Fri frakt över 589 kr

Att som man upptäcka att hårfästet börjat dra sig tillbaka kan komma som en överraskning, men det är en del av en naturlig process för många män. Snarare än att se det som ett problem, kan det vara en chans att utforska nya stilar och uttryckssätt. Ett högt hårfäste behöver inte vara en begränsning - det kan vara början på en ny modig stil som framhäver din personlighet och unika karaktär. I denna artikel tänkte vi på Glamazon dyka ner i de mest effektiva sätten att förvalta och framhäva ett vikande hårfäste med klass och självsäkerhet.

Jason Statham med högt hårfäste som Christmas i Expend4bles

Att omfamna förändringen är nyckeln till att hantera ditt vikande hårfäste med stil. Vare sig du är ung eller gammal, kan en ny hårlinje erbjuda en möjlighet att omdefiniera din image och uppdatera din look. Med de rätta teknikerna och ett självsäkert förhållningssätt kan du förvandla vad som kan tyckas vara en nackdel till din signaturstil. Låt oss börja resan mot att ta tillbaka kontrollen över dina hårvikar och din stil.

Vilka är de första tecknen på vikande hårfäste?

Det första steget i att anpassa sig till och hantera ditt vikande hårfäste är att känna igen tecknen. Ofta börjar det gradvis, kanske så diskret att det knappt märks från dag till dag. Många män börjar se förändringar där håret vid tinningarna blir tunnare, vilket kan vara en tidig signal på att hårlinjen är på väg tillbaka. Det kan börja som en liten förändring i hårfästets form, kanske blir den mer av en 'M'-form eller 'V'-form än den tidigare raka eller rundade linjen.

En annan indikator på att man börjar bli tunnhårig, kan vara att din panna tycks bli större. Detta är inte för att pannan faktiskt växer, utan för att hårlinjen flyttar sig uppåt. Det kan också bli mer utmanande att styla håret på samma sätt som tidigare; kanske håller inte frisyren formen lika bra, eller så känns håret tunnare när du kör fingrarna genom det.

För vissa kan en ökande mängd tappat hår i duschen eller på kudden vara ett tecken. Även om det är normalt att tappa mellan 50 till 100 hårstrån per dag, om du märker att ditt håravfall ökar över tid, kan det vara ett tecken på att hårfästet är på väg tillbaka och att det är dags för en behandling för att få tjockare hår.

Det är viktigt att notera att alla dessa tecken på högt hårfäste kan vara en normal del av åldrandet, men att vara medveten om dem är avgörande för att ta kontroll över situationen. Genom att vara proaktiv kan du utforska sätt att bevara och till och med förbättra ditt nuvarande håravfall. Oavsett om det är att anamma nya hårprodukter anpassade för ett högt hårfäste, ändra din kost, eller bara prova en ny frisyr som kompletterar din nuvarande hårlinje, finns det många sätt att närma sig ett vikande hårfäste med positivitet och stil.

Vad orsakar ett vikande hårfäste?

Jude Law med högt hårfäste som Dickie Greenleaf i The Talented Mr. Ripley

För att ta itu med ditt vikande hårfäste effektivt, är det viktigt att förstå de underliggande orsakerna. Håravfall är sällan ett resultat av en enkel faktor, utan snarare en kombination av genetik, miljö och personliga vanor.

Genetik

Det är ofrånkomligt att din genetiska bakgrund spelar en avgörande roll i hur, när och varför ditt hår börjar vika. Om din far, farfar eller andra nära släktingar har upplevt ett liknande mönster med vikande hårfäste, är det troligt att du också kommer att göra det. Denna ärftliga form av manligt håravfall, känd som androgenetisk alopeci, är den mest förekommande och påverkar hårstrånas livscykel genom att successivt minska dem tills de inte längre kan producera synligt hår.

Användning av fel hårprodukter

Det är en konst att välja rätt hårprodukter, och vad du använder kan ha en stor inverkan på ditt hårs hälsa. Tunga stylingprodukter kan belasta hårsäckarna och påskynda håravfall, medan vissa kemikalier kan irritera hårbotten och störa hårtillväxten. Att välja lätta och näringsrika produkter som stödjer snarare än motverkar ditt hår kan göra stor skillnad för dåligt hårfäste.

