Fri frakt över 589 kr

Om du har fördelen att kunna odla skägg, så bör du vårda och ta hand om det. Du är en lyckligt lottad man som blivit utrustad med bra gener för just skäggväxt. Ansiktshår gör det nämligen möjligt för oss män att uttrycka oss från vår absolut bästa sida med ett snyggt, mjukt skägg, men ett torrt och ovårdat ansiktshår visar inte precis upp den där bästa bilden. Dessutom är ett stickigt, ovårdat och torrt skägg det sista du vill ha. Det kommer att orsaka dig stort obehag och din partner kommer att hata ditt skägg varje dag i veckan. Vi på Glamazon kommer här ge lite nyttiga råd och förklara vad du ska göra, så du får mjukt skägg samt tipsa om den bästa skäggmjukgöraren för att hålla ditt älskade ansiktshår silkeslent och välvårdat varje dag.

Så får du mjukt skägg

Saker att tänka på för mjukare skägg

För att få mjukare skägg finns det lite saker att tänka på innan man går loss med alla mjukgörande skäggprodukter i ansiktshåret. Skäggschampo, balsam olja, balm, serum, kam och borste kommer visserligen ge resultat och få skägget att se friskare och starkare ut. Men vill man verkligen ha snyggt, mjukt skägg och få ansiktshåret att nå sin absoluta potential så finns det några punkter att ta hänsyn till. Vi börjar med dessa punkter för att få mjukare skägg innan vi hoppar till de välgörande produkterna och slutligen tipsar om den bästa skäggmjukgöraren du kan använda.

Ät rätt för att få mjukt skägg

Vi är alla skyldiga till att vi ibland slarvar med vår kost, särskilt under vintern. Men en konsekvent dålig diet kan få ditt skägg att bli torrt. Varje skäggstrå innehåller ett protein som kallas keratin. Du behöver naturligtvis en proteinrik diet för att balansera ansiktshårets fuktnivåer för att få mjukt skägg.

Det betyder inte att du ska leva på rött kött för att få mjukare skägg. Du behöver helt enkelt äta en balanserad kost som inkluderar fisk, grönsaker och frukt om du vill ha ett läckert, snyggt ansiktshår. De näringsrika fettsyrorna från fisk hjälper till att ge glans och fukt till skägget, medan C-vitamin från frukt hjälper produktionen av kollagen som är en bra protein som behövs för att stärka hår och skägg. Vitamin A, som finns i grönsaker som paprika och spenat, främjar produktionen av talg, som i sin tur hjälper dig få mjukare skägg och håller ansiktshåret fuktigt och glänsande.

Rätt miljö för mjukare skägg

UV-strålningen från solen kan skada skäggfibrerna och lämna dig med grova, spröda skäggstrån, både soliga som molniga dagar. Luftföroreningar i vår miljö har en liknande effekt. Anledningen till att just detta är en sådan stor bov i jakten på mjukt skägg är fria radikaler. Det är ämnen som bildas naturligt i kroppen och som kan bryta ner dina proteinceller. Om det sker så resulterar det i svagt, torrt ansiktshår. Detta för oss tillbaka till din diet igen. För att få mjukt skägg så bör du äta livsmedel rika på antioxidanter, såsom frukt och grönsaker. Det kommer att bidra till att minimera skador på skägget från fria radikaler.

Kamma och få mjukt skägg

Genom att kamma ditt ansiktshår med en skäggkam så hjälper du det att hålla sig snyggt och rakt. Men det finns även andra fördelar med att kamma skägget. Det hjälper till att distribuera talg, en naturlig olja som din hud producerar för att hålla skägget (och ditt hår) återfuktad. Ju längre ditt skägg är, desto svårare är det för hudens egna oljor att nå till ändarna på ansiktshåret, så se till att kamma regelbundet om du vill förhindra torrhet och få mjukt skägg.

Trimma ditt ansiktshår för att få mjukare skägg

När ändarna på skägget torkar ut så blir de spröda vilket resulterar i kluvna hårtoppar och det är något som absolut inte ser bra ut. Vi på Glamazon rekommenderar att du trimmar ditt skägg ungefär var tredje vecka eller en gång var fjortonde dag om ditt ansiktshår växer snabbt för att få mjukare skägg och hålla det välvårdat.

Hur man får mjukt skägg med rätt produkter

Förutom att trimma, kamma och ändra på din diet finns det även några till enkla steg med rätt produkter att ta till för att att få mjukt skägg.

