Fri frakt över 589 kr

I bland behöver skägget lite extra kärlek och omvårdnad för att må bra och kunna växa sig starkt. Med ett bra skäggbalsam efter rengöring ger du ansiktshåret det där lilla extra som tar skäggvården till en ny nivå. Man vill att den ska mjukgöra, återfukta och se till att skägget inte blir frissigt. Det har blivit tid för Herr Glamazon att testa Percy Nobleman Beard Softener. Ser den till att skägget blir starkare, lenare och glansigare? Vad innehåller denna mjukgörare? Bidrar detta skäggbalsam till starkare ansiktshår? Hur är doften? Hur mycket mjukare blir skägget? Läs vidare här nedan och se vad Herr Glamazon tycker om Percy Nobleman Beard Softener i sin recension och test av skäggbalsam.

Skäggbalsam Test Percy Nobleman Beard Softener

Recension av Percy Nobleman Beard Softener

När jag fick uppdraget att testa Percy Nobleman Beard Softener så torde jag först det var en skäggbalm jag skulle testa och började ivrigt att att använda produkten som just en balm i mitt skägg. Blev väldigt förtjust i resultatet och hur väl den fungerade, men så en dag tog jag mig tid och läste den lilla texten på baksidan av tuben och insåg mitt fatala misstag. Detta är ett skäggbalsam och inte en balm! Det var bara backa bandet och börja om. Ska erkänna att som balm är den faktiskt väldigt bra och fungerar mer som en utmärkt fusion mellan skäggolja, balm och vax om man låter den sitta i.

Men nu är detta ett skäggbalsam som ska appliceras i fuktigt ansiktshår efter rengöring och sedan sköljas ur efter en stund. Percy Nobleman är bland de bästa varumärkena när det kommer till skäggprodukter och har alltid levererat de resultat man vill ha, så är det även med Beard Softener. Den fungerar som ett balsam för håret, men med ingredienser som är gjorda speciellt för skägget. Mitt ansiktshår känns mjukare än någonsin, och huden under mår toppen. Tänkte börja med vad Percy Nobleman Beard Softener innehåller och vad varje ingrediens gör för skägget innan jag går in på hur man använder produkten på rätt sätt och varför den är bästa skäggbalsam för att få det mjukaste ansiktshåret man kan tänka sig.

 

Vad innehåller Percy Nobleman Beard Softener?

Vid en snabb titt på innehållsförteckningen så är det inte konstigt att man misstar produkten för en skäggbalm som jag först gjorde. Percy Nobleman Beard Softener har en mycket bra innehållsförteckning fullmatad med godsaker som skägget älskar att ta del av. Formulan innehåller fuktgivande Glycerin som bidrar till att förbättra hudbarriärens funktion och fuktbalans. Koffein hjälper till att ökar aktiviteten i hårrötterna för att främja skäggväxten. Sheasmör rik på karoten och E-vitamin bidrar till att göra ostyrigt och skadat skägg slätt, glänsande och silkeslent. Tack vare de svampmotverkande egenskaperna är kokosolja ett trevligt tillskott i detta skäggbalsam för att eliminera mjäll och tillföra extra fukt till skägget. Kokosoljan hjälper även till att reparera skadat och torrt skägg så det blir glansigt och mjukt igen.

Arganolja stärker skägget, återfuktar och mjukgör. Den är tillsatt för att motverka kluvna skäggtoppar och ger ansiktshåret en härlig lyster och glans utan att tynga ned. Percy Nobleman Beard Softener innehåller även vitpilsbark för sina fantastiskt renande och lugnande egenskaper tack vare dess höga innehåll av antioxidanter. Vitpilsbark är milt exfolierande, verkar cellförnyande och stärker överhudens barriärskikt. Har även en stark antibakteriell funktion som är särskilt värdefullt för fet hy med tilltäppta porer och för behandling av akne.

För att toppa formulan ytterligare så har Percy Nobleman tillsatt Grönt te som skyddar skägget mot de skadliga effekterna av fria radikaler. Grönt te hjälper ansiktshåret att se fräscht ut, ger lyster och återfuktar torrt, slitet skägg. Antibakteriell och deodoriserande eukalyptusolja hjälper till att motverka mjäll och kliande skäggbotten samtidigt som oljan bidrar med att ge skägget näring och återfuktning. Hela formulan är framtagen för att arbeta i symbios för att långsiktigt ge vackrare, mjukare och friskare skägg.

Hur använder man skäggbalsam?

