Så stylar du din Peaky Blinders frisyr

Låt dig inspireras av tv-serien Peaky Blinders frisyrer. Steven Knights storslagna gangsterserie om Birmingham-familjen Shelby har tagit världen med storm sedan den dök upp i våra skärmar för första gången och nästan varit en Netflix-besatthet sedan dess.

Så stylar du din Peaky Blinders frisyr

Det är historien, karaktärerna, kläderna, musiken, våldet och scenografin som gör att få tv-serier varit snyggare och stilfullare. Men det finns en detalj som stuckit ut lite extra med Peaky Blinders genomslagskraft i mediebruset och det är gangsterkillarnas coola, skarpa undercut frisyrer. De senaste åren har en av de vanligaste ”klipp mig så här” önskemålen varit att få samma frisyr som Thomas, Arthur, John eller Michael. Deras frisyrer och hur de är stylade har verkligen fångat våra glamazon-ögon och därför har vi skapat den här guiden för att berätta hur du uppnår din önskade gangsterfrisyr, lova bara att inte ta efter Peaky Blinders vanor.

Du kommer märka i denna guide att nästan alla stilar är "undercut frisyrer”. Under åren mellan de båda världskrigen som handlingen i Peaky Blinders utspelas under var ”undercut” en extremt populär herrfrisyr på grunda av dess mångsidighet. Möjligheten att ha längd på överhåret utformades för att passa alla tillfällen, medan de rakade sidorna passade bra under hatten som många män bar vid denna tid, och då syftar vi inte på Peaky Blinders kepsar med rakblad i skärmen utan på hatt i allmänhet. Fördelen med en undercut är att frisyren passar alla årstider och går att individualisera med massor av varianter på stilar.

Thomas Shelby

Så stylar du Thomas Shelbys Peaky Blinders frisyr

Thomas Shelby spelad av Cillian Murphy är gängledaren med stil. Även om karaktären ofta går runt med keps på huvudet, så har hans fantastiska Peaky Blinders frisyr tagit oss med storm. Frisyren ser lika bra ut i dag som den gjorde för hundra år sedan, med sina rakade sidor och det korta håret uppe på huvudet. Även om Thomas Shelbys frisyr har förändrats lite för varje säsong som gått av Peaky Blinders så är det fortfarande samma frisyr med sina rakade sidor och nacke.

Det är uppe på huvudet frisyren förändrats lite från säsong till säsong i takt med att karaktären positionerat sig i samhället. Det visar på mångsidigheten i den här frisyren att man enkelt kan gå från hårt och tufft till elegant med väldigt enkla medel. Håret är draget framåt med textur och skjuts ofta över till ena sidan, vilket skapar en kort lugg i pannan.

Hur sylar man Thomas Shelby frisyren

Thomas Shelbys frisyr är lätt att få till och kan se riktigt snygg ut, så länge du har ansiktet för det. Stilen passar bäst för män med oval ansiktsform eller definierade kindben, som Cillian Murphy. Men om ditt ansikte har en annan form kan du experimentera med proportioner och struktur för att bättre anpassa stilen till ditt eget utseende.

För att styla din Peaky Blinders frisyr börja med att borsta och torka håret framåt och svep din lugg till ena sidan. Spraya sedan med saltvattenspray och arbeta noggrant in det i håret. Ta därefter en liten mängd paste eller lervax och gnugga i handflatorna tills inget av produkten är synlig i händerna och arbeta in i håret ända ner till rötterna.

Efter produkten är ordentligt bearbetad, använd en hårtork för att blåsa frisyren på plats. Dra sedan fingrarna lite genom håret för att få den textur som finns i Thomas Shelby frisyren. När håret väl är torrt lägger du den sista och avslutande handen för att separera och lägga den textur du vill ha.

 

Arthur Shelby

Så stylar du Arthur Shelbys Peaky Blinders frisyr

Liksom sin bror Thomas, har även Arthur Shelby, som spelas av Paul Anderson, en undercut. Arthurs frisyr rakas dock betydligt kortare på sidorna och baksidan av huvudet, vilket ger en kontrastfullare och mer slående stil.

Medan Thomas drar sitt korta hår framåt så har Arthur Shelby tack vare sina längre längder upptill valt att dra håret bakåt. Överlag är det en mer elegant stil med oslipad attityd, så det är inte konstigt varför just den här frisyren fått ett så kraftigt uppsving i populäritet de senaste åren.

Hur sylar man Arthur Shelby frisyren

Arthurs frisyr är lite svårare att få till än Thomas eftersom ditt hår kanske inte vill gå med på den här stilen på grund av hårstrånas tjocklek eller dess naturliga fall. För att få till den här coola frisyren, så ska du klippa en disconnected undercut med sidorna och baksidan av huvudet rakade.

Se till att längderna upp på huvudet är tillräckligt långa för att kunna kammas bakåt. För att styla din Peaky Blinders frisyr och säkerställa att den kommer ligga på plats hela dagen så låt håret torka bakåtkammat efter tvätt. Använd sedan dina händer för att applicera en liten mängd pomada eller vax och arbeta in produkten ute i längderna.

Avsluta slutligen med att använd en hårtork för att blåsa håret bakåt och kamma frisyren på plats till den eleganta stilen. Resultatet ska vara stabilt men med bibehållen naturlig, mjuk känsla. Vill man ha känslan av lite mer hänsynslös gangster så jobba med pomada eller vax ända ner till rötterna och skapa lite mer textur på frisyren.

