Mustaschvård: Den stora guiden

Tiden då mustaschen var ett ensamt trademark för lastbilschaffisar är sedan länge förbi. Idag är den kronan på verket för TV-profiler, skådespelare, barberare och italienska trendsättare - Men trots det så glömmer många bort den mitt i all annan hårsamling.

Mustaschvård: Den stora guiden

Men en sak går däremot inte att missa. Frågan är inte om du ska odla en mustasch - utan när tiden är mogen för att du ska odla en mustasch.

Här kommer den stora guiden om mustaschvård. Läs nedan!

Det ska du tänka på när du odlar mustaschen

Det finns oerhört många mustascher och oavsett om du har eller ska skaffa en mustasch som en engelsk lord, en extrovert Dali, Zappa, Ralf Gyllenhammar eller något mer diskret så finns det vissa generella saker att tänka på.

  1. Se till så att den inte växer ihop med skäggstubben
  2. Den bör vara välansad
  3. Ta hand om mustaschen ofta och komplettera med skäggvård
  4. För bästa resultat, använd en mustaschhyvel

Mustaschvård

Det bästa sättet att få en riktigt snygg mustasch är att inte låta den växa för långt. Rent generellt så brukar vi tipsa om att man inte låter den växa förbi överläppens kant. De flesta korta och vältrimmade mustascher gör sig bättre om de fylls i med skäggfärg för ett välvårdat intryck.

Något annat som är väldigt viktigt när du underhåller mustaschen är skarpa linjer utan skäggstrån som lyckas gå utanför ramen. Det bästa sättet för att få till skarpa och raka konturer är genom att lägga bort flerbladshyveln och istället använda dig av en klassisk säkerhetshyvel.

Det är även viktigt att ta hand om mustaschen (och skägget för den delen) och ge den all den näring den behöver. Här kan exempelvis en mustascholja vårda och ge mustaschen extra lyster - men det absolut viktigaste är att använda ett härligt mustaschvax som håller mustaschen borta medan du äter och dricker.

 

Mustaschens 3 gyllene regler?

Renlighet, stil och kontroll.