Skäggfrisyrer som passar din ansiktsform

Skäggfrisyrer som passar din ansiktsform

Att få det där perfekta skägget är inte det allra lättaste och är något som kräver både taktik samt lite kärlek. En sak som också är viktig att ha i åtanke är att utforma ett skägg som passar just din ansiktsform. Även om käkben, näsa och annat också spelar roll så brukar det kunna underlätta att utgå från ansiktsformen.

Runt ansikte

Vid ett runt ansikte så vill vi att ansiktet ska se lite mer ovalt ut, så att hakan får lite mer längd. Tänk även på att hålla kindhåren korta och undvik enorma polisonger.

Skäggfrisyrer som passar ett runt ansikte: Soul Patch, Goatee, Sparrow, Van Dyke.

Fyrkantigt ansikte

Liknar hur man trimmar skägget för ett runt ansikte. Håll kinderna korta och hakan längre för att göra ansiktet lite längre.

Skäggfrisyrer som passar ett fyrkantigt ansikte: Petit Goatee och Anchor.

Ovalt ansikte

Nu har du tur! När det kommer till just skäggfrisyrer så är det den optimala ansiktsformen då den inte kräver en speciell styling för att optimera skägget utefter ansiktsformen. Du kan således välja fritt mellan olika skäggfrisyrer.

Skäggfrisyrer som passar ett ovalt ansikte: Alla!

Triangelformat ansikte

Ditt ansikte smalnar av med en större käke och smalare panna och det här är en utmaning när det kommer till skäggfrisyrer eftersom att du redan är som bredast där du vill växa ut ett skägg. Vi rekommenderar med andra ord inte ett helskägg. Däremot finns det två andra goda alternativ, antingen hålla hela skägget kort eller att växa ut ett långt skägg som du håller kort vid sidorna.

Skäggfrisyrer som passar ett triangelformat ansikte: Mutton Chops, Fu Manchu, Franz Josef, Soul Patch.

Avlångt ansikte

Här behöver skäggväxten vara fylligare på sidorna och kortare vid hakan. Rent generellt vill en ofta att ansiktet ska kännas kortare genom att addera volym till kinderna - men tänk på att göra övergången mellan längderna gradvis så att det inte blir överstylat.

Glamazon tipsar inför skäggstylingen

Trimmer

Att ha en precis och bra trimmer är verkligen a och o för att kunna utforma perfekta skäggfrisyrer.

Skäggbalm

Ett bra skäggbalm hjälper dig att få skägget att se mer välvårdat och fylligt ut. Detta applicerar du lätt på ditt skägg för att sedan massera in det.

 

Skäggolja

Skäggolja hjäper ansiktshåret att få optimal vård och skydd. De innehåller även många naturliga oljor som verkar mjukgörande för både skägg och hud som ger en perfekt finish och frisk doft.