Kändisstylisten: Hårtrender för kvinnor 2019

För att ta del av det allra senaste inom hårstyling och frisyrer för stilmedvetna kvinnor har vi haft en inspirerande pratstund med entreprenören och kändisstylisten Bobby Oduncu. Här kommer mängder med frisyrtips och trender att räkna med under 2019.

Hårtrender för stilsäkra kvinnor 2019

Hårstilar som trendar 2019

Bobby Oduncu som bland annat ligger bakom Molly Sandéns och Danny Saucedo:s frisyrer berättar att vi kommer få se lite karaktär i håret igen under det kommande året.

Min personliga favorit som aldrig går ur modet, är stora lockiga Hollywoodsvall och längre Pagefrisyrer - Frisyrer med karaktär kommer att vara mer rätt än någonsin tidigare under 2019.

Han menar även att naturliga färger kommer att fortsätta vara ett stilsäkert val för den modemedvetna kvinnan.

Vi ser att naturligt fejk håller i sig, det ska vara färgat, blekt och stylat, men det ska se väldigt naturligt ut.

Vi kommer få se lite karaktär i frisyrerna igen!

Hitta klippen som passar dig

Börja med att välja en frisyr som passar just din ansiktsform! Bobby berättar att han dagligen får frågan från sina besökare om vilken frisyr han tycker dom passar i och vad han skulle göra om han fick fria händer med deras hår.

Ett grundläggande tips att tänka på är att våga lita på din frisör. Investera i en frisör som verkligen vill göra dig fin och inte bara ser dig som “en i mängden”. En duktig frisör ser vad du passar i och hur man framhäver ditt bästa jag genom rätt frisyr!

Stylingtips

Bobby Oduncu berättar även att det finns mängder av knep för att förhöja stilen. Här kommer några viktiga tips!

Föna håret

1. Förbered håret

Börja med att handdukstorka håret ganska ordentligt. Massera gärna in en värmeskyddande stylingprodukt för just föning, torka sedan håret till ungefär halvtorrt med huvudet upp och ner - Vilket ger extra volym i botten och minskar tiden du behöver jobba med rundborsten senare.

Därefter sätter du en klämma som fäster upp håret du inte ska jobba med. Börja gärna med underhåret och jobba dig uppåt!

Produkttips

Lernberger Stafsing Primer BB Spray

Till Produkten >>>

2. Så använder du rundborsten

Ta en sektion i taget och linda håret om borsten när du håller det utsträckt och rulla borsten utåt. Därefter så blåser du från rötter och håll munstycket riktat i samma riktning som du drar håret åt, för att sedan fortsätta med topparna och alltjämt rulla borsten.

Använd fönen tills håret är helt torrt eftersom att fukt inte ger samma resultat. Fortsätt rulla borsten efter att du blåst klart så att du sätter formen och får en snyggare kontur som håller bättre.

Produkttips

Kent Brushes Bristle Radial Brush Small

Till Produkten >>>

3. Föna åt fel håll

Föna håret åt fel håll när du blåser rötterna. Släpp sedan håret och föna topparna inåt som vanligt. Avsluta med att blåsa med munstycket vinkelrätt mot ovansidan av sektionen för att blåsa ned hårstrån som kan sticka iväg åt olika håll.

Avsluta med glansspray för att få extra lyster eller lämna det som det är!

Produkttips

Depot N° 204 Hair Treatment Oil

Till Produkten >>>

Locka håret

1. Använd rätt produkter

Det är viktigt att använda bra stylingprodukter för att få perfekta lockar. Ett tips är en mousse som ger volym eller en rootlifter.

Produkttips

Lernberger Stafsing Fiber Mousse

Till Produkten >>>

2. Tvätta håret dagen innan

Tvätta gärna håret dagen innan, det gör det betydligt enklare att få volym. De naturliga oljorna i håret gör att lockarna håller bättre - Applicera lite torrschampo i hårbotten om det känns smutsigt.

Produkttips

Lernberger Stafsing Dryclean

3. Preppa med värmeskydd

Inför lockningen är det bra att alltid använda värmeskydd vilket gör att du inte bränner eller skadar håret, det är bra med stadga i den om man vet att lockarna har lätt att falla ur. Du kan även använda volympuder i hårbotten för en stadigare grund.

Produkttips

Lernberger Stafsing Blowdry

4. Locka håret steg för steg

Dela upp håret i flera sektioner och börja underifrån. Ta inte för tunna slingor när du lockar håret eftersom att det ökar risken för att det blir trassligt. Locka gärna håret från ansiktet och undvik att borsta eller att röra i lockarna tills de har svalnat - Avsluta med att spraya och borsta!

Produkttips

Lernberger Stafsing Hairspray Strong Hold