Fri frakt över 589 kr

Att man har en fet hy kan bero på flera olika saker så som ärftlighet, dåliga vanor, drastiska väderleksförändringar, livsstil och kost. Lyckligtvis finns det mycket man kan göra för att bli av med problemet - här går vi igenom hur du behandlar fet hy!

Hur du behandlar fet hy

När man har fet hy överproducerar kroppen talg, ett naturligt fett. Det är till för att skydda kroppen, men ibland kan man få ett överskott av det.

Man vet att man har en fet hy om man har blank eller glansig hud. Det är inte heller ovanligt att man drabbas av pormaskar och finnar.

Så tar du med fet hy hand om huden på bästa sätt!

Fet hy kan kännas som en utmaning, men med rätt kunskap och verktyg kan du ta kontroll över din hud och dess glans. Målet är inte att eliminera talget - det spelar en vital roll i hudens hälsa - utan att balansera dess produktion för att få klar och ren hud eller hjälp för att ta bort finnar. Ett balanserat hudvårdsregim som riktar sig mot fet hy, kombinerat med en hälsosam livsstil, kan ge dig den klara och strålande hud du längtar efter. Nedan finner du några beprövade råd och rutiner som kan hjälpa dig att ta hand om din fet hy på bästa möjliga sätt.

Hudvårdsrutiner

Vi vet, du har redan jättemycket att göra! Med både studier eller jobb och alla andra måsten så får man ju knappt någon tid över till intressen. Men du kan vara lugn. En bra hudvårdsrutin är både snabb och smidig!

Det viktigaste att sätta i rutin är att använda dig av en rengöring för fet hy som du använder dig av varje morgon och kväll. Många upplever också att man har en fet hy på morgonen och då är det verkligen något som kommer hjälpa.

Så när klockan ringer på morgonen och du klivit ut från duschen är det med andra ord bara att rengöra ansiktet med ansiktsrengöring. Ett annat tips är även att använda ett ansiktsvatten som tar bort det där sista som ansiktsrengöringen missat.

Efter rengöring, applicera en ansiktskräm för män som är anpassad för din hudtyp. Därefter är både du och din hud redo att ta dig an dagen med storm!

Använd ansiktsvård som är anpassad för fet hy

Att ta hand om fet hy handlar inte bara om att välja rätt produkter, utan även om att förstå varför vissa produkter fungerar bättre än andra. För personer med fet hy kan fel produkter faktiskt förvärra tillståndet istället för att hjälpa.

Här på Glamazon har vi en rad noga utvalda produkter speciellt framtagna för fet hy från bland annat Bulldog Skincare och Recipe for men. Dessa produkter är designade för att balansera oljeproduktionen utan att torka ut huden, vilket kan leda till ännu mer oljeproduktion. Det är därför det är så viktigt att välja bra hudvårdsprodukter som är speciellt anpassade för din hudtyp.

Många med fet hy drar nytta av produkter med salicylsyra, niacinamid och hyaluronsyra, för att nämna några. Dessa ingredienser hjälper till att behandla oljig hy och finnar och även balansera talgproduktionen och återfukta utan att göra huden fet.

Kom ihåg, det är inte omöjligt att hantera fet hy. Med rätt produkter och en regelbunden rutin kan du uppnå en balanserad och strålande hud.

Torka inte ut huden

En logisk lösning på en fet hy är att torka ut huden. Därför försöker många torka ut huden genom exempelvis tvål. Det kunde dock inte vara mer fel. Faktum är att det bara gör så att kroppen producerar mer talg, vilket gör att huden bara blir än fetare.

Hur vet man om man har torr eller fet hy?

För att kunna adressera och behandla din huds behov effektivt är det viktigt att först kunna identifiera vilken hudtyp du har. Är din hud torr, fet, eller kanske en kombination av de båda? Här är några tecken att titta efter:

Torr hy:

  • Känns stram, särskilt efter tvätt.
  • Kan flagna, klia och känna sig grov.
  • Mindre synliga porer.
  • Kan uppvisa rodnad eller irritation lättare.

Fet hy:

Kombinationshy:

  • Vissa områden (ofta T-zonen, som inkluderar pannan, näsan och hakan) kan kännas oljiga medan andra områden är torra.

Om du fortfarande är osäker på din hudtyp kan det vara hjälpsamt att rådgöra med en dermatolog eller hudvårdsspecialist som kan ge professionell vägledning.

Varför det är viktigt att veta din hudtyp

När du vet vilken hudtyp du har kan du lättare välja rätt produkter och behandlingar för just dina behov. Det kan hjälpa till att balansera din hud och undvika att produkter förvärrar eventuella hudproblem. Oavsett om du har torr, fet eller kombinerad hy, är nyckeln att ge din hud den vård den förtjänar med rätt produkter och rutiner.

Produkter och lösningar för fet hy i ansiktet

Att förstå din hud är första steget i att ge den bästa möjliga vården för fet hy i ansiktet. Genom att identifiera din hudtyp kan du skräddarsy din hudvårdsrutin för att adressera dina specifika behov och utmaningar. Och kom ihåg, oavsett vilken hudtyp du har, finns det bra produkter och lösningar här hos oss på Glamazon för att hjälpa dig uppnå den strålande, hälsosamma hud du önskar.

Ansiktsvård för män med fet hud >>>

Mer från Glamazon Magasin

Visa alla

Hudvårdsrutin för Män inför Midsommar

Hudvårdsrutin för män inför midsommar

Midsommar är en tid för att fira med vänner och familj, njuta av solen och naturen, och för att se ditt bästa ut. Det är inte bara kvinnor som förtjänar en noggrann hudvårdsrutin – även män bör unna sig en...

Läs mer

Hur använder man skäggolja: Den kompletta guiden

Hur använder man skäggolja: Den kompletta guiden

Att använda skäggolja är en viktig del av skäggvården som kan förbättra både skäggets och hudens hälsa. I denna guide går vi igenom varför skäggolja är viktigt, hur man använder den på rätt sätt och de långsiktiga fördelarna med regelbunden...

Läs mer

Hårdtvål eller duschgel: Vad ska man välja?

Hårdtvål eller duschgel: Vad ska man välja?

Både hårdtvål och duschgel är bra produkter för att upprätthålla hygienen, men vilken av dem är bäst för dig? Är det bättre att använda en klassisk fast tvål eller är en flytande duschgel den mest effektiva för dig och din...

Läs mer

7 Hudvårdstips för Golfare

7 Hudvårdstips för Golfare

Golf är en fantastisk sport som låter dig tillbringa mycket tid utomhus. Men den långvariga exponeringen för sol, vind och andra väderförhållanden kan påverka din hud negativt. Här är sju viktiga hudvårdstips för golfare som hjälper dig att hålla din...

Läs mer

Bulldog Anti-Dandruff Shampoo recension

Bulldog Anti-Dandruff Shampoo recension

Bulldog tror på att män ska få ta del av de bästa produkterna som skapats baserat på den äkta potentialen av naturliga ingredienser, därför innehåller Bulldog Anti Dandruff Shampoo jujubebark. Bulldog Anti Dandruff Shampoo är speciellt utvecklat för att rengöra...

Läs mer

Skäggolja som luktar gott

Skäggolja som luktar gott

Skäggolja, även känd som olja för skägget, är en viktig del av skäggvården för alla män som vill förbättra sitt ansiktshår. Oljans huvudsakliga funktion är att återfukta huden under ansiktshåret och mjuka upp själva skägget, vilket gör det lättare att...

Läs mer