10 Misstag som kan förstöra ditt skägg

10 Misstag som kan förstöra ditt skägg

Alla som odlar skägg vet att ansiktshår som får växa fritt relativt snabbt ser ovårdat ut. Men det finns även saker man gör för att vårda sitt skägg som kan få helt motsatt effekt för ansiktshåret än vad tanken var från första början. Just därför har vi satt ihop den här listan med de tio vanligaste misstagen som kan förstöra ditt skägg.

#1. Tvätta skägget med vanligt schampo, balsam och tvål

Detta är förmodligen det vanligaste misstaget som skäggprydda män gör. Normala schampon och balsam är designade för håret på ditt huvud och har mer intensiva rengöringsegenskaper än vad skäggschampo och balsam har. Fortsatt användning av vanligt schampo, balsam och tvål kan leda till akut uttorkning av skägget. Detta gör slutligen ditt ansiktshår sprött, slitet och obekvämt.

#2. Ta för lite skäggolja

Det finns inget som heter att använda för mycket skäggolja. En olja för skägget är designad för att fungera som en utmärkt återfuktare för ditt skägg och hud. Använd skäggolja rikligt, oljan ska ner till huden under skägget och täcka alla hårstrån varje dag.

 

#3. Blåstorkar skägget fel

Hårtork är ett utmärkt, underanvänt stylingverktyg. Men om du använder fönen fel kan värmen från den orsaka mer skada än nytta. Undvik att hålla fönen för nära skägget, blås inte i dyblött ansiktshår utan det ska vara lätt fuktigt och se till att sprida luftströmmen så den blåser hela skägget och inte bara en punkt.

#4. Använd plattång i skägget

Tänk dig hög värme från en hårtork. Multiplicera nu den med tio. Det är därför användning av plattång i skägget är ett så starkt diskuterat ämne.

#5. Pilla i skägget

Vi alla gör det. I själva verket berör vi våra skägg med händerna i genomsnitt 7 000 gånger per dag. Försök att bryta nervösa vanor som innebär att hålla på med fingrarna i ditt skägg.

#6. Trimma aldrig ditt skägg

Ditt skägg är som friskats under de tidigaste tillväxtstadierna. Där efter bär det utför. Regelbunden trimning av skägget upprätthåller ett hälsosamt tillväxtmönster och håller de kluvna skäggtårna kontrollerade.

# 7. Använd fel verktyg

Vi får det vi betalar för. Om du använder verktyg av lägre kvalitet kan de orsaka långvariga skador på ditt skägg. Investera i ditt skägg, så ser du omedelbart resultat.

#8. Raka eller trimma för mycket av halsen

Snälla, försök inte forma din käklinje med skägget. Det ser helt enkelt inte bra ut. Låt skägget växa sig ner till cirka två fingrar ovanför ditt Adamsäpple. Detta kommer att ge ditt skägg ett tjockare utseende, och du kommer inte att se ut som en nybörjare i den skäggiga världen.

#9. Kammar inte skägget tillräckligt

Skaffa dig en skäggkam och använd den. Om du håller ditt skägg kammat och fritt från tovor kommer du att hålla det friskt och mjuk.

 

#10. Tvättar inte skägget tillräckligt eller tvättar det för mycket

Hur ofta du tvättar skägget beror helt på den livsstil du lever. Om möjligt ska du hålla nere på tvätten, men sluta inte helt. Använd skäggschampo och skäggbalsam två till tre gånger i veckan för att hålla skägget rent, mjukt och friskt. Övriga dagar räcker det med bara vatten och en bra ansiktsrengöring för huden.