Dålig kost

Precis som resten av din kropp behöver ditt hår rätt bränsle för att växa och förbli starkt. En balanserad kost rik på proteiner, vitaminer (särskilt A, C, D, och E) och mineraler som järn och zink är avgörande för att bibehålla en frisk hårväxt. Att försumma dessa näringsämnen kan leda till högt hårfäste och att håret blir svagt och börjar falla ut.

Livsstil

Dina dagliga vanor och rutiner har en direkt effekt på ditt hår och hårfäste. Kronisk stress kan störa hormonbalansen och orsaka ett vikande hårfäste och i värsta fall håravfall, medan brist på tillräcklig sömn kan hämma kroppens förmåga att reparera och regenerera hårceller. Även rökning har visat sig ha en negativ inverkan på hårlinje och hårtillväxten.

Sjukdomar eller medicin

Vissa medicinska tillstånd, som sköldkörtelsjukdomar eller autoimmuna sjukdomar, kan orsaka högt hårfäste och håravfall. Dessutom kan mediciner för behandling av blodtryck, depression eller hjärtproblem ha biverkningar som inkluderar vikande hårfäste. Om du misstänker att dina hårvikar kan vara kopplade till en medicinsk fråga, är det viktigt att rådfråga en vårdgivare för att utforska alternativa behandlingar eller mediciner mot dåligt hårfäste.

Genom att förstå de olika orsakerna till håravfall, kan du bättre rikta in dig på lösningar som fungerar för dig och dina unika omständigheter. Nästa steg i vår guide "Så hanterar du ditt vikande hårfäste med stil" kommer att fokusera på konkreta åtgärder du kan vidta för att inte bara stoppa håravfallet, utan även ge nytt liv och stil till ditt utseende.

5 sätt att bekämpa håravfall och dåligt hårfäste

Att möta utmaningen med högt hårfäste och håravfall kräver en mångfacetterad strategi. Medan medicinska tillstånd och behandlingar bör hanteras på läkares inrådan, finns det flera andra åtgärder du som man med högt hårfäste kan vidta som kan bidra till att minska håravfall och främja hårväxten. Här är sex proaktiva steg du kan ta till för att stärka hårlinjen och ditt hår.

1. Ät en hälsosam kost

Ditt hår och hårlinje är bland de första delarna av din kropp som lider när din kost är undermålig. För att stödja hårväxt och styrka, bör din kost inkludera en riklig mängd proteiner, som finns i kyckling, fisk, bönor och nötter. Omega-3-fettsyror, som finns i fisk och linfrön, hjälper till att hålla hårbotten och hår återfuktade. Vitaminer och mineraler som biotin, vitamin E, och järn spelar också en avgörande roll i underhållet av dina hårvikar för ett starkt och friskt hår. Genom att äta en balanserad kost som är rik på dessa näringsämnen, kan du skapa en stark grund för ditt hår att växa på.

2. Ta ett tillskott för hårväxt

Ibland kan det vara svårt att få i sig alla nödvändiga näringsämnen för ditt vikande hårfäste enbart genom maten. Det är här tillskott för hårväxt kan komma till användning. Tillskott som biotin, zink och vitamin B-komplex har visat sig vara effektiva för att stärka hårstråna, främja tillväxt och bekämpa dåligt hårfäste. Det är dock viktigt att komma ihåg att tillskott bör användas som ett komplement till näringsrik kost, snarare än som en ersättning för den. Innan du börjar med ett nytt tillskott för att råda bot på högt hårfäste, bör du rådfråga en vårdgivare, särskilt om du redan tar andra mediciner eller har befintliga hälsotillstånd.

3. Byt ut ditt schampo och balsam

Vid högt hårfäste och håravfall är det av stor vikt att överväga vilka produkter du använder dagligen. Ditt schampo och balsam bör vara mer än bara rengöringsprodukter; de bör fungera som verktyg som hjälper till att vårda och stärka ditt hår från roten till toppen. Leta efter schampon och balsam som är speciellt utformade för att stärka håret, stimulera hårbotten och främja en frisk hårtillväxt. Dessa produkter innehåller ofta ingredienser som bidrar till att minimera håravfall och kan hjälpa till att göra dina hårvikar mindre framträdande.

Depot No.105 Invigorating Shampoo

Depot No.105 Invigorating Shampoo

Att välja rätt schampo för tunt hår är avgörande för att hantera ett vikande hårfäste. Depot No.105 Invigorating Shampoo är skapat för att ge ditt hår den boost det behöver. Dess unika formula är designad för att inte bara rengöra hårbotten från orenheter utan också för att ge näring och stärka svagt, tunt hår som har förlorat sin vitalitet. Med regelbunden användning kan detta schampo hjälpa till att göra håret fylligare och tjockare, vilket kan vara särskilt fördelaktigt för män med högt hårfäste som upplever håravfall.

