Le Tan Coconut Sunscreen Oil Recension

Le Tan grundades år 1977 i Australien och har sedan starten försett världen med solskyddsprodukter av hög kvalitet. Det har blivit tid för oss att låta Herr Glamazon testa och utvärdera sololjan från detta varumärke. Är den enkel att applicera? Blir man kladdig om händerna? Är det som att sola med kokosolja? Läs vidare och se vad Herr Glamazon tycker i sitt test och recension av sololja.

Sololja recension av Le Tan Coconut Sunscreen Oil SPF 30

Sololja test - Le Tan Coconut Sunscreen Oil SPF 30

Le Tan håller till i Springvale, Victoria i Australien. De har numera ett urval av produkter som är vegan, och många många produkter med kokosolja. Kokosolja är en ingrediens som ligger Le Tan varmt om hjärtat. Le Tan Coconut Sunscreen Oil SPF 30 ger ett högt solskydd samtidigt som sololjan hjälper dig att utveckla en gyllene solbränna. Din hud blir skyddad och underbart kokosdoftande. Formulan har goda återfuktande egenskaper och motverkar att huden blir torr och flagnar.

Le Tan har många populära produkter i sitt sortiment, bland annat deras brun utan sol spray, Le Tan In Le Can. Men har de en bra sololja? Och kan det till och med vara bästa sololjan? Hur är kokosdoften? Läs vidare och se vad jag tycker i mitt sololja test och recension av Le Tan Coconut Sunscreen Oil SPF 30. Jag kommer att börja med att gå igenom ingredienserna och vad de gör för huden.

 

Vad innehåller denna sololja med SPF?

Det är lätt att förstå att Le Tan Coconut Sunscreen Oil SPF 30 är en återfuktande sololja när man tittar på vad den innehåller. Basen i denna sololja med SPF är paraffinum liquidum, mer känt som vaselin. Vaselin har skyddande och fuktbevarande egenskaper och lägger sig som en skyddande fet hinna på huden. Paraffinum liquidum är en vanlig ingrediens när man tittar på sololja och även den klassiska sololjan från Hawaiian Tropic innehåller paraffinum liquidum.

Nästa ingrediens i Le Tan Coconut Sunscreen Oil SPF 30 är kokosolja. Det vore väl inte ett kokosolja solskydd om det inte innehöll kokosolja. Kokosolja är välgörande för din hud på många sätt, och ren kokosolja har faktiskt en SPF på runt 1 till 8. Kokosolja är rikt på antioxidanter som skyddar din hud mot påfrestningar, och motverkar att huden åldras i förtid. Oljan hjälper även till att dämpa inflammationer och läka sår.

Kakaosmör har också tillsatts i Le Tan Coconut Sunscreen Oil SPF 30. Kakaosmör är naturligt rikt på antioxidanter och vitamin E och verkar läkande på huden. Kakaosmör hjälper också till att skydda huden mot solskador och bevara hudens fuktbalans. Kakaosmör är en vanlig ingrediens i skäggbalm, hård tvål och bodylotion herr. Vi på Glamazon gillar kakaosmör för dess förmåga att bilda en skyddande barriär på huden.

Le Tan Coconut Sunscreen Oil SPF 30 innehåller även vitamin E. Vitamin E har antiåldringsegenskaper och hjälper till att skydda huden mot påfrestningar. Det är en antioxidant som även påskyndar hudens läkning. Vitamin E återfuktar det yttersta hudlagret och arbetar för att binda fukt i huden. Vi på Glamazon gillar vitamin E för dess förmåga att ge huden näring och för att det ger en mer hälsosam hud.

Sojaolja har också adderats till formulan. Sojaolja är rikt på aminosyror, protein, vitaminer och mineraler. Sojaolja är även rikt på antioxidanter, har antimikrobiella egenskaper och återfuktar bra. Om vi tittar i sortimentet på Glamazon så hittar vi sojaolja i bland annat rakbalsam, ansiktskräm och handkräm för män. Så förutom att Le Tan Coconut Sunscreen Oil SPF 30 innehåller sojaolja, är det vanligt i olika typer av krämer och oljor.

