Fri frakt över 589 kr

Hur lyckas egentligen vissa män få så oförskämt snyggt skägg? Allting handlar om rutiner och om att vårda skägget. Nu avslöjar Glamazon 6 saker som män med mästerligt skägg gör varje dag!

6 saker män med snyggt skägg gör varje dag

Varken Boss-kostymer, en perfekt frisyr med moderiktig undercut eller en solkysst hud kan rädda ett ovårdat skägg. Men att få ett snyggt skägg är ingen raketforskning eller en process som för tankarna till att klyva atomer - Du behöver bara göra dessa 6 saker varje dag!

1. Raka skägglinjerna för ett snyggt skägg

Cleana linjer är nyckeln till ett riktigt snyggt skägg. Ett växande skägg ovanför kindlinjerna och nedanför halslinjen gör att de ser ovårdat ut samtidigt som det även gör övergången mellan skägg och hud mindre synlig. Att regelbundet underhålla skägglinjerna är en av de viktigaste dagliga rutinerna för män som vill ha ett snyggt skägg.

Att använda en säkerhetshyvel för bästa resultat

För att raka ett snyggt skägg börjar du med att bestämma var skägglinjerna ska vara. Många män föredrar att ha en ren och tydlig övergång mellan skägget och huden, vilket skapar en skarp kontrast och definierar ansiktsformen. Skägglinjerna bör följa kindbenens konturer och sträcka sig från öronen till hörnen av munnen. På halsen bör skägglinjen vara något ovanför adamsäpplet.

Du underhåller bäst skägglinjerna med hjälp av en säkerhetshyvel som med ett enda blad skapar skarpa linjer.

 

Innan du rakar, se till att huden är fuktig och ångad, vilket kan göras genom att raka efter en dusch eller genom att applicera en varm handduk på ansiktet i några minuter. Applicera raklödder eller rakolja på området som ska rakas för att minska friktionen och risken för irritation.

För att raka snyggt skägg, använd säkerhetshyveln med lätta och korta drag, och följ hårstrånas växtriktning. Undvik att dra hyveln för hårt mot huden, eftersom det kan leda till snitt och irritation. Efter att du har rakat skägglinjerna, skölj ansiktet med kallt vatten för att stänga porerna och applicera en återfuktande efterrakningsprodukt.

Att raka snyggt skägg kräver lite övning och tålamod, men genom att följa dessa steg och upprätthålla skägglinjerna regelbundet kommer du snart att kunna skapa den snygga skäggstil du önskar.

2. Kamma för välvårdat och snyggt skägg

Genom att använda en skäggkam så slätar du ut skäggstråna vilket hjälper dig att upprätthålla ett välvårdat och snyggt skägg samt få en symmetrisk och jämn trimning. Dessutom så exfolierar kamningen även huden och fördelar hårsäckarnas naturliga oljor genom skägget, vilket bidrar till en hälsosam och glänsande look.

Välj rätt kam för ditt skägg

För att uppnå ett snyggt skägg är det viktigt att välja rätt kam för din skäggtyp. Det finns olika typer av skäggkammar, såsom trä-, plast- och metallkammar. En riktig skäggkam är oftast att föredra eftersom de sliter mindre på ansiktshåret, genererar mindre statisk elektricitet och ger en mer behaglig upplevelse.

 

Rätt teknik för att kamma skägget

För att kamma skägget på bästa sätt och uppnå ett snyggt skägg, följ dessa steg:

  1. Börja med att tvätta och torka skägget så att det är rent.
  2. Håll skäggkammen med tänderna vända uppåt och börja kamma från halsen upp mot kinderna. Detta hjälper till att separera skäggstråna och ge en fylligare känsla.
  3. Kamma sedan skägget nedåt för att få det att ligga platt och jämnt.
  4. Om du stöter på tovor eller trassel, var försiktig och kamma igenom dem försiktigt för att undvika att dra ut skäggstrån.
  5. För bästa resultat, kamma skägget dagligen och efter att du har applicerat skäggolja eller andra skäggprodukter för att fördela dem jämnt i skägget.

Genom att kamma skägget regelbundet och använda rätt teknik kan du upprätthålla ett snyggt och välvårdat skägg. Det underlättar också skäggvård och förbereder skägget för trimning och applicering av skäggprodukter.