Tvätta ansiktet med ansiktsrengöring män två gånger om dagen

Genom att tvätta ansiktet med ansiktsrengöring män två gånger om dagen så tar du bort all överflödig olja och smuts som samlas på huden i ansiktet under hela dagen och när du sover. Det har en uppmuntrande effekt på talgproduktionen för att få mjukt skägg och hålla det friskt, glänsande, och återfuktad. Prova exempelvis Percy Nobleman Face & Stubble Wash som är perfekt för att få mjukt skägg. Vi rekommenderar även Daimon Barber Face Wash, som har en mild formula som tvättar bort föroreningar från din hud och skägg. Den har antioxidativa egenskaper för att minimera effekterna av fria radikaler, medan Honeybee Moisture Complex håller huden återfuktad under ditt ansiktshår.

Använd skäggschampo för rent och mjukt skägg

Ett av de säkraste korten att ta till om man vill få mjukt skägg är att tvätta ansiktshåret regelbundet med ett bra skäggschampo. Duschgel, tvål och hårschampo är alldeles för kraftfulla för skägget och berövar ansiktshåret på sina naturliga oljor. De är till för kroppen och håret uppe på huvudet. Om du brukar tvätta skägget med någon av dessa produkter så är det garanterat boven i dramat för att ditt skägg är sprött, torrt och allmänt slitet. Ett skäggschampo arbetar med ansiktshåret och tvättar rent utan att rubba balansen i huden under skägget. Ta som vana att alltid tvätta ditt ansiktshår med ett bra skäggschampo som exempelvis Percy Nobleman Beard Wash eller Edwin Jagger Conditioning Beard & Moustache Wash Sandalwood för att få rent och mjukt skägg.

Få mjukt skägg med Skäggbalsam

Även skäggbalsam är ett säkert kort för att få mjukt skägg. Ge ansiktshåret lite extra kärlek och omtanke en till två gånger i veckan efter schamponering. Ett skäggbalsam tillför extra fukt och mjukhet. Det appliceras direkt efter att ditt skäggschampo tvättats ur ansiktshåret. Balsamet ska få verka en liten stund så låt det sitta i skägget medan du tvättar kroppen med duschgel, peelar huden eller tar dig tid att fila fötterna. Fördelen med att använda skäggbalsam är att det ersätter fuktförlusten som uppkommit i ansiktshåret efter rengöringen och återfuktar för bekvämt, mjukt skägg. Vi rekommenderar Percy Nobleman Beard Softener som är speciellt framtagen för ansiktshår som behöver extra omvårdnad.

Skäggbalsam Test Percy Nobleman Beard Softener

Vill du ha snyggare, friskare och riktigt mjukt skägg så är Percy Nobleman Beard Softener produkten du ska inkludera i din skäggvård. Rekommenderas! Använd bara denna superladdade mjukgörare i duschen efter din skäggtvätt och fortsätt använda din skäggolja eller skäggbalm som vanligt och märk skillnaden. Detta är bästa skäggmjukgöraren designad för alla skägglängder och hårtyper.

Till Produkten >>>

Läs Recensionen >>>

Skäggolja för snyggare och mjukare skägg

Att använda skäggolja regelbundet är en förutsättning för att få ett mjukare skägg. Genom att tillsätta olja i ansiktshåret så hjälper du till att återfukta och ge näring till huden under skägget. Andra bra egenskaper med skäggolja är att den gör stråna mer följsamma, vårdar och motverkar klåda och irritation. En olja för skägget är en bra skäggprodukt för att få ett lättkammat, välvårdat, snyggt och mjukt skägg.

Skäggbalm för välvårdat och riktigt mjukt skägg

Vill du inte använda olja men ändå få samma effekt för att få mjukt skägg så är ett bra skäggbalm att rekommendera. Ett skäggbalm har exakt samma effekt som skäggolja men kommer i en annan formula. Vanligtvis består formulan av en kräm eller ett smör som smälter för att återfukta och ge näring till huden under skägget. I och med att formulan är lite tjockare så kan även ett skäggbalm tillföra viss stadga till längre ansiktshår för att få det är ligga lite snyggare. Ett skäggbalm är en utmärkt skäggprodukt för att få snyggt, välvårdat och riktigt mjukt skägg.

Använd serum för mjukare skägg

Vi lovade i början av den här texten att tipsa om den bästa skäggmjukgöraren för att hålla ditt älskade ansiktshår silkeslent och välvårdat. Vi säger serum! Du har säkert hört talas om serum när det kommer till hudvård och att det ska vara bra att använda men vad kan ett serum göra för mjukare skägg? När det kommer till hudvård är serum utvecklade för att tillföra extra näring till huden i ansiktet. De innehåller vanligtvis aktiva och kraftfulla ingredienser som verkar återfuktande och tränger djupare ner i huden än din ansiktskräm.

