5 tips som gör dig redo för våren

Från hår till hud, här är 5 tips som hjälper dig uppdatera din rutin och börja våren på rätt sätt.

5 tips som hjälper dig att börja våren på rätt sätt

Våren står för dörren, och just därför kan vi säga ett välbehövligt farväl till vinterns djupa mörker. Och med årstidernas växlingar kommer självklart vissa förändringar i dina dagliga rutiner och vanor; först kommer du förmodligen att byta ut de rejäla och tunga måltiderna mot mer lätta och fräscha maträtter; ett klädbyte kommer också att inträffa – trots allt kommer den där tjocka dunjackan inte att kännas så rätt längre när du står hopklämd med andra pendlare på väg till jobbet på morgonen när temperaturen stiger; äntligen, med bra väder och mer sol, kommer du förmodligen att börja ha en mer framåtblickande syn på livet.

Men hur är det med din grooming? Samma rutin som du använde för att skydda dig från kung bores nordanvind kommer inte att fungera för den nya tiden som kommer, så det behövs definitivt en förändring. Så sätt på dig solglasögonen, kamma till en perfekt frisyr och njut av det fina vårvädret som Don Draper, Roger Sterling och Harry Crane från Mad Men.

 

För att styra dig i rätt riktning, så har vi på Glamazon valt ut våra favorit produkter från hud till hår som hjälper dig att börja våren på bästa möjliga sätt.

5 tips som hjälper dig att börja våren på rätt sätt

#1 Investera i en ny vårdoft

Precis som maträtter eller cocktailbeställningar bör din groomingrutin förändras med årstiderna, och med våren som signalerar början av tillväxt, grönska och förnyad vitalitet runt om oss, bör din doft (eller palett av dofter, beroende på hur många parfymer du växlar mellan) likaså vara mer uppfriskande och återupplivande. Så ställ undan de där träiga och rökiga dofterna till i höst och plocka upp något lite lättare istället.

Floris Bergamotto di Positano

Floris Bergamotto di Positano EdP 100ml

Det råder ingen tvekan om att Floris Bergamotto di Positano är den ultimata vår och sommardoften som fungerar bättre och bättre ju mer temperaturen stiger. Rik på bergamott, mandarin och apelsinblomma, det är en citrus-tung parfym som utstrålar liv och tar med dig till den svala brisen från den italienska rivieran utan all den där onödiga tiden som slösas bort på ett flygplan. Dessutom är den energigivande kompositionen tidlös, elegant och är helt enkelt beroendeframkallande.

Floris Bergamotto di Positano EdP >>>

The Merchant of Venice Nobil Venetian Blue

The Merchant of Venice Nobil Venetian Blue EdP 100ml

Den här klassiska doften för vår och sommar med modern fougére-struktur från The Merchant of Venice har skapats för att återspegla friskheten i en medelhavsbris. Kompositionen har ett djupt hjärta av svartpeppar, björk och patchouli medan ren bergamott ger en omedelbart uppfriskande motpol. Lägg till den jordnära basen av mossa, ambra och mysk och du har fått en perfekt vår och sommardoft som du garanterat kommer att återvända till år efter år.

The Merchant of Venice Nobil Venetian Blue EdP >>>

Depot N° 905 Dark Tea

Depot N° 905 Dark Tea EdP 100ml

Den här rökiga, träiga doften är förtjusande för varmare väder och är ett perfekt val att ta med sig in i de långa, ljumma kvällarna och disiga sommardagarna som bara svävar där borta i horisonten. Noter av frisk bergamott och kryddigt trä gör sig omedelbart kända; snabbt följt av spirande vita blommor och varm ädel tobak. Tillsammans skapar dessa exotiska noter en djup, jordig doft med mer än en antydan av krydda: det här är en gentlemannadoft, i ordets alla bemärkelser.

Depot N° 905 Dark Tea EdP >>>

#2 Exfoliera fram en ny fräschör

Fantomen är hård mot de hårda är ett gammalt djungelordspråk, men det är ingenting mot vad vintern är mot huden. Det kalla vintervädret har förmodligen gjort en del skada på din hy; Partier av flagnande hud här, en torr fläck där. För att ge ditt ansikte en riktig vårstädning så skrubba bort skräpet och exfoliera fram en ny fräschör med en bra ansiktsskrubb för män.

