Hur du odlar skägg snabbare

Har du en gles skäggväxt men vill få ett riktigt maffigt, stylat eller ovårdat skägg? Då har du kommit precis helt rätt. Här listar vi våra bästa tips om hur du får den där lysande skäggväxten du alltid drömt om!

Skäggväxt - Hur du odlar skägg snabbare

Kisel

Håret består mestadels av kisel. Ett spårämne man hittar i potatis, solrosfrön, ris och exempelvis havre. Kisel främjar produktionen av keratinproteinföreningar, som är hårets byggstenar och nivåerna av det kan skilja sig mellan olika personer där det även minskar med åldern.

Så tänk på att få i dig kost med kisel i eller använda dig av ett kiseltillskott.

Rengör ansiktet

Det är oerhört viktigt att alltid rengöra huden. Det främjar både skäggväxten men också din hud i övrigt och hjälper till att vårda hudvårdsproblem. Så använd ansiktsrengöring varje morgon och kväll!

 

B-vitaminer

B-vitaminer är superbra för att få ett friskt och tjockt hår samt att det motverkar håravfall. B8, även kallad Biotin är hårets viktigaste vitamin eftersom det hjälper till att producera keratin som är en viktig ingrediens i hårstrået samtidigt som det även hjälper män som lider av manligt håravfall att behålla det längre. B8 finns i sojaprodukter, öljäst, havremjöl, äggula, nötter, spenat, lever, fullkorn och kosttillskott.

Andra viktiga B-vitaminer är B3, B5, B7 och B12 som hjälper hårtillväxten eftersom att det förbättrar blodcirkulationen. Det går att hitta i äggula, nötter, kyckling, nötkött, fisk, många fullkornsprodukter och avokado.

Det finns även många kosttillskott med en bra blandning mellan de olika B-vitaminerna som går att köpa på apoteket och olika hälsokostbutiker.

Fokusera på sömnen

När vi får tillräckligt med sömn så fyller kroppen på med energi vilket är gynnsamt för väldigt mycket, medan när vi sover mindre än sex timmar per natt minskar möjligheten att för både skägg och muskler att växa.

Zink

Det här är ett viktigt hud- och hårmineral och en brist av det kan leda till många problem så som nedsatt sexlust, tidigt åldrande och håravfall samt dålig hårtillväxt. Av den anledningen kan det därför vara bra att ha med tillskott med det här mineralet som behövs för upptaget av järn och utnyttjandet av A-vitaminer.

Mättat fett och protein

Testosteronnivåerna är viktiga när det handlar om att få skägg snabbare. Därför kan det vara bra att få sig lite extra av mättat fett och protein. Så nästan gång du är ute och handlar är det med andra ord bara att lägga in bönor, feta fiskar, kokosfett och ägg i varukorgen!

Träning

Att motionera och träna har en mängd olika fördelar så som att du blir lyckligare eftersom att det aktiverar måbra-hormoner som endorfiner vilket gör oss lyckligare. Det gör även så att du lever längre, blir mer kreativ och minskar stress. Som om inte det vore nog så förbättrar det även blodcirkulationen vilket leder till högre ämnesomsättning, något som även har en positiv inverkan på skäggväxten.