Fri frakt över 589 kr

Sebaceous filament är detsamma som olja i porerna. Oljan transporteras från dina talgkörtlar till hudens yta. Porer och speciellt porer på näsan, kan ibland se stora ut och sebaceous filaments kan förväxlas med pormaskar. Men för att minska porer hjälper det att hålla din hud återfuktad. Annars är risken att dina talgkörtlar producerar ännu mer talg för att på så sätt försöka återfukta din hud. Ålder, hudvård och tjockleken på hårsäckarna bestämmer hur stora porer är och hur märkbara.

Bli av med sebaceous filaments och olja i porerna

Sebaceous filament som ser ut som porer på näsan

Sebaceous filament är enklast att upptäcka när dina talgkörtlar producerar för mycket talg. När dina porer blir fyllda med olja ser det ut som att du har pormaskar. Men förstorade porer och pormaskar är egentligen två helt olika saker. Pormaskar är tilltäppta porer, medan stora porer, helt enkelt bara är porer som ser stora ut, men de är inte tilltäppta. När dina talgkörtlar producerar för mycket talg ser sebaceous filament ut som porer på näsan.

Sebaceous filament är normalt på en hälsosam hud. Sebaceous filament hjälper dig att transportera talg från dina talgkörtlar till hudens yta. Talg håller din hud och din hårbotten återfuktad och skyddar mot uttorkning. När dina talgkörtlar producerar för mycket talg, och du därför har mycket olja i porerna, ser dina sebaceous filament ut som mörka fläckar på din hud. De är lätta att se och liknar pormaskar, men de är vanligtvis mindre iögonfallande.

Vad är skillnaden mellan sebaceous filament och pormaskar?

Sebaceous filament ser liknande ut som pormaskar, men de är inte samma sak. Pormaskar är en typ av akne. De är tilltäppta porer som ser ut som mörkfärgade knölar på hudytan. Tilltäppta porer i pannan, på hakan och näsan är i regel fyllda med överskottsolja och död hud. I en pormask finns en propp av talg vid hudens yta. Proppen hindrar oljan från att färdas genom porerna, och därför kan pormaskar växa sig stora tills de är som små knölar på hudytan.

Sebaceous filament är som sagt bara olja i porerna och en del av en hälsosam hud, de är således inte en typ av akne. Och trots att de kan se ut som en pormask, har de inga proppar, så oljan kan fritt flöda till hudens yta. En vaxartad, trådliknande struktur kan komma ut ur din por om du klämmer på sebaceous filaments. Svenska män har ofta en oljig hud, då den feta hudtypen är den vanligaste, så det här är helt normalt.

Pormaskar ser ut som om en mörk fläck smuts som finns i en liten knöl på din hud. Överflödig olja i dina porer ger fläckar som är platta och ljusare i färgen, de är vanligtvis gråa, ljusbruna eller gula. Och när du klämmer på dem är det olja som kommer ut. Om du klämmer en pormask kan det kännas som en otrolig lättnad när du märker hur den hårda proppen släpper. Att klämma ut sebaceous filament är inte smärtsamt, eftersom de inte har någon propp.

Sebaceous filaments svenska mäns vardag

Även fast sebaceous filaments är en del av svenska mäns vardag kan de bli mer uppenbara som ett resultat av ålder, dålig hudvård och grov skäggväxt. Talgkörtlarna blir större och skapar mer olja runt puberteten, så då kan sebaceous filaments bli mer synliga. Sedan kan de också bli mer uppenbara när man passerat 40 eller 50 strecket, då med högre ålder så ökar chansen till att få förstorade porer och därmed även mer talg i dem.

Dålig hudvård kan komma av att du spenderar för mycket tid i solen utan solkräm eller ansiktskräm med solskydd, eller att du tvättar ditt ansikte med fast tvål eller duschgel istället för ansiktstvätt för din hudtyp. Detta kan leda till att du torkar ut din hud. När huden blir uttorkad arbetar talgkörtlarna hårdare för att producera mer talg och återfukta huden, vilket kan få små porer att gå från att var just små till att bli stora porer med allt vad det innebär.

Grov skäggväxt gör också sebaceous filament mer synliga. Så man kan säga att den med tunn och gles skäggväxt oftast inte är i behov av en sebaceous filaments behandling, eftersom tunt skägg i regel hänger ihop mer med torr hud. Medan grovt skägg vanligtvis förknippas med oljig hud. Trots detta är olja i porerna väldigt vanligt. Alla har det. Om däremot din kropp producerar för mycket talg eller huden förlorat sin spänst kan det finnas ett behov av en sebaceous filaments behandling.

I och runt ansiktet finns ofta tilltäppta porer, hakan, näsan och pannan är vanliga ställen. Då kan det vara läge att ta till hudvårdsprodukter för att öppna tilltäppta porer, som till exempel en ansiktsskrubb och ansiktsmask. Även ett ansiktsvatten kan ha förmågan att minska porer och öppna tilltäppta porer. Men även om porerna inte är tilltäppta kan de vara mest synliga på ställen som haka och kinder, och alla har vi väl upplevt förstorade porer på näsan.

