Fri frakt över 589 kr

Att odla skägg har blivit alltmer populärt och många män letar efter tips och tricks för att spara ut skägget snabbare och enklare. I den här guiden kommer vi att gå igenom allt du behöver veta om hur man odlar skägg, från hur du sparar ut skägget till hur du tar hand om det för bästa möjliga resultat.

Den stora guiden till hur du odlar skägg

Har du äntligen bestämt dig för att spara skägg? Det gör du helt rätt i då det finns få saker som trendar mer. Nedan går vi igenom vad du behöver tänka på och göra för att få ett riktigt härligt och snyggt skägg - Läs den stora guiden här!

Steg-för-steg guide för att odla skägg som proffs

För att hjälpa dig på vägen mot att odla skägg som ett proffs, har vi sammanställt en steg-för-steg guide som går igenom de viktigaste aspekterna av skäggodling. Här kommer vi att dela med oss av de bästa råden och teknikerna för att lyckas med ditt skäggodlingsprojekt, oavsett om du är nybörjare eller erfaren skäggodlare. Vi kommer att täcka allt från att spara ut skägget till att vårda det på bästa sätt, så att du kan uppnå en fyllig och välformad skäggstil. Följ dessa odla skägg tips för att ge dig själv bästa möjliga förutsättningar att lyckas på din skäggodlingsresa.

1. Ha tålamod: Ge ditt skägg tid att växa när du sparar ut skägget

Tålamod är a och o när det kommer till att spara skägg. Du kommer såväl gå igenom perioder då skägget kliar intensivt som perioder då det inte alls känns särskilt fint eller tilltalande. Men när du väl tagit dig igenom faserna så kommer det att vara värt det. Så varje gång du står där med din rakhyvel i badrummet och överväger att raka bort skägget - Låt bli, ha tålamod!

Att odla skägg kan vara en utmaning, och det är viktigt att förstå att det tar tid att spara ut skägget till önskad längd och fyllighet. Varje mans skäggväxt är unik, och det kan vara användbart att känna till hur ditt eget skägg växer för att veta vad som fungerar bäst för dig. Under resans gång kommer du att lära dig många tips och knep för att odla skägg, och det är viktigt att vara öppen för att experimentera med olika metoder och produkter för att hitta din egen skäggstil. Kom ihåg att det krävs tid att odla skägg, och du kommer att behöva ha tålamod och uthållighet för att uppnå dina skäggmål.

2. Boosta skäggväxten: Ta vitaminer för att odla skägg snabbare

B-vitaminer är supervitaminer när det kommer till att få ett friskt och tjockt hår - och gäller således även till skägget. Den viktigaste vitaminen av dom alla är biotin som hjälper till att producera keratin som är en viktig ingrediens i hårstrået, samtidigt som det även hjälper män som lider av håravfall att behålla håret längre.

Några andra viktiga “skäggvitaminer” är B3, B5, B7 och B12 som också har främjande egenskaper för håret så som att förbättrar blodcirkulationen - Ett bra tips för att odla skägg snabbare är att köpa B-vitaminkomplex med alla B-vitaminer samlade på apoteket eller närmsta hälsokostbutik!

3. Skäggvård: Börja kamma skägget för att undvika klåda

Alla med skägg kan nog vara ense om att det finns få så sköna saker som att stryka skägget. Med det sagt så bör du undvika att klia och kamma det med fingrarna eftersom att det sprider en massa bakterier mot hud och skägg. Vårt bästa tips är att kamma skägget då det har en exfolierande funktion samtidigt som de rätar ut skäggstråna och gör så att det kliar mindre.

Att ta hand om ditt skägg är en viktig del av processen att odla skägg, och det inkluderar att regelbundet kamma och borsta det för att hålla det friskt och fritt från trassel. När du sparar ut skägget är det bra att veta hur man odlar skägg på ett sätt som minimerar klåda och irritation. Genom att kamma skägget med en skäggkam eller borsta hjälper du till att fördela de naturliga oljorna i skägget, samtidigt som du tar bort döda hudceller och stimulerar blodcirkulationen i huden under skägget. Detta är en viktig del av skäggvården att slippa kliande skägg och kan göra stor skillnad för hur snabbt och friskt ditt skägg växer. Följ dessa odla skägg tips för att hålla ditt skägg i bästa möjliga skick.

