Hur ofta ska man tvätta håret?

Det är ett problem som kan få dig att klia dig i hårbotten - men hur ofta ska ditt hår få träffa schampot?

Hur ofta ska man tvätta håret kille

Hur ofta ska man tvätta håret?

Det är en enkel fråga. Hur ofta ska man tvätta håret? Men detta är en fråga som tycks ge helt olika svar från kille till kille, beroende på vem man frågar. Till och med medicinska experter och specialister är oense vad som gäller i den här frågan. Majoriteten av oss hoppar bara in i duschen varje morgon, öppnar vår schampoflaska och ger vår hårbotten en halvhjärtad tvätt. Vem bryr sig om det är en grundlig rengöring? Varför bry sig om att lägga tid på kluvna hårtoppar? Vem använder ens hårbalsam?

Men ditt hår är dyrbart, och om du fortsätter att misshandla det på det här sättet blir det snart trött på att ignoreras och kan falla av. Det är inget du vill ska ske. Så för att förhindra att hårsäckarna checkar ut ska vi ge några Glamazon tips på hur ofta man som kille ska tvätta håret.

Tvätta håret en gång varannan dag …

Den enklaste och vardagligaste regeln är att tvätta håret en gång varannan dag, Men detta beror självklart på hårlängden. Har man en kort texturerad frisyr så är varannan dag ganska passande att tvätta håret för att undvika att torka ut hårbotten med överdriven rengöring.

Med längre hår kan du vänta längre mellan tvättarna ...

Och det är här det blir lite mer komplicerat. Medan det oftast räcker att tvätta håret varannan dag för män med kort hår, så riskerar män med längre hår att tvätta bort de viktiga essentiella naturliga oljorna från håret om de försöker denna metod. Även om det inte finns några fasta regler för frågan om hur ofta ska man tvätta håret som kille? Så kan längre hår i allmänhet komma undan med mindre frekvent rengöring. För längre hår rekommenderar vi var tredje till fjärde dag istället för att ha alternativa dagar eller varannan dag som för kortare hår. Det viktiga är att alltid använda ett milt, sulfatfritt schampo för män.

Tänk på vilka produkter du använder …

Enligt vår erfarenhet använder de flesta män för hårt schampo och även för mycket av det när de ska tvätta håret. Troligtvis gör de det för att de tycker håret känns för fett eller för att det blivit svettigt efter ett träningspass. Men det finns problem när håret tvättas för entusiastiskt och för ofta.

Så vilka schampon och hårbalsam för män ska vi använda om vi tvättar håret oftare än varannan dag?

Du bör använda ett schampo för män som är speciellt formulerat för daglig användning, och bara en liten mängd, särskilt om håret är torrt. När det gäller balsam, rekommenderar vi att du använder det varje gång du schamponerar om ditt hår är torrt, men om ditt hår är normalt eller oljigt, räcker det med att använda balsam för män varannan gång du tvätta håret. Ju fetare håret är, desto lättare bör ditt balsam vara. Om håret är lockigt så tenderar det att bli torrt och mer sprött och behöver balsam regelbundet.

Slutsats: Så, hur ofta bör man egentligen tvätta håret?

Om du undrar hur ofta du som kille ska tvätta ditt hår, finns det tyvärr inget enkelt svar. För män med kortare frisyrer är en gång varannan dag oftast tillräckligt. Har du däremot längre hår, är det bättre att begränsa tvättandet till var tredje eller fjärde dag för att bevara de naturliga oljorna i håret.

Men hårtvättfrekvensen kan också bero på andra faktorer som din livsstil och årstiden. Efter en svettig träningsdag eller under varmare månader kanske du behöver tvätta håret oftare. Och glöm inte: valet av schampo och balsam spelar också en stor roll. Försök använda milda, sulfatfria schampon och anpassa användningen av balsam efter din specifika hårtyp.

Genom att följa dessa riktlinjer kommer du inte bara att bevara ditt hårs hälsa men också se till att du inte överdriver eller underdriver din hårvård.

Skillnaden på torr hårbotten eller mjäll >>>