Skäggtips för dig med tunn och gles skäggväxt

Tillhör du de män som har en svårodlad eller gles skäggväxt, och tvingas stå där med några få tunna fjun på kinderna när vännerna kommer med sina fylliga hipsterskägg? Vi vet, den känslan är inte kul och kan få vilken skäggälskare som helst att nästan säga upp bekantskapskretsen och ta till rakhyveln. Gör det inte!

Skäggtips för dig med tunn och gles skäggväxt

Vår förmåga att odla ansiktshår i hög grad styrs av våra gener, men innan du skäller ut dina föräldrar för att de fört över sina taskiga gener till dig, så tänkt på att du absolut inte är ensam om att ha gles eller tunn skäggväxt. Fakta är att vi är många som har samma problem med antydan till fläckiga partier eller svårt att få ansiktshåret att växa på kinderna. Som tur är finns det lite nyttiga skäggtips att ta till, de kan kanske inte ge ett perfekt fylligt monsterskägg men kan ändå hjälpa en bit på vägen.

7 nyttiga tips för att motverka glest och tunt skägg

Som vi redan nämnt finns det en del nyttiga skäggtips och även lite rutiner att ta till för att motverka gles och tunn skäggväxt. Du hittar alla våra bästa Glamazon råd här nedan som kan hjälpa dig att maximera din egna skäggväxt.

1. Använd rätt skäggolja för mer skägg

Använder du skäggolja? Använder du rätt skäggolja för just dig? För att få fart på skäggväxten eller för att få ansiktshåret att se tjockare och tätare ut finns det en del ingredienser som är bättre än andra när det kommer till skäggolja. Du har säkert hört att man ska använda olja till skägget men kanske inte riktigt klurat ut varför och vilken olja man ska ha. Det finns fler skäggoljor på marknaden än man kan räkna till. De flesta fokuserar bara på doften och en del är massproducerade.

Du vill slippa tunn och gles skäggväxt och då finns det vissa skäggoljor som du ska använda och andra du ska undvika för allt i världen. Titta efter ingredienser som mandel-, vete-, svartpeppar- och svartkumminolja när du gör ditt val. Dessa oljor bidrar nämligen till att stimulera hårsäckarna så skägget växer snabbare med tätare resultat.

Däremot om skäggoljan innehåller silikoner så är den tabu, tänk inte ens tanken på att använda en olja med silikoner då de täpper till hårsäckarna och gör att skägget växer sämre. Regeln är följande dåliga ingredienser lika med tunn och gles skäggväxt medan bra oljor bidrar till att få mer ansiktshår och det perfekta fylliga monsterskägget.

 

2. Motverka tunn och gles skäggväxt med rätt schampo

Oj vad vi tjatar på det här med ingredienserna men åter igen så finns det produkter som du ska använda och produkter du absolut inte ska använda om skägget är dig kärt. Nu älskar ju vi på Glamazon skägg och vet att du med värdesätter ditt ansiktshår för annars hade du inte varit här hos oss nu, så låt oss prata om rengöring.

Vill du att ansiktshåret ska bli starkt och livskraftigt så är det skäggschampo och balsam som gäller. Anledningen är att rengöring som är för håret uppe på huvudet innehåller för kraftiga ingredienser som oftast är skadliga för skägget. De är till för att tvätta rent hårbotten, få bort tuffa stylingprodukter och är alltför avfettande för att ansiktshåret ska må bra. Vill du motverka tunn och gles skäggväxt så bör du undvika att använda duschgel eller schampon för håret i skägget. För att få livskraftigare skägg är en rengöring speciellt framtagen för ansiktshåret bättre, och här är det även olika ingredienser som är bättre än andra.

Bra skäggschampon och balsam är baserade på rengörande oljor som vårdar och ser till att ansiktshåret blir starkare. Släng ett öga på innehållsförteckningen om du ser tillexempel någon av glycerin, aloe barbadensis, potassium oleate eller potassium cocoate (och andra som låter liknande) bland ingredienserna är det hallelujah för dig med tunn och gles skäggväxt.

 

3. Skäggbalsam för volym och fylligare skägg

Här är det en mix av punkt ett och punkt två, nu vet vi ju att killar i regel är väldigt dåliga på att använda balsam i håret, och tyvärr ännu sämre på att använda skäggbalsam. Värdesätter man sitt hår så bör man använda balsam och det är samma sak med skägget.

