Fars dag presenttips 2023

Söndag den 12:e november 2023 är det fars dag. Denna dag ägnar vi mer uppmärksamhet åt våra kära pappor än vi norrmalt brukar göra. Vi har firat fars dag i Sverige med presenter ända sedan början på 1930-talet. Men vi firar inte bara vår far här i Sverige med en egen högtidsdag. Utan fars dag är ett globalt fenomen som firas på olika dagar enligt sina traditioner och högtider lite beroende vart på jorden man befinner sig.

Hos oss i Sverige infaller alltid fars dag den andra söndagen i November, men i USA firas alla fäder alltid den tredje söndagen i juni. I Portugal, Spanien och Italien har man valt att fira fars dag den 19 mars för att hylla och lyfta fram pappan som genom historien fått finna sig i skuggan av sin fru och adoptivson. Denna dag är även känd som Sankt Josefs högtid och pappan som firas under fastan är Josef från Nasaret, Jungfru Marias make och Jesus bonuspappa. I och med att denna dag infinner sig under katolicismens fasta så är fars dag ett välkommet inslag för att tillfälligt bryta stillsamheten och samla familjen, duka upp en fest middag och hylla sin pappa med en fars dag gåva.

Fars dag presenttips

Många firar vanligtvis fars dag i Sverige genom att ge uppskattade presenter till pappa, erbjuda en utsökt middag eller uppvakta sin far med frukost på sängen. Men ibland är det lättare sagt än gjort att hitta en lämplig gåva som uppskattas och inte lämnas oanvänd. Strumpor och slipsen har alltid varit de mest förekommande och vanligaste farsdagspresenterna genom historien, och detta går knappast att missa.

 

Presenttips till pappa

Men tiderna förändras och handen på hjärtat, hur kul är det egentligen med ett par strumpor i present? Och hur många slipspar behöver pappa? Låt istället välmående och lycka få stå i fokus när du väljer gåva att skämma bort far med på hans stora dag. Hos oss på Glamazon kan du handla lyxiga och bra farsdagspresenter som pappa kommer uppskatta. Allt från bra hudvård för män, lyxig herrparfym och välgörande skäggvård till underbara rakprodukter. Låt oss få guida dig och ge våra bästa Glamazon presenttips till pappa på fars dag i år!

Hudvård som fars dag present

Kanske har din kära far redan en neccesär eller ett badrumsskåp fullt med olika produkter för hudvård, om inte så har du nu äntligen chansen att få med pappa i matchen lagom till fars dag! Manlig hudvård har bokstavligen exploderat under de senaste åren, och för män är det numera en självklarhet att investera i en effektiv hudvårdsrutin. När du ska välja produkter för hudvård som fars dag present så är det bra att utgå från pappas ålder, behov och hudtyp. Det är inte så stor skillnad mellan mäns hud och kvinnors om vi bortser från skäggväxten, och specifika produkter behövs för att en hårt arbetande pappa ska se fräsch, pigg och utvilad ut. Ge bort en rengörande ansiktsskrubb som Ecooking Cleansing Scrub eller en rengörande ansiktsmask som Bulldog Oil Control Face Mask.

Ecooking Cleansing Scrub

Fars dag presenttips Ecooking Cleansing Scrub

Detta är en väldigt bra ekologisk ansiktsskrubb och uppskattad farsdagspresent. Ecooking Cleansing Scrub är tänkt att användas varje dag så det är en enkel produkt för pappa att börja använda. Han behöver bara byta ut sin vanliga rengöring och börja tvätta ansiktet med denna produkt i stället. Peelingkornen är stora och grova vilket ger en skön, rivig känsla med bra peelingeffekt. Det är hög tid för pappa att kickstarta cellförnyelsen i huden, polera hudytan och ge ansiktet lite välbehövligt glow. En ekologisk ansiktspeeling som rekommenderas.

Till Produkten >>>

Läs Recensionen >>>

Bulldog Oil Control Face Mask

Fars dag present Bulldog Oil Control Face Mask

Bjud pappa på en spadag med mannens bästa vän för klar, fräsch hud. Bulldog Skincare Oil Control Face Mask är en trevlig farsdagspresent som kommer se till att pappas porer upplevs mindre synliga. Detta är bästa djuprengörande lermask för män, först och främst resultatet, men även att den inte får huden att strama av torrhet när masken sköljts av. Det här är en fars dag present som verkligen ger pappa egentid av hög kvalitet. Låt din far få stänga av bruset en stund och hitta balans i tillvaron. En rengörande lermask för män kan därför vara dubbelt fördelaktig. Den ger pappa en anledning till att få koppla av och ta hand om sig själv samtidigt som din fars hud får en hjälpande hand. Varför inte passa på att lägga en mask på dig själv och tillbringa lite kvalitetstid tillsammans med din far på hans dag.

