Så gör du för att odla skäggstubb

Så gör du för att odla skäggstubb

En perfekt skäggstubb är både proper och sexig, enkel, men inte slarvig och en skäggstil som fungerar för precis alla tillfällen - Så gör du för att odla skäggstubb och uppnå det attraktiva 10 dagars skäggstubb-utseendet!

Skapa den ultimata tredagarsstubben

Följ dessa steg för att skapa en tredagarsstubb som ser välskött och stiligt ut, och lär dig hur du kan justera skäggstubblängden för att hitta din personliga stil.

1. Det är inte komplicerat, undvik bara rakapparaten i 1 till 3 dagar eller tills skäggstubben växt ut.

2. När du har fått en skäggstubb på omkring 3-5 mm så börjar du sköta om skägget med en skäggtrimmer - Använd en trimmer där du kan välja önskad längd.

3. När skägget är trimmat så linjerar du skägget med rakhyvel, rakapparat eller precisionstrimmer. Snygga linjer är nyckeln till en perfekt skäggstubb så renraka under linjen på halsen - och över linjen på kinden genom att raka försiktigt i en oval form nedåt.

Styla skäggstubben

Ha som vana att trimma skäggstubben var 2-4 dag beroende på hur snabbt ditt skägg växer. Det är även viktigt att linjera skäggstubben eftersom att det hjälper att markera kindbenen i ett fyrkantigt ansikte eller för att exempelvis dölja en liten haka.

En riktigt clean skäggstubb har symmetriska linjer och är renrakad ovanför kindlinjen och nedanför halslinjen för att tydligt markera stubben. Du rakar bäst ovan- och under skägglinjerna med en säkerhetshyvel.

Underhåll din skäggstubb

När vi rakar oss så blir vi automatiskt av med döda hudceller och eftersom att du kommer att raka dig mer sällan med skäggstubb så är det viktigt att peela ansiktet med en ansiktsskrubb män för att få bort de kliande döda hudcellerna.

Återfukta skäggstubben

Undvik en torr skäggstubb och en uttorkad hud genom att grooma skägget. Använd en skäggolja som doftar MAN - Som återfuktar huden och skäggstråna.

Vad skäggstubb symboliserar

George Clooney gjorde skäggstubben cool igen och ingen skäggstil symboliserar mer sex, självförtroende och bekymmerslöshet.

Skäggstubb skiljer agnarna från vetet. Männen från pojkarna och de som inte har det från de som har DET.

När blir en skäggstubb till skägg?

Det är en omdebatterad fråga. Epitetet “Tredagarsstubb” är ett vida känt begrepp och uppskattat av många, men vissa menar att efter 72 timmar så övergår stubben till ett skägg. Men i tider då helskägget synts till allt oftare så väljer vi i kontrast att se skäggstrån som växt i 3 dagar som en skäggstubb.

Skäggstubb vs. helskägg: Vad är skillnaden?

Att välja mellan skäggstubb och helskägg kan vara en spännande del av att uttrycka din personliga stil och accentuera dina ansiktsdrag. Här är några av de viktigaste skillnaderna mellan dessa två skäggstilar och hur de kan hjälpa dig att bestämma vilken som passar dig bäst.

1. Längd och tillväxttid: Skäggstubben är kortare och kan uppnås genom att låta skägget växa i några dagar, vanligtvis mellan 1 och 3 dagar. Denna stil ger en lätt skugga på ansiktet och är idealisk för män som vill ha en skäggstil som inte kräver mycket tid att odla. Helskägget, å andra sidan, är ett fullväxt skägg som kan ta flera veckor eller månader att uppnå. Denna stil ger en mer kraftfull och maskulin look och passar dem som är villiga att investera tid i att låta skägget växa.

2. Underhåll: Skäggstubben kräver regelbunden trimning och linjering för att hålla den snygg och på rätt längd. Detta innebär att du måste trimma och raka skägglinjerna varannan eller var fjärde dag, beroende på hur snabbt ditt skägg växer. Helskägget kräver också underhåll, men fokus ligger mer på att borsta, tvätta och återfukta skägget för att hålla det friskt och välformigt.

3. Flexibilitet och anpassning: Skäggstubben är en mångsidig stil som passar de flesta ansiktsformer och kan lätt matchas med olika klädstilar. Helskägget, å andra sidan, kan kräva mer tid och ansträngning för att anpassa sig till olika ansiktsformer och stilar. Båda skäggstilarna erbjuder dock möjligheter för kreativitet och personligt uttryck, så du kan experimentera med olika varianter av stubb och helskägg för att hitta den perfekta stilen för dig.

När du överväger skäggstubb och helskägg är det viktigt att tänka på din livsstil, ansiktsform och personliga preferenser. Medan skäggstubben ger en mer avslappnad och modern look, erbjuder helskägget en kraftfull och maskulin stil. Båda skäggstilarna kan vara utmärkta sätt att uttrycka din individualitet och framhäva dina bästa ansiktsdrag.

Så får du mjukare skägg >>>