The Merchant Of Venice Shaving Cream Recension

När det kommer till våtrakning och rakkräm vill man få det perfekta löddret som ger bra glid och underlättar för rakhyveln att komma så nära inpå huden som bara möjligt. Man vill även att det ska dofta gott och att rakningen blir skön och behaglig. Det har blivit dags för Herr Glamazon att testa Shaving Cream från The Merchant Of Venice. Vad innehåller denna lyxiga rakkräm? Hur är den att använda med säkerhetshyvel? Fungerar formulan med nyare rakhyvlar som Gillette Fusion och Mach3? Hur är rakkrämen att använda med eller utan rakborste? Hur är löddret? Läs vidare och se vad Herr Glamazon tycker om The Merchant Of Venice Shaving Cream i sin recension och test av rakkräm här nedan.

The Merchant Of Venice Shaving Cream Recension

Rakkräm test - The Merchant Of Venice Shaving Cream

Våtrakning och Italien har alltid varit den perfekta kombinationen. Lägger vi även till nischparfym så uppstår det något riktigt spännande som tar rakningen till oanande höjder. Resultatet blir Nobil Homo. Har du prövat en The Merchant Of Venice parfym så vet du att dofterna utforskar nya gränser med ojämförlig elegans.

En bra rakning handlar lika mycket om doft som själva ritualen och The Merchant Of Venice Shaving Cream förenar dessa element med sådan elegans. Jag har älskat varje sekund jag fått testa den här rakkrämen och rakningen har varit ett väldoftande nöje varje dag.

Jag har använt mig av alla de tre The Merchant Of Venice dofterna på rakkräm, vilka är följande Byzantium Saffron, Venetian Blue och Colonia Veneziana där varje doft representerar en del av Venedigs rika historia. Det är bara dofterna som skiljer dessa tre rakkrämer åt, och nu när vi är inne på själva formulan så tänkte jag börja med att gå igenom vad The Merchant Of Venice Shaving Cream innehåller och sedan gå in mer på detaljer om hur formulan fungerar. Men återigen det har varit ett nöje att få testa rakkrämen.

Vad innehåller The Merchant Of Venice rakkrämen?

Basen i The Merchant of Venice rakkrämen består av förtvålad kokosolja i kombination med förtvålad stearinsyra. Vi på Glamazon gillar att rakkrämen är gjord på kokosolja. Förtvålning av kokosnötsolja ger nämligen utmärkta rengörande och löddrande egenskaper. Förtvålad stearinsyra hjälper till att göra konsistensen halkig samtidigt som det gör det möjligt att blanda olja och vatten, för en stabil formula som stannar på plats och inte glider iväg, vilket man exakt vill uppnå med en bra rakkräm.

Nästa ingrediens i The Merchant of Venice Shaving Cream är glycerin. Glycerin är nog nästan den vanligaste hudvårdande ingrediensen. Så är du på jakt efter en rakkräm med hudvårdande egenskaper är glycerin bra att titta efter. Glycerin binder fukt i huden och har på så sätt en positiv effekt på hudens ytskikt, som mår bättre och känns mindre torr. 5 Glamazon av 5 möjliga för glycerin.

The Merchant Of Venice Shaving Cream Recension

Rakkrämen innehåller även myristinsyra, som är en mättad fettsyra. Myristinsyra finns naturligt i till exempel palmolja, kokosolja och muskotnöt. Den har egenskaper som gör att den minskar hudinflammation och smärta. I rakkräm gillar vi på Glamazon myristinsyra främst för att den lägger sig som en skyddande hinna över huden, och på så sätt skyddar huden från rakbladet och rakbränna.

Hur är The Merchant Of Venice rakkrämen att använda med rakborste?

Rakkrämen från The Merchant Of Venice är som gjord för att användas med rakborste. Jag har testat rakkrämen både för att löddra den i raktvålskopp och att löddra den med borste direkt i ansiktet.

Det är en smakfråga vilken teknik man föredrar, då formulan lämpar sig bra för båda. De har sina fördelar och nackadelar. Jag personligen föredrar att löddra upp The Merchant Of Venice rakkrämen med rakborste direkt i ansiktet, då jag tycker det är enklare med doseringen från burken och att doften blir mer framträdande plus att konsistensen på löddret känns fylligare. Men jag tycker även om känslan att vispa upp rakkrämen i skål även om det är lite krångligt att dosera rakkrämen från just den här burken. Men fördelen är att raklöddret blir mycket luftigare och skönare plus att rakborsten inte tar så mycket stryk. Som sagt det finns inget rätt eller fel vid applicering av rakkräm.

