Hur får man bort finnar

Finnar eller acne är en besvärlig hudsjukdom som många förknippar med ungdomen och puberteten men faktum är att den kan fortsätta att hemsöka en även i vuxen ålder. Många väljer att behandla acne med stark medicinering av det receptbelagda läkemedlet Roaccutan. Just denna typ acne-medicinering har flera obehagliga bi-effekter så som hudproblem, psykiska problem, fosterpåverkan samt mycket annat. Denna medicin bör ses som en sista utväg för den som lider av kraftig acne. Här har vi istället listat 3 skonsamma men samtidigt effektiva tips på hur man får bort finnar.

Hur får man bort finnar

1. Håll rent ansiktet

En grundförutsättning för ett ansikte fritt från finnar är hålla ansiktet rent och fräscht. Ansiktsskrubb är en vital del i att hålla ansiktet rent. Denna typ av produkt innehåller mikropärlor som motverkar uppkomsten av orenheter, blemmor och finnar samt effektivt tvättar bort döda hudceller. En ansiktsskrubb rengör dessutom porerna. En annan viktig del i att hålla ansiktet rent är faktiskt att tvätta händerna kontinuerligt med flytande tvål och handsprit. På så sätt minskar man risken att smuts sprids från sina händer till sitt ansikte.

2. Kläm inte finnar!

Men om man inte kan hålla sig så kläm åtminstone på rätt sätt. Först och främst så ska man inte klämma sina finnar. Det är lätt att man har fel teknik och därmed kan skapa en inflammation i talgkörteln. Risken är dessutom stor att det område som man klämt finnen på blir irriterat och visar upp en röd färg, något som kommer att synas extra tydligt. Om det vill sig illa så kan det uppstå fula och synliga ärr.

Men om man nu måste klämma finnar så finns det ett visst antal åtgärder som gör processen mer skonsam för huden. Börja med att värma upp huden med ånga för att mjuka upp den. Använd kleenex mellan fingrarna så att du inte för någon smuts från fingrarna till ansiktet. Efter att man har klämt så bör fingrarna desinficeras. Detta görs med fördel av ett porsammandragande ansiktsvatten.

3. Använd rätt produkter

Ett sista tips för att undvika finnar är att se över vilka produkter man använder sig av dagligen. Det är inte optimalt för att få bort finnar om man använder sig av feta krämer varje dag. Feta krämer och oljor täpper nämligen till talgkörtlar vilket kan öka din kropps produktion av finnar. Fettfri gel är att föredra i syfte att motverka finnar.Dessa tre råd är ett första steg till en fräschare och acne-fri hud samt ska alltid vara ett första steg innan någon testar en tyngre medicinering mot acne. Råden är enkla att följa och bör ge resultat inom 1-2 veckor. Produkter som vi rekommenderar i behandling mot finnar är bland annat dessa.

Ansiktsskrubb som passar utmärkt till att hålla huden ren och förebygga uppkomsten av finnar.

Ansiktsrengöring som tar bort smuts, olja och smink från ansiktet utan att göra huden torr. Passar bra att använda som rengöring efter att du har klämt en finne.