Bli av med mjäll i håret

Mjäll i håret är aldrig roligt men som tur är finns det mycket man kan göra för att bli av med det!

En kliande och mjällig hårbotten kan vara både irriterande och se riktigt tråkigt ut. Nedan reder vi ut vad mjäll är och ger dig tips på hur du kan undvika problemet och hur du blir av med otygen.

Bli av med mjäll i håret

Vad är mjäll?

Huden producerar hela tiden nya hudceller, det gäller även i hårbotten. Gamla hudceller som ramlar av brukar inte synas särskilt mycket. Det är först när det blir en överproduktion av döda hudceller det bildas mjäll och det blir mer synligt.

Därför får du mjäll

Uppkomsten av mjäll kan bero på lite olika anledningar. Jästsvamp som naturligt finns i huden kan vara en orsak, vissa är mer känsliga mot jästsvamp och då kan huden bli irriterad. Användning av för starka hårvårdsprodukter som innehåller alkohol kan vara en orsak till att hårbotten blir irriterad och mjällen blir mer synliga. Kontinuerlig användning av mössor och hattar kan också leda till att svamp uppstår.

Så blir du av med mjäll

Att bli av med mjäll kan vara knepigt. Visst finns det vissa huskurer som kan lindra problemet men de som får stora och återkommande besvär brukar behöva ett mjällschampo för män som är framtaget för att bekämpa mjäll.

 

Ibland kan det vara så att en torr hårbotten kan vara början till mjäll, speciellt under vinterhalvåret, då kan det räcka med ett schampo som är anpassat för en torr hårbotten för att lindra och förhindra besvären.

Bästa schampo mot mjäll >>>