Varför du bör använda ögonkräm

Varför ögonkräm. Från balm, serum och gel till ögonkräm för män, vilken av varianterna är bäst mot påsar, rynkor och mörka ringar under ögonen? Vilken variant bekämpar torrhet eller trötthetstecken effektivast och vilken är den bästa fuktgivaren? Varför ska man använda ögonkräm?

Varför du bör använda ögonkräm

Du vaknar på morgonen. Du går upp. Du borstar tänderna. Du duschar, du rakar dig, tvättar ansiktet och kammar håret. Du kan till och med applicera lite fuktgivande ansiktskräm - en med SPF (solskyddsfaktor) om du är förnuftig. Men hur många av oss kan ärligt räkna in en ögonkräm som en del av vår dagliga morgonrutin? Varför ögonkräm? Vad gör den egentligen för skillnad?

Vad gör ögonkräm och varför är den viktig i din dagliga rutin?

Trots att mörka ringar, linjer, rynkor och påsar samt puffighet utvecklas runt våra ögon tenderar många män att undvika ögonkräm. Och det är innan vi ens kommer till ögongel, balm eller serum. Det borde inta vara så eftersom det finns så många bra ögonkrämer för män att välja på. Så om du letar efter en kräm för att att radera tecken på åldrande, förbättra hudens jämnhet och återfukta, bekämpar torrhet, påsar och mörka ringar under dina ögon, har vi på Glamazon de bästa alternativen för alla ögonkräm män.

En ögonkräm återfuktar och förbättra hudens jämnhet.

Om du nu höjer på ögonbrynen vid bara tanken på hur använder man ögonkräm Stoppa det omedelbart för det kommer bara ge dig kråkfötter. Det är samma sak med att du blinkar cirka 10 000 gånger per dag, sluta omedelbart blinka för även det bidrar till de fina linjerna runt ögonen. Det är just varför ögonkräm bör finnas i din dagliga rutin. Dessa mjuka, sammetslena krämer liknar de fuktgivare du redan känner till och de arbetar för att minska mörka ringar under ögonen, gör huden mer elastisk och ökar produktionen av föryngrande elastin och kollagen i huden.

Enkelt uttryckt, genom att använda en ögonkräm för män så lyfter, återfuktar och förbättrar du hudens jämnhet. Den är värd att introduceras till ditt badrumsskåp.

Ögongel ger energi och piggar upp trött hud

En ögongel är lite mer komplex. Den är lättare och tunnare än kräm och är mer oljeaktig eller vattnig i formulan för en lättare touch. Just en ögongel är perfekt för män med fet hud. Om du vill bekämpa puffighet och trötthetstecken runt ögonen är en gel det bästa alternativet då den ger energi och piggar upp trött hud. Även under sommaren är ögongel ett bra alternativ till din vanliga ögonkräm då den är uppfriskande och mindre benägen att svettas av i värmen.

Varför ögonkräm med serum

Ett ögonserum är superhjälten som tränger ner djupare i huden och boostar den med sina aktiva ingredienser. Den är det perfekta komplementet när det kommer till att använda ögonkräm. Nu tänker du kanske att det här låter ju jobbigt, varför ögonkräm och ytterligare en produkt för huden runt mina ögon. Räcker det inte med en ögonkräm eller gel? Är du under 25 år så är svaret ja, men som man, behöver du faktiskt ett serum. Män har lite tjockare hudlager än kvinnor och ett ögonserum gör underverk för din hy.

Huden består av tre lager, överhuden, läderhuden och underhuden. Så när din vanliga ögonkräm eller gel bara når det översta lagret så arbetar ögonserumet sig djupare ner i huden. Regeln vid användning är först serum på rengjord hud och sedan ögonkräm. Den har oftast en lättare konsistens som snabbt absorberas in i huden. Serumet innehåller aktiva ingredienser och boostar ögonkrämen, men ersätter den inte. Genom att använda ögonkräm i kombination med serum så arbetar produkterna i harmoni för att uppnå önskat resultat.

Ögonbalm skyddar huden runt ögonen

En ögonbalm fungerar på samma set som ett läppbalsam, den skapar en vaxbaserad skyddsbarriär ovanpå din hud som låser in fukt och bekämpar torrhet som kan leda till rynkor. Det är en förvånansvärt lätt och otrolig mångsidig produkt för daglig ögonvård och med dess konsistens är den perfekt för att skydda huden under de kalla vintermånaderna.

Vad gör ögonkräm för din hud?

Ögonkräm är särskilt formulerad för det känsliga området runt ögonen. Men vad gör ögonkräm för din hud egentligen?

