Fri frakt över 589 kr

Är du på jakt efter den perfekta vårdoften? Med en av dessa blommiga parfymer för män i vår, kommer du att sprida en fräsch air av rosor. Eller orkidéer. Eller lavendel ...

Blommiga parfymer och vårdofter för män

Våren är en speciell tid för oss män och framförallt våra parfymer. Borta är de långa, mörka vinterdagarna, och med dem även den perfekta möjligheten att bära rika, murriga dofter av skog, läder och oud. Men sommaren är fortfarande alldeles för långt borta - och vi måste vänta flera månader till innan vi kan börja bära de ljusa gnistrande citrus- och örtdofterna för varmt väder. Så vilka dofter finns kvar nu till våren?

Blommiga parfymer under våren

Det naturliga svaret är blommiga parfymer. Djärva, mjuka och mycket aromatiska blommor bör vara lösningen för att doftsälta oss efter rakning under våren. Tyvärr känner sig många män inte alls bekväma med att spraya på sig en söt doftande komposition, utan istället känner sig de flesta mer hemma med de vinterliga parfymernas djupa, jordiska överenskommelser. Så just därför har vi här samlat de bästa blommiga herrdofterna för våren. Perfekta subtila, alternativ trots din åsikt om blommor, blommiga parfymer och vårdofter för män …

Vårdofter för män som leker med nya gränser

Låt oss bryta mot reglerna i vår med en djärv doft som leker med nya gränser. The Merchant of Venice Nobil Damascus Desert är sofistikerad med sina framträdande noter av iris. Den lilla lila blomman ger en mjuk, pudrig elegans som för tankarna till soliga vårpromenader längs med Venedigs kanaler. Den eleganta lila glasflaskan från Murano med sitt diskreta mönster, hyllar de gamla traditionerna av tygstillverkning i Venedig. Flaskans stiliserade rektangulära form med den maskulina lila tonen matchar den djärva doften av en fascinerande originalitet.

The Merchant of Venice Nobil Damascus Desert

Till Produkten >>>

Lila är färgen som är förknippad med rikedom, välstånd och överflöd. Livliga toppnoter av citrus och ingefära sätter tonen med intensiv finish. Iris-noten framträder med nya gränser, upphöjd av en kraftfull träig essens som förstärker dess karaktär för att resultera i en blommig manlig doft som sticker ut från mängden. Ovanligt elegant, stolt och självsäker blommig parfym för män!

En vårspinn på blommiga parfymer

Från Adriatiska havet och våren vid Venedigs kanaler beger vi oss vidare till de blommande botaniska trädgårdarna i Lissabon. Den färgrika staden vid floden Tejos mynning i Atlanten. Claus Porto Agua De Colonia n° 2 Agua Geranium är en traditionell fougère doft men med en modern twist som fångar den friska vårkänslan genom att smälta olika typer av pelargon med noter av rosenblad och en underton av varm tonkaböna och lavendel. Men den verkliga mästaren här och det som gör denna unisexdoft perfekt för våren är Claus Portos användning av just pelargon.

Claus Porto Agua De Colonia n° 2 Agua Geranium

Till Produkten >>>

Denna älskade blomma var till ungefär på mitten av 1800-talet endast en angelägenhet och sysselsättning för överklassens män som odlade pelargoner i växthus och orangerier på sina slott och herrgårdar. Och just pelargon var favoritnoten i de blommiga parfymer som var på modet med sin aromatiska blandning för dessa herrar, men Claus Porto tempererar denna traditionellt sommarliga doft genom att använda pelargonens blommiga noter. Resultatet? En vårspinn på en sommarklassiker för gentlemen.

En klassiker bland vårdofter för män

När vi ändå är inne på mitten av 1800-talet så förflyttar vi oss från våren i Lissabon till världsutställningen i London 1851. Den 1 maj detta år invigdes världens första världsutställning, The Great Exhibition eller The Great Exhibition of works of Industry of All Nations som är det korrekta namnet på denna utställning. Det första de 20 000 premiärbesökarna mötte när de passerade entrén på den magnifika gjutjärns- och glasbyggnaden Crystal Palace i Hyde Park var doftvågorna från en enorm blombukett som gick under namnet The Exhibition Bouquet. Doften från denna legendariska blombukett följde besökarna runt om bland utställningarna medan de beskådade bland annat Koh-i-Noor-diamanten, Rodgers och Sons-fällkniv med 80 blad, Robert Stephensons senaste ånglok och knivar för rakning från vapentillverkaren Wilkinson Sword med mera.

En av alla de 20 000 premiärbesökarna denna vårdag var en ung Francis Truefitt som blev så hänförd av upplevelsen att han sprang hem till sin butik som då låg på Old Bond Street 40 och genast blandade ihop förlagan till Truefitt & Hill Clubman Cologne. Denna klassiska, fräscha herrparfym fångar den blommiga doften från The Exhibition Bouquet och för att beskriva storheten i kompositionen så skrev drottning Victoria i sin dagbok efter invigningen bland annat ” Att möta vågen av blomning, när vi kom in i byggnaden, gav en känsla som jag aldrig kommer att glömma, och jag kände mig mycket rörd ”.

