Hårvax tips: Bästa hårvaxen för alla hårtyper

Det finns mängder av olika hårvax som har egenskaper anpassade för olika hårtyper - Här ger vi några tips på de bästa hårvaxen för olika frisyrer och hårtyper samt hjälper dig med hur du applicerar det i håret för en clean look.

Hårvax Tips: Bästa Hårvaxen För Alla Hårtyper

Hårvax kan kännas som en smärre djungel, men oavsett om du föredrar lera, fiber, paste, glansigt eller matt vax så kommer du här få tipsen för att hitta rätt i hårvaxutbudet.

Hårvax för kort hår

1. Avslappnad frisyr som är kortare på sidorna

För den här frisyren vill du lätt kunna dra handen genom håret när som helst under dagen och enkelt kunna justera frisyren. Därför vill du varken ha ett för tunt eller för hårt vax för att få efterfrågad textur.

Applicering
Tänk på att inte ta för mycket vax. Ta hårvaxet med pekfingret så att det motsvarar storleken på en enkrona. Därefter så lägger du det på handflatan och drar händerna mot varann tills det blir varmt - Sedan applicerar du det i torrt hår.

2. Undercut med lugg

Här vill man generellt sett ha ett lite tyngre vax men som inte blir för hårt eller glansigt för att få en naturligt look med bra volym.

Applicering
Gnugga in en liten mängd vax mellan händerna och arbeta sedan in det i håret bakifrån och fram, upprepa vid behov för mer styrka. Appliceringen kan ske i både torrt och fuktigt hår men vi rekommenderar torrt till lätt fuktigt hår.

Hårvax för långt hår

1. Pompadour med långa sidor

En väldigt populär frisyr där håret på sidorna placeras bakåt med en större volym upp till, men med gradering i slutet. Mitten i frisyren även känd som pomp byggs upp med fyllighet, volym och naturligt svall. Beroende på vax och hårtyp kan man välja hur stelt håret ska ligga även om längre hår oftast gör sig bättre med en avslappnad textur.

Applicering
Gnid lite vax eller pomada i fuktigt hår, använd inte för mycket. Börja med att dra sidorna bakåt och därefter hårets översida när håret är fuktigt. Föna sedan håret. Om ändarna inte vill hålla, lägg till lite mer vax och voilá - Klart!

2. Surf looken

Surf looken är het igen! Grejen med den här frisyren är att den ska kännas naturlig och vara utan någon mittbena. Frisyren kan med olika hårtyper och hårvax få många olika looks - Men här är rätt hårprodukter lite extra viktigt för att få en bra naturlig look.

Applicering
Tillsätt vaxet i fuktigt hår för att ge det rätt definition och rörelse och låt frisyren självtorka. Resultatet? Enkelt, naturligt och väldigt snyggt!