Hur du trimmar skägget (steg för steg)

Vad är egentligen hemligheten bakom ett riktigt snyggt skägg? Tricket bakom det är att trimma det på rätt sätt efter just din ansiktsform där du får till skägglinjerna. Nu lotsar vi dig till steg-för-steg guiden om hur du trimmar skägget!

Hur du trimmar skägget

Trimma skägg i 3 steg

Steg 1 - Rengör skägget

Första steget är ett av dom viktigare. Skäggschampo och skäggbalsam! Ett tvättat skägg gör nämligen så att skäggstråna mjukas upp, vilket ger ett jämnare resultat - Vilket är det viktigaste för att få en riktigt snygg skäggtrimning.

 

Steg 2 - Kamma skägget

När du kammar skägget så slätar du ut skäggstråna vilket också hjälper dig att få en symmetrisk och jämn trimning. Skägget kammar du med en grovtandad skäggkam och till mustaschen så använder du en fintandad mustaschkam. Förutom ett jämt resultat så exfolierar det även huden och lotsar hårsäckarnas naturliga oljor.

 

Steg 3 - Börja trimma!

Så trimmar du ett långt skägg

Om du har ett långt skägg så är sax det bästa tillvägagångssättet. Då börjar du med att kamma skägget underifrån för att lyfta skäggstråna - för att sedan klippa skäggstråna längs med kammen.

Korta därefter ned kinderna och behåll längden på hakan med en mjuk övergång. Mustaschen klipper du genom att kamma ner den och klippa den i linjen med överläppen.

För att trimma ett kortare skägg så använder du en skäggtrimmer. Här är det också viktigt att du använder en skäggtrimmer med många längdinställningar så att du kan bygga upp en gradvis form.

Justera längden på skägget utefter din ansiktsform och skäggets naturliga växt. Glöm inte heller att korta ned kanterna när du trimmar skägget!

Få till skägglinjen

Ett tips för att få till en symmetrisk och jämn skägglinje är att lyfta hakan och trycka tungspetsen mot gommen och utgå från den punkten när du rakar. Tänk även på är att en lägre halslinje som går rakt ut mot sidorna gör så att ansiktet ser rundare ut. En högre halslinje med skarpare vinkel upp mot öronen gör att du framhäver käkpartiet - Så anpassa halslinjen utefter din ansiktsform.

När du rakar käklinjen så utgår du från adamsäpplet i linje till örsnibben. Från den inre sidan av polisongen drar du sedan en svagt rundad linje som möter den första linjen. Se till att runda skägget där linjerna möts.

Hela övergången från kind till skägg fixar du bäst genom att trimma ned kanten där du håller en tänkt linje från övre delen av örat till mungipan.