Fri frakt över 589 kr

När det kommer till hudvård, är en av de vanligaste frågorna "hur applicerar man ögonkräm korrekt?". Att veta när, varför och hur man ska använda ögonkräm kan göra en stor skillnad för ditt utseende. Läs vidare för att få svar på dina frågor.

Hur ska man applicera ögonkräm

Ögonkräm borde vara varje mans bästa vän. Om det är något som verkligen visar att du är trött så är det ett par hiskeliga påsar under ögonen. Förutom att hjälpa mot trötthetstecken som dessa kan en bra ögonkräm för män dessutom förhindra att ålderstecken uppstår för tidigt – ingen vill ha synliga rynkor i ansiktet.

Hur applicerar man ögonkräm

Att veta hur du ska applicera din ögonkräm på rätt sätt är helt grundläggande för att du ska få ut det allra mesta av den. Huden runt omkring ögonen är känslig, för att inte tala om ömtålig. Att applicera den är ingen svår process, du måste bara göra det på rätt sätt för att försäkra dig om att du inte irriterar området kring ögonen, fortsätt att läsa den här artikeln så guidar vi dig genom hela processen.

Varför ögonkräm?

Tvärtemot vad många tror så går det faktiskt inte att helt bli av med påsar under ögonen. Vi ber om ursäkt i förväg, men det här är faktiskt helt och hållet en myt! Huden runt omkring ögonen är tunnare än någon annanstans på kroppen. När du ser att du har påsar under ögonen så ser du i själva verket hur blodcirkulationen saktar ner i området vilket skapar en blå färgton på huden.

För att bekämpa det här, så behöver du applicera ögonkräm som stimulerar blodflödet och reducerar de synliga påsarna under ögonen. Det är också allmänt känt att just området kring ögat är ett av de första ställena på kroppen där synliga ålderstecken kan uppstå. På grund av att huden är så pass tunn här, är den mer mottaglig för yttre angripare, så genom att skydda ögonområdet kan du faktiskt fortsätta att se ung ut under en längre tid.

Vad gör ögonkräm för din hud?

Ögonkräm har utformats specifikt för att adressera de unika behoven hos den tunna och känsliga huden runt ögonen. Den tillför fukt, minskar svullnader, bekämpar ålderstecken och kan även minska mörka ringar. Rätt ögonkräm kan hjälpa till att ge dina ögon ett ungdomligt och upplyftande utseende.

När ska man använda ögonkräm?

Det rekommenderas att applicera ögonkräm dagligen, både på morgonen och kvällen, för bästa resultat. Att göra det till en del av din dagliga rutin säkerställer att det känsliga området runt dina ögon får den vård det behöver.

Hur lägger man ögonkräm

Det största misstaget du kan göra när man lägger ögonkräm, är att behandla huden kring ögat på samma sätt som huden på övriga delar av kroppen. Vanligtvis så brukar du säkerligen applicera din fuktkräm genom att massera in den ansiktet, men när du ska applicera ögonkräm så bör du istället klappa lätt på huden.

Huden runt ögat är mer finkänslig, så det är inte en god idé att dra ut huden genom att massera den. Det är faktiskt så att du genom att dra ut huden runt ögonen kan påskynda uppkomsten av ålderstecken. Om du är ute efter att se ung ut för en lång tid framöver så ska du alltså se till att lätt klappa in din ögonkräm i huden.

Applicera ögonkräm effektivt

Hur använder man ögonkräm?

De flesta människor utgår från att man ska applicera ögonkräm direkt på problemområdet, men det här kan resultera i att man får tårar i ögonen. Om du använder produkten för nära ögat så kan produkten sjunka igenom huden till ögongloben, vilket leder till irritation. Looken som du får är inte precis den som du vill ha om du har för avsikt att se yngre och fräschare ut.

Du ska istället applicera ögonkräm på kindbenet, som praktiskt taget är din ögonglob, för att försäkra att produkten inte kommer i närheten av ögat. På grund av tunnheten i huden kring ögonen, kommer produkten på ett naturligt sätt att röra sig över dina ögonlock och täcka hela ögonområdet. Vad du än gör, så applicera aldrig produkten direkt in i ögat. Vi har hört den skräckhistorien förut.

Allt för att applicera ögonkräm effektivt

Nu när du vet precis hur du ska applicera ögonkräm, är det dags att skaffa den rätta produkten. Här hos oss på Glamazon hittar du en oöverträffad samling av hudvård, skäggvård, rakprodukter och hårprodukter för män, noga utvalda från några av de mest framstående varumärkena. Varför nöja sig med mindre när dina ögon förtjänar det bästa? Utforska vårt sortiment och hitta den perfekta ögongkrämen för dina behov.

Varför du bör använda ögonkräm >>>

Mer från Glamazon Magasin

Visa alla

Hur använder man skäggolja: Den kompletta guiden

Hur använder man skäggolja: Den kompletta guiden

Att använda skäggolja är en viktig del av skäggvården som kan förbättra både skäggets och hudens hälsa. I denna guide går vi igenom varför skäggolja är viktigt, hur man använder den på rätt sätt och de långsiktiga fördelarna med regelbunden...

Läs mer

Hårdtvål eller duschgel: Vad ska man välja?

Hårdtvål eller duschgel: Vad ska man välja?

Både hårdtvål och duschgel är bra produkter för att upprätthålla hygienen, men vilken av dem är bäst för dig? Är det bättre att använda en klassisk fast tvål eller är en flytande duschgel den mest effektiva för dig och din...

Läs mer

7 Hudvårdstips för Golfare

7 Hudvårdstips för Golfare

Golf är en fantastisk sport som låter dig tillbringa mycket tid utomhus. Men den långvariga exponeringen för sol, vind och andra väderförhållanden kan påverka din hud negativt. Här är sju viktiga hudvårdstips för golfare som hjälper dig att hålla din...

Läs mer

Bulldog Anti-Dandruff Shampoo recension

Bulldog Anti-Dandruff Shampoo recension

Bulldog tror på att män ska få ta del av de bästa produkterna som skapats baserat på den äkta potentialen av naturliga ingredienser, därför innehåller Bulldog Anti Dandruff Shampoo jujubebark. Bulldog Anti Dandruff Shampoo är speciellt utvecklat för att rengöra...

Läs mer

Skäggolja som luktar gott

Skäggolja som luktar gott

Skäggolja, även känd som olja för skägget, är en viktig del av skäggvården för alla män som vill förbättra sitt ansiktshår. Oljans huvudsakliga funktion är att återfukta huden under ansiktshåret och mjuka upp själva skägget, vilket gör det lättare att...

Läs mer

Triumph & Disaster A + R Soap Recension

Triumph & Disaster A + R Soap Recension

En kvalitativ fast tvål bör inte bara vara en rengöringsprodukt; den bör vara en helhetsupplevelse som vårdar huden. Den bör dessutom vara så mångsidig att den kan användas både i duschen och vid handfatet. Triumph & Disaster A + R...

Läs mer