Bra sebaceous filaments behandling

Men även om porerna är som mest synliga i och runt ansiktet, finns det talgkörtlar över hela din kropp, så sebaceous filament kan ibland dyka upp även på dina armar, ben och bröst. Speciellt när man badar ångbastu kan man känna hur porerna töms och all gammal hud släpper, det är en mycket bra sebaceous filaments behandling. Men varmt vatten är bra överlag, så har du inte tillgång till ångbastu kan det hjälpa att duscha eller bada varmt.

Vad är sebaceous filament symptom och hur vet man om man har överskotts olja i sina porer? Sebaceous filament kan se ut som pormaskar på nära håll, men deras närvaro är normal på din hud. De är små, platta, ljusfärgade fläckar på din hud. De gör inte ont eller känns obehagliga. Sebaceous filament är lätta att känna igen, så du behöver inte nödvändigtvis sjukvårdspersonal för att diagnostisera dem.

Om du har sebaceous filament tillsammans med andra allvarliga former av akne, kan det hjälpa att träffa en hudläkare för sebaceous filaments behandling. Men frågan är om man kan bli av med sebaceous filament? Svenska män har ofta överskotts olja i porerna, talgfilament eller talgtrådar som det också kallas. Du kan inte bli av med olja i porerna, men du kan minska porer som är stora genom att följa en hudvårdsrutin som inkluderar retinol, exfoliering och salicylsyra.

Hudvårdsprodukter med retinol

Retinol hjälper till att förhindra tilltäppta porer. I början när du använder hudvårdsprodukter med retinol kan du kan märka en förändring i din hudfärg eller uppleva att huden flagnar. Dessa biverkningar kan minskas genom att du inte använder retinol oftare än varannan dag i början. Efter en tid kan du trappa upp och använda retinol-produkter oftare. En fuktighetskräm i kombination med din retinol-produkt kan också verka lindrande.

Recipe for men Anti-Aging Hydrating Gel

Recipe for men Anti-Aging Hydrating Gel

Recipe for men Anti-Aging Hydrating Gel är rik på retinol, en kraftfull ingrediens känd för sina åldersbekämpande egenskaper. Retinol främjar hudförnyelse och bidrar till att minska synligheten av rynkor. Dessutom hjälper ingrediensen till att förebygga tilltäppta porer genom att exfoliera döda hudceller och stimulera produktionen av ny hud. Resultatet blir en friskare, ungdomligare och mer strålande hud. Den återfuktande formulan säkerställer även att huden hålls optimalt återfuktad hela dagen.

Till Produkten >>>

Jan Marini Retinol Plus Mask

Jan Marini Retinol Plus Mask

Jan Marini Retinol Plus Mask är en kraftfull sebaceous filaments behandling. Masken innehåller en hög koncentration av retinol, känd för sina återupplivande egenskaper. Retinol hjälper till att exfoliera döda hudceller och stimulerar produktionen av ny hud, vilket hjälper till att reducera uppkomsten av förstorade porer. Dessutom bidrar masken till att balansera oljeproduktionen. Resultatet blir en jämnare hudton och hudstruktur, med en märkbart minskning av synliga porer.

Till Produkten >>>

Exfoliering i form av ansiktsskrubb

En exfolierande ansiktsskrubb skrubbar bort döda celler på hudytan. När du ska använda din ansiktsskrubb, börja med att rengöra ditt ansikte med en ansiktstvätt. Applicera sedan din ansiktsskrubb och massera din hud i små, cirkulära rörelser i upp till 30 sekunder och skölj av. Du kan prova att använda din ansiktsskrubb varje dag eller några gånger i veckan, beroende på vad som känns bäst för dig och din hud.

Plisson Energizing Face Scrub

Plisson Energizing Face Scrub

Plisson Energizing Face Scrub exfolierar skonsamt huden för att ta bort döda hudceller och orenheter. Dess effektiva formula arbetar för att balansera talgproduktionen och minskar överskottstalg, vilket bidrar till att förebygga tilltäppta porer och stora porer. Regelbunden användning av denna skrubb resulterar i en klarare, fräschare och mer balanserad hud. Ansiktsskrubben från Plisson 1808 är ett utmärkt steg i din dagliga hudvårdsrutin för att upprätthålla en frisk hud.

Till Produkten >>>

Brickell Renewing Face Scrub

Brickell Renewing Face Scrub

Brickell Renewing Face Scrub är en återupplivande ansiktsskrubb som skonsamt men effektivt exfolierar huden. Den innehåller naturlig pimpsten och jojobapärlor, vilket ger en mild och irritationsfri exfoliering. Dessa ingredienser arbetar tillsammans för att varsamt ta bort döda hudceller och rengöra porerna. Ansiktsskrubben från Brickell förbereder huden för efterföljande hudvårdsprodukter genom att öka absorptionen och effektiviteten.

Till Produkten >>>

Hudvårdsprodukter med salicylsyra

Vill du minska tilltäppta porer och porer på näsan kan det vara bra att titta på hudvårdsprodukter med salicylsyra. Denna ingrediens finns tillgängligt i produkter som till exempel ansiktsrengöring, ansiktslotion och ansiktsmask. Salicylsyra hjälper till att avlägsna det översta lagret av gammal hud, genom att lösa upp döda hudceller för att förhindra att dina hårsäckar och porer täpps till.

