Fri frakt över 589 kr

Har du plötsligt fått fet hy i ansiktet eller märkt en ökad glansig hud eller letar efter tips mot oljig hy? Det här är guiden för dig som kämpar med oljig och fet hud i ansiktet, som önskar att du kunde få en mer balanserad hy och slippa pormaskar och acne. Kanske har du redan hyfsat bra koll på vad för produkter du behöver för att behandla fet hy och vad som fungerar för dig och din hud.

Ansiktsvård för män med fet hud i ansiktet

Vi vet att just huden är väldigt viktig för många män och att det kan höja självförtroendet ett snäpp när du mår bra i din hud. Därför har vi på Glamazon tagit fram denna guide så att du kan känna dig bekväm med en hy som både känns mer hälsosam och ser bra ut.

Fet hud är möjligen den vanligaste hudtypen för män. Mäns hy skiljer sig från kvinnors på så sätt att den tenderar att vara fetare. Men det är egentligen mycket positivt. Att ha en hög oljeproduktion i huden hjälper till att sakta ner hudens åldringsprocess. Problemet blir dock att oljeproduktionen i huden ibland kan bli överdriven, vilket leder till att man ser glansig ut i ansiktet och oftare får acne. När du har det här problemet behöver du titta mer på ansiktsvård anpassad för fet hud, så att du får rätt produkter som hjälper dig att tackla problemet med glansig hy och bli av med finnar.

Hur man som man vet om man har oljig eller fet hy?

Det här är ganska enkelt att klura ut. Några riktlinjer är att se efter om huden är glansig, och om du känner att den är benägen till acne. Du kan även lägga märke till förstorade porer.

Glamazons 5 steg för att behandla fet hy

Att tampas med fet hud i ansiktet kan kännas som en ständig kamp. Men, hur blir man av med fet hy? Med rätt produkter och dedikerad hudvård för män, så kan du uppnå en renare, mer balanserad och mindre oljig hy. För att hjälpa dig på vägen så presenterar vi på Glamazon fem steg för att behandla fet hy. Följ dessa enkla steg noggrant, så kommer du snart märka en betydande förbättring av din hudkondition och finna vägen till ren och klar hud.

Steg 1 - Ansiktsrengöring för män med fet hud

Här behöver du hitta en ansiktsrengöring för män med fet hud som är mild och inte uttorkande. Du vill samtidigt känna dig uppfriskad och helt ren, så den behöver ändå vara så pass effektiv att den avlägsnar all överskottstalg. När det kommer till att behandla oljig eller fet hy är ansiktsrengöringen i flytande form den man oftast sneglar åt, men det finns även ansiktsrengöring fet hy i form av fasta tvålar som är tillräckligt skonsamma för att använda i ansiktet.

Vikten av ordentlig rengöring för fet hy

Något som är viktigt att tänka på oavsett vilken variant du väljer, är att du ser till att verkligen göra rent, så att du känner att det har blivit rent. Blöt ansiktet, löddra upp din rengöring för fet hy, massera, skölj av och känn med händerna i ansiktet om det känns rent. Om inte, applicera en gång till. Vissa ansiktsrengöringar kan man gott behöva massera in och skölja av både två och tre gånger, beroende på hudtyp. När det känns rent, är du klar.

Steg 2 - Ansiktsskrubb för män med fet hud

Ansiktsskrubb skiljer sig från ansiktsrengöring på så sätt att den är något hårdare och mer djupverkande. En ansiktsskrubb för män med fet hud behöver du inte alltid använda varje dag, utan kan ta den vid behov. Prova och se vad som känns bäst för dig och din hud. Det kan även skilja sig en del mellan olika skrubbar, då du kan uppleva att någon modell räcker att använda en gång i veckan, medan någon annan modell passar bättre att använda oftare för att behandla fet hud i ansiktet.

Fördelarna med att använda ansiktsskrubb för fet hy

I det här fallet finns inget som är rätt eller fel, och använder du en mild variant när det kommer till hudvård för fet hy kan det kännas bra att använda den varje dag. En ansiktsskrubb fungerar på så sätt att den arbetar för att avlägsna döda hudceller, som kan täppa igen porerna, vilket i sin tur kan leda till pormaskar och acne. En bra ansiktsskrubb för fet hy öppnar upp porerna och hjälper till att göra rent dem. En annan effekt är att peelingen lyfter skäggstubben och förbereder på så sätt huden för rakning.