Löddra The Merchant Of Venice Rakkrämen med rakborste direkt i ansiktet

Att löddra The Merchant Of Venice rakkrämen med rakborste direkt i ansiktet är smidigt och väldigt enkelt. Blöt bara din rakborste i varmt vatten, applicera sedan lite rakkräm på huden som ska rakas eller på toppen av borsten. Därefter jobbar du med lätta cirkulerande rörelser med borsten tills du har täckt huden med ett tillfredställande lödder. Just The Merchant Of Venice Shaving Cream är väldigt fet och tvålig i sin konsistens, så löddret blir väldigt krämigt när det lägger sig över huden och stannar där det är tills det rakas av eller tvättas bort.

För denna teknik lämpar sig en syntetborste, svinborst eller best badger rakborste bäst. Både svinborsten och best badger ger en skön rivig känsla. I och med att det blir som en peeling när man löddrar upp rakkrämen med dessa rakborstar så motverkar det även inåtväxande hårstrån. Den här tekniken är enkel att jobba med, och med The Merchant Of Venice rakkrämen så är det smidigt och enkelt. Låt bara rakkrämen få verka lite på huden innan du börjar raka dig. Resultatet blir perfekt! En stor fördel är att raklöddret stannar kvar på huden tills man själv väljer att avlägsna löddret.

Löddra The Merchant Of Venice Rakkrämen med rakborste i skål

Den andra tekniken man kan använda för applicering med rakborste, är att löddra upp The Merchant Of Venice Shaving Cream i en rakskål. Det här kommer kräva lite övning och en hel del jobb för att få till, men när du lärt dig vilken mängd rakkräm som behövs och tekniken så är det här ett mycket trevligt sätt att raka sig på.

Det första du behöver göra är att försöka få upp en klick The Merchant Of Venice Rakkräm ur burken, det är inte det enklaste då formulan är väldigt tjock och krämig, men man känner direkt att det här är bra saker. När du väl fått önskad mängd i din raktvålskopp är det dags att vispa upp ett perfekt raklödder. Fukta rakborsten i varmt vatten. Tänk på att värme är nyckeln till en bra rakning. Jobba med lätta, cirkulerande rörelser tills du har fått ett lödder du är nöjd med.

The Merchant Of Venice Shaving Cream får ett väldigt lätt, luftigt lödder med den här tekniken. Vid appliceringen är skummet lite mjukare och har inte samma krämiga känsla men huden kommer ändå bli perfekt återfuktad. Löddret täcker bra och ligger där det ska tills man avlägsnar det med rakbladet. Exakt det man vill ha ut av en kvalitets rakkräm.

Går det använda The Merchant Of Venice rakkräm utan borste?

Jadå, det går att använda The Merchant Of Venice rakkräm utan rakborste, det är bara öppna locket på burken ta en liten klick på fingrarna och applicera på fuktig hud. Tänk på att inte ta för mycket då formulan är väldigt tjock och att den ska appliceras på lätt fuktig varm hud. Passa på att njut av den lyxiga doften från The Merchant Of Venice Shaving Cream. Sedan är det bara att raka dig. Tänk bara på att formulan är krämig och fyllig så glöm inte att skölja rakhyveln regelbundet.

Om du tycker rakkrämen är för tjock i sin konsistens så applicera med fördel lite rakolja på huden innan du smörjer på krämen eller tillsätt lite extra vatten under rakningen. The Merchant Of Venice rakkrämen är helt okej att använda som den är och extremt dryg, så mycket lite räcker långt för att täcka huden.

Hur fungerar The Merchant Of Venice Shaving Cream med säkerhetshyvel?

Trots att det är en modern rakkräm så känns den genuin och som gjord för användas med säkerhetshyvel. Formulan är så tjock och ändå så härligt tvålig att rakbladet glider med perfektion nära huden. Det är bara låta huvudet på din säkerhetshyvel falla som en giljotin för att raka hårstråna med perfektion. Det går att vara aggressiv i sin rakning om man vill då rakkrämen ger ett bra skydd till huden. The Merchant Of Venice Shaving Cream är en perfekt rakkräm i kombination med säkerhetshyvel. Löddret stannar kvar på sin plats tills man rakar bort det och skummet har alla egenskaper man vill ha för en lyxig våtrakning. Med stannar kvar så menar jag att löddret inte bubblar bort och löser upp sig efter applicering som en del rakkrämer kan tendera att göra. Det är inget problem alls med The Merchant Of Venice rakkrämen och i kombination med säkerhetshyvel är formulan en väldoftande sensation.