 

John Shelby

Så stylar du John Shelbys Peaky Blinders frisyr

Tack vare Luka Changretta får vi inte längre se John Shelby, men hans stil i säsongerna ett till tre var något som fångade våra glamazon-ögon. Johns Peaky Blinders frisyr liknar på många sätt både Thomas och Arthurs med en disconnected undercut. Frisyren är rakad ända ner till huden på sidorna och baksidan av huvudet.

Håret där upp ligger bakåt som Arthurs men är klippt lite kortare. Den här stilen kräver lite underhåll på grund av dess korta utseende och därmed nästan ingen styling. Det är just det som gör John Shelbys frisyr till ett tilltalande allternativ för många män i dag. Den här frisyren kräver tillgång till en egen hårklippare eller att man springer till frisören regelbundet eftersom hårväxten på sidorna och baksidan av huvudet måste ses efter regelbundet för att bibehålla skärningen på stilen.

Hur stylar man John Shelby frisyren

Väljer du att anamma John Shelbys frisyr kommer du göra skådespelaren Joe Cole stolt. Första steget är att få sidorna och baksidan av huvudet rakade. Snittet ska vara tillräckligt nära för att blotta huden men med ytterst lite hårväxt fortfarande synlig. Nära men inte renrakad.

Uppe på huvudet ska håret var klippt tillräckligt kort för att stanna på plats bakåt utan produkter men tillräckligt långt för att håret ska kunna dras åt sidan. För att styla frisyren börja med att handdukstorka håret lätt fuktigt efter tvätt. Använd sedan en kam för att skapa en markerad sidbena, se till att benan är tydlig och att alla hårstrån ligger där de ska. När du skapat fördelningen lägger du handen över den ena delen och använder en hårtork för att torka den andra sidan, sedan gör du det motsatta med den andra delen av sidbenan.

När håret är torrt och ligger på plats tar du en liten mängd pomada eller hårvax och gnuggar produkten i handflatorna tills inget av den är synlig i händerna och arbeta sedan in produkten i håret ända ner till rötterna på båda delarna av sidbenan. Använd din kam igen för att kamma håret och få sidbenan markerad och jämn. En enkel och effektiv styling.

 

Michael Gray

Så stylar du Michael Grays Peaky Blinders frisyr

I Peaky Blinders är Michael Gray kusinen till Shelby-syskonen. Men till skillnad från Thomas, Arthur och John, så klipper han inte en undercut. Istället är Michels frisyr klippt och utformad till en snygg och polerad sidbena. Frisyren i sig liknar Johns, bara med mer volym och mindre glans, den har snyggt trimmade sidor som smalnar av.

Som en av de mest formella av alla Peaky Blinders frisyrerna fungerar Michaels look bäst för moderna gentlemen som uppskattar en ren och klassisk estetik. I synnerhet ser frisyren väldigt elegant ut när den paras ihop med en kostym eller välklädd outfit. Naturligtvis kan även frisyren bäras på ett mer naturligt sätt, om du inte känner för att klä upp dig varje dag.

Hur stylar man Michael Gray frisyren

Michael Gray är i serien John Shelbys kusin, men i verkligheten är de båda skådespelarna som spelar karaktärerna faktiskt bröder. Ja, Finn Cole, som spelar Michael Gray, är Joe Coles yngre bror. Men oavsett deras relation har de båda verkligen bra hår. För att få till Michaels frisyr så ska håret klippas med subtilt avsmalnande sidor och en längre längd uppe på huvudet.

För att styla Michael Grays Peaky Blinders frisyr börja med att handdukstorka håret lätt fuktigt efter tvätt. Använd sedan en kam för att skapa en lätt sidbena, den ska bara vara en avskiljning till skillnad från Johns markerade sidbena. När du skapat fördelningen lägger du handen lätt över den ena delen och använder en hårtork för att torka den andra sidan, sedan gör du det motsatta med den andra delen av sidbenan.

Vill du få till lite vågor i frisyren envänd en rundborste där du vill ha dem medan du blåser håret. När håret är torrt applicerar du en liten mängd lervax ända ner till rötterna och kamma slutligen håret försiktigt på plats och fixerar med en lätt hårspray.

 

Alfie Solomons

Alfie Solomons Peaky Blinders skägg

När det gäller Alfie Solomons är det inte frisyren som drar uppmärksamhet till sig, utan det är snarare skägget som verkligen definierar denna ikoniska karaktärs utseende. Solomons, som spelas av en väldigt robust Tom Hardy, har ett fullt, maffigt helskägg som inspirerar en till att vilja odla eget ansiktshår.

Men om du funderar på att göra ett seriöst försök att få till ett episkt skägg, kom ihåg att göra det på ett modernt sätt. Skägg uppskattas alltid om det är välvårdat och snyggt. Till skillnad från Solomons bör du dessutom hålla håret på huvudet snyggt så att du inte sprider några grottmansvibbar till din omgivning.

Hur odlar man Alfie Solomons skägg

Om du vill odla ett skägg som passar för en modern Alfie, måste du engagera dig i strävan för det perfekta ansiktshåret. Processen kräver trots allt mycket tålamod. Tack och lov, när du har nått din önskade längd och tjocklek är allt du behöver oroa dig för lite underhåll och skötsel.

För att göra det, kom ihåg att regelbundet trimma skägget runt kanterna så att det ser snyggt och modernt ut. Se också till att hålla ditt skägg friskt genom att rutinmässigt tvätta, kamma och återfukta det. Om du använder rätt skäggvård hjälper du till att upprätthålla en mjuk och smidig känsla utan irriterande tovor eller fula mjäll.

 

Skaffa dig en snygg frisyr. Vi ska till travbanan” - Thomas Shelby, Peaky Blinders Säsong 1.