Hur du behandlar fet hy

Att man har en fet hy kan bero på flera olika saker så som ärftlighet, dåliga vanor, drastiska väderleksförändringar, livsstil och kost. Lyckligtvis finns det mycket man kan göra för att bli av med problemet - här går vi igenom hur du behandlar fet hy!

Hur du behandlar fet hy

När man har en fet hy så överproducerar kroppen talg (fett). Det är till för att skydda kroppen, men ibland kan man få ett överskott av det.

Man vet att man har en fet hy om man har blank eller glansig hud. Det är inte heller ovanligt att man drabbas av pormaskar och finnar.

Så tar du med fet hy hand om huden på bästa sätt!

Hudvårdsrutiner

Vi vet, du har redan jättemycket att göra! Med både studier eller jobb och alla andra måsten så får man ju knappt någon tid över till intressen. Men du kan vara lugn. En bra hudvårdsrutin är både snabb och smidig!

Det viktigaste att sätta i rutin är att använda dig av en rengöring för fet hy som du använder dig av varje morgon och kväll. Många upplever också att man har en fet hy på morgonen och då är det verkligen något som kommer hjälpa.

Så när klockan ringer på morgonen och du klivit ut från duschen är det med andra ord bara att rengöra ansiktet med ansiktsrengöring. Ett annat tips är även att använda ett ansiktsvatten som tar bort det där sista som ansiktsrengöringen missat.

När det är klart så applicerar du hudkrämen som är utformad för din hudtyp - därefter är både du och din hud redo att ta dig an dagen med storm!

Använd ansiktsvård som är anpassad för din hudtyp

Det blir ju lätt så, man står på närmsta butik och ska egentligen köpa något annat, tills man plötsligt inser när man går förbi hyllan med hudvårdsprodukterna att det kanske kan vara läge att få huden man önskar.

Men sluta med det! Det är dags att sluta spontanköpa hudvårdsprodukter. En vis man sa en gång att “den som förbereder segrar” och det stämmer verkligen in när det kommer till hudvårdsprodukter. Felaktiga hudvårdsprodukter kan nämligen få motsatt effekt och förvärra problemet.

Det din hud behöver är en balans genom återfuktande kräm så huden slutar överproducera fett.

 

Torka inte ut huden

En logisk lösning på en fet hy är att torka ut huden. Därför försöker många torka ut huden genom exempelvis tvål. Det kunde dock inte vara mer fel. Faktum är att det bara gör så att kroppen producerar mer talg, vilket gör att huden bara blir än fetare.