Den sista ingrediensen jag kommer prata om är aloe vera. Aloe vera har tillsatts i Le Tan Coconut Sunscreen Oil SPF 30 främst för dess välgörande egenskaper på torr hud, solskadad hud och irriterad hud. Aloe vera är ofta basen i after sun. Aloe vera motverkar klåda och har lugnande effekt på huden. Det är även en antioxidant, och har antimikrobiella och antiinflammatoriska egenskaper.

Sola med kokosolja

Är doften som att sola med kokosolja?

Doften på Le Tan Coconut Sunscreen Oil SPF 30 är definitivt som att sola med kokosolja. Det blir inte mycket mer kokosdoft än det här. Kokosdoften är mycket kraftfull men känns trots det inte omanlig. Men jag måste erkänna att kokosdoften är en mer kemisk doft än doften du skulle få om du faktiskt sola med kokosolja. Doften sitter kvar på huden länge också, när jag tvättat mig två gånger med flytande tvål, sitter ändå doften kvar.

Är det bästa sololjan om man ser till formulan?

Formulan på Le Tan Coconut Sunscreen Oil SPF 30 skulle kunna utse denna sololja till bästa sololjan. Formulan är extremt återfuktande och passar alla med torr hud och mycket torr hud. Konsistensen är lite lätt trögflytande och känns väldigt fet. Det känns också som att den stannar kvar bra på huden. Nackdelen kan ju vara att man blir rätt hal, men ska du inte använda händerna till något annat än att typ läsa en bok, så är det ingen fara.

Behöver man komplettera sol olja med något annat?

Du kommer att behöva komplettera Le Tan Coconut Sunscreen Oil SPF 30 med en solkräm alternativt en ansiktskräm herr som har solskyddsfaktor, då denna sol olja är lite för fet för att smörja in ansiktet med. Det är även bra att komplettera med en after sun eller bodylotion herr, eftersom det kommer få din solbränna att se snyggare ut och hålla länge. Att ge huden fukt ger en jämnare hud och därför ser solbrännan också jämnare ut.

 

Innan du blivit brun kan det även vara läge att använda brun utan sol för män, så att du inte behöver ligga och pressa i jakten på den solbruna färgen. Dagens moderna brun utan sol produkter ger en solbränna som ser naturlig ut, så du slipper en färg som ser orange eller gul ut. Du kommer också att behöva en bra fast tvål eller duschgel herr, för att tvätta av din sol olja när du solat färdigt.

 

Hur är förpackningen på denna sololja kokos?

Le Tan Coconut Sunscreen Oil SPF 30 kommer i en 125 ml brun platt plastflaska med ett sådant lock du öppnar genom att trycka det uppåt. Man märker lätt att det är en sololja kokos genom att titta på etiketten som är prydd med en kokospalm. Le Tan har har även en parfymfri sololja, har du båda så är det lätt att se skillnad på dom då den har en turkosblå etikett och deras sololja med SPF har solgul etikett.

Le Tan Coconut Sunscreen Oil

Till Produkten >>>

Är det ett återfuktande kokosolja solskydd?

Det här är ett mycket bra val för dig som söker en återfuktande sololja. Jag brukar själv ta lite extra av Le Tan Coconut Sunscreen Oil SPF 30 och smörja in fötterna med, det känns som fotvård, sololja är verkligen fantastiskt för torra hälar. Vi på Glamazon gillar kokosolja solskydd, det hör sommaren till. När man känner kokosdoften, då vill man gå barfota i gräset med en jordgubbsglass i handen.

Är Le Tan Coconut Sunscreen Oil SPF 30 bästa sololja för män?

Le Tan Coconut Sunscreen Oil SPF 30 är bra på många sätt när vi tittar på bästa sololja för män. Doften är en kraftig kokosdoft, men ändå inte omanlig. Formulan är riktigt återfuktande och perfekt för dig med torr hud eller mycket torr hud. Sololjan innehåller dessutom många bra ingredienser som till exempel kakaosmör, aloe vera och självklart kokosolja. Konsistensen är väldigt fet och det känns som att den stannar kvar bra på huden. Men även om du använder en bra sololja så bör du undvika att vistas i direkt solsken när den står som högst mitt på dagen. Vilket är mellan elva på förmiddagen till tre tiden på eftermiddagen. Passa istället på och ta en paus från solandet under denna tid för att koppla av i skuggan.

Till Solprodukter för män >>>