3. Tvätta skägget för snyggt resultat

Inga produkter i världen kan rädda ett smutsigt skägg! Lunchresterna, svett och rakskum tvättas smidigt bort med ett skäggschampo - och om skäggstråna känns torra så kan det även vara bra att följa upp din skäggtvätt med ett skäggbalsam. Att använda rätt skäggprodukter hjälper till att bibehålla renlighet och hälsa för både skägg och hud under.

Skäggschampo och skäggbalsam för optimal skäggvård

Att tvätta skägget regelbundet är en grundläggande del av att upprätthålla ett snyggt och fräscht skägg. Välj skäggprodukter som är speciellt framtaget för att rengöra och vårda skäggstråna utan att torka ut dem. Ett skäggschampo hjälper till att avlägsna smuts och orenheter samtidigt som det bibehåller skäggets naturliga oljor, medan ett skäggbalsam återfuktar och mjukgör skäggstråna för optimal skäggvård med fräscht och snyggt resultat.

 

Tvätta inte skägget för ofta, eftersom det kan torka ut huden och skäggstråna. Tvätta istället skägget varannan eller var tredje dag, beroende på hur smutsigt det blir. Detta hjälper till att bibehålla skäggets och hudens naturliga fuktbalans och bidrar till ett hälsosamt och snyggt skägg.

4. Trimma skägget snyggt för en stilfull look

Ett mästerligt skägg har inga ojämna skäggstrån så klipp av om något skäggstrå växer mer än de övriga för att säkerställa att skägget håller ihop. Om du behöver göra stora förändringar med skägget så kan vi rekommendera dig att besöka en barberare för få en professionell skäggklippning och komma tillrätta med de större felen. Använd skäggvax för att dölja felen medan du väntar med att gå till barberaren.

Så trimmar du skägget själv för ett snyggt resultat

För att själv trimma skägget snyggt för en stilfull look, se till att skägget är torrt eftersom vått ansiktshår kan se längre ut än det är. Använd en skäggtrimmer med justerbara längdinställningar för bästa resultat eller en skäggsax för att få en exakt och jämn längd på dina skäggstrån. Börja med att trimma på en längre inställning och arbeta dig nedåt i längd tills du är nöjd med resultatet.

5. Använd skäggolja för ett mjukt och snyggt skägg

Är verkligen skäggolja nödvändigt? Svaret på den frågan är ett rungande JA! Många med skägg får torr hud och mjäll eftersom att huden under skägget inte får tillräckligt med fukt. Det löser du enkelt genom att applicera skäggolja som mjukar upp, reder ut och återfuktar skägget.

 

Skäggoljans fördelar för ett snyggt skägg

Skäggolja har många fördelar för att bibehålla ett snyggt skägg. Förutom att återfukta huden och skäggstråna, hjälper skäggolja till att motverka klåda och irritation samt ger näring till skäggstråna och huden under. Den hjälper även till att mjuka upp skägget så ansiktshåret blir mer hanterbart och får en hälsosam glans.

Hur man applicerar skäggolja för bästa resultat

För att få bästa möjliga effekt av skäggoljan, applicera den efter att du har tvättat skägget och huden under är ren och fuktig. Ta några droppar skäggolja i handflatan och gnugga händerna tillsammans för att värma upp oljan. Massera sedan oljan in i skägget och huden under, se till att fördela den jämnt över hela skägget. Borsta eller kamma igenom skägget efteråt för att fördela oljan ännu mer och ge skägget en snygg form.

6. Skäggvaxa för formbart och snyggt skägg

Skäggvax (Beard Balm) är en produkt som både vårdar, formar och hjälper dig att hålla ordning på skägget. Det är en direkt avgörande del i att få ett mästerligt skägg - Men tänk på att välja ett bra skäggvax med vitaminrika essentiella oljor.

Du applicerar skäggvaxer genom att lägga det på handflatorna och sedan stryka det mot händerna tills det blir varmt för att sedan dra in det i skägget.

 

Skäggvaxets fördelar för ett snyggt skägg

Skäggvax hjälper till att forma och styla skägget så att det ser snyggt och välansat ut. Dessutom innehåller många skäggvaxer naturliga ingredienser som vårdar och stärker skäggstråna, samt återfuktar huden under skägget. Detta bidrar till att hålla skägget friskt och glansigt och ger dig en felfri look.

