Fri frakt över 589 kr

Har du en gles skäggväxt men vill få ett riktigt maffigt, stylat eller ovårdat skägg? Då har du kommit precis helt rätt. Här listar vi våra bästa tips om hur du får den där lysande skäggväxten du alltid drömt om!

Skäggväxt - Hur du odlar skägg snabbare

Nyckelkomponenter för att odla skägg snabbare

För att uppnå en snabbare skäggväxt är det viktigt att fokusera på flera områden som påverkar hårväxten. Genom att kombinera rätt näringsämnen, hudvårdsrutiner och livsstilsförändringar kan du skapa de bästa förutsättningarna för att odla ett tjockt och friskt skägg. Låt oss utforska de viktigaste komponenterna för att få ditt skägg att växa snabbare.

Kisel för att boosta skäggväxten

Håret består mestadels av kisel. Ett spårämne man hittar i potatis, solrosfrön, ris och exempelvis havre. Kisel främjar produktionen av keratinproteinföreningar, som är hårets byggstenar och nivåerna av det kan skilja sig mellan olika personer där det även minskar med åldern.

Om du funderar på hur får man skägg att växa snabbare, så tänk på att få i dig kost med kisel i, eller använda dig av ett kiseltillskott.

Rengör ansiktet för snabbare skäggväxt

Det är oerhört viktigt att alltid rengöra huden. Det främjar både skäggväxten men också din hud i övrigt och hjälper till att vårda hudvårdsproblem. Så använd en ansiktsrengöring för män varje morgon och kväll!

Kostens betydelse för skäggväxt

Att äta en balanserad och näringsrik kost är avgörande för att ge kroppen de nödvändiga byggstenarna för att odla skägg snabbare och friskare, vilket också bidrar till att uppnå mer skägg. Genom att inkludera specifika näringsämnen och vitaminer i din kost kan du ge ditt skägg en extra boost och förbättra dess utseende. I det här avsnittet kommer vi att utforska vilka näringsämnen som är särskilt viktiga för skäggväxten när du ska odla skägg och i vilka livsmedel du kan hitta dem.

B-vitaminer som främjar skäggväxten

B-vitaminer är superbra för att få ett friskt och tjockt hår samt att det motverkar håravfall. B8, även kallad Biotin är hårets viktigaste vitamin eftersom det hjälper till att producera keratin som är en viktig ingrediens i hårstrået samtidigt som det även hjälper män som lider av manligt håravfall att behålla det längre. B8 finns i sojaprodukter, öljäst, havremjöl, äggula, nötter, spenat, lever, fullkorn och kosttillskott.

Andra viktiga B-vitaminer är B3, B5, B7 och B12 som hjälper hårtillväxten eftersom att det förbättrar blodcirkulationen. Det går att hitta i äggula, nötter, kyckling, nötkött, fisk, många fullkornsprodukter och avokado.

Det finns även många kosttillskott med en bra blandning mellan de olika B-vitaminerna som går att köpa på apoteket och olika hälsokostbutiker för dig som undrar hur får man skägg att växa snabbare.

Zink – nyckelmineral för en kraftig skäggväxt

Det här är ett viktigt hud- och hårmineral och en brist av det kan leda till många problem så som nedsatt sexlust, tidigt åldrande och håravfall samt dålig hårtillväxt. Av den anledningen kan det därför vara bra att ha med tillskott med det här mineralet som behövs för upptaget av järn och utnyttjandet av A-vitaminer.

Mättat fett och protein för snabbare skäggväxt

Testosteronnivåerna är viktiga när det handlar om hur får man skägg snabbare. Därför kan det vara bra att få sig lite extra av mättat fett och protein. Så nästan gång du är ute och handlar är det med andra ord bara att lägga ner bönor, feta fiskar, kokosfett och ägg i varukorgen!

