Fri frakt över 589 kr

Svenska Recipe for men är pionjärer när det kommer till grooming och rakning för män. Produkterna ska lösa problem och leverera synligt resultat. Det har således blivit dags för Mr Glamazon att testa rakkrämen från detta svenska varumärke. Vad innehåller den? Hur arbetar formulan med säkerhetshyvel? Hur fungerar den med nyare rakhyvlar som Gillette Mach3 eller Fusion? Hur bra är rakskummet? Går det använda rakkrämen med eller utan rakborste? Vi har låtit Mr Glamazon testa och recensera Recipe for men Shaving Cream.

Test av Recipe for men Shaving Cream

Recension av Recipe for men Shaving Cream

Svenska Recipe for men har under lång tid varit ett bra föredöme när det kommer till rakning och manlig grooming. Recipe for men rakkrämen är inget undantag. Den fokuserar på problemlösning, påtagligt resultat och synlig effekt. Vilket man märker redan första gången man prövar produkten. Detta är en svensk rakkräm av klass som står sig mycket bra inom segmentet för rakartiklar och erbjuder ett härligt smörjande lödder, en påtaglig kylande effekt och lämnar huden ren, mjuk och uppdaterad. Att få testa och recensera Recipe for men Shaving Cream har varit en upplevelse över förväntan. Den fungerar utmärkt både med och utan rakborste. Alla sorters rakhyvlar går att använda utan problem. Doften är frisk och den isande känslan rakkrämen ger är något extra.

Vad innehåller Recipe for men rakkrämen?

Recipe for men Shaving Cream innehåller ett effektivt algkomplex som bidrar till att binda fukt i huden samtidigt som det lugnar och hjälper till att reparera översta hudlagret. Utöver algkomplexet innehåller även rakkrämen Glycerin som får rakbladet att glida enklare och förbättrar hudens elasticitet samt ökar penetrationen av de övriga aktiva ingredienserna i formulan. Olivolja är tillsatt för att bevara fuktbalansen medan antiseptisk Mentol ger en lätt bedövning till huden, vidgar blodkärlen och ger en skön svalkande känsla. Tack vare de återfuktande egenskaper lämnar rakkrämen en behaglig, ungdomlig känsla efter sig.

Hur är Recipe for men Shaving Cream att använda med rakborste?

För att vara en mordren rakkräm så fungerar den alldeles förträffligt att använda med rakborste. Bäst lödder får man om man vispar upp rakkrämen i en skål med borsten, men den fungerar även utmärkt att löddra upp direkt i ansiktet. Recipe for men Shaving Cream är långt över förväntan i kombination med rakborste, formulan gör sig utmärkt för detta.

Löddra rakkrämen med rakborste direkt i ansiktet:

Rakkrämen är en upplevelse att löddra med rakborste direkt i ansiktet. Mentolen kommer fram med full kraft och den kylande effekten är mycket påtaglig. Om man gillar den där isande känslan när man rakar sig, så är det exakt vad man får med Recipe for men Shaving Cream. Appliceringen är enkel. Det är bara ladda rakborsten med rakkräm och löddra upp på huden med cirkulära rörelser. Se bara till att huden är lätt fuktig och att rakborsten är varm och lagom blöt. Löddret från rakkrämen täcker fint och ger en fräsch uppfriskande känsla. Är imponerad av resultatet, då det är få rakkrämer som får till ett så tjockt och fint lödder när man applicerar direkt i ansiktet med rakborste.

Löddra rakkrämen med rakborste i skål:

För att vara en rakkräm med modern formula så är Recipe for men rakkrämen förhållandevis rätt lätt att löddra upp i skål. Det tar inte alls lång tid innan man får till konsistensen som är som fluffigt vispad äggvita. Löddret blir lätt och trevligt att arbeta med, däremot krävs det lite jobb för att täcka området som ska rakas. Men när man får till det så lägger sig skummet som en tjock, vit skyddande hinna. Det är bara ta en liten klick Recipe for men Shaving Cream, en gnutta varmt vatten över krämen, och sedan vispa den med en fuktig, varm rakborste. Moderna rakkrämer brukar inte få ett så här fint lödder så även detta är ett tecken på att Recipe for men inte gör något halvhjärtat. Bra jobbat.

Går det använda Recipe for men Shaving Cream utan borste?