Truefitt & Hill Clubman Cologne

Till Produkten >>>

Clubman är en fräsch aromatisk herrdoft som kännetecknas av blommor! Så många blommor! Truefitt & Hill är uppenbarligen tillräckligt bekväma i sin maskulinitet för att få med hela blombuketten i denna parfym. Full av blommor och botaniska växter, förvänta dig noter av pelargon, ros och cyklamen med några toner av citrus för att hålla buketten fräsch. Denna blommiga parfym för män har varit så populär genom åren att den fått följa med Truefitt & Hill från Old Bond Street 40 till St james street 71 där de än i dag driver världens äldsta barbershop. Truefitt & Hill Clubman Cologne är en klassiker bland vårdofter för män.

Subtil vårdoft bland blommiga parfymer

Några andra som var på invigningen i Hyde Park av världens första världsutställning denna vårdag 1851 var familjen Floris. På utställningen köpte de bland annat sina klassiska spanska mahognyskåp och glasarbeten som fortfarande kan beskådas i Floris London butiken på Jermyn Street 89, bara en kort promenad från Hyde Park. För alla som älskar parfym och brittisk lyx är Jermyn Street 89 den ultimata destinationen för att liva upp sinnena. Under århundraden av historia har Floris London åtagit sig att leverera sin passion för dofter till alla som passerar genom deras dörrar. Ett besök hos Floris är en resa genom 300 års parfymhistoria.

Floris Turnbull & Asser 71/72

Till Produkten >>>

Pålitliga som alltid har parfymhuset på Jermyn Street tagit fram en perfekt vårdoft med sin 71/72. Denna blommiga parfym för män är uppkallad efter gaturummet på den närliggande skjortmakaren Turnbull & Asser som ligger på Jermyn Street 71/72. Floris London 71/72 EdP öppnar upp med en upplyftande aromatisk komposition av enbär, bergamott och mandarin som diskret bjuder in till sommarmånaderna som är på inkommande. På samma sätt erbjuder jordnära noter av iris och oud ett varmt, sensuellt minne av klassiska vinterdofter. Men den verkliga stjärnan i denna vårdoft är lavendel som blandar sin kraftiga bukett med ett hjärta av mild jasmin vilket gör doften elegant men ändå excentrisk.

Trevlig blommig parfym för män

Går man en kort promenad från Floris på Jermyn Street 89 vidare till nummer 74 så hittar vi ett annat anrikt dofthus, här huserar nämligen Taylor of Old Bond Street. Detta klassiska varumärke har erbjudit lyxiga rakprodukter och tillbehör sedan 1854.

Taylor of Old Bond Street No. 74 Collection Original Fragrance

Till Produkten >>>

Taylor of Old Bond Street No. 74 Collection Original Fragrance är en flerårig säsongsbetonad klassiker bland vårdofter för män som är uppskattad för sina blommiga referenser. Det är en härligt, livlig och blommig parfym med somriga toppnoter av apelsin, bergamott och citron plus en vintrig basnot av varm mysk. Men det är en vårdoft i hjärtat som erbjuder blomstrande noter av lilja, jasmin och ros som blir till ett friskt andetag av vårluft. En riktigt trevlig blommig parfym för män med klassisk brittisk stil och diskret elegans.

 

Mer från Glamazon Magasin

Visa alla

Layrite Concentrated Beard Oil Recension

Layrite Concentrated Beard Oil Recension

En bra skäggolja ska inte bara förbättra utseendet på skägget, utan även återfukta huden. Den bör också dofta gott och vara en viktig del av den dagliga skäggvården. Därför har det blivit dags för Herr Glamazon att göra en noggrann...

Läs mer

Hudvårdsrutin för Män inför Midsommar

Hudvårdsrutin för män inför midsommar

Midsommar är en tid för att fira med vänner och familj, njuta av solen och naturen, och för att se ditt bästa ut. Det är inte bara kvinnor som förtjänar en noggrann hudvårdsrutin – även män bör unna sig en...

Läs mer

Hur använder man skäggolja: Den kompletta guiden

Hur använder man skäggolja: Den kompletta guiden

Att använda skäggolja är en viktig del av skäggvården som kan förbättra både skäggets och hudens hälsa. I denna guide går vi igenom varför skäggolja är viktigt, hur man använder den på rätt sätt och de långsiktiga fördelarna med regelbunden...

Läs mer

Hårdtvål eller duschgel: Vad ska man välja?

Hårdtvål eller duschgel: Vad ska man välja?

Både hårdtvål och duschgel är bra produkter för att upprätthålla hygienen, men vilken av dem är bäst för dig? Är det bättre att använda en klassisk fast tvål eller är en flytande duschgel den mest effektiva för dig och din...

Läs mer

7 Hudvårdstips för Golfare

7 Hudvårdstips för Golfare

Golf är en fantastisk sport som låter dig tillbringa mycket tid utomhus. Men den långvariga exponeringen för sol, vind och andra väderförhållanden kan påverka din hud negativt. Här är sju viktiga hudvårdstips för golfare som hjälper dig att hålla din...

Läs mer

Bulldog Anti-Dandruff Shampoo recension

Bulldog Anti-Dandruff Shampoo recension

Bulldog tror på att män ska få ta del av de bästa produkterna som skapats baserat på den äkta potentialen av naturliga ingredienser, därför innehåller Bulldog Anti Dandruff Shampoo jujubebark. Bulldog Anti Dandruff Shampoo är speciellt utvecklat för att rengöra...

Läs mer