Fri frakt över 589 kr

Det sägs att hunden är människans bästa vän så det har blivit dags för Herr Glamazon att testa om Bulldog Beard Oil är skäggets bästa vän. Vad innehåller skäggoljan? Hur doftar den? Och vad ger den för resultat? Läs vidare nedan och se vad Mr Glamazon tycker om den naturliga skäggoljan från Bulldog Natural Skincare i sitt test och recension.

Test av Skäggolja - Bulldog Original Beard Oil

Bulldog Skäggolja Test

Bulldog har länge varit fanbärare och pionjärer inom naturlig hudvård för män utan att krångla till det i onödan. Skäggoljan är inget undantag och det har varit en trevlig bekantskap för mitt skägg att få testa Bulldog Beard Oil. Den är formulerad för att passa så många sorters skägg som möjligt och fyller sin funktion med bravur. Skägget blir mjukt, får en trevlig lyster och doftar gott. Vad mer kan man begära av en skäggolja.

Innehållet:

Bulldog Original Beard Oil är uppbyggd på ett gäng naturliga oljor med solrosolja som bas för en hälsoboost till torra och spröda skäggstrån. Formulan innehåller även mandelolja som bidrar till att mjukgöra skägget, kokosolja för att vårda huden och ge lyster till ansiktshåret. Nattljusolja är tillsatt för att basoljorna och de följande dunderoljorna ska ge full effekt. Den bidrar även till att motverka klåda i skäggbotten. Jojobaolja motverkar mjäll och får tunt skägg att se tjockare ut. Arganolja ger styrka till skägget och förebygger kluvna toppar och slitage från överdrivet borstande av ansiktshåret. Slutligen har Bulldog tillsatt aloe vera för att motverka håravfall och förbättra hälsan på skägget medan grönt te främjar skäggväxten och gör så det växer jämnare.

Doften:

Bulldog skäggoljan har en diskret, rätt klen doft som passar så många skäggprydda män som möjligt. Jag skulle beskriva doften som universal. Bulldog beskriver själv sin original-doft som citrus, cederträ och enbär. Citrusnoterna är framträdande direkt när man gnuggar händerna mot varandra för att frigöra doften från skäggoljan. Först känner man en trevlig lime essens och sedan börjar sakta tränoterna framträda, men jag skulle vilja beskriva trädoften mer som tall än cederträ. Detta är en doft som fungerar med de flesta övriga produkter i badrumsskåpet och går med lätthet att blanda utan att doften skär sig mot övriga parfymnoter. Universal är ordet och det är helt enkelt en gnutta citrus och en gnutta tall.

Flaska/förpackning:

Enkelt, funktionellt och inga krusiduller. Bulldog Original Beard Oil kommer i en liten glasflaska. precis lagom storlek för att ligga perfekt i handen vilket gör den lätt att arbeta med. Under korken finns ett funktionellt droppskydd som gör doseringen smidig, det är bara skaka flaskan och en droppe landar i handflatan. Man arbetar med flaskan på samma sätt som man doserar karamellfärg. Det stora plusset är att Bulldog även tänkt på att ha läckageskydd på korken för att undvika onödigt oljespill. Detta gör att man kan känna sig relativt trygg med att ha flaskan i necessären utan att få alla sina andra produkter dränkta i olja.

Bulldog Skäggolja Test

Till Produkten >>>

Lätt eller svår att tvätta ur?

Det är inga svårigheter att tvätta bort skäggoljan från händerna efter applicering, bara tvål och vatten, sen är oljan ett minne blott. Det krävs inte heller någon större ansträngning att tvätta bort Bulldog skäggoljan från ansiktshåret. Med fördel använder man Bulldog Original Beard Shampoo & Conditioner som hjälper till att optimera skäggvården. Alltid skäggschampo för skägget och inget annat om man värdesätter sitt ansiktshår.

Behöver man mycket eller lite för resultat?

Allt handlar om skäggets förutsättningar, har man redan det perfekta skägget så behövs det inte mycket av skäggoljan för resultat. Bulldogs skäggolja är framtagen för att passa så många skägg som möjligt. Om skägget är slitet, sprött eller bara i allmänt dåligt skick så kommer det krävas en hel del arbete med den här skäggoljan för att få ordning på ansiktshåret och ställa sig till skaran med de som redan har det snyggaste skägget i staden.

Vem passar Bulldog Original Beard Oil för?

Den passar dig som har ett motståndskraftigt, friskt skägg och bara vill ha en snabb quick fix eller dig som är helt ny på det här med olja i skägget. Doften passar för alla då den är så mångsidig. Bulldog skäggoljan gör sig bäst i lite kortare skägg och ansiktshår som redan är välvårdat och väl omhändertaget sedan tidigare. Det här är ingen skäggolja som kommer rädda torrt och slitet skägg utan däremot underhåller och ser till att välmående ansiktshår bibehåller sitt goda skick.

Konsistens:

Formulan på Bulldog Original Beard Oil är lättflytande och torr i konsistensen, vilket gör att den inte känns kladdig eller fet. Den smörjer med enkelhet skäggstråna och går snabbt in i huden för att göra sitt jobb. Skäggoljans lättviktiga formula är det som gör att den är så enkel att arbeta med för ett bra resultat. Tummen upp för Bulldog.

Behöver man komplettera med kam, borste, vax eller skäggbalsam?

