt att styla. Här är några tips för att tvätta ditt hår på bästa sätt:

1. Välj rätt schampo - Välj ett schampo för män som passar just för din hårtyp. Om du har torrt hår, välj ett återfuktande schampo för torr hårbotten. Om du har fett eller oljigt hår, välj ett schampo för fett hår som är speciellt utformat för att ta bort olja och fett. Har du tunt skandinaviskt hår och behöver hjälp att återuppbygga håret så ska du satsa på ett bra schampo för tunt hår.

2. Skölj håret - Innan du applicerar schampo, blöt håret ordentligt med varmt vatten.

3. Applicera schampo - Applicera en liten mängd schampo i handflatan och arbeta in det i håret. Koncentrera dig på hårbotten och massera försiktigt med cirkulära rörelser för att rengöra och stimulera hårbotten.

4. Skölj noga - Skölj ur håret noga med varmt vatten för att få bort allt schampo.

5. Applicera balsam - Om du har torrt eller skadat hår bör du applicera balsam för att återfukta och vårda håret. Applicera ett återfuktande hårbalsam för män i längderna och ute i topparna av håret och låt det sitta i några minuter innan du sköljer ur formulan.

6. Skölj igen - Skölj ur balsamet med kallt vatten för att sluta hårsäckarna och ge extra glans till håret.

När du tvättar håret är det viktigt att veta hur ofta ska man tvätta håret och inte gnugga eller tvinna håret för mycket eftersom det kan skada hårets struktur och göra det svårare att styla frisyren. Efter att du har tvättat håret är det viktigt att försiktigt handdukstorka det och inte gnugga för mycket, eftersom detta kan skada håret.

Steg 2: Applicera pre-styling i håret

Steg 2 är att applicera en pre-styling produkt i håret innan du börjar styla det. Pre-styling produkter används för att ge håret mer volym, textur och grepp, vilket hjälper till att skapa en bättre grund för dina efterföljande stylingprodukter och för att hålla din Ted Lasso frisyr på plats under dagen.

De vanligaste pre-styling produkterna är textursprayer och mousse. Texturspray är en spray som ger håret textur och volym samtidigt som den ger grepp för dina efterföljande stylingprodukter att fästa på. Hårmousse är en skumliknande produkt som också ger volym och textur men fungerar bäst för tunnare hårtyper.

För att använda en pre-styling produkt, så börja med att spraya textursprayen på håret eller applicera lite hårmousse i handflatan och fördela jämnt genom håret från rötterna ända ut till topparna. Använd inte för mycket, börja med en liten mängd och addera mer om det behövs.

Genom att använda en pre-styling produkt som texturspray eller hårmousse kan du skapa en bättre grund för dina övriga stylingprodukter och få en mer hållbar frisyr.

Steg 3: Föna håret

Steg 3 i att styla din frisyr liknande Ted Lassos är att föna håret. När du har tvättat och handdukstorkat håret och applicerat pre-styling, är det dags att använda en hårtork och en rundborste för att forma håret till önskad stil.

Börja med att applicera en värmeskyddande produkt i håret som exempelvis Depot N° 316 Styling Cream för att skydda det från hårtorkens värme. Sedan tar du en rundborste och börjar föna håret sektion för sektion, samtidigt som du borstar håret uppåt och ut från huvudet. Föna topparna av håret uppåt och lite åt sidan för att skapa den klassiska sidbena-looken som Ted Lasso har.

Jason Sudeikis med sin frisyr som Ted Lasso

När du har fönat håret färdigt och det är torrt, kan du gå vidare till att applicera valfri stylingprodukt för att ge håret lite mer stadga och volym. Tänk bara på att använda ditt val av produkt sparsamt och inte överbelasta håret med för mycket stylingprodukter.