Percy Nobleman Beard Softener är ett enkelt skäggbalsam att använda som en del i sin kompletta groomingrutin. För att citera Henrik Lundqvist i sitt peptalk till Småkronorna i den där reklamfilmen för schampo. ”Det handlar om förberedelser. Förberedelser är nyckeln till framgång. Vi pratar inte om dagar, vi pratar inte om timmar eller minuter. Vi pratar om sekunder. Ni måste lite på mig, jag har gjort det här i så många år nu. Det är först schampo - sen balsam.” Det är faktiskt inte svårare än så för att få det perfekta skägget.

Tvätta först rent ansiktshåret med ett bra skäggschampo och när du sköljt ur rengöringen, så applicerar du direkt därefter Percy Nobleman Beard Softener i fuktigt skägg och masserar in den välgörande formulan hela vägen ner till huden. Låt sedan formulan få verka lite och känn den skönt uppfriskande och svalkande känslan från koffeinet och eukalyptusoljan i huden innan du sköljer ur formulan från skägget och följer upp med skäggolja eller balm. Resultatet blir ett fantastiskt mjukt, fräscht och lätthanterligt skägg.

Behöver man mycket eller lite skäggbalsam för resultat?

Fördelen med bra produkter är att de oftast är dryga och räcker länge. Så är fallet med Percy Nobleman Beard Softener. Det krävs inte mycket skäggbalsam alls för att få in produkten till huden och täcka varenda skäggstrå. Formulan expanderar och smälter på ett tillfredställande vis och resultatet är mycket bra.

Man kan med lätthet hoppa ur duschen och gå och göra annat medan man låter formulan verka maximalt för att sedan tvätta ur den. Bör tillägga att det efter ett tag blir lite kyligt om kinder och hals när koffeinet och eukalyptusoljan gör sig påmind. Det behövs inte mycket skäggbalsam för att få önskat resultat.

Hur mycket mjukare blev skägget?

Fick en överraskande känsla första gången jag tvättade ur Percy Nobleman Beard Softener från skägget. Det kändes som att det inte var mitt eget skägg, när jag stod och drog fingrarna igenom ansiktshåret. Det var så fantastiskt fluffigt, lätt och mjukt. Detta är en mjukgörare av världsklass som tar skäggvården ett steg längre. På framsidan av tuben står det - Finns det nått bättre sätt att starta dagen på? Och jag är villig att hålla med om att Percy Nobleman Beard Softener är en av de bättre sakerna man kan börja dagen med. Älskar resultatet.

Skäggbalsam Test Percy Nobleman Beard Softener

Till Produkten >>>

Vad doftar Percy Nobleman Beard Softener?

Doften på Percy Nobleman Beard Softener är klassisk, elegant och manlig. Jag skulle beskriva den som en mix av eukalyptus, kaffe och exklusiv herrparfym. Kompositionen doftar behagligt uppfriskande och ger en fräsch känsla som förstärker effekten av detta skäggbalsam. Jag gillar att det är samma doft som på Percy Nobleman Caffeinated Shampoo & Body Wash så både hår, kropp och skägg doftar lika när man har tvättat sig.

Vem passar percy nobleman beard softener för?

Percy Nobleman Beard Softener passar dig som vill ha ett snyggt, mjukt och lättskött skägg. Även om du använder skäggolja eller balm och är noga med att använda skäggschampo så är det svårt att överträffa resultatet man uppnår med att komplettera skäggvården med denna mjukgörare av rang.

Det här är ett skäggbalsam för de som värdesätter sitt skägg fullt ut och vill att det ska förbli snyggt och välvårdat. Den ersätter inte skäggolja eller balm utan den tar bara skäggvården ytterligare ett steg längre. Det är först schampo, sen skäggbalsam och därefter olja eller balm. Resultatet blir perfektion och Percy Nobleman Beard Softener är skäggbalsam bäst i test varje morgon med sin uppfriskande känsla.

Det här är även en mycket bra produkt om du ha problem med skäggmjäll då den ser till att huden blir återfuktad och mår bra.

Skäggbalsam Test Percy Nobleman Beard Softener

Behöver man komplettera med skäggschampo, olja eller balm?

Det behövs lite produkter runt om med Percy Nobleman Beard Softener. Eftersom produkten är ett skäggbalsam så behöver man ha ett skäggschampo att tvätta ansiktshåret med före.

Förslagsvis börjar man med Percy Nobleman Beard Wash som är en sulfatfri och skonsam rengöring som fungerar alldeles utmärkt med den här mjukgöraren.

Även Percy Nobleman Face & Stubble Wash är en bra rengöring som passar dig som även vill tvätta ansiktet samtidigt som skägget.

Efter balsamet så är det bara följa upp med skäggolja eller balm. Förslagsvis Percy Nobleman Signature Beard Oil som är ett utmärkt komplement till skägg och hud.

Om du har torrt, grovt och längre ansiktshår som behöver det där lilla extra så är Percy Nobleman Premium Beard Oil ett utmärkt val.

