5 Stylingtips för dig med tunt hår

Alla mäns hårtyper har sina utmaningar. Tjockt hår kan bli frissigt och svåra att hålla toppade hela dagen medan en med tunt hår vill få mer volym och få håret att se tjockare ut. Här kommer våra bästa stylingtips för dig med tunt hår!

5 Stylingtips för dig med tunt hår

Alla män vill få den där perfekta frisyren och rätt volym som är en perfekt blandning mellan tunt och tjockt. För män och killar med tunt hår går det med rätt produkter göra så att håret ser oslagbart ut!

1. Mer volym!

Resultatet vi vill uppnå är mer volym och då väldigt många har tunt hår så finns det riktigt bra schampon och balsam som hjälper dig att uppnå det. Satsa på schampon och balsam som revitaliserar håret och ger det näring, samtidigt som det även reparerar skadat hår och gör så att håret ser märkbart fylligare ut.

Bra schampon och balsam för män med tunt hår

#1 Depot N° 105 Invigorating Shampoo

Bra schampo för dig med tunt hår

Ett bra frisör schampo från Depot som hjälper till att göra tunt hår fylligare, tjockare och starkare. Att formulan även fixar volym, balanserar hårbotten och tar hand om håravfall och nyproduktion av hår på samma gång är bara ren bonus för alla killar. Invigorating Shampoo avlägsnar enkelt orenheter och passar särskilt för svagt, tunt hår som har förlorat sin kraft.

Till Produkten >>>

#2 Truefitt & Hill Thickening Shampoo

Bra schampo för dig med tunt hår

Schampo för mannen som börjar bli tunnhårig på toppen. Formulan med stärkande mjölkprotein tillför textur, fyllighet till runt hår och skapar en stark bas för efterkommande styling. Thickening Shampoo hjälper särskilt till att öka varje hårstrås fyllighet och ger mjuk volym med en lätt känsla. Trevlig lätt doft som passar alla män.

Till Produkten >>>

#3 Depot N° 201 Refreshing Conditioner

Bra balsam för dig med tunt hår

Balsam är ett måste för att få volym i tunt hår och då är Depot N° 201 Refreshing Conditioner ett uppfriskande val som återfuktar och skyddar utan att tynga ner. Den noga framtagna formulan hjälper även till att reparera hårfiberna, ta bort frissighet och bidrar till att håret blir starkt, friskt och följsamt.

Till Produkten >>>

 

2. Använd rätt stylingprodukter

Här vill vi ha produkter som inte tynger ned håret. Är formbara, har bra stadga, ger en schysst matt look med fyllighet och hållbar volym. Tänk även på att undgå att använda wet-look hårprodukter eftersom dessa gör så att håret ser tunnare ut. Daimon Barber Original Pomade är ett bra val för att styla tunt hår då produkten hjälper till att främja hårväxten genom att aktivera den naturliga hårcykeln och växtfasen.

Ett annat tips är att använda saltvattenspray eller volymmousse i fuktigt hår, låt det torka in och använd sedan ett matt vax som ger håret mer fyllighet. Det hjälper håret att se tjockare ut samt bättre struktur.

Bra stylingprodukter för män med tunt hår

#1 Daimon Barber Original Pomade

Bästa hårvaxet för tunt hår

Bästa hårvaxet för tunt hår som säkerställer att frisyren sitter där den ska med medium grepp och naturlig glans. Formulan innehåller bland annat näringsrik propolis som hjälper till att förhindra håravfall och hålla hårbotten frisk. Daimon Barber Original Pomade gör ett fenomenalt jobb för just tunt hår.

Till Produkten >>>

#2 Ecooking Seawater for Hair

Bra saltvattenspray för tunt hår

En bra saltvattenspray för tunt hår som är formulerad för att ge håret volym och struktur med snygg matt finish. Innehåller naturligt havssalt, kamomill och provitamin B5 som ger näring, vårdar, återfuktar och skyddar håret från fria radikaler.

Till Produkten >>>

#3 Depot N° 312 Charcoal Paste

Matt hårvax som fyller håret med volym

Ett matt hårvax som fyller håret med volym och får det att kännas tjockare. Depot N° 312 Charcoal Paste är det perfekta valet av stylingprodukt för mannen som börjar bli lite tunnhårig uppe på hjässan och vill maskera antydan till kalhet. Resultatet kommer bli en snygg frisyr som är så bra för tunt hår att det inte ens kommer gå att ana att det finns lite tunnhårighet uppe på toppen. Den snygga matta finishen är bonus.

Till Produkten >>>

 

3. Lämna kammen hemma!

En styling med kam kommer att göra att håret ser tunnare ut snarare än det motsatta, samtidigt som det även synliggör de tunnhåriga partierna än mer. Det kan därför vara en bra idé att använda en borste istället för en kam, vi rekommenderar Kent Brushes Ebony Wood Military Hair Brush som är anpassad för allmän grooming och kort hår.

 

4. Föna håret

Att föna håret gör så att håret blir lite fluffigare och ser tjockare ut. Här är ett tips för en mästerlig frisyr som fungerar såväl på jobbet som på fredagsdrinken.

Gör så här:
1. Duscha och använd ett schampo som gör håret tjockare.
2. Torka håret lite lätt så att det blir fuktigt snarare än genomblött.
3. Sätt i hårspray, saltspray eller mousse
4. Föna håret med varm luft så som du vill ha frisyren. Börja gärna med att föna nerifrån och upp för att lyfta hårstråna.

5. Ha roligt med håret!

En detalj som är viktig, men som många missar. Ha roligt med håret, experimentera och prova olika produkter. Plötsligt kommer du hitta den där perfekta frisyren som passar dig!

Tänk också på att du exempelvis kan testa att blanda olika vaxer med varandra för att se vad det resulterar i, kanske blir det en fulländad kombination? Du kan även blanda vax med mousse, hårspray och andra produkter tills du hittar rätt!

Vi hoppas att det här hjälper dig med hårstylingen, och att du får till den där frisyren som du knappt kan få nog av!