Det är enkelt att använda Recipe for men Shaving Cream utan rakborste. Allt man behöver göra är att applicera rakkrämen på ren, fuktig hud och smörja ut formulan med cirkulära rörelser. Vill man bygga upp ett litet lödder så fukta fingertopparna i vatten och jobba över formulan med lätta rörelser. Bäst lödder får man om man har ungefär tredagars skäggstubb men den fungerar även bra på daglig basis. Den kylande effekten är påtaglig i huden och ger en skön svalkande känsla som håller i sig under hela rakningen och en bra stund efter den. Löddret blir tjockt och fungerar utmärkt för rakning med både säkerhetshyvel och flerbladshyvlar som Gillette Fusion eller Mach3. Snabb och enkel applicering helt utan krångel eller kladd.

Hur fungerar Recipe for men Shaving Cream med säkerhetshyvel?

Recipe for men rakkrämen är ett nöje att använda i kombination med säkerhetshyvel. Den isande mentolkänslan ger en lätt bedövning och den tjocka hinnan av glycerin ger ett bra smörjande skydd. Rakbladet glider med lätthet och skär skäggstråna utmärkt genom löddret. Resultat är långt över förväntan. Moderna rakkrämer brukar vara anpassade för flerbladshyvlar mer än säkerhetshyvlar så är inte fallet med Recipe for men Shaving Cream. Det här är en mycket rekorderlig rakkräm för traditionell våtrakning, särskilt om man gillar att få en kraftigt kylande effekt.

Hur fungerar rakkrämen med Mach3 eller Fusion?

Rakkrämen fungerar prima med mach3 eller Fusion. Formulan är perfekt i sin konsistens så en flerbladshyvel kommer till sin rätt och glider förstklassigt genom löddret utan att klogga igen rakbladet. Det går utmärkt att få till ett nära resultat med Recipe for men Shaving Cream. Formulan är som vi säger här i Sverige, Lagom. Den är inte för tjock och den är inte för rinnig. Den stannar kvar på huden tills man drar flerbladshyveln över den.

Ger Recipe for men Shaving Cream ett bra lödder?

Rakkrämen ger ett mycket bra lödder. Det blir fluffigt och härligt om man vispa upp krämen innan i skål. Recipe for men Shaving Cream blir en upplevelse av att lödfras direkt i ansiktet med rakborste. Den kylande effekten kommer fram med full kraft och skummet täcker fint. Även vid applicering med fingrarna blir löddret väl täckande och skönt svalkande. Recipe for men rakkrämen har en formula för att ge ett bra lödder.

Behöver man mycket eller lite rakkräm för resultat?

Rakkrämen är dryg. Det behövs inte mycket för att löddra upp, allt som behövs är ungefär en klick stor som en mandel. Skummet expanderar och täcker fint redan vid första appliceringen.

Hur är doften på Recipe for men Shaving Cream?

Doften på Recipe for men Shaving Cream är frisk och fräsch. Det är lite tandkräm över hela kompositionen. Under och efter själva rakningen så är det mentol och en gnutta citrus som är framträdande och ger en ren, uppfriskande och uppdaterad känsla. Sportig och modern doft som är enkel att kombinera med alla de övriga produkterna från Recipe for men och även från andra varumärken.

Test av Recipe for men Shaving Cream

Till Produkten >>>

Hur är förpackningen på rakkrämen?

Recipe for men Shaving Cream kommer i en praktisk röd 75ml tub som gör doseringen smidig och enkel. Det är bara öppna locket och trycka ut den mängd rakkräm man behöver och sedan stänga locket. Tuben är enkel att ta med och får plats med lätthet i necessären. Det som är lite krångligt med den här förpackningen är att det kan uppstå en del missöden om man samlat på sig en del produkter från Recipe for men i badrumsskåpet. Jag lyckades en morgon smörja hela ansiktet med rakkrämen istället för min dagliga fuktkräm som är Recipe for men Facial Moisturizer. Alla 75ml tuber ser exakt likadana ut ,så det gäller att läsa på den vita etiketten innan så man tar sin produkt. Alternativt låta produkterna ha bestämda platser.

Behöver man komplettera rakkrämen med andra produkter?