Depot N° 802 Exfoliating Skin Cleanser

Depot N° 802 Exfoliating Skin Cleanser

Designad speciellt för män med fet och oljig hy. Depot N° 802 Exfoliating Skin Cleanser bör vara din favorit under de kommande månaderna för att eliminera trötta celler, smuts och orenheter. Med sina ingredienser av finmald pimpsten, glycerin, grönt te och baobab kommer skrubben stimulera cellförnyelsen och efterlämna en behagligt ren och fräsch hud redo för våren.

Depot N° 802 Exfoliating Skin Cleanser >>>

Daimon Barber Exfoliating Cleanser

Daimon Barber Exfoliating Cleanser

Daimon Barber Exfoliating Cleanser uppmuntrar snabb cellförnyelse och kan ge din trötta hud en snabb boost när det behövs; perfekt att använda under hela veckan om du har haft otaliga sena kvällar och tidiga starter på dagen. En riktigt bra ansiktspeeling som utan ansträngning rensar bort all grov, död vinterhud och får en att bli den bästa versionen av sig själv.

Daimon Barber Exfoliating Cleanser >>>

Recipe For Men Facial Scrub

Recipe for men Facial Scrub

Recipe For Men Facial Scrub lyckas effektivt ta itu med de viktigaste hudvårdsproblem som vintersäsongen kan ge. Den tar inte bara bort flagnande torr hud med mjukt rundade mikrosfärer från naturlig kiseldioxid, utan peelingen innehåller också AHA-syra som gör jobbet förträffligt. Huden blir härligt återfuktad medan formulan både djuprengör och polerar fram vårkänslan med bravur. Resultatet blir jämnare, snyggare och mjukare hy. Detta är receptet för ren hy med synbart mindre porer

Recipe for men Facial Scrub >>>

#3 Lätta upp din fuktkräm

De senaste månaderna har varit ganska hårda mot din hud, så det är logiskt att du har använt en tjock och rik ansiktskräm för att hålla huden återfuktad i kylan. Men nu när kvicksilvret börjar stiga kommer den där feta vinterkrämen att kännas för tung och trögflytande – för att undvika den upplevelsen, ta in något mycket lättare i din rutin.

Floris N° 89 Facial Moisturiser

Floris N° 89 Facial Moisturiser

För en bra allround återfuktare investera i en lätt daglig fuktkräm. Floris N° 89 Facial Moisturiser erbjuder komfort till huden och ger maximal återfuktning. Fylld med banbrytande närande ingredienser för att minska rodnad och hjälpa din hud att se och känna sig fräsch. Applicera på rengjord, torr hud morgon och kväll.

Floris N° 89 Facial Moisturiser >>>

Depot N° 803 Daily Face Moisturizer

Depot N° 803 Daily Face Moisturizer

På något sätt är Depot N° 803 Daily Face Moisturizer både rik och lätt. Denna snabbabsorberande kräm är en fuktbomb som väcker upp trött och tråkig hud. Den innehåller hyaluronsyra för att återfukta huden på djupet och bygga upp hudbarriären. Bonus: det finns också ingredienser som Baobab och sorbitol för att förhindra uttorkning och torrhet.

Depot N° 803 Daily Face Moisturizer >>>

Percy Nobleman Recovery Balm

Percy Nobleman Recovery Balm

Percy Nobleman Recovery Balm är en balanserande fuktkräm med en högpresterande formula som hjälper till att återställa huden på bästa vis. Den främjar en snyggare hy med förbättrad lyster, smidighet och släthet. Formulan hjälper även till att motverka ålderstecken, minska synliga porer och absorbera överflödig olja. Ännu bättre, den fungerar även som ett rakbalsam för att lindra klåda efter rakning.

Percy Nobleman Recovery Balm >>>

#4 Uppgradera vinterhåret

Vintern har inte bara varit hård mot din hud, den har även varit tuff mot ditt hår, så det är dags att ta av mössan, klippa håret och börja styla frisyren. Den stora fördelen förutom att klippa av kluvna toppar och uttorkade, slitna hårstrån är att den kortare stilen på håret blir lättare att bära när det blir lite varmare ute. Om du behöver lite uppmuntran med att uppgradera vinterhåret, varför inte välja en traditionell kortklippt frisyr? Maskulint, lätt att styla på och utanför kontoret och kräver minimalt underhåll, det är det enklaste sättet att förändra saker och ting. Om du vill ha något annat, men inte vill ta ut svängarna helt, kolla in 7 klassiska herrfrisyrer för män, som aldrig går ur tiden. Oavsett hårtyp och frisyr så finns det några produkter för håret som hör sommaren till mer än andra.