Recipe for men Peeling Mask

Recipe for men Peeling Mask

Recipe for men Peeling Mask är en effektiv ansiktsmask som tar sin styrka från naturen. Den innehåller svart pilbark, en naturlig källa till salicylsyra, som är känd för sina exfolierande och porrengörande egenskaper. Denna ansiktsmask från Recipe for men verkar för att försiktigt lyfta bort döda hudceller, rensa porer och minska orenheter. Dessutom hjälper den till att stimulera cellförnyelsen och förbättra hudens textur.

Till Produkten >>>

Brickell Acne Controlling Face Wash

Brickell Acne Controlling Face Wash

Brickell Acne Controlling Face Wash är en kraftfull ansiktstvätt speciellt framtagen för att ge huden en djuprengöring. Salicylsyran verkar för att avlägsna döda hudceller, rensa porerna och reducera överflödig talg som kan leda till acneutbrott. Regelbunden användning av ansiktstvätten från Brickell bidrar till att förebygga acne, minska rodnad och irritation, och gör huden mer balanserad. Den är ett utmärkt val för alla som kämpar med oren hud och vill förebygga hudproblem.

Till Produkten >>>

Kan man bli av med sebaceous filaments och olja i porerna?

Om du klämmer på sebaceous filament kan en vaxartad, trådliknande struktur poppa ut ur din por. Men du kanske inte klämmer ut något alls, eller du kanske klämmer ut en mycket liten mängd talg. Att ha olja i porerna är helt naturligt och om du lyckas klämma ut talg, kommer dina porer att fyllas på igen inom 30 dagar. Porremsor kan ta bort pormaskar och olja i porerna och hjälpa om du har tilltäppta porer i pannan.

Du kommer alltid att ha sebaceous filament. Men om du inte gillar hur de ser ut, finns det några saker du kan göra för att göra dem mindre framträdande och förebygga andra hudproblem.

  1. Tvätta ditt ansikte dagligen med varmt vatten och en mild ansiktsrengöring.
  2. Använd regelbundet fuktighetskräm.
  3. Håll dina händer rena med en bra hård tvål eller flytande tvål för att på så sätt undvika att bakterier från dina händer kommer till ditt ansikte.

Titta gärna runt hos oss på Glamazon och läs gärna våra recensioner och ansiktsskrubb bäst i test eller ansiktsrengöring bäst i test. Och kontakta oss gärna om du vill ha hjälp att hitta rätt produkter för att minska olja i porerna, och om du vill ha hjälp att veta vilka produkter som passar att använda tillsammans med varandra. Vi finns här för dig så att du kan bli en Glamazon du också!

Få slät hy i ansiktet >>>

Mer från Glamazon Magasin

Visa alla

Hur använder man skäggolja: Den kompletta guiden

Hur använder man skäggolja: Den kompletta guiden

Att använda skäggolja är en viktig del av skäggvården som kan förbättra både skäggets och hudens hälsa. I denna guide går vi igenom varför skäggolja är viktigt, hur man använder den på rätt sätt och de långsiktiga fördelarna med regelbunden...

Läs mer

Hårdtvål eller duschgel: Vad ska man välja?

Hårdtvål eller duschgel: Vad ska man välja?

Både hårdtvål och duschgel är bra produkter för att upprätthålla hygienen, men vilken av dem är bäst för dig? Är det bättre att använda en klassisk fast tvål eller är en flytande duschgel den mest effektiva för dig och din...

Läs mer

7 Hudvårdstips för Golfare

7 Hudvårdstips för Golfare

Golf är en fantastisk sport som låter dig tillbringa mycket tid utomhus. Men den långvariga exponeringen för sol, vind och andra väderförhållanden kan påverka din hud negativt. Här är sju viktiga hudvårdstips för golfare som hjälper dig att hålla din...

Läs mer

Bulldog Anti-Dandruff Shampoo recension

Bulldog Anti-Dandruff Shampoo recension

Bulldog tror på att män ska få ta del av de bästa produkterna som skapats baserat på den äkta potentialen av naturliga ingredienser, därför innehåller Bulldog Anti Dandruff Shampoo jujubebark. Bulldog Anti Dandruff Shampoo är speciellt utvecklat för att rengöra...

Läs mer

Skäggolja som luktar gott

Skäggolja som luktar gott

Skäggolja, även känd som olja för skägget, är en viktig del av skäggvården för alla män som vill förbättra sitt ansiktshår. Oljans huvudsakliga funktion är att återfukta huden under ansiktshåret och mjuka upp själva skägget, vilket gör det lättare att...

Läs mer

Triumph & Disaster A + R Soap Recension

Triumph & Disaster A + R Soap Recension

En kvalitativ fast tvål bör inte bara vara en rengöringsprodukt; den bör vara en helhetsupplevelse som vårdar huden. Den bör dessutom vara så mångsidig att den kan användas både i duschen och vid handfatet. Triumph & Disaster A + R...

Läs mer