Mustaschvård: Den stora guiden

Tiden då mustaschen var ett ensamt trademark för lastbilschaffisar är sedan länge förbi. Idag är den kronan på verket för TV-profiler, skådespelare, barberare och italienska trendsättare - Men trots det så glömmer många bort den mitt i all annan hårsamling.

Mustaschvård: Den stora guiden

Men en sak går däremot inte att missa. Frågan är inte om du ska odla en mustasch - utan när tiden är mogen för att du ska odla en mustasch.

Här kommer den stora guiden om mustaschvård. Läs nedan!

Det ska du tänka på när du odlar mustaschen

Det finns oerhört många snygga mustascher och oavsett om du har eller ska skaffa en mustasch som en engelsk lord, en extrovert Dali, Zappa, Ralf Gyllenhammar eller något mer diskret så finns det vissa generella saker att tänka på som vi på Glamazon berättar om här i vår stora mustasch guide.

  1. Se till så att den inte växer ihop med skäggstubben
  2. Den bör vara välansad
  3. Ta hand om mustaschen ofta och komplettera med skäggvård
  4. För bästa resultat, använd en mustaschhyvel

Mustaschvård

Det bästa sättet att få en riktigt snygg mustasch är att inte låta den växa för långt. Rent generellt så brukar vi tipsa om att man inte låter den växa förbi överläppens kant. De flesta korta och vältrimmade mustascher gör sig bättre om de fylls i med skäggfärg för ett välvårdat intryck.

Något annat som är väldigt viktigt när du underhåller mustaschen är skarpa linjer utan skäggstrån som lyckas gå utanför ramen. Det bästa sättet för att få till skarpa och raka konturer är genom att lägga bort flerbladshyveln och istället använda dig av en klassisk säkerhetshyvel för din dagliga mustaschvård.

Det är även viktigt att ta hand om mustaschen (och skägget för den delen) och ge den all den näring den behöver. Här kan exempelvis en mustascholja vårda och ge mustaschen extra lyster - men det absolut viktigaste är att använda ett härligt mustaschvax som håller mustaschen borta medan du äter och dricker.

Mustaschens 3 gyllene regler?

Att ha en välvårdad mustasch kräver mer än bara att låta den växa. Det kräver noggrannhet, regelbundenhet och rätt produkter. Här är din mustasch guide till de tre gyllene reglerna som alla mustaschbärare bör följa.

Renlighet: En ren mustasch är grundläggande för god mustaschvård. Det innebär att tvätta mustaschen regelbundet med en mild tvål eller ett speciellt skäggshampo för att hålla den ren från smuts och oljor. Glöm inte att torka den noggrant efteråt, eftersom fukt kan leda till hudproblem.

Stil: Din mustasch bör matcha din personliga stil och ansiktsform. Det finns många olika stilar att välja mellan, allt från en klassisk handlebars mustasch till en mer modern pencil mustasch. Oavsett vilken stil du väljer, se till att den är vältrimmad och ansad. Använd en mustaschtrimmer för att hålla längden under kontroll och en mustaschhyvel för att skapa skarpa linjer.

Kontroll: En mustasch kan lätt bli vild och ohanterlig om den inte hålls under kontroll. Använd ett kvalitets mustaschvax för att forma och stila din mustasch. Ett bra mustaschvax ger dig kontroll över din mustasch hela dagen och hjälper till att hålla den på plats medan du äter och dricker.

Dessa principer utgör grunden för din ultimata mustasch guide. Men för att verkligen behärska konsten att underhålla en mustasch finns det ytterligare aspekter du bör tänka på.

4 tips hur du motverkar strävt skägg >>>