10 Misstag som kan förstöra ditt skägg

Alla som odlar skägg vet att ansiktshår som får växa fritt relativt snabbt ser ovårdat ut. Men det finns även saker man gör för att vårda sitt skägg som kan få helt motsatt effekt för ansiktshåret än vad tanken var från första början.

10 Misstag som kan förstöra ditt skägg

Vanliga misstag som leder till ovårdat skägg och hur du undviker dem

Just därför har vi på Glamazon satt ihop den här listan med de tio vanligaste misstagen som kan förstöra ditt skägg. Att känna till dessa misstag är avgörande för alla som vill ta hand om sitt skägg på rätt sätt och förebygga vanliga problem som torrhet, klåda, och ovårdat skägg.

#1. Tvätta skägget med vanligt schampo, balsam och tvål

Detta är förmodligen det vanligaste misstaget som skäggprydda män gör. Normala schampon och balsam är designade för håret på ditt huvud och har mer intensiva rengöringsegenskaper än vad skäggschampo och balsam har. Fortsatt användning av vanligt schampo, balsam och tvål kan leda till akut uttorkning av skägget. Detta gör slutligen ditt ansiktshår sprött, slitet och obekvämt.

#2. Ta för lite skäggolja

Det finns inget som heter att använda för mycket skäggolja. En olja för skägget är designad för att fungera som en utmärkt återfuktare för att ta hand om skägg och hud. Använd skäggolja rikligt, oljan ska ner till huden under skägget och täcka alla hårstrån varje dag.

#3. Blåstorkar skägget fel

Hårtork är ett utmärkt, underanvänt stylingverktyg. Men om du använder fönen fel kan värmen från den orsaka mer skada än nytta. Undvik att hålla fönen för nära skägget, blås inte i dyblött ansiktshår utan det ska vara lätt fuktigt och se till att sprida luftströmmen så den blåser hela skägget och inte bara en punkt.

#4. Använd plattång i skägget

Tänk dig hög värme från en hårtork. Multiplicera nu den med tio. Det är därför användning av plattång i skägget är ett så starkt diskuterat ämne.

#5. Pilla i skägget

Vi alla gör det. I själva verket berör vi våra skägg med händerna i genomsnitt 7 000 gånger per dag. Försök att bryta nervösa vanor som innebär att hålla på med fingrarna i ditt skägg.

#6. Trimma aldrig ditt skägg

Ditt skägg är som friskast under de tidigaste tillväxtstadierna. Där efter bär det utför. Regelbunden trimning av skägget upprätthåller ett hälsosamt tillväxtmönster och håller de kluvna skäggtårna kontrollerade.

# 7. Använd fel verktyg

Man får vad man betalar för. Om du använder verktyg av lägre kvalitet kan de orsaka långvariga skador på ditt skägg. Investera i ditt skägg, så ser du omedelbart resultat.

#8. Raka eller trimma för mycket av halsen

Snälla, försök inte forma din käklinje med skägget. Det ser helt enkelt inte bra ut. Låt skägget växa sig ner till cirka två fingrar ovanför ditt Adamsäpple. Detta kommer att ge ditt skägg ett tjockare utseende, och du kommer inte att se ut som en nybörjare i den skäggiga världen.

#9. Kammar inte skägget tillräckligt

Skaffa dig en skäggkam och använd den. Om du håller ditt skägg kammat och fritt från tovor kommer du att hålla det friskt och mjuk.

#10. Tvättar inte skägget tillräckligt eller tvättar det för mycket

Hur ofta du tvättar skägget beror helt på den livsstil du lever. Balansen mellan att hålla ditt skägg rent och att undvika överdriven tvättning är avgörande. Medan en ackumulering av smuts och oljor kan göra skägget matt och ovårdat, kan för mycket tvättning eliminera skäggets naturliga oljor, vilket vi tidigare nämnde kan leda till problem. Om möjligt ska du hålla nere på tvätten, men sluta inte helt. Använd skäggschampo och skäggbalsam två till tre gånger i veckan för att hålla skägget rent, mjukt och friskt. Övriga dagar räcker det med bara vatten och en bra ansiktsrengöring för huden.

Undvik ovårdat skägg och framhäv ditt bästa jag

Att odla skägg är inte bara en stilfull gest, det är också en konstform och en del av ens identitet. Men, som all konst, kräver det lite tålamod, omvårdnad och framför allt rätt kunskap för att kunna underhållas korrekt. Ett ovårdat skägg kan vara mer av ett problem än en prydnad, vilket vi har sett med dessa tio vanliga misstag.

För att undvika att hamna i fällan med ett ovårdat skägg, bör du komma ihåg att rätt skäggvård börjar med att veta hur man ska ta hand om skägget korrekt. Det betyder att investera i rätt produkter, lägg lite tid för daglig skäggvård och ha modet att korrigera de misstag man gör.

Förutom de tekniska aspekterna, är det viktigt att komma ihåg att ditt skägg är en förlängning av dig själv. Det reflekterar din personlighet, din stil och ditt engagemang för att ta hand om dig själv. När du bär ditt ansiktshår med stolthet och ser till att det är välvårdat, kommer du inte bara att känna dig bättre utan också projicera en starkare, mer självsäker bild till världen.

Så, undvik de misstag som kan förstöra ditt skägg vi har nämnt och prioritera din dagliga rutin. Genom att göra detta kan du vara säker på att du kommer undvika att få ett ovårdat skägg och istället kan bära ditt ansiktshår med stolthet, vetande att du verkligen tar hand om ditt skägg på det sätt det förtjänar.

Sätt stopp för ovårdat skägg idag!

Nu när du känner till de vanligaste misstagen som kan förstöra ditt skägg, varför inte se till att du har de bästa verktygen och produkterna för att undvika dem? Vi på Glamazon erbjuder ett noga utvalt sortiment av skäggvårdsprodukter speciellt utformade för män som dig, som vill se till att deras ansiktshår alltid är i toppskick.

Från näringsrika skäggoljor till högkvalitativa skäggtvättar, hos oss hittar du allt du behöver för att ta hand om ditt skägg på bästa möjliga sätt. Låt inte ovårdat skägg hindra dig från att visa upp ditt bästa jag. Börja din skäggvårdsresa med oss på Glamazon idag och upplev skillnaden!

Så får du mjukt skägg >>>