Steg 4 Applicera Pomada, Hårvax eller Paste

Steg 4 i att styla din Ted Lasso frisyr handlar om att applicera pomada, paste eller hårvax i håret. Det är olika varianter på stylingprodukter som hjälper till att forma och fixera frisyren så att den håller hela dagen. Det finns flera olika varianter av stylingprodukter att välja mellan, så det är viktigt att hitta en produkt som passar just din hårtyp och den önskade stilen.

För att få till en frisyr liknande Ted Lassos kan du exempelvis använda en matt pomada som Depot N° 302 Clay Pomade som ger hög flexibel stadga med matt finish, eller applicera ett hårvax som Depot N° 303 Modelling Wax som ger ökad volym, stadga och struktur med en naturlig finish utan att håret ser för blankt eller fett ut. Även Depot N° 312 Charcoal Paste är ett bra val på hårpaste för att få till din Ted Lasso frisyr, då den tillför textur och definition med snygg finish. Alla tre stylingprodukterna ger också rörlighet till håret, vilket passar bra för en mer avslappnad och naturlig look.

För att applicera stylingprodukten, Så ta en liten mängd pomada, hårvax eller paste på fingertopparna och arbeta in formulan i händerna så att produkten blir varm och lätt att fördela i håret. Applicera sedan produkten i håret genom att arbeta det jämnt från rötterna till topparna, se till att täcka hela håret för en enhetlig finish. Jobba bakifrån och framåt. Var noga med att inte använda för mycket produkt på en gång, börja med en liten mängd och lägg till mer efterhand om det behövs.

När du har applicerat ditt val av stylingprodukt i håret kan du börja forma frisyren till önskad form. Använd fingrarna eller en kam för att forma håret uppe på huvudet och ute på sidorna, och för att få till den klassiska sidbena-looken, använd en rundborste och glöm inte att föna håret uppåt och lite åt sidan när du stylar din Ted Lasso frisyr.

Kom bara ihåg att det är viktigt att inte överbelasta håret med för mycket stylingprodukter. Använd bara så mycket som behövs för att få till önskad stadga och form i frisyren. Överanvändning av stylingprodukter kan göra att håret ser tungt och fett ut, och det kan också vara svårt att tvätta ur resterna från produkterna vid dagens slut.

Steg 5: Forma håret

Nu blir det lite mer utförlig repetition från tidigare steg, men dock så viktigt för att att få till din Ted Lasso frisyr. Det är helt enkelt dags att forma håret till önskad look. Använd fingrarna eller en hårkam för att forma håret uppe på huvudet och på sidorna till önskad frisyr. För att få en mer avslappnad look, kan du använda fingrarna och rufsa till håret lite.

Styla din frisyr som Jason Sudeikis i Ted Lasso

Om du vill ha en mer strukturerad look, använd en kam eller hårborste för att forma håret i den riktning du vill ha det. Om du vill ha extra stadga, kan du applicera lite mer pomada, hårvax eller paste och forma håret ytterligare.

Tänk bara på att inte överarbeta håret, då det kan göra att frisyren ser tung och oproportionerlig ut. Försök att arbeta försiktigt och gradvis, och stoppa när du är nöjd med resultatet.

När du är klar med att forma håret, ta en sista titt i spegeln och justera om det behövs. Om du är nöjd med resultatet, är du klar att rocka din Ted Lasso-inspirerade frisyr!

Steg 6: Avsluta med en hårspray

Det sista steget när du stylar din frisyr liknande Ted Lasso är att avsluta med lite hårspray för att fixera och skydda frisyren. En hårspray för män som exempelvis Depot N° 306 Strong Hairspray hjälper till att hålla frisyren på plats hela dagen och motverkar att den faller platt eller tappar formen.

När du väljer hårspray, se till att välja en lätt variant som inte gör håret stelt eller klibbigt. Spraya håret från en armlängds avstånd, och försök att täcka hela frisyren jämnt. Undvik att spraya för mycket på en plats, eftersom detta kan göra att håret känns stelt och otrevligt.