Till Produkten >>>

Läs Recensionen >>>

 

Lyxig herrdoft som fars dag present

Överaska pappa med en elegant, kryddig eller fräsch herrparfym i present som passar din fars personlighet och stil. En klassisk herrdoft är en populär gåva som oftast träffar helt rätt. Det är förhållandevis rätt enkelt att köpa parfym till någon annan. Förhållningsregeln är att utgå från pappas personlighet eller hur han är i sitt sätt. För den aktiva eller lekfulla pappan kan du välja en herrdoft med tydliga citrusnoter, och för den lugna fadern kan du välja en mer kryddig komposition med vanilj eller träiga noter. Det finns också klassiska, tidlösa herrdofter från populära märken som Truefitt & Hill, Claus Porto och Floris London som alltid är ett bra presenttips till pappa.

Floris N° 89 Aftershave

Fars dag present Floris No 89 Aftershave

Låt pappa få dofta som James Bond på fars dag. Floris N° 89 Aftershave är ett klassiskt rakvatten med en helt fantastisk doft. Den är svårslagen och mer klassisk gentleman än så här blir det inte. Floris N° 89 var favoritdoften hos James Bonds skapare Ian Fleming som även bestämde att just denna herrparfym från Floris London med bland annat bergamott, lavendel och cederträ skulle vara en av orsakerna till den ikoniska agentens framgångar. Det är bara smokingen och martinin som fattas för att pappa ska bli den hjälte han alltid varit i vått och torrt. Passa även på och komplettera med Floris N° 89 Shaving Cream och du har en klassisk fars dags present som pappa kommer njuta av varje dag.

Till Produkten >>>

Claus Porto Musgo Real Orange Amber Cologne

Fars dag present Claus Porto Musgo Real Orange Amber Cologne

Om framgång har en doft så är det Claus Porto Musgo Real Orange Amber Cologne. En mogen, elegant och klassisk herrparfym från Musgo Real som lätt kan bli din bästa fars dag present någonsin. Kompositionen är en varm, uppfriskande citrusdoft som är kryddad med en hint rosmarin, lavendel och mysk. Vågar man sticka ut hakan lite extra, så är det så här en pappa ska dofta. En mycket sofistikerad och elegant herrdoft som passar bra till alla tillfällen och på Cologne gör den sig alldeles ypperligt. Komplettera med en fast tvål i samma doft så pappa även kan tvätta sig med denna eleganta komposition.

Till Produkten >>>

 

Farsdagspresent för snyggt skägg

Under de senaste åren har trenden med skägg kommit för att stanna, och många män vill nu ta hand om sitt älskade ansiktshår med rätt produkter. Om din far har skägg och inte använder ett skäggschampo så är det den absolut bästa fars dag present du kan köpa till honom. Det är den fundamentala produkten i alla skäggvårdsrutiner som tyvärr alldeles för många skäggiga herrar hoppar över att använda. Vill man ha snyggt skägg så börjar det helt enkelt med rätt sorts rengöring. Även en skäggolja är en uppskattad och bra gåva att ge till far så han kan mjukgöra sitt ansiktshår och återfukta huden under. Oljor för ansiktshåret finns både med och utan doft och ett tips är att titta in skäggolja bäst i test för att hitta den som passar din far bäst till fars dag. Slutligen så är en skäggborste en mycket bra farsdagspresent för snyggt skägg. Den hjälper till att forma och hålla ordning på ansiktshåret. Med dessa tre skäggprodukter har pappa en komplett rutin. Tvätta, återfukta och forma. Men det bästa är att pappa kommer bli så mycket kramvänliggare när han inte längre har något torrt, stickigt skägg som känns som stålull. Så rätt skäggprodukter till fars dag är en win-win för hela familjen.

Percy Nobleman Beard Wash

Fars dag present Percy Nobleman Beard Wash

Med detta veganvänliga skäggschampo så kan pappa snabbt glömma all torrhet, mjäll och irritation i sitt skägg. Percy Nobleman Beard Wash arbetar för att stärka, mjukgöra och återfukta varje skäggstrå med perfektion. En perfekt present till fars dag som rengör ansiktshåret effektivt och upprätthåller en hälsosam balans av hudens naturliga oljor tack vare sin milda, vårdande formula. Doften andas klassisk elegans med sin fräscha blandning av citron och cederträ.

