Lektion 4: Applicera concealer

Concealer kan vara en av de mest värdefulla produkterna i ditt badrumsskåp: rätt formula kan kamouflera mörka ringar under ögonen, ojämn pigmentering och täcka allt från blemmor och rodnad. Concealern ger även jämn täckning. Nyckeln till att applicera concealer för män är att inte ta för mycket och om det blir fel nyans kan du istället lyfta fram vissa detaljer som du kanske ville tona ner.

Applicera concealer

Hur du ska applicera concealer

Nu ska vi inte skrämma upp dig, för det är lätt att applicera concealer, men precis som med rakning ju bättre förberedelser desto bättre resultat. Om du använder concealer direkt på torr hud kommer den att se fläckig och flagnande ut, så se till att du återfuktar huden i förväg med en bra ansiktskräm för män som exempelvis Brickell Daily Essential Face Moisturizer eller Recipe for men Anti-Shine Moisturizer. Vänta tills krämen är helt absorberad och applicera sedan concealern.

Concealers kommer antingen som tjock krämig eller flytande som Recipe for Men Concealer, men båda varianterna uppnår samma effekt. Eftersom målet ofta är täcka hud som är något mörkare än din naturliga nyans (mörka ringar under ögonen till exempel) är det ofta en bra idé att välja en nyans på Concealer som är något ljusare än din normala hudton.

Recipe for men Concealer 0.2 Medium

Applicera concealer

En concealer med en krämig konsistens som täcker oönskade brister för en naturlig finish. Den täcker effektivt mörka ringar, utslag, pigmentfläckar och andra missfärgningar. Recipe for men Concealer 0.2 Medium skyddar och även förbättrar hudens förmåga att absorbera fukt.

Till Recipe for men Concealer >>>

Så ska du applicera concealer

Resultatet ska bli nästa osynligt och det största nej, nej, nej, är att använda för mycket och att applicera concealern felaktigt. Om du gnuggar concealern lossnar den bara, så applicera lite med fingertoppen och klappa istället. För mörka skuggor lägger man concealer på den inre ögonvrån, använd bara lite först, och klappa försiktigt med pekfingret för att blanda den, flytta färgen nedåt och något under ögat.

Om du använder toppen på fingret eller en concealerborste som exempelvis Kent Brushes No 07 Concealer Brush blir du inte så klumpig, får bättre överblick och ett bättre resultat. Och det är så du ska applicera concealer för att få en omedelbar kamouflering när du behöver det.

Lektion 5: Vilken parfym passar mig >>>