Motverka manligt håravfall - Tips som hjälper

Håravfall är en bekymmer för många män, en oro som kan kännas som en tung börda. Även om manligt håravfall är vanligt, är bara tanken på att tappa håret i förtid skrämmande för många. För de som vill bemöta detta problem och finna de mest effektiva behandlingarna som är bäst mot håravfall introducerar vi våra rekommendationer.

Motverka manligt håravfall

Nedan listar vi tips och lösningar för manligt håravfall, rekommenderade av experter och betecknade som "mot håravfall bäst i test".

Därför drabbas så många av manligt håravfall

En förenklad förklaring till att så många drabbas av manligt håravfall är för att hormonet gör så att hårsäckarna förtvinar, varpå hårsäckarna blir så små att håren som tappas inte ersätts med nya då hårsäckarna inte längre klarar av sin uppgift. Vissa områden i hårbotten är känsligare för det manliga hormonet som kallas dihydrotestosteron än andra, vilket är anledningen till att håravfall bara drabbar särskilda områden på huvudet.

För de som vill stoppa håravfall som man, kan det vara hjälpsamt att förstå dessa underliggande orsaker. I många fall är manligt håravfall ärftligt och då finns det i nuläget få saker som faktiskt stoppar det från att ske, men somliga tappar även hår på grund av skadliga hårprodukter (dax-vax-generationen, se upp!) eller en dålig kost.

Om du är drabbad av manligt håravfall, tunnhårighet eller är orolig för att råka ut för det finns det dock hårvårdsprodukter som erbjuder en hjälpande hand. Dessa produkter har designats specifikt för att förebygga och motverka håravfall för män.

Schampo mot manligt håravfall och tunnhårighet

Att förstå processen bakom manligt håravfall är viktigt för att kunna bemöta problemet på rätt sätt. En huvudorsak är att ett visst hormon får hårsäckarna att krympa, vilket leder till att håret inte längre kan växa. Särskilt vissa delar av hårbotten reagerar starkare på detta hormon, kallat dihydrotestosteron, vilket förklarar varför vissa områden drabbas hårdare än andra.

Om du som tunnhårig man upplever tunnhårighet eller redan har börjat märka av håravfall, kan det vara värt att överväga ett schampo för håravfall. Dessa schampon är särskilt utformade för att stärka håret, motverka håravfall och ge ett friskare utseende. Med rätt schampo kan du inte bara bromsa håravfallet utan även ge ditt hår en tjockare och fylligare känsla.

Balsam mot manligt håravfall och tunnhårighet

När det kommer till balsam för tunt hår så vill man ha ett med naturliga extrakt med fuktgivande och lugnande egenskaper. Här finns det balsam som är berikade med viktiga vitaminer och med naturliga ingredienser som återställer och bevarar hårets balans.

Ett tips är även att läsa anvisningarna för att se hur länge balsamet bör sitta i innan du sköljer ur det.

Tänk även på att inte använda skönhetsprodukter för håret som är skadliga. Använd gärna milda hårvax utan skadliga ämnen. Det finns även hårstylingsprodukter som gör så att håret ser både fylligare och tjockare ut. Vi rekommenderar Daimon Barber Original Pomade för att styla tunt hår då produkten ger näring och hjälper till att förhindra håravfall.

Välj ett schampot som är bäst mot håravfall

När det kommer till att välja schampot som är bäst mot håravfall har Depot N° 105 Invigorating Shampoo konsekvent rankats högt och ofta nämnts som "håravfall schampo bäst i test". Medan det är viktigt att förebygga och stoppa håravfall som man, är det lika avgörande att välja rätt produkter. Undvik skadliga ingredienser som man tidigare kunde finna i äldre versioner av daxvax och investera istället i kvalitetsprodukter. Oavsett om du behöver hjälp mot håravfall eller bara vill förbättra ditt hår generellt, är en bra start att satsa på produkter som kommer rekommenderade och är bäst i test.

5 Stylingtips för dig med tunt hår >>>