Lektion 3: Behandla oljig hy

Oljig hy i pannan och ansiktet kan ibland innebära vissa medföljande problem som finnar och akne. Det gör att många killar med oljig hud försöker motverka sin naturliga oljeproduktion genom att torka ut huden. Men att torka ut sin hud är ingen bra lösning och vad kan man göra mot oljig hy istället.

Just därför vill vi på Glamazon hjälpa dig genom att dela med oss ​​av en enkel hudvårdsrutin i tre steg som kommer hjälpa dig få bort oljig hy. Vi berättar hur du tar hand om din hud så att den blir frisk och fräsch utan att orsaka fler problem som uttorkning och irritation. Så läs vidare och ta reda på hur du ska behandla oljig hy med anpassad hudvård.

Behandla oljig hy

Få bort oljig hy i 3 steg

Steg 1: Rengör

Mäns hud är naturligt oljigare än kvinnors men vissa män är särskilt mer benägna än andra att att få oljig hy i pannan och i ansiktet, och som ett resultat, även få mer finnar och akne. Dessutom kan varmt väder göra saker och ting ännu värre genom att stimulera de talgproducerande talgkörtlarna, så börja med att behandla oljig hy genom att rengöra din hud noggrant.

När det kommer till ansiktsrengöring oljig hy så är det bra att använda en anpassad produkt för ändamålet som exempelvis Brickell Acne Controlling Face Wash eller Bulldog Oil Control Face Wash. Detta kommer inte att torka ut huden som vissa tvålar kan göra, vilket är viktigt eftersom om du berövar huden på alla dess naturliga oljor, så kan oljeproduktionen stimuleras ytterligare, och det är det sista du vill när målet är att få bort oljig hy. Löddra din ansiktsrengöring för män över fuktig hud, skölj väl och handdukstorka för optimalt resultat.

Steg 2: Absorbera

Oljan som din hud producerar kan vara avgörande för dess övergripande skydd, men för mycket av det goda kan orsaka förödelse med ditt utseende. Så torka upp överflödig olja två gånger i veckan med av en lermask för män som exempelvis Brickell Purifying Charcoal Face Mask, som innehåller kaolinlera och aktivt kol för att ta bort överflödig olja, såväl som svarta pormaskar och andra orenheter.

Steg 3: Skydda

Det är en myt att oljig hud inte behöver bli återfuktad (olja och vatten är trots allt två olika saker), Men en ansiktskräm för oljig hy är nyckeln till att hålla din hud så frisk som möjligt. Exempelvis så är Recipe for men Anti-Shine Moisturizer ett bra val när det kommer till ansiktsvård för män med fet hud. Den inte bara tillför maximal fukteffekt, utan även mattar ner glansiga partier, minskar reflektion och tar bort överskottssebum.

Så det var tre enkla och snabba steg för att behandla oljig hy och avvärja en oljekatastrof tack vare Glamazon!

Lektion 4: Applicera concealer >>>