Dear Barber Sea Salt Texturizing Spray

Dear Barber Sea Salt Texturizing Spray

Om man vill ha bästa saltvattensprayen, så är Dear Barber Sea Salt Texturizing Spray produkten man ska gå på för att skapa strukturerade, rufsiga frisyrer. Några spray i fuktigt eller torrt hår kommer att förstärka den naturliga stilen på ditt hår, förbereda det för perfekt styling och skapa extra volym. Den kommer i en generös flaska, har en fantastisk doft och är enkel att dosera. Resultatet blir, bästa saltvattenspray för män med sin behagliga, precis lagom matta finish och tilltalande textur.

Dear Barber Sea Salt Spray >>>

Depot N° 101 Normalizing Daily Shampoo

Depot N° 101 Normalizing Daily Shampoo

Alla hårtyper drar nytta av ett bra rengörande schampo på våren och sommaren, och om du letar efter ett som fungerar över hela linjen, leta inte längre än till Depot N° 101 Normalizing Daily Shampoo. Denna formula tvättar bort produktrester, överflödig olja och föroreningspartiklar på en gång. Det här är helt klart bästa schampo för daglig användning. Hårbotten blir glad, håret blir renare, tjockare och får bra volym. Doften är trevlig och ger en uppfriskande känsla.

Depot Daily Shampoo >>>

Oil Can Grooming Crafting Clay

Oil Can Grooming Crafting Clay

Oil Can Grooming Crafting Clay är stark men ändå formbar, så du kommer att kunna omarbeta din form hela dagen. Det här är bästa hårvaxet för dig med kort sommarfrisyr, oavsett om håret är tunt eller tjockt. Med Crafting Clay kan du säga farväl till andra volymbyggande produkter och sprayer - utan du kan lugnt förlita dig på att vaxet gör jobbet åt dig; så du kan fokusera på att njuta av solen och värmen så länge.

Oil Can Grooming Crafting Clay >>>

#5 Skydda huden

På Glamazon älskar vi alla en fin solig vårdag – men vi är också medvetna om kraften som solen besitter, och nu under våren när de blåa dagarna med starka solstrålar tittar fram oftare och oftare på sin väg fram mot sommaren. Så finns det ingen ursäkt för att inte skydda sig själv från UV-strålarna medan man njuter av det fina vädret som hör våren till. Om inte, så är det lätt hänt att du kommer bränna dig i solen, få röd hud och framförallt så är det bara onödigt att utsätta sig för potentiella långvariga solskador. För att motverka att detta händer, var noga med att applicera en ansiktskräm med spf dagligen.

Recipe for men SPF 30 Face Cream

Recipe for men SPF 30 Face Cream

Fördelarna är staplade i denna Recipe for men fuktkräm. Den återfuktar lugnar och mjukgör huden samtidigt som den skyddar dig från UVA- och UVB-strålar samt miljögifter, föroreningar och strålning från datorskärmar. Formulan hjälper även till att krympa porerna och motverka glansig hy. Det är en utmärkt kandidat för att vara din dagliga fuktighetskräm inte bara under våren och sommaren utan även under hösten och vintern. En manlig året om räddare för alla hudtyper.

Recipe for men SPF 30 Face Cream >>>

Bulldog Protective Moisturiser

Bulldog Protective Moisturiser

En skyddande fuktkräm utvecklad speciellt för män. Bulldog Protective Moisturiser är fri från olja, har en lätt och behaglig konsistens och skyddar mot för tidigt åldrande. Den har även solskyddsfaktor 15 för att skydda huden från sol, föroreningar och gifter. En populär återfuktare med lugnande och vårdande egenskaper som passar alla hudtyper.

Bulldog Protective Moisturiser >>>

American Crew All-In-One Face Balm SPF15

American Crew All-In-One Face Balm SPF15

American Crew All-In-One Face Balm SPF15 kombinerar din dagliga fuktkräm och aftershavebalsam för att lugna och ge huden ny energi. Formulan med solskyddsfaktor 15 är speciellt utvecklad för män och ger en långvarig mjuk känsla. Använd produkten dagligen i din morgonrutin eller efter rakning, applicera på ren hud i ansikte och på hals. Resultatet blir mindre irritation, mer liv till trött hud och ett lätt skydd mot solen.

American Crew Face Balm SPF15 >>>

Vill du ha mer doftinspiration? Här är några fler vårdofter du kan behöva just nu.

Vårdofter för män >>>