Hur fungerar The Merchant Of Venice Rakkrämen med Fusion och Mach3?

Rakkrämen fungerar väldigt bra med både Gillette Fusion rakhyvel och Mach3. Eftersom att jag började detta rakkräm test med säkerhetshyvel så var jag rätt osäker på hur den tjocka formulan skulle svara på Gillett Mach3 och framförallt Fusion rakbladet. Men nu har jag gjort flertalet rakningar med både Mach3 och Fusion och även om jag applicerar rakkrämen med fingrarna så klarar båda modellerna på hyvlar att leverera. Nyckeln är mycket vatten och korta drag med din rakhyvel. Det jag gillar med The Merchant Of Venice Rakkrämen är att den är krämig och tvålig i konsistensen så att man först får ett kraftigt skydd som sen blir lite halkigare och halkigare ju mer man rakar sig. Du kommer få ett väldigt bra resultat med dessa modernare rakhyvlar med den här rakkrämen.

Hur är konsistensen på The Merchant Of Venice rakkrämen?

I burken är konsistensen på The Merchant Of Venice Rakkrämen väldigt fet och nästan smörig vilket för tankarna till kroppskräm eller boby butter. Men på huden så är den perfekt och blir till ett vitt skyddande lödder som utvecklar en fantastisk doftbild. Den är som sagt som en kroppskräm som inte vill absorbera utan formulan är där den ska.

Ger The Merchant Of Venice Shaving Cream ett bra lödder?

Löddret på The Merchant Of Venice Shaving Cream är världsklass både vid lödring direkt i ansiktet med rakborste och även om man arbetar upp löddret i skål eller med händerna. Löddret är så bra att din partner kommer sno rakkrämen från dig för att raka benen. Fördelen med The Merchant Of Venice Shaving Cream är att formulan är väldigt dryg och lite räcker långt. Detta är rakkrämen som bygger ett lätt luftigt lödder med rakborste och ger ett perfekt skydd mot skärsår. Det behövs bara tillgång till varmt vatten för att få till ett väldigt bra lödder.

Behöver man mycket eller lite The Merchant Of Venice rakkräm för resultat?

Du behöver inte alls mycket eftersom formulan på The Merchant Of Venice rakkrämen är så väldigt dryg. Vare sig du använder rakborste eller fingrarna så kommer löddret täcka området som ska rakas med perfektion och ge önskat resultat.

Hur är The Merchant Of Venice Shaving Cream doften?

Som jag nämnt tidigare i detta rakkräm test, så finns det tre olika dofter på The Merchant Of Venice Shaving Cream. Jag har använt mig flitigt av Byzantium Saffron, Venetian Blue och Colonia Veneziana och vilken av dofterna man föredrar är mer en fråga om smak och tycke.

De har alla en sak gemensamt. Det är lyxiga dofter som passar både ung som gammal. Exklusiva kompositioner som sticker ut och gör rakningen till ett nöje. Det jag uppskattar med alla tre dofterna är att de stannar kvar långt efter att man rakat sig. Man känner sig ren och väldoftande efter rakningen, vad mer kan man begära.

The Merchant Of Venice Byzantium Saffron Shaving Cream

The Merchant Of Venice Byzantium Saffron Shaving Cream

Doften på The Merchant Of Venice Byzantium Saffron Shaving Cream är helt fantastisk och får en att vilja raka sig om och om igen bara för att få ha löddret under näsan. Och även timmar efter att man rakat sig så hänger kompositionen kvar med sin känsla av lyxiga resor till fjärran länder. Det är noter av timjan och saffran blandat med vita mocka-ackord, lilja och cederträ. Bärnsten, patchouli och vanilj kommer smygande längs vägen och skapar en perfekt värme. Det här är klassiskt, det är elegant och det är bara så bra.

Till Produkten >>>

The Merchant of Venice Venetian Blue Shaving Cream

The Merchant of Venice Venetian Blue Shaving Cream

Vill man ha medelhavskänsla med modern fougére-struktur så är The Merchant of Venice Venetian Blue Shaving Cream ett säkert kort. Doften är marin och exklusiv med sina friska noter av bergamott, äpple och citron som ger en skön stimulerande känsla. Kompositionen adderar även ett kryddigt sting genom att låta svartpeppar framträda och även karismatiska noter från björk och patchouli som ger värme till doften. Slutligen kommer det rökiga noter av mossa, ambra och mysk som tillför dynamik till den övergripande atmosfären. Hela kompositionen är kärlek och lycka som får mig att må bra. Doften är stilren, elegant, ren, fräsch och sexig. Jag blivit kär i den här fougére doften, som är ett mästerverk enligt mig.