Hur man använder skäggvax för bästa resultat

För att få bästa möjliga effekt av skäggvaxet, följ dessa enkla steg:

  1. Tvätta och torka skägget innan du applicerar vaxet. Ett rent och torrt skägg gör det lättare för vaxet att fästa och forma skägget.
  2. Ta en liten mängd skäggvax med hjälp av fingrarna och värma upp det mellan handflatorna tills det blir mjukt och smidigt.
  3. Applicera vaxet i skägget genom att stryka händerna genom skägget, från rötterna till topparna. Se till att fördela vaxet jämnt över hela skägget.
  4. Använd en skäggborste eller kam för att forma skägget och styla det som du önskar.

Kom ihåg att det är bättre att börja med en liten mängd vax och lägga till mer vid behov. Det är lättare att lägga till mer vax än att ta bort överflödigt vax från skägget.

Avslutande tankar om att uppnå ett snyggt skägg

Att uppnå och bibehålla ett snyggt skägg kräver engagemang, tid och ansträngning. Genom att följa de sex tipsen som beskrivs i denna artikel hos oss på Glamazon kommer du att vara på rätt väg för att få det skägg du alltid drömt om. Ett välansat och välskött skägg är en symbol för styrka, visdom och maskulinitet, och det ger dig självförtroende och karaktär.

Kom ihåg att det viktigaste är att hitta den rutin och de produkter som fungerar bäst för dig och ditt skägg. Ge inte upp om du stöter på utmaningar längs vägen - att odla och vårda ett snyggt skägg är en resa som kräver tålamod och uthållighet. Med rätt inställning och engagemang kommer du att bli belönad med ett skägg som imponerar och inspirerar andra.

Så ta steget och börja din resa mot ett snyggt skägg idag. Tänk på hur stolt du kommer att vara när du ser dig själv i spegeln och ser det perfekta skägget du alltid önskat. Lycka till på din resa, och kom ihåg att det aldrig är för sent att börja odla ett fantastiskt skägg!

10 Misstag som kan förstöra ditt skägg >>>

Mer från Glamazon Magasin

Visa alla

Hudvårdsrutin för Män inför Midsommar

Hudvårdsrutin för män inför midsommar

Midsommar är en tid för att fira med vänner och familj, njuta av solen och naturen, och för att se ditt bästa ut. Det är inte bara kvinnor som förtjänar en noggrann hudvårdsrutin – även män bör unna sig en...

Läs mer

Hur använder man skäggolja: Den kompletta guiden

Hur använder man skäggolja: Den kompletta guiden

Att använda skäggolja är en viktig del av skäggvården som kan förbättra både skäggets och hudens hälsa. I denna guide går vi igenom varför skäggolja är viktigt, hur man använder den på rätt sätt och de långsiktiga fördelarna med regelbunden...

Läs mer

Hårdtvål eller duschgel: Vad ska man välja?

Hårdtvål eller duschgel: Vad ska man välja?

Både hårdtvål och duschgel är bra produkter för att upprätthålla hygienen, men vilken av dem är bäst för dig? Är det bättre att använda en klassisk fast tvål eller är en flytande duschgel den mest effektiva för dig och din...

Läs mer

7 Hudvårdstips för Golfare

7 Hudvårdstips för Golfare

Golf är en fantastisk sport som låter dig tillbringa mycket tid utomhus. Men den långvariga exponeringen för sol, vind och andra väderförhållanden kan påverka din hud negativt. Här är sju viktiga hudvårdstips för golfare som hjälper dig att hålla din...

Läs mer

Bulldog Anti-Dandruff Shampoo recension

Bulldog Anti-Dandruff Shampoo recension

Bulldog tror på att män ska få ta del av de bästa produkterna som skapats baserat på den äkta potentialen av naturliga ingredienser, därför innehåller Bulldog Anti Dandruff Shampoo jujubebark. Bulldog Anti Dandruff Shampoo är speciellt utvecklat för att rengöra...

Läs mer

Skäggolja som luktar gott

Skäggolja som luktar gott

Skäggolja, även känd som olja för skägget, är en viktig del av skäggvården för alla män som vill förbättra sitt ansiktshår. Oljans huvudsakliga funktion är att återfukta huden under ansiktshåret och mjuka upp själva skägget, vilket gör det lättare att...

Läs mer