  • Målinriktad återfuktning: Den tunna huden runt dina ögon har en tendens att torka ut snabbare än resten av ditt ansikte. Ögonkräm ger den nödvändiga återfuktningen, vilket hjälper till att minska torrhetslinjer och ge ett fylligare utseende.
  • Reducerar ålderstecken: Med tiden kan huden runt ögonen visa tecken på åldrande, såsom fina linjer och rynkor. Ögonkrämer innehåller ofta ingredienser som hyaluronsyra, peptider och retinol som hjälper till att minska dessa tecken genom att främja kollagenproduktionen.
  • Minskar mörka ringar och svullnad: Vissa ögonkrämer har särskilda ingredienser, som koffein eller grönt te, som hjälper till att förbättra cirkulationen och minska uppkomsten av mörka ringar och svullnad.
  • Skyddar mot yttre skadliga faktorer: Huden runt ögonen är särskilt känslig för skadliga solstrålar och föroreningar. Många ögonkrämer innehåller antioxidanter och solskyddsfaktor som skyddar detta känsliga område.
  • Stärker hudbarriären: Genom att tillföra lipider och ceramider kan ögonkrämer stärka hudens barriär, vilket förhindrar fuktavdunstning och håller området återfuktat längre.

Sammantaget bidrar en bra ögonkräm till att förbättra både utseendet och kvaliteten för huden runt ögonen, vilket gör den till en viktig del i din hudvårdsrutin.

Varför ögonkräm är ett måste i din rutin

Varför ögonkräm är ett måste i din rutin

När man funderar över varför ögonkräm är ett måste i den dagliga rutinen, finns det flera tunga skäl som gör valet enkelt:

  • Dedikerad vård för känslig hud: Huden runt våra ögon är tunnare och mer känslig än den övriga huden i ansiktet, vilket gör den mer sårbar för yttre påfrestningar som sol, föroreningar och dagligt slitage. Här kommer ögonkrämen in i bilden. Den är speciellt framtagen för detta känsliga område för att ge näring, skydd och behandling. Vad gör ögonkräm specifikt? Den bekämpar tecken på åldrande, återfuktar djupt och ger ett extra skydd mot de yttre påfrestningarna.
  • Mörkar ringar och puffighet: Många av oss kämpar med mörka ringar eller svullnad under ögonen, särskilt efter en sömnlös natt. Men varför ögonkräm? Tack vare sina specifika ingredienser kan den hjälpa till att minska dessa problem, förbättra cirkulationen och ge en piggare blick.
  • Motverka tidiga ålderstecken: Den ständiga rörelsen runt ögonområdet, från skratt till blinkningar, kan leda till tidiga rynkor och fina linjer. Men vad gör ögonkräm för att hjälpa? Genom att använda den regelbundet kan man bekämpa och förebygga dessa ålderstecken.
  • Förstärker hudens barriär: Många av de påfrestningar huden utsätts för kan bryta ner dess naturliga skyddsbarriär. Ögonkrämer är ofta formulerade med ingredienser som hjälper till att stärka denna barriär, vilket gör att huden bättre kan behålla sin fukt och stå emot yttre påfrestningar.
  • Effektiv återfuktning: Huden runt ögonen har en benägenhet att torka ut snabbare än andra delar av ansiktet. Därför är det viktigt att hålla detta område återfuktat. Men varför ögonkräm? Jo, dessa krämer spelar en avgörande roll då de erbjuder intensiv återfuktning som är skräddarsydd för detta områdes specifika behov, utan att vara för tung eller fet, vilket bevisar varför en ögonkräm är ett måste i din rutin.

Så, när någon frågar varför ögonkräm är ett måste i din rutin?, är svaret enkelt: för att ge det känsliga området runt ögonen den specifika vård det behöver och förtjänar. Genom att inkludera ögonkräm i din dagliga skönhetsrutin säkerställer du att denna del av ditt ansikte får den uppmärksamhet och behandling den kräver.

Varför ögonkräm bör vara ditt nästa steg

Det är en investering som gör underverk för ditt ansikte och din dagliga skönhetsrutin. Om du någonsin har undrat varför ögonkräm bör vara ditt nästa steg, så är det nu dags att utforska svaret genom att inkludera den i din hudvårdsrutin. Genom att prioritera detta lilla steg varje dag, kommer du snart att märka förändringar som både syns och känns. Du hittar allt du behöver för komplett ansiktsvård, inklusive den perfekta ögonkrämen, här hos oss på Glamazon. Utforska vårt noga utvalda sortiment och unna dig själv det bästa inom manlig skönhet.

Växla upp din hudvård under vintermånaderna >>>