Ett annat tips är att välja en hårspray med UV-skydd, eftersom detta hjälper till att skydda håret mot solens skadliga strålar och hjälper till att bevara hårets naturliga färg.

Med hjälp av dessa steg kan du styla en frisyr liknande Ted Lasso på ett enkelt och effektivt sätt. Kom ihåg att varje persons hårstruktur och ansiktsform är unik, så experimentera med olika tekniker och produkter för att hitta vad som fungerar bäst för dig. Det kan krävas lite övning för att få stilen precis rätt, men med lite tid och tålamod kan du få till en snygg look som matchar din Ted Lasso mustasch.

"Jag tror att en mustasch kan säga mycket om en man. Som att han är självsäker och inte rädd för att skilja sig från mängden.” - Ted Lasso säsong 1, avsnitt 3

Efter att ha tagit dig an utmaningen att återskapa Teds ikoniska stil, kanske du undrar var du kan njuta av hans äventyr och lära känna karaktären bättre?

Var kan man se Ted Lasso?

Apple TV+ är svaret. Det är hemmet för den charmiga fotbollstränaren och hans otroliga äventyr. För dig som letar efter "Ted Lasso Sverige", är Apple TV+ platsen att besöka. Njut av varje inspirerande ögonblick som Ted Lasso har att erbjuda. Och när du beundrar hans mustasch och frisyr på skärmen, kan du känna en extra stolthet i att veta att du nu har kunskapen och verktygen för att återskapa denna stil fullt ut. Så koppla av, starta Apple TV+ och låt dig förföras av Ted Lassos värld.

Så stylar du din Peaky Blinders frisyr >>>

Mer från Glamazon Magasin

Visa alla

Layrite Concentrated Beard Oil Recension

Layrite Concentrated Beard Oil Recension

En bra skäggolja ska inte bara förbättra utseendet på skägget, utan även återfukta huden. Den bör också dofta gott och vara en viktig del av den dagliga skäggvården. Därför har det blivit dags för Herr Glamazon att göra en noggrann...

Läs mer

Hudvårdsrutin för Män inför Midsommar

Hudvårdsrutin för män inför midsommar

Midsommar är en tid för att fira med vänner och familj, njuta av solen och naturen, och för att se ditt bästa ut. Det är inte bara kvinnor som förtjänar en noggrann hudvårdsrutin – även män bör unna sig en...

Läs mer

Hur använder man skäggolja: Den kompletta guiden

Hur använder man skäggolja: Den kompletta guiden

Att använda skäggolja är en viktig del av skäggvården som kan förbättra både skäggets och hudens hälsa. I denna guide går vi igenom varför skäggolja är viktigt, hur man använder den på rätt sätt och de långsiktiga fördelarna med regelbunden...

Läs mer

Hårdtvål eller duschgel: Vad ska man välja?

Hårdtvål eller duschgel: Vad ska man välja?

Både hårdtvål och duschgel är bra produkter för att upprätthålla hygienen, men vilken av dem är bäst för dig? Är det bättre att använda en klassisk fast tvål eller är en flytande duschgel den mest effektiva för dig och din...

Läs mer

7 Hudvårdstips för Golfare

7 Hudvårdstips för Golfare

Golf är en fantastisk sport som låter dig tillbringa mycket tid utomhus. Men den långvariga exponeringen för sol, vind och andra väderförhållanden kan påverka din hud negativt. Här är sju viktiga hudvårdstips för golfare som hjälper dig att hålla din...

Läs mer

Bulldog Anti-Dandruff Shampoo recension

Bulldog Anti-Dandruff Shampoo recension

Bulldog tror på att män ska få ta del av de bästa produkterna som skapats baserat på den äkta potentialen av naturliga ingredienser, därför innehåller Bulldog Anti Dandruff Shampoo jujubebark. Bulldog Anti Dandruff Shampoo är speciellt utvecklat för att rengöra...

Läs mer