Till Produkten >>>

The Merchant of Venice Colonia Veneziana Shaving Cream

The Merchant of Venice Colonia Veneziana Shaving Cream

The Merchant of Venice Colonia Veneziana har en intensiv, elegant och majestätisk doft. Den har en medelhavsdoftande komposition som väcker känslan av salta bad, sommar och sol. Doften man först tänker på när man börjar applicera rakkrämen är bergamott, apelsin, citron och även färsk rosmarin. Efter vågen av citrus börjar noter från muskatellsalvia, ingefära och mjuk iris frigöra sig och gör doften till en del av rakupplevelsen som blir mycket spännande och angenäm. Slutligen så känner man cederträ och vit mysk som ger allt en lyxig boost Kompositionen ger en upprymd känsla och gör sig absolut bäst under sommarmånaderna. En intensiv och spännande doft som gör sig alldeles ypperligt på rakkräm.

Till Produkten >>>

Hur är förpackningen på The Merchant Of Venice rakkrämen?

Om man är van vid hur de lyxiga och tilltalande falskorna på en The Merchant Of Venice parfym brukar vara, så blir det här en besvikelse nästan omgående. Först ligger rakkrämen i en designad kartong som gör en nyfiken och förväntansfull. Men när man öppnar förpackningen så möts man av en svart burk i plast.

Om man däremot inte är bekant med parfymflaskorna från detta varumärke så kommer man gilla hela paketet. Burken i sig är stabil, bra och tar lite plats. Men nu är det inte burken i sig som är det viktiga utan innehållet.

Behöver man komplettera rakkrämen med andra produkter?

En rakhyvel är en fördel att ha till hands men även rakborste är en trevlig produkt att komplettera rakkrämen med. Skulle rekommendera en bra ansiktsrengöring innan rakningen som The Merchant of Venice Face Wash. Den är nästintill doftfri, så den går att kombinera med alla tre dofterna. Efter rakningen så är en after shave balm i samma lyxiga doft som rakkrämen ett bra val för att avsluta rakningen med som exempelvis The Merchant of Venice Byzantium Saffron After Shave Balm. Även The Merchant of Venice Anti-Aging Day Cream är ett bra komplement för att få lite extra fukt utan att störa doftbilden då även den är nästan doftfri.

Har du inte prövat en parfym från The Merchant of Venice så är det ett ypperligt tillfälle att matcha rakkrämen med parfym i samma doft.

Kort sammanfattning av The Merchant Of Venice Shaving Cream:

The Merchant Of Venice Shaving Cream är en stark kandidat till rakkräm bäst i test, särskilt för dofterna som tar rakningen till en ny nivå. Formulan är ett nöje att använda med alla sorters rakhyvlar, och det var en positiv överraskning att en så krämig och tjock rakkräm gör sig så bra med både Gillette Fusion och Mach3 rakhyvel.

Jag har bokstavligen älskat varje sekund jag fått raka mig med The Merchant Of Venice Shaving Cream. De tre dofterna är enastående och sticker ut. Rakning och nischparfym är en kombination som helt enkelt gör själva rakningen lite lyxigare både med och utan rakborste.

Det är kul att dofterna är så olika så man kan anpassa dem efter säsong om man vill eller bara gå på sin favorit året om. Min favorit är Byzantium Saffron som är helt fantastisk och får en att vilja raka sig om och om igen bara för att få ha löddret under näsan. Den är klassisk, den är elegant och det är bara så bra.

Både Venetian Blue och Colonia Veneziana är lättare och friskare i sina kompositioner och överraskade positivt så jag kommer garanterat att variera alla tre dofterna beroende på tillfälle.

En The Merchant Of Venice parfym är alltid ett säkert kort om man vill ha en bra doft att bära och nu kan man ta det ett steg längre tack var denna förträffliga rakkräm. Detta är en blivande klassiker för våtrakare och jag kan inte annat än att hålla med. The Merchant Of Venice Shaving Cream är väldigt bra, har bästa doften och rekommenderas.

Till The Merchant of Venice >>>