Varför du bör använda ögonkräm

Från balm, serum och gel till ögonkräm för män, vilken av varianterna är bäst mot påsar, rynkor och mörka ringar under ögonen? Vilken variant bekämpar torrhet eller trötthetstecken effektivast och vilken är den bästa fuktgivaren? Varför ska du använda ögonkräm?

Varför du bör använda ögonkräm

Du vaknar på morgonen. Du går upp. Du borstar tänderna. Du duschar, du rakar dig, tvättar ansiktet och kammar håret. Du kan till och med applicera lite fuktgivande ansiktskräm - en med SPF (solskyddsfaktor) om du är förnuftig. Men hur många av oss kan ärligt räkna in en ögonkräm som en del av vår dagliga morgonrutin?

Trots att mörka ringa, linjer, rynkor och påsar samt puffighet utvecklas runt våra ögon tenderar många män att undvika ögonkräm. Och det är innan vi ens kommer till ögongel, balm eller serum. Det borde inta vara så eftersom det finns så många bra ögonkrämer för män att välja på. Så om du letar efter en kräm för att att radera tecken på åldrande, förbättra hudens jämnhet och återfukta, bekämpar torrhet, påsar och mörka ringar under dina ögon, har vi på Glamazon de bästa alternativen.

En ögonkräm återfuktar och förbättra hudens jämnhet.

Om du nu höjer på ögonbrynen vid bara tanken på att använda en ögonkräm. Stoppa det omedelbart för det kommer bara ge dig kråkfötter. Det är samma sak med att du blinkar cirka 10 000 gånger per dag, sluta omedelbart blinka för även det bidrar till de fina linjerna runt ögonen. Just därför ska du investera i en ögonkräm. Dessa mjuka, sammetslena krämer liknar de fuktgivare du redan känner till och arbetar för att minska mörka ringar under ögonen, gör huden mer elastisk och ökar produktionen av föryngrande elastin och kollagen i huden.

Enkelt uttryckt, genom att använda en ögonkräm för män så lyfter, återfuktar och förbättrar du hudens jämnhet. Den är värd att introduceras till ditt badrumsskåp.

 

Ögongel ger energi och piggar upp trött hud

En ögongel är lite mer komplex. Den är lättare och tunnare än kräm och är mer oljeaktig eller vattnig i formulan för en lättare touch. Just en ögongel är perfekt för män med fet hud. Om du vill bekämpa puffighet och trötthetstecken runt ögonen är en gel det bästa alternativet då den ger energi och piggar upp trött hud. Även under sommaren är ögongel ett bra alternativ till din vanliga ögonkräm då den är uppfriskande och mindre benägen att svettas av i värmen.

Använd ögonkräm med serum

Ett ögonserum är superhjälten som tränger ner djupare i huden och boostar den med sina aktiva ingredienser. Den är det perfekta komplementet när det kommer till att använda ögonkräm. Nu tänker du kanske att det här låter ju jobbigt, varför ska jag ha ytterligare en produkt för huden runt mina ögon. Räcker det inte med en ögonkräm eller gel? Är du under 25 år så är svaret ja, men som man, behöver du faktiskt ett serum. Män har lite tjockare hudlager än kvinnor och ett ögonserum gör underverk för din hy.

Huden består av tre lager, överhuden, läderhuden och underhuden. Så när din vanliga ögonkräm eller gel bara når det översta lagret så arbetar ögonserumet sig djupare ner i huden. Regeln vid användning är först serum på rengjord hud och sedan ögonkräm. Den har oftast en lättare konsistens som snabbt absorberas in i huden. Serumet innehåller aktiva ingredienser och boostar ögonkrämen, men ersätter den inte. Genom att använda ögonkräm i kombination med serum så arbetar produkterna i harmoni för att uppnå önskat resultat.

Ögonbalm skyddar huden runt ögonen

En ögonbalm fungerar på samma set som ett läppbalsam, den skapar en vaxbaserad skyddsbarriär ovanpå din hud som låser in fukt och bekämpar torrhet som kan leda till rynkor. Det är en förvånansvärt lätt och otrolig mångsidig produkt för daglig ögonvård och med dess konsistens är den perfekt för att skydda huden under de kalla vintermånaderna.