Steg 3 - Ansiktsmask för män med fet hud

När det gäller att välja en ansiktsmask för män med fet hud skulle vi rekommendera en ansiktsmask med lera även kallad lermask för att behandla oljig och fet hy. Just ansiktsmasker med lera är speciellt bra för att ta hand om fet hud, då leran hjälper till att absorbera överskottsolja. När du tittar efter ansiktsmask för fet hud kan det vara bra att leta efter produkter som beskrivs som djuprengörande eller med detox effekt när det gäller hudvård för fet hy.

Maximal effekt för fet hud i ansiktet

En ansiktsmask applicerar du efter ansiktsrengöring och ansiktsskrubb, då du får ut den maximala effekten för fet hud i ansiktet genom att applicera masken på ren hy. Den fungerar på så sätt att du applicerar den, och sedan väntar tills att den torkar. När den torkat är den klar. En ansiktsmask använder du så ofta som du tycker passar för din hud, och beroende på vilken mask du valt. Från någon gång i veckan till flera gånger i veckan går bra. En fördel med ansiktsmasker för fet hud i ansiktet är att de ger både omedelbara resultat, samt att de hjälper din hy på lång sikt.

Steg 4 - Ansiktsvatten för män med fet hud

Ett bra ansiktsvatten för män med fet hud hjälper till att balansera oljeproduktionen. Ansiktsvattnet använder du precis innan du lägger på ansiktskräm. Ta lite på en bomullsrondell och svep över ansikte och hals, skölj inte av. När det gäller att välja ansiktsvatten för fet hy kan det vara bra att titta på en variant som är fri från olja. Det finns speciella ansiktsvatten som är till för att kontrollera glansig hud, men oavsett vilken du väljer för att behandla oljig och fet hy, blir resultatet oftast bättre än innan du använde tonern som en del av din ansiktsvårdsrutin.

Behandla fet hy i ansiktet med toner

Tänk även på att ett ansiktsvatten som är utvecklat speciellt för att kontrollera oljeproduktionen i huden, kan vara väldigt kraftfullt, vilket kan leda till att huden blir chockad om du helt plötsligt börjar använda toner två gånger om dagen. Skulle detta ske, kan det vara bra att ta det lilla lugna om du vill behandla fet hy i ansiktet. Använd den då istället en eller två gånger i veckan, och steppa upp din hudvård för fet hy gradvis i takt med att din hud vänjer sig.

Steg 5 - Ansiktskräm för män med fet hud

Nu känns det som att vi kommit till steget i hudvård för fet hy guiden du väntat på. Den verkliga hjälten är ansiktskräm för män med fet hud. Snegla gärna lite på innehållsförteckningen när du väljer ansiktskräm för att behandla fet hy, då den säger mycket om vad du kan förvänta dig för effekt. Grönt te är till exempel en välkänd ingrediens i ansiktskräm för fet hy när det gäller att balansera huden. Och du vill gärna undvika alltför feta ansiktskrämer, då det lätt kan göra att huden ser glansig ut.

Återfuktning för mindre oljig hy

Tvättar du ansiktet morgon och kväll går det förstås bra att använda en lite fetare kräm på kvällen, medan du använder en lättare variant på morgonen. Även en fet hud behöver återfuktas för att må bra, och risken är om du börjar slarva med återfuktning, att huden sätter igång att producera ännu mer talg, för att på så sätt återfukta sig själv, vilket blir lite motsatt effekt när du försöker se till att balansera din feta hud.

Hur man vet om man väljer rätt produkter för fet hy?

Oavsett om du vid det här laget anser sig själv vara proffs på ansiktsvårdsprodukter för män med fet hud i ansiktet, eller om du precis börjat titta på dem, finns det några ingredienser vi på Glamazon skulle rekommendera dig att leta efter när du väljer produkt för att behandla oljig hy. Ser du någon av dessa, vet du att du hittat rätt. Annars är det bara att titta efter produkter där det står att de passar fet hud, oljig hud, hud benägen till acne och liknande.

Nyckelingredienser för behandling av fet hud i ansiktet

Salicylsyra: Verkar djupt ner i porerna och hjälper till att göra rent inuti dem. Avlägsnar döda hudceller, vilket leder till att minska uppkomsten av acne. Reducerar oljeproduktionen i huden. Får fet hud att se mer hälsosam ut. Salicylsyra finns naturligt i exempelvis vitpilsbark. Den har antiinflammatoriska och lugnande egenskaper, samt motverkar rödhet i huden.