4. Håll skägget rent: Tvätta skägget regelbundet för frisk skäggväxt

Smuts är varken snyggt eller fräscht och det gynnar inte heller skäggväxten. Se därför till att tvätta skägget för att ge ansiktshåret all den näring det behöver med en bra skäggtvätt. Rengöringen ger nämligen en fin lyster samtidigt som den motverkar att skägget blir torrt och livlöst.

Att hålla skägget rent är en grundläggande del av att odla skägg, eftersom det hjälper till att skapa en hälsosam miljö för skäggväxt och förhindrar att ditt skägg ser ovårdat och smutsigt ut. När du sparar ut skägget är det viktigt att veta hur man odlar skägg på ett sätt som främjar frisk skäggväxt och förhindrar att skägget blir torrt och skadat. Genom att tvätta skägget regelbundet med ett skäggschampo eller en tvål avsedd för skägg, hjälper du till att ta bort smuts, svett och döda hudceller som kan ackumuleras i skägget. Det är även viktigt att inte tvätta skägget för ofta, då det kan torka ut både skägget och huden under. Följ dessa odla skägg tips för att hålla ditt skägg rent och friskt under hela skäggodlingsprocessen.

5. För den ambitiöse skäggodlaren: Vax och balm för kontroll

Vill du får lite mer styrsel på skägget rekommenderas ett mustaschvax eller beard balm. Mustaschvaxet används, som man kan ana, till mustaschen och ger den mer styvhet. Beard balmen är lite mjukare i konsistensen och ger form och styrsel till skägget.

När du har lärt dig hur man odlar skägg och har sparat ut skägget en bit kan det vara dags att experimentera med olika skäggprodukter för att forma och styla ditt skägg. Att använda mustaschvax och beard balm kan göra en stor skillnad i skäggstilen och hjälpa dig att uppnå det utseende du önskar. Dessa produkter hjälper dig att kontrollera envisa skäggstrån, forma skägget och ge det en välvårdad look. När du vill ta din skäggodling till nästa nivå är dessa odla skägg tips en bra start. Genom att använda rätt produkter för ditt skägg kan du skapa en unik och personlig stil som får dig att sticka ut i mängden och visa upp dina ansträngningar att odla skägg.

Hur får man mer skägg snabbt >>>

Mer från Glamazon Magasin

Visa alla

Layrite Concentrated Beard Oil Recension

Layrite Concentrated Beard Oil Recension

En bra skäggolja ska inte bara förbättra utseendet på skägget, utan även återfukta huden. Den bör också dofta gott och vara en viktig del av den dagliga skäggvården. Därför har det blivit dags för Herr Glamazon att göra en noggrann...

Läs mer

Hudvårdsrutin för Män inför Midsommar

Hudvårdsrutin för män inför midsommar

Midsommar är en tid för att fira med vänner och familj, njuta av solen och naturen, och för att se ditt bästa ut. Det är inte bara kvinnor som förtjänar en noggrann hudvårdsrutin – även män bör unna sig en...

Läs mer

Hur använder man skäggolja: Den kompletta guiden

Hur använder man skäggolja: Den kompletta guiden

Att använda skäggolja är en viktig del av skäggvården som kan förbättra både skäggets och hudens hälsa. I denna guide går vi igenom varför skäggolja är viktigt, hur man använder den på rätt sätt och de långsiktiga fördelarna med regelbunden...

Läs mer

Hårdtvål eller duschgel: Vad ska man välja?

Hårdtvål eller duschgel: Vad ska man välja?

Både hårdtvål och duschgel är bra produkter för att upprätthålla hygienen, men vilken av dem är bäst för dig? Är det bättre att använda en klassisk fast tvål eller är en flytande duschgel den mest effektiva för dig och din...

Läs mer

7 Hudvårdstips för Golfare

7 Hudvårdstips för Golfare

Golf är en fantastisk sport som låter dig tillbringa mycket tid utomhus. Men den långvariga exponeringen för sol, vind och andra väderförhållanden kan påverka din hud negativt. Här är sju viktiga hudvårdstips för golfare som hjälper dig att hålla din...

Läs mer

Bulldog Anti-Dandruff Shampoo recension

Bulldog Anti-Dandruff Shampoo recension

Bulldog tror på att män ska få ta del av de bästa produkterna som skapats baserat på den äkta potentialen av naturliga ingredienser, därför innehåller Bulldog Anti Dandruff Shampoo jujubebark. Bulldog Anti Dandruff Shampoo är speciellt utvecklat för att rengöra...

Läs mer