En av fördelarna med Recipe for men är ett det finns en hel serie produkter att komplettera rakkrämen med. Ett tips är att innan rakningen ta en dusch med Recipe for men Ultra Clean Shower Gel för att få en ren, uppdaterad hud och mjukgöra skäggstubben. Att tvätta ansiktet med Recipe for men Facial Cleanser är en bra start på rakningen för att skonsamt avlägsna orenheter och rengöra på djupet. Vill man ta överkursen i förberedelserna inför rakningen använder man även Recipe for men Facial Scrub som hjälper till att skrubba bort döda hudceller och motverka inåtväxande hårstrån. Efter rakningen följ upp med Recipe for men After Shave Balm för att återfukta, reducera rödhet, krympa porerna och motverka glansig hy. Om man rakar sig på morgonen så är även Recipe for men SPF 30 Face Cream ett mycket bra komplement då huden behöver skyddas lite extra från solens skadliga UV-strålar efter rakningen.

Kort Sammanfattning Av Recipe For Men Shaving Cream:

Det har varit ett sant nöje att få testa denna Recipe for men rakkräm som tagit mig med storm. Den kylande effekten är så påtaglig att man nästan börjar huttra om kinderna. Lite som att stoppa huvudet i en ishink. Formulan är mycket bra och klarar grovt och kraftigt skägg galant. Löddret ger maximal glidförmåga både till säkerhetshyvel och till flerbladshyvlar som Gillette Fusion eller Mach3. Huden känns fräsch och uppdaterad efter rakningen och det bästa är att man även känner sig mjuk och återfuktad.

En annan sak som bör tilläggas är att kinderna känns lätt kyliga och bedövade en bra stund efter man är klar med rakningen. Recipe for men Shaving Cream är en bra rakkräm särskilt om du gillar att få den svalkande känslan. Det som även är bra med produkten är att den kan appliceras både med och utan rakborste samt klarar alla sorters rakhyvlar utan svårigheter. Att Recipe for men är kungar på manlig hudvård för nordiskt klimat visar resultatet. Den här bäst i test rakkrämen rekommenderas att pröva.

Till Recipe for men >>>

Mer från Glamazon Magasin

Visa alla

Hur använder man skäggolja: Den kompletta guiden

Hur använder man skäggolja: Den kompletta guiden

Att använda skäggolja är en viktig del av skäggvården som kan förbättra både skäggets och hudens hälsa. I denna guide går vi igenom varför skäggolja är viktigt, hur man använder den på rätt sätt och de långsiktiga fördelarna med regelbunden...

Läs mer

Hårdtvål eller duschgel: Vad ska man välja?

Hårdtvål eller duschgel: Vad ska man välja?

Både hårdtvål och duschgel är bra produkter för att upprätthålla hygienen, men vilken av dem är bäst för dig? Är det bättre att använda en klassisk fast tvål eller är en flytande duschgel den mest effektiva för dig och din...

Läs mer

7 Hudvårdstips för Golfare

7 Hudvårdstips för Golfare

Golf är en fantastisk sport som låter dig tillbringa mycket tid utomhus. Men den långvariga exponeringen för sol, vind och andra väderförhållanden kan påverka din hud negativt. Här är sju viktiga hudvårdstips för golfare som hjälper dig att hålla din...

Läs mer

Bulldog Anti-Dandruff Shampoo recension

Bulldog Anti-Dandruff Shampoo recension

Bulldog tror på att män ska få ta del av de bästa produkterna som skapats baserat på den äkta potentialen av naturliga ingredienser, därför innehåller Bulldog Anti Dandruff Shampoo jujubebark. Bulldog Anti Dandruff Shampoo är speciellt utvecklat för att rengöra...

Läs mer

Skäggolja som luktar gott

Skäggolja som luktar gott

Skäggolja, även känd som olja för skägget, är en viktig del av skäggvården för alla män som vill förbättra sitt ansiktshår. Oljans huvudsakliga funktion är att återfukta huden under ansiktshåret och mjuka upp själva skägget, vilket gör det lättare att...

Läs mer

Triumph & Disaster A + R Soap Recension

Triumph & Disaster A + R Soap Recension

En kvalitativ fast tvål bör inte bara vara en rengöringsprodukt; den bör vara en helhetsupplevelse som vårdar huden. Den bör dessutom vara så mångsidig att den kan användas både i duschen och vid handfatet. Triumph & Disaster A + R...

Läs mer