6 tips om hur män får en bättre hy

På mötet, inför dejten eller precis innan det där eventet - PLÖTSLIGT dyker den gigantiska finnen upp - Men nu guidar Glamazon dig med 6 tips om hur män får en bättre hy!

6 tips om hur män får en bättre hy

1. Du är vad du äter

Du är vad du äter, så tänk på kosten. Drick mycket vatten, dra ned på snabbmat och godis samt ät bra ekologiska råvaror.

2. Rengör huden

Rengör huden varje morgon och kväll! En ren hud är a och o för att få en bättre hy så gör det till en vana att rengöra huden varje morgon och kväll. Här hittar du bra ansiktsrengöring som verkligen gör jobbet!

 

3. Ge huden fukt!

Återfukta huden. Att ge huden fukt är en av nycklarna för män att minska pormaskar samt akneproblem och för att få en bättre hy. Men tänk på att använda en ansiktskräm som är anpassad för din hudtyp. Hos oss på Glamazon hittar du ansiktskrämer för både  torr, fet och blandad hud.

 

4. Exfoliera huden

Exfoliera mera! Döda hudceller kan ge en torr och gråmatt hudyta och orsaka tilltäpptheter som akne och pormaskar. Genom att exfoliera eller peela huden med en ansiktsskrubb så hjälper vi huden att avlägsna döda hudceller vilket gör så att huden ser jämnare och fräschare ut.

 

5. Akta dig för uttorkning

Torka inte ut huden. Torr hud ökar risken för att få problemhy med akne och pormaskar. Så ta kortare duschar, använd aldrig tvål eller schampo i ansiktet samt använd after sun efter att du varit ute i solen.

6. Ät C-vitaminer

Frossa i citrusfrukter - C-vitaminer i frukten hjälper huden att ta upp kollagen. Forskning pekar på att mat och dryck som är rik på kollagen kan bidra till en fylligare och fräschare hy, speciellt i kombination med C-vitamin.