Ett serum för ansiktshåret är en fristående produkt som man använder för att ge extra vård och få mjukt skägg. Du ska applicera ett skäggserum omedelbart efter att du har tvättat skägget och ansiktet då det hjälper till att låsa in fukten i ansiktshåret. Det bästa serumet att använda för att få ett silkeslent och mjukt skägg är Daimon Barber Beard & Stubble Softener.

Så får du mjukt skägg

Till Produkten >>>

Daimon Barber Beard & Stubble Softener är gjord med hydrolyserat silkesprotein som ditt ansiktshår absorberar för maximal fukt. Detta gör detta serum till ett bättre alternativ för mjukare skägg än exempelvis skäggolja, som vanligtvis innehåller större molekyler som är svårare för ansiktshåret att absorbera. På grund av detta, kan skäggolja vara svårt att tvätta ur skägget och ofta överföras till kläder och sängkläder.

Daimon Barbers serum för skägget har en formula som innehåller avokadoolja och aloe vera fullmatade med näringsämnen som livnär ditt skägg. Men det bästa är att serumet även innehåller Kahai-olja som innehåller 50% mer E-vitamin än arganolja. Kahai-olja hjälper till att skydda, reparera och fylla på fukt i ditt ansiktshår. Resultatet blir ett fantastiskt mjukt skägg. Daimon Barber Beard & Stubble Softener är den bästa skäggmjukgöraren enligt oss.

Nu vet du hur du mjukgör skägget, det finns inga ursäkter längre för ett risigt, torrt ovårdat ansiktshår. Rätt kost och rätt produkter är nyckeln för att få mjukt skägg.

Få ett mjukt skägg som alla kommer att beundra

Många drömmer om det perfekta skägget – mjukt, välvårdat och med en frisk lyster. Men att uppnå det kräver rätt produkter och omvårdnad. Här hos oss på Glamazon hittar du noga utvalda skäggprodukter. Vare sig du är ute efter oljor som mjukgör, schampo som rengör på djupet, eller balsam som ger näring – vi har allt du behöver för att ge ditt skägg all den kärlek det förtjänar. Ta steget mot ett mjukare skägg idag och utforska vårt fantastiska sortiment. Ge ditt skägg den bästa behandlingen det kan få!

Så slipper du kliande skägg >>>

Mer från Glamazon Magasin

Visa alla

Hur använder man skäggolja: Den kompletta guiden

Hur använder man skäggolja: Den kompletta guiden

Att använda skäggolja är en viktig del av skäggvården som kan förbättra både skäggets och hudens hälsa. I denna guide går vi igenom varför skäggolja är viktigt, hur man använder den på rätt sätt och de långsiktiga fördelarna med regelbunden...

Läs mer

Hårdtvål eller duschgel: Vad ska man välja?

Hårdtvål eller duschgel: Vad ska man välja?

Både hårdtvål och duschgel är bra produkter för att upprätthålla hygienen, men vilken av dem är bäst för dig? Är det bättre att använda en klassisk fast tvål eller är en flytande duschgel den mest effektiva för dig och din...

Läs mer

7 Hudvårdstips för Golfare

7 Hudvårdstips för Golfare

Golf är en fantastisk sport som låter dig tillbringa mycket tid utomhus. Men den långvariga exponeringen för sol, vind och andra väderförhållanden kan påverka din hud negativt. Här är sju viktiga hudvårdstips för golfare som hjälper dig att hålla din...

Läs mer

Bulldog Anti-Dandruff Shampoo recension

Bulldog Anti-Dandruff Shampoo recension

Bulldog tror på att män ska få ta del av de bästa produkterna som skapats baserat på den äkta potentialen av naturliga ingredienser, därför innehåller Bulldog Anti Dandruff Shampoo jujubebark. Bulldog Anti Dandruff Shampoo är speciellt utvecklat för att rengöra...

Läs mer

Skäggolja som luktar gott

Skäggolja som luktar gott

Skäggolja, även känd som olja för skägget, är en viktig del av skäggvården för alla män som vill förbättra sitt ansiktshår. Oljans huvudsakliga funktion är att återfukta huden under ansiktshåret och mjuka upp själva skägget, vilket gör det lättare att...

Läs mer

Triumph & Disaster A + R Soap Recension

Triumph & Disaster A + R Soap Recension

En kvalitativ fast tvål bör inte bara vara en rengöringsprodukt; den bör vara en helhetsupplevelse som vårdar huden. Den bör dessutom vara så mångsidig att den kan användas både i duschen och vid handfatet. Triumph & Disaster A + R...

Läs mer