Motverka manligt håravfall - Tips som hjälper

Det är varje mans främsta farhåga. Det är varje mans största mardröm, och det är varje mans största förlust. Trots att det är vanligare att män råkar ut för håravfall än inte så är bara tanken på risken av ett allt för tidigt håravfall något som tär på varje man runt om hela planeten.

Motverka manligt håravfall

Nedan kommer våra tips som kan hjälpa och underlätta vid manligt håravfall!

Därför drabbas så många av manligt håravfall

En förenklad förklaring till att så många drabbas av manligt håravfall är för att hormonet gör så att hårsäckarna förtvinar, varpå hårsäckarna blir så små att håren som tappas inte ersätts med nya då hårsäckarna inte längre klarar av sin uppgift. Vissa områden i hårbotten är känsligare för det manliga hormonet som kallas dihydrotestosteron än andra, vilket är anledningen till att håravfall bara drabbar särskilda områden på huvudet.

I många fall är manligt håravfall ärftligt och då finns det i nuläget få saker som faktiskt stoppar det från att ske, men somliga tappar även hår på grund av skadliga hårprodukter (dax-vax-generationen, se upp!) eller en dålig kost.

Om du är drabbad av manligt håravfall, tunnhårighet eller är orolig för att råka ut för det finns det dock hårvårdsprodukter som erbjuder en hjälpande hand.

Schampo mot manligt håravfall och tunnhårighet

Det finns schampon för tunt hår med kliniskt bevisad effekt som förebygger och motverkar håravfall med hjälp av ett ämne som heter procapil. Det är ett vitaminextrakt som gör så att hårsäckarna både skyddas och repareras.

Dessa schampon minskar även mängden av DHT, ni vet dihydrotestosteron som nämndes ovan.

Produkter som de här tvättar rent håret och underlättar reproduktionen av hårets celler samtidigt som det även hjälper till att reparera skadat hår. Där många av dem även tillför styrka och skydd mot skadligt UV-ljus

Som om inte det vore nog så gör schampon som är utformade för män med håravfall och tunnhårighet även så att håret ser märkbart fylligare ut, samtidigt som det förhindrar så att håret ser torrt och livlöst ut.

 

Balsam mot manligt håravfall och tunnhårighet

När det kommer till balsam så vill man ha ett med naturliga extrakt med fuktgivande och lugnande egenskaper. Här finns det balsam som är berikade med viktiga vitaminer och med naturliga ingredienser som återställer och bevarar hårets balans.

Ett tips är även att läsa anvisningarna för att se hur länge balsamet bör sitta i innan du sköljer ur det.

 

Tänk även på att inte använda skönhetsprodukter för håret som är skadliga. Använd gärna milda hårvax utan skadliga ämnen. Det finns även hårstylingsprodukter som gör så att håret ser både fylligare och tjockare ut. Vi rekomenderar Daimon Barber Original Pomade för att styla tunt hår då produkten ger näring och hjälper till att förhindra håravfall.

Det finns med andra ord mängder med hjälpmedel som skyddar, vårdar, reparerar och får håret att se tjockare ut - nu gäller det bara att hitta din favorit!

Läs även: 5 stylingtips för män med tunt hår