Så odlar du en snygg mustasch

Hercule Poirot, Ron Burgundy, Groucho Marx och Salvador Dali är alla kända för sina ikoniska mustascher. Berömd eller fiktiv spelar ingen roll för om man vill vara en riktig man, ska man den sista november, kunna jämföra sin mustasch med alla de andra som odlat under Movember. Det är först då du vet om det är du som är alfahanen eller inte. Under århundradena har mustaschen varit med om mycket och prytt ansikten hos politiker (både bra och dåliga), komiker och kändisar, så det finns inget bättre sätt att öka medvetenheten om prostatacancer och bidra med en fantastisk sak, än att odla din alldeles egna mustasch under november.

Kenneth Branagh som Hercule Poirot i Mordet på Orientexpressen

Fem enkla tips för perfekt mustasch

Här ger vi fem enkla tips för den perfekta mustaschen. Nu säger vi inte att det kommer att bli lätt, från de första moppefjunen till stickiga läppar och kala fläckar. Vi ska inte ljuga för dig, du kommer behöva gå igenom alla dessa faser vare sig du vill eller inte under de närmaste veckorna, men kom ihåg det är ju för en god sak.

1. Välj rätt tillfälle

Så fort du bestämt dig för att börja odla ditt kommande mästerverk så är det dags att ställa in sig mentalt på dag fyra av Movember. Det är här de flesta ger upp och inte kommer längre i sin ambition att odla en riktigt snygg mustasch. Det kommer vara stickigt, irriterat och absolut inte se bra ut, men åter igen, kom ihåg det är ju för en god sak. Första tiden kommer vara som att behöva sitta och se ett avsnitt av Bonde söker fru med sin bättre hälft. Det är helt enkelt något du måste uthärda och låta tiden ha sin gång. En sak är säker, det kan bara bli bättre. Vi på Glamazon föreslår att du använder en helg för att få lite försprång, eller ännu bättre, ta en veckas semester. När du återvänder till kontoret har du redan kommit en bit på Movember och tagit dig förbi den första fasen.

2. Duscha före rakning

Detta är en enkel regel som man alltid - ALLTID - ska följa. Ångan från det heta vattnet mjukgör hårstråna och öppnar hårsäckarna, vilket underlättar för en närmare och enklare rakning. Addera din favorit rakkräm eller raktvål för det finns ingen ursäkt för en oansad mustasch.

3. Definiera mustaschen

Beslutet att börja odla en mustasch är den enkla delen, det svåra är att bestämma sig för vilken stil man ska ha under Movember. Du måste hitta en stil som passar dig och ta reda på vilken längd och tjocklek som blir bäst. Håll den symmetrisk - ingen gillar en mustasch på sniskan. Plus - det är vetenskapligt bevisat att människor med symmetriska ansikten anses vara mer attraktiva. Ta inspiration från stjärnor som James Franco eller Brad Pitt för att se vad en symmetrisk mustasch gör för helhetsintrycket.

4. Återfukta, återfukta, återfukta

Nu när hösten är här och vi utsätter oss för en kombination av isande vindar utomhus och varm, torr luft inomhus så blir resultatet förödande för huden. Lägg även till regelbunden rakning och du har det perfekta receptet för torr hud. Med detta i åtanke, se till att återfukta huden dag som natt, och var särskilt uppmärksam på huden under ditt kära ansiktshår för att undvika fnas och mjäll i mustaschen.

5. Håll din mustasch fräsch

Fråga någon av motsatt kön och du kommer snabbt att upptäcka att kvinnor inte har mycket över för röriga och stickiga mustascher. Faktum är att vi skulle vilja gå så långt som att säga att en ovårdad mustasch är för ansiktet som ett par illasittande skor är för fötterna. Så se till att din mustasch är i nivå med din läpplinje, eller precis ovanför, och undvik att se ut som en grottman genom att se till att rester från mat och dryck tas bort regelbundet efter måltid. Ingen vill veta vad du åt till lunch klockan 18 på kvällen. Det kan även vara på sin plats när det blivit lite längd att använda ett mustaschvax för att forma mästerverket och ge mustaschen lyster och väldoft.

Reglerna för Movember

Det är enkelt att delta under Movember och det enda du behöver göra är att börja med ett renrakat ansikte och sedan låta mustaschen gro under de kommande trettio dagarna. Se till att vara en glädjespridare och få med dina manliga vänner, kollegor och familjemedlemmar på tåget för att få stoltsera med den största, snyggaste och bästa mustaschen när november går mot sitt slut. Det kommer inte vara lätt men kom ihåg det är ju för en god sak. Så fortsätt odla, vad har du att förlora? Ge Movember en chans.

Mustaschvård: Den stora guiden >>>