Steg för steg: Få fina och fräscha naglar

Något som lätt kan glömmas bort eller inte hinnas med är naglarna. Som tur är så är det inte svårt att få fina och fräscha naglar. Vi på Glamazon har listat 5 steg till vackra och välmående naglar.

Steg för steg: Få fina och fräscha naglar

1. Först och främst, biter du på naglarna? Sluta med det. Om det är svårt finns det lack som gör att naglarna smakar illa när du biter på dem. Undvik också att peta bort smuts under naglarna med vassa föremål. Använd istället en nagelborste som lätt tar bort smutsen. Undvik att klippa naglarna - fila istället och gärna med en finkornig fil. Genom att fila naglarna undviker du att de flikar sig i toppen och sen går av. Ett tips är att använda en glasfil som skonsamt filar naglarna

2. Mjuka upp nagelbanden genom att att smörja in dem med en nagelbandskräm eller nagelbandsolja, dina nagelband kommer genast se mycket fräschare ut. Tryck sedan nagelbanden försiktigt nedåt. Genom att kontinuerligt smörja in händerna och naglarna med kräm eller olja håller du naglarna vackra och fräscha. Kom ihåg att vatten torkar ut händerna och nagelbanden och överdriven tvättning kan leda till torra händer.

3. Använda alltid underlack under ditt vanliga nagellack. Det skyddar nämligen naglarna från missfärgningar och gör naglarna släta och starka. Dessutom gör underlacket att manikyren håller mycket längre och får en slätare yta. Vi rekommenderar Deborah Lippmann Fast Girls Quick-Dry Base Coat som är ett snabbtorkande underlack och inte testat på djur, vilket vi verkligen gillar!

4. Nu har vi kommit till det roliga - själva nagellacket som kommer göra dina naglar vackra och stilfulla. Måla två lager för att få ett jämnt och fint resultat och avsluta med ett överlack som gör naglarna extra glansiga och håller nagellacket jämt och snyggt längre. Rulla nagellacksflaskan mellan händerna innan du börjar måla för att få bort eventuella luftbubblor i lacket.

5. Avsluta med att ta bort eventuell färg som hamnat utanför med en korrigeringspenna. Smörj sedan in händerna med en härlig handkräm från Crabtree & Evelyn som är en naturligt vårdande handkräm. Den funkar utmärkt att använda dagligen eller när du känner att du behöver.