Fördelen med att köpa skäggolja från Bulldog är att det redan finns många bra kompletterande produkter för skäggvård i samma serie. Man ska alltid ha som vana att tvätta skägget med ett skäggschampo eftersom de inte strippar ansiktshåret på sina naturliga oljor och ger skägget bättre förutsättningar. Bulldog Original Beard Shampoo & Conditioner är ett passande komplement som både rengör och mjukgör skägget. Om man har lite längre skägg, vill ha lite mer styrsel på det eller boosta ansiktshåret med extra fukt så är Bulldog Original Beard Balm ett bra allternativ med sin rika formula av kakao och sheasmör som ger skägget det där lilla extra.

En bra skäggborste eller kam är även en förutsättning för att få ut den fulla effekten av sina skäggprodukter och få ner dem till roten av skäggstråna. Just Bulldog skäggoljan är väldigt lätt i formulan, så man fördelar oljan enkelt med bara händerna. Jag skulle även rekommendera att testa en Stubble Moisturiser som är en fuktkräm som återfuktar huden, men är som alla stubble-produkter ett måste för skägglinjerna för att slippa den där stickiga känslan och skapa en mer naturlig övergång från huden till skägget. Den stora fördelen med att använda en stubble moisturiser är att den inte lägger sig i skägget som en fet hinna, som vanliga ansiktskrämer kan göra, utan den är speciellt anpassad för att återfukta både huden och skägget i ett enda svep.

Återfuktande effekt:

Bulldog Beard Oil fungerar som en skäggolja ska och ger bra med fukt till ansiktshåret. Om skägget är torrt och är i behov av en rejäl återställare så är den däremot lite för klen, och det behövs i så fall en fetare skäggolja med mer kraft i sin konsistens. Det är just formulan på skäggoljan från Bulldog som gör den så bra, att man slipper den där feta känslan i skägget.

Hur mycket fräschare blev skägget?

Skäggoljan gör vad den ska och ger en trevlig, angenäm lyster och lagom med fukt. Bulldog Original Beard Oil är inte en skäggolja som kommer fräscha upp ett risigt ansiktshår utan i stället ser till att ett redan perfekt skägg förblir i sitt goda skick.

Helhetskänsla:

Är Bulldog skäggoljan skäggets bästa vän? Svaret på den frågan är kanske inte bästa vän, men en mycket nära vän. Det är en bra skäggolja att testa om man vill ha något enkelt och funktionellt. Bulldog Original Beard Oil är även en mycket bra skäggolja för nybörjare eftersom den är så mångsidig, lätthanterad och passar de flesta sorters skägg och stilar. Just nybörjare har ju inte fått så mycket längd och inte heller problemen med torra, spröda skäggstrån så därför är Bulldog Beard Oil ett bra allternativ. Det här är bästa skäggolja för dig som redan har snyggare skägg än grannen. Innehållet av aloe vera och grönt te är även ett stort plus då de hjälper till att motverka håravfall främja en jämn skäggväxt.

Bulldog Skincare for Men >>>

Mer från Glamazon Magasin

Visa alla

Hur använder man skäggolja: Den kompletta guiden

Hur använder man skäggolja: Den kompletta guiden

Att använda skäggolja är en viktig del av skäggvården som kan förbättra både skäggets och hudens hälsa. I denna guide går vi igenom varför skäggolja är viktigt, hur man använder den på rätt sätt och de långsiktiga fördelarna med regelbunden...

Läs mer

Hårdtvål eller duschgel: Vad ska man välja?

Hårdtvål eller duschgel: Vad ska man välja?

Både hårdtvål och duschgel är bra produkter för att upprätthålla hygienen, men vilken av dem är bäst för dig? Är det bättre att använda en klassisk fast tvål eller är en flytande duschgel den mest effektiva för dig och din...

Läs mer

7 Hudvårdstips för Golfare

7 Hudvårdstips för Golfare

Golf är en fantastisk sport som låter dig tillbringa mycket tid utomhus. Men den långvariga exponeringen för sol, vind och andra väderförhållanden kan påverka din hud negativt. Här är sju viktiga hudvårdstips för golfare som hjälper dig att hålla din...

Läs mer

Bulldog Anti-Dandruff Shampoo recension

Bulldog Anti-Dandruff Shampoo recension

Bulldog tror på att män ska få ta del av de bästa produkterna som skapats baserat på den äkta potentialen av naturliga ingredienser, därför innehåller Bulldog Anti Dandruff Shampoo jujubebark. Bulldog Anti Dandruff Shampoo är speciellt utvecklat för att rengöra...

Läs mer

Skäggolja som luktar gott

Skäggolja som luktar gott

Skäggolja, även känd som olja för skägget, är en viktig del av skäggvården för alla män som vill förbättra sitt ansiktshår. Oljans huvudsakliga funktion är att återfukta huden under ansiktshåret och mjuka upp själva skägget, vilket gör det lättare att...

Läs mer

Triumph & Disaster A + R Soap Recension

Triumph & Disaster A + R Soap Recension

En kvalitativ fast tvål bör inte bara vara en rengöringsprodukt; den bör vara en helhetsupplevelse som vårdar huden. Den bör dessutom vara så mångsidig att den kan användas både i duschen och vid handfatet. Triumph & Disaster A + R...

Läs mer