Fri frakt över 589 kr

En perfekt skäggstubb är både proper och sexig, enkel, men inte slarvig och en skäggstil som fungerar för precis alla tillfällen - Så gör du för att odla skäggstubb och uppnå det attraktiva 10 dagars skäggstubb-utseendet!

Skapa den ultimata tredagarsstubben

Följ dessa steg för att skapa en tredagarsstubb som ser välskött och stiligt ut, och lär dig hur du kan justera skäggstubblängden för att hitta din personliga stil.

1. Det är inte komplicerat, undvik bara rakapparaten i 1 till 3 dagar eller tills skäggstubben växt ut.

2. När du har fått en skäggstubb på omkring 3-5 mm så börjar du sköta om skägget med en skäggtrimmer - Använd en trimmer där du kan välja önskad längd.

3. När skägget är trimmat så linjerar du skägget med rakhyvel, rakapparat eller precisionstrimmer. Snygga linjer är nyckeln till en perfekt skäggstubb så renraka under linjen på halsen - och över linjen på kinden genom att raka försiktigt i en oval form nedåt.

Så gör du för att odla skäggstubb

Styla skäggstubben

Ha som vana att trimma skäggstubben var 2-4 dag beroende på hur snabbt ditt skägg växer. Det är även viktigt att linjera skäggstubben eftersom att det hjälper att markera kindbenen i ett fyrkantigt ansikte eller för att exempelvis dölja en liten haka.

En riktigt clean skäggstubb har symmetriska linjer och är renrakad ovanför kindlinjen och nedanför halslinjen för att tydligt markera stubben. Du rakar bäst ovan- och under skägglinjerna med en säkerhetshyvel.

Underhåll din skäggstubb

När vi rakar oss så blir vi automatiskt av med döda hudceller och eftersom att du kommer att raka dig mer sällan med skäggstubb så är det viktigt att peela ansiktet med en ansiktsskrubb män för att få bort de kliande döda hudcellerna.

Återfukta skäggstubben

Undvik en torr skäggstubb och en uttorkad hud genom att grooma skägget. Använd en skäggolja som doftar MAN - Som återfuktar huden och skäggstråna.

Vad skäggstubb symboliserar

George Clooney gjorde skäggstubben cool igen och ingen skäggstil symboliserar mer sex, självförtroende och bekymmerslöshet.

Skäggstubb skiljer agnarna från vetet. Männen från pojkarna och de som inte har det från de som har DET.

När blir en skäggstubb till skägg?

Det är en omdebatterad fråga. Epitetet “Tredagarsstubb” är ett vida känt begrepp och uppskattat av många, men vissa menar att efter 72 timmar så övergår stubben till ett skägg. Men i tider då helskägget synts till allt oftare så väljer vi i kontrast att se skäggstrån som växt i 3 dagar som en skäggstubb.

Skäggstubb vs. helskägg: Vad är skillnaden?

Att välja mellan skäggstubb och helskägg kan vara en spännande del av att uttrycka din personliga stil och accentuera dina ansiktsdrag. Här är några av de viktigaste skillnaderna mellan dessa två skäggstilar och hur de kan hjälpa dig att bestämma vilken som passar dig bäst.

1. Längd och tillväxttid: Skäggstubben är kortare och kan uppnås genom att låta skägget växa i några dagar, vanligtvis mellan 1 och 3 dagar. Denna stil ger en lätt skugga på ansiktet och är idealisk för män som vill ha en skäggstil som inte kräver mycket tid att odla. Helskägget, å andra sidan, är ett fullväxt skägg som kan ta flera veckor eller månader att uppnå. Denna stil ger en mer kraftfull och maskulin look och passar dem som är villiga att investera tid i att låta skägget växa.

2. Underhåll: Skäggstubben kräver regelbunden trimning och linjering för att hålla den snygg och på rätt längd. Detta innebär att du måste trimma och raka skägglinjerna varannan eller var fjärde dag, beroende på hur snabbt ditt skägg växer. Helskägget kräver också underhåll, men fokus ligger mer på att borsta, tvätta och återfukta skägget för att hålla det friskt och välformigt.

3. Flexibilitet och anpassning: Skäggstubben är en mångsidig stil som passar de flesta ansiktsformer och kan lätt matchas med olika klädstilar. Helskägget, å andra sidan, kan kräva mer tid och ansträngning för att anpassa sig till olika ansiktsformer och stilar. Båda skäggstilarna erbjuder dock möjligheter för kreativitet och personligt uttryck, så du kan experimentera med olika varianter av stubb och helskägg för att hitta den perfekta stilen för dig.

När du överväger skäggstubb och helskägg är det viktigt att tänka på din livsstil, ansiktsform och personliga preferenser. Medan skäggstubben ger en mer avslappnad och modern look, erbjuder helskägget en kraftfull och maskulin stil. Båda skäggstilarna kan vara utmärkta sätt att uttrycka din individualitet och framhäva dina bästa ansiktsdrag.

Så får du mjukare skägg >>>

Mer från Glamazon Magasin

Visa alla

Packa necessären - Res som en stilikon

Packa necessären - Res som en stilikon

Resor är en oumbärlig del av vårt moderna liv, oavsett om de sker för nöje eller arbete. Men packningen kan ofta kännas som en utmaning. En perfekt organiserad necessär kan vara lösningen, och med rätt produkter kan du ta din...

Läs mer

Noble Isle Shampoo recension

Noble Isle Shampoo recension

Noble Isle Shampoo är synonymt med lyxiga schampon infuserade med ren parfym, där varje doft har tydliga toppnoter, hjärtnoter och basnoter. Noble Isle är starkt övertygade om dofternas kraft att förbättra humör, väcka minnen och skapa en känsla för en...

Läs mer

Layrite Concentrated Beard Oil Recension

Layrite Concentrated Beard Oil Recension

En bra skäggolja ska inte bara förbättra utseendet på skägget, utan även återfukta huden. Den bör också dofta gott och vara en viktig del av den dagliga skäggvården. Därför har det blivit dags för Herr Glamazon att göra en noggrann...

Läs mer

Hudvårdsrutin för Män inför Midsommar

Hudvårdsrutin för män inför midsommar

Midsommar är en tid för att fira med vänner och familj, njuta av solen och naturen, och för att se ditt bästa ut. Det är inte bara kvinnor som förtjänar en noggrann hudvårdsrutin – även män bör unna sig en...

Läs mer

Hur använder man skäggolja: Den kompletta guiden

Hur använder man skäggolja: Den kompletta guiden

Att använda skäggolja är en viktig del av skäggvården som kan förbättra både skäggets och hudens hälsa. I denna guide går vi igenom varför skäggolja är viktigt, hur man använder den på rätt sätt och de långsiktiga fördelarna med regelbunden...

Läs mer

Hårdtvål eller duschgel: Vad ska man välja?

Hårdtvål eller duschgel: Vad ska man välja?

Både hårdtvål och duschgel är bra produkter för att upprätthålla hygienen, men vilken av dem är bäst för dig? Är det bättre att använda en klassisk fast tvål eller är en flytande duschgel den mest effektiva för dig och din...

Läs mer