Till Produkten >>>

Läs Recensionen >>>

Mr Natty Beard Brush

Fars dag present Mr Natty Beard Brush

Om du letar efter en fars dag present till din skäggiga pappa så är Mr Natty Beard Brush vårt tips på gåva. Detta är en kvalitets skäggborste i bokträ försedd med borst av svinhår. Borsten är perfekt för att distribuera hudens naturliga oljor genom skäggstråna och motverkar kliande ansiktshår. Det som gör att din far kommer älska att borsta skägget med den här borsten är för att stråna är klippta lite ojämnt så de lättare kommer igenom hela skägget.

Till Produkten >>>

 

Fars dag presenttips på rakprodukter för män

Ett annat bra fars dag presenttips är klassiska rakprodukter för män, som även ger din pappa de bästa förutsättningarna att få en jämn och felfri rakning. Det är alltid en uppskattad present att få en lyxig rakhyvel och rakborste samt även en välgörande after shave balm att smörja in huden med efter rakningen. Hos oss på Glamazon finns även bra rakkit med alla de produkter din far behöver för att uppnå en perfekt rakning varje dag.

Edwin Jagger 3ONE6 Stainless Steel Blue DE Safety Razor

Fars dag present Edwin Jagger 3ONE6 Stainless Steel Blue DE Safety Razor

En rakhyvel som levererar en oöverträffad nära rakning med minimal bladkänsla som present till fars dag är ett säkert tips. Att den har ett handtag av blå anodiserad aluminium förhöjer den lyxiga känslan maximalt. Pappa kommer älska att raka sig med Edwin Jagger 3ONE6 Stainless Steel Blue DE Safety Razor varje dag.

Till Produkten >>>

Musgo Real Classic Scent Shaving Cream

Fars dag present Musgo Real Classic Scent Shaving Cream

En ny rakkräm till pappa, är ett välkommet fars dag present tips som alltid fungerar. Att den dessutom bevarar fukt, skyddar och mjukgör huden som inget annat kommer göra gott för din far. Musgo Real rakkrämen har en genialisk formula med ullfett som gör att löddret blir drygt, stabilt och så där fantastiskt småbubbligt. Kompositionen är en solklar vinnare och ger en doft som pappa och hela familjen kommer älska. Ska din far raka sig med en bra rakkräm se då till att det är Musgo Real Classic Scent Shaving Cream. Den har en formula som imponerar, gör ett fantastiskt jobb både med och utan rakborste och resultatet blir utmärkt oavsett om pappa rakar sig med säkerhetshyvel eller en modern Fusion eller Gillette mach3 rakhyvel.

Till Produkten >>>

Läs Recensionen >>>

 

Tips till fars dag på hårprodukter för män

Hos oss på Glamazon hittar du ett stort utbud av hårprodukter för män från flera klassiska märken. Låt pappa få vårda och styla håret med ett kvalitets hårvax som bidrar till starkare och tjockare hår. Schampo och balsam är även ett tips till fars dag som kommer se till att din pappa inte har några dåliga hårdagar, eller kanske ett mjukgörande och reparerande hårvatten som sköter om hårbotten. Köp hårvård efter pappas specifika hårtyp och hårbehov.

Daimon Barber Original Pomade

Fars dag present Daimon Barber Original Pomade

Detta är absolut bästa hårvaxet för tunt hår och kortklippta frisyrer. Ska din far äga en riktigt bra stylingprodukt för håret se då till att det är Daimon Barber Original Pomade. Den gör ett fenomenalt jobb, doftar bäst och resultatet blir förträffligt oavsett hårtyp men särskilt om pappa börjat få lite tunt hår. En kvalitetsprodukt som är hårvax bäst i test alla dagar i veckan och en riktigt bra present till farsdag.

Till Produkten >>>

Läs Recensionen >>>

Recipe for men Deep Clean Hair Shampoo

Fars dag present Recipe for men Deep Clean Hair Shampoo

Pappa kommer njuta av att få löddra upp Deep Clean Hair Shampoo från Recipe for men när han tvättar håret och framförallt kommer han gilla känslan av att få surfa på den fruktiga doftvågen av gröna äpplen. Men det bästa är såklart att detta schampo verkligen rengör håret och hårbotten på djupet. En bra present till din far så att han får ett rent, mjukt och luftigt hår utan trassel.

Till Produkten >>>

Läs Recensionen >>>