Den främsta anledningen är att ersätta fuktförlusten som kommer av rengöringen. Du vill ju vara fräsch och ren men samtidigt ha ett ansiktshår som växer sig livskraftigt. Du kan rulla skägget lite lätt mellan tummen och pekfingret, om du hör ett frasande ljud är det ett tecken på att ansiktshåret är i dålig kondition och skriker efter fukt, just därför behöver du ett skäggbalsam. Det hjälper även skägget att se snyggare och fylligare ut med mer volym, vilket är vad som efterfrågas om man har tunn och gles skäggväxt.

 

4. Peela huden för att motverka tunn och gles skäggväxt

När vi ändå är inne på rengöring så finns det en produkt som ofta förbises när det kommer till skäggvård. Ansiktspeeling! Den är esset i rockarmen när man odlar skägg, eller rättare sagt den är alltid esset i rockarmen för alla rutiner med eller utan ansiktshår.

Nu undrar du kanske varför en så förbisedd produkt som ansiktspeeling är esset i alla rutiner. Det är nämligen så att den sätter fart på blodcirkulationen och avlägsnar döda hudceller som annars skulle täppa igen porerna och hårsäckarna. Igentäppta hårsäckar är en orsak till tunn och gles skäggväxt. Därför peeling. Ta det som vana att använda en mild och skonsam peeling några gånger i veckan för att på så sett hålla huden fri från döda hudceller och främja skäggväxten.

 

5. Låt bli att pilla i skägget för bättre skäggväxt

Man tänker inte på det men alla gör det. Vi förflyttar våra händer flera gånger i timmen till ansiktet och om man har skägg så är det lätt att utveckla någon slags nervös vana som gör att man är och pillar i ansiktshåret konstant. Vi berör våra egna skägg i genomsnitt 7 000 gånger per dag. Om man dessutom har en svårodlad eller gles skäggväxt så är detta ett stort problem eftersom man utsätter ansiktshåret för onödigt slitage.

Försök att bryta nervösa vanor som innebär att hålla på med fingrarna i skägget och på så vis ge ansiktshåret bättre förutsättningar. Tänk på en gräsmatta som man går på hela tiden och hur den ser ut i motsatt till en matta där skyltarna beträd ej gräsmattan respekteras. Målet är att gå upp på morgonen och tvätta skägget, styla det och sedan inte röra ansiktshåret mer under dagen.

6. Tålamod är nyckeln mot tunn skäggväxt och kala ytor

Tålamod är inget någon vill ha i dagens stressade samhälle, men när det kommer till slaget om tätare skäggväxt är det en nyckelspelare. Försök att undvika att trimma ansiktshåret under en till två månader, det hjälper till att göra skillnad. Om man får lite längd på skägget så kan det hjälpa att kamouflera glesare ytor på halsen eller kinderna.

Om du spanar in dina vänner lite diskret kan du se att deras tjocka hipsterskägg har fläckiga eller till och med kala ytor, även superhjältar som Star-Lord har tunn skäggväxt.

Allt handlar om att skapa en illusion. Detta betyder självklart inte att du behöver gå runt och se ut som en oborstad grottman i en till två månader. Använd skäggolja, schampo, balsam, peeling och addera en borste och kanske även en skäggbalm eller vax så kommer ingen märka att du låter skägget växa fritt.

Ett bonus tips till denna punkt är att hålla efter linjerna nere vid halsen, då kommer din skapelse se mer välvårdad ut på vägen till mål. Försök sätta linjen cirka två fingrar ovanför adamsäpplet, då det ger ett intryck av en tätare och fylligare skäggväxt.

7. Ta hand om dig och få skägget att växa bättre

En kropp som mår bra får skägget att växa bättre. Motion hjälper till att öka blodcirkulationen i kroppen vilket i sin tur stimulerar hårsäckarna. Däremot har stress och dålig sömn en negativ inverkan på själva skäggväxten.

För att få en tjockare och tätare ansiktsbehåring bör du således försöka avsätta lite tid för motion, avkoppling och sömn. När kroppen befinner sig i sovläge så har skägget sin tillväxtfas, och om du blir störd i denna fas tenderar det att leda till tunn och gles skäggväxt. Kontentan är stressa mindre, ta hand om dig och sov mer.

Skäggstilar för dig med tunt skägg >>>