Bensoylperoxid: Har en uttorkande effekt vilket gör att denna ingrediens primärt används för att behandla acne. Reducerar bakterienivåerna på huden och minskar oljeproduktionen.

Glykolsyra även kallad AHA: Avlägsnar på ett skonsamt sätt döda hudceller och överskottstalg. Motverkar igentäppta porer. AHA finns naturligt i exempelvis ananas och melon. När du använder hudvård för fet hy med AHA, rekommenderar vi dig att använda en produkt med SPF (solskyddsfaktor) dagen därpå, då AHA kan göra huden mer känslig för solljus.

Lera: Absorberar överskottsfett. Några varianter är bentonitlera, kaolinlera, rhassoullera och grön lera.

Hyaluronsyra: Ger näring till huden och får den att kännas bra, utan att bli oljig. Hyaluronsyra finns naturligt i huden, men produktionen minskar med åldern. Därför är det bra att tillsätta hyaluronsyra genom ansiktsvården, för att få upp nivåerna i huden. Hyaluronsyra hjälper till att fylla ut rynkor och fina linjer samtidigt som den avlägsnar slaggprodukter som finns i cellerna.

Från plötsligt fet hy i ansiktet till matt perfektion

Börja din hudvård för fet hy redan idag och upplev en matt och fräsch hy året runt. Nu när du har fördjupat dig i vår guide om ansiktsvård för män med fet hud, vet du hur viktig rätt vård är. Kunskap är viktigt, men det nästa steget är att agera. Här hos oss på Glamazon hittar du alla produkter som du behöver för att bemästra fet hy i ansiktet. Låt inte plötsligt glansig hud sätta stopp för ditt självförtroende. Utforska vårt noga utvalda sortiment och hitta de produkter för fet hy som kommer hjälpa dig att bli den bästa versionen av dig själv. Gör skillnad för din hy idag.

Hur får man bort porer i ansiktet >>>

Mer från Glamazon Magasin

Visa alla

Noble Isle Shampoo recension

Noble Isle Shampoo recension

Noble Isle Shampoo är synonymt med lyxiga schampon infuserade med ren parfym, där varje doft har tydliga toppnoter, hjärtnoter och basnoter. Noble Isle är starkt övertygade om dofternas kraft att förbättra humör, väcka minnen och skapa en känsla för en...

Läs mer

Layrite Concentrated Beard Oil Recension

Layrite Concentrated Beard Oil Recension

En bra skäggolja ska inte bara förbättra utseendet på skägget, utan även återfukta huden. Den bör också dofta gott och vara en viktig del av den dagliga skäggvården. Därför har det blivit dags för Herr Glamazon att göra en noggrann...

Läs mer

Hudvårdsrutin för Män inför Midsommar

Hudvårdsrutin för män inför midsommar

Midsommar är en tid för att fira med vänner och familj, njuta av solen och naturen, och för att se ditt bästa ut. Det är inte bara kvinnor som förtjänar en noggrann hudvårdsrutin – även män bör unna sig en...

Läs mer

Hur använder man skäggolja: Den kompletta guiden

Hur använder man skäggolja: Den kompletta guiden

Att använda skäggolja är en viktig del av skäggvården som kan förbättra både skäggets och hudens hälsa. I denna guide går vi igenom varför skäggolja är viktigt, hur man använder den på rätt sätt och de långsiktiga fördelarna med regelbunden...

Läs mer

Hårdtvål eller duschgel: Vad ska man välja?

Hårdtvål eller duschgel: Vad ska man välja?

Både hårdtvål och duschgel är bra produkter för att upprätthålla hygienen, men vilken av dem är bäst för dig? Är det bättre att använda en klassisk fast tvål eller är en flytande duschgel den mest effektiva för dig och din...

Läs mer

7 Hudvårdstips för Golfare

7 Hudvårdstips för Golfare

Golf är en fantastisk sport som låter dig tillbringa mycket tid utomhus. Men den långvariga exponeringen för sol, vind och andra väderförhållanden kan påverka din hud negativt. Här är sju viktiga hudvårdstips för golfare som hjälper dig att hålla din...

Läs mer