Även Percy Nobleman Beard Balm är en utmärkt produkt att följa upp med istället för skäggolja. Vill man ha möjlighet att forma skägget och hålla kontroll på ostyriga strån så är Percy Nobleman Gentlemans Styling Wax att rekommendera. En skäggborste bör finnas i arsenalen av efterföljande produkter. Men den viktigaste av alla är ett bra skäggschampo.

 

Hur är tuben på Percy Nobleman Beard Softener?

Percy Nobleman Beard Softener kommer i en svart smidig 100ml tub som gör mängden skäggbalsam enkel att applicera. Den har ett funktionellt lock som är enkelt att öppna och stänga med en hand. Det är bara flippa till locket med tummen och ta så mycket balsam man behöver. Tuben står stadigt i duschen och är även enkel att ta med sig i neccesären utan att riskera läckage medan man är på resande fot. Jag hade nog hellre sett en flaska med pump som på skäggschampot, men jag tror formulan är alldeles för tjock för att just en sådan förpackning. Man får ta i lite när man trycker till tuben för att innehållet ska komma ut, men som jag nämnt behövs det inte mycket för resultat. Smidigt och enkelt är melodin precis som det ska vara när det kommer till Percy Nobleman.

Är Percy Nobleman Beard Softener bästa skäggbalsam

Detta är produkten som överraskat mig på ett bra vis. Först när jag använde den som ett vårdande skäggbalm i torrt skägg så fungerade den helt okej och var som en slags kombination av skäggolja, balm och vax vilket gjorde att skägget la sig väldigt snyggt men var lite som en klistrig inpackning. Nu ska inte den här produkten användas på detta vis. Utan det här är ett väldigt bra skäggbalsam.

När den används korrekt så tar den skäggvården till en helt ny nivå. Säger bara mjukt skägg! Resultatet efter man sköljt ur Percy Nobleman Beard Softener är långt över förväntan och doften är väldigt trevlig. Den här produkten är numera ett måste i min egen skäggvårdsrutin en till två gånger i veckan för att ge ansiktshåret lite extra kärlek och omtanke. Mitt skägg känns mjukare än någonsin.

Vill du ha snyggare, mjukare och friskare skägg så är Percy Nobleman Beard Softener produkten du ska inkludera i din skäggvård. Rekommenderas! Använd bara denna superladdade mjukgörare i duschen efter din skäggtvätt och fortsätt använda din skäggolja eller skäggbalm som vanligt och märk skillnaden. Detta är bästa skäggbalsam designad för alla skägglängder och hårtyper.

Till Percy Nobleman >>>

Mer från Glamazon Magasin

Visa alla

Noble Isle Shampoo recension

Noble Isle Shampoo recension

Noble Isle Shampoo är synonymt med lyxiga schampon infuserade med ren parfym, där varje doft har tydliga toppnoter, hjärtnoter och basnoter. Noble Isle är starkt övertygade om dofternas kraft att förbättra humör, väcka minnen och skapa en känsla för en...

Läs mer

Layrite Concentrated Beard Oil Recension

Layrite Concentrated Beard Oil Recension

En bra skäggolja ska inte bara förbättra utseendet på skägget, utan även återfukta huden. Den bör också dofta gott och vara en viktig del av den dagliga skäggvården. Därför har det blivit dags för Herr Glamazon att göra en noggrann...

Läs mer

Hudvårdsrutin för Män inför Midsommar

Hudvårdsrutin för män inför midsommar

Midsommar är en tid för att fira med vänner och familj, njuta av solen och naturen, och för att se ditt bästa ut. Det är inte bara kvinnor som förtjänar en noggrann hudvårdsrutin – även män bör unna sig en...

Läs mer

Hur använder man skäggolja: Den kompletta guiden

Hur använder man skäggolja: Den kompletta guiden

Att använda skäggolja är en viktig del av skäggvården som kan förbättra både skäggets och hudens hälsa. I denna guide går vi igenom varför skäggolja är viktigt, hur man använder den på rätt sätt och de långsiktiga fördelarna med regelbunden...

Läs mer

Hårdtvål eller duschgel: Vad ska man välja?

Hårdtvål eller duschgel: Vad ska man välja?

Både hårdtvål och duschgel är bra produkter för att upprätthålla hygienen, men vilken av dem är bäst för dig? Är det bättre att använda en klassisk fast tvål eller är en flytande duschgel den mest effektiva för dig och din...

Läs mer

7 Hudvårdstips för Golfare

7 Hudvårdstips för Golfare

Golf är en fantastisk sport som låter dig tillbringa mycket tid utomhus. Men den långvariga exponeringen för sol, vind och andra väderförhållanden kan påverka din hud negativt. Här är sju viktiga hudvårdstips för golfare som hjälper dig att hålla din...

Läs mer