Skäggvårdsrutiner som främjar skäggväxt

Att ta hand om ditt skägg är lika viktigt som att förse kroppen med rätt näringsämnen för att uppnå snabbare skäggväxt. Regelbunden skäggvård hjälper till att hålla ansiktshåret rent, friskt och fritt från skadliga ämnen som kan hämma tillväxten. I detta avsnitt kommer vi att gå igenom några grundläggande skäggvårdsrutiner som kan göra en stor skillnad för hur snabbt och friskt ditt skägg växer.

Sömnens betydelse för skäggväxten

När vi får tillräckligt med sömn så fyller kroppen på med energi vilket är gynnsamt för väldigt mycket, medan när vi sover mindre än sex timmar per natt minskar möjligheten att för både skägg och muskler att växa.

Livsstilsfaktorer som påverkar skäggväxten

Din livsstil spelar en stor roll för hur snabbt och hälsosamt ditt skägg växer. Faktorer som stress, sömn och motion kan alla påverka skäggväxten på olika sätt. Genom att göra medvetna förändringar i din livsstil och använda lämpliga skäggprodukter kan du skapa en gynnsam miljö för ditt skägg att växa snabbare och starkare. I det här avsnittet kommer vi att undersöka hur vissa livsstilsfaktorer kan hjälpa dig att odla skägg snabbare.

Träning och motion för en snabbare skäggväxt

Att motionera och träna har en mängd olika fördelar så som att du blir lyckligare eftersom att det aktiverar måbra-hormoner som endorfiner vilket gör oss lyckligare. Det gör även så att du lever längre, blir mer kreativ och minskar stress. Som om inte det vore nog så förbättrar det även blodcirkulationen vilket leder till högre ämnesomsättning, något som även har en positiv inverkan för snabbare skäggväxt.

Skäggtips för dig med tunn och gles skäggväxt >>>

Mer från Glamazon Magasin

Visa alla

Hudvårdsrutin för Män inför Midsommar

Hudvårdsrutin för män inför midsommar

Midsommar är en tid för att fira med vänner och familj, njuta av solen och naturen, och för att se ditt bästa ut. Det är inte bara kvinnor som förtjänar en noggrann hudvårdsrutin – även män bör unna sig en...

Läs mer

Hur använder man skäggolja: Den kompletta guiden

Hur använder man skäggolja: Den kompletta guiden

Att använda skäggolja är en viktig del av skäggvården som kan förbättra både skäggets och hudens hälsa. I denna guide går vi igenom varför skäggolja är viktigt, hur man använder den på rätt sätt och de långsiktiga fördelarna med regelbunden...

Läs mer

Hårdtvål eller duschgel: Vad ska man välja?

Hårdtvål eller duschgel: Vad ska man välja?

Både hårdtvål och duschgel är bra produkter för att upprätthålla hygienen, men vilken av dem är bäst för dig? Är det bättre att använda en klassisk fast tvål eller är en flytande duschgel den mest effektiva för dig och din...

Läs mer

7 Hudvårdstips för Golfare

7 Hudvårdstips för Golfare

Golf är en fantastisk sport som låter dig tillbringa mycket tid utomhus. Men den långvariga exponeringen för sol, vind och andra väderförhållanden kan påverka din hud negativt. Här är sju viktiga hudvårdstips för golfare som hjälper dig att hålla din...

Läs mer

Bulldog Anti-Dandruff Shampoo recension

Bulldog Anti-Dandruff Shampoo recension

Bulldog tror på att män ska få ta del av de bästa produkterna som skapats baserat på den äkta potentialen av naturliga ingredienser, därför innehåller Bulldog Anti Dandruff Shampoo jujubebark. Bulldog Anti Dandruff Shampoo är speciellt utvecklat för att rengöra...

Läs mer

Skäggolja som luktar gott

Skäggolja som luktar gott

Skäggolja, även känd som olja för skägget, är en viktig del av skäggvården för alla män som vill förbättra sitt ansiktshår. Oljans huvudsakliga funktion är att återfukta huden under ansiktshåret och mjuka upp själva skägget, vilket gör det lättare att...

Läs mer