Mer om Depot No.105 Invigorating Shampoo >>>

Depot No.201 Refreshing Conditioner

Depot No.201 Refreshing Conditioner

Ett lämpligt balsam för tunt hår är lika viktigt för hårlinjen som schampot du använder. Depot No.201 Refreshing Conditioner kompletterar ditt schampo genom att återfukta och skydda håret utan att tynga ner det. Berikad med närande ingredienser som risolja och eukalyptus samt provitamin B5, bidrar detta balsam till att reparera och stärka hårfibrerna. Detta gör att ditt hår blir smidigt, hanterbart och fritt från frissighet, vilket lägger grunden för ett friskt och tjockt hår som kan stylas med självsäkerhet.

Mer om Depot No.201 Refreshing Conditioner >>>

Att välja produkter som Depot No.105 Invigorating Shampoo och Depot No.201 Refreshing Conditioner kan vara ett steg i rätt riktning mot att återfå kontrollen över ditt hårfäste. Ett hälsosamt hårfäste börjar med en hälsosam hårbotten, och dessa produkter är utformade för att ge precis det.

4. Prioritera hårbottenhälsan

Att ta hand om din hårbotten är lika viktigt som att ta hand om själva håret, särskilt när det gäller att bekämpa håravfall. En frisk hårbotten ger en stark grund för hårtillväxten och hjälper till att förhindra ytterligare håravfall. Regelbunden massage av hårbotten kan stimulera blodcirkulationen och främja hårväxt, medan en ren och återfuktad hårbotten skapar den bästa miljön för hårsäckarna att trivas. Tänk på att välja produkter mot håravfall som är specifikt formulerade för att stödja hårbottenhälsa och som inte innehåller hårda kemikalier som kan orsaka irritation eller skada.

Depot No.205 Invigorating Hair Treatment

Depot No.205 Invigorating Hair Treatment

Depot No.205 Invigorating Hair Treatment är en behandling som tar din hårbottenvård till nästa nivå. Denna produkt är framtagen för att ge en intensiv stimulans till de hårsäckar som behöver det mest. Med ingredienser som är utvalda för deras förmåga att öka syretillförseln och ge näring på djupet, bidrar denna behandling till att skapa en optimal miljö för hälsosam hårväxt. Regelbunden användning kan hjälpa till att motverka effekterna av DHT - ett hormon som är förknippat med håravfall - och skydda mot skadliga miljöföroreningar. Dess förmåga att återställa hårets naturliga livscykel är en nyckelfaktor i kampen mot tunnande hår.

Mer om Depot No.205 Invigorating Hair Treatment >>>

Depot No.206 Concentrated Invigorating Lotion

Depot No.206 Concentrated Invigorating Lotion

När det gäller intensiv vård är Depot No.206 Concentrated Invigorating Lotion en kraftfull allierad. Denna koncentrerade lotion är utvecklad för att ge energi till hårbotten och stärka tunt hår som kämpar mot håravfall. Användningen av denna lotion kan stimulera blodflödet i hårbotten, vilket direkt påverkar näringstillförseln till varje enskild hårsäck. Med regelbunden användning kan denna produkt hjälpa till att återbalansera hårbottens hälsa och förlänga fasen av aktiv hårväxt, vilket ger ett synbart fylligare och tjockare hår.

Mer om Depot No.206 Concentrated Invigorating Lotion >>>

Genom att integrera Depot No.205 Invigorating Hair Treatment och Depot No.206 Concentrated Invigorating Lotion i din vårdande rutin kan du adressera orsakerna till håravfall direkt vid källan: hårbotten. Med dessa kraftfulla verktyg i din arsenal, är du på god väg att bekämpa håravfall och främja en starkare, mer livfull hårlinje.

5. Konsultera en läkare

Om förändringar i kost och hårvård inte minskar dina hårvikar, är det klokt att söka medicinskt råd. En läkare kan utreda och hjälpa dig att identifiera eventuella underliggande problem som bidrar till ett vikande hårfäste och föreslå behandlingar som kan bromsa processen och främja ny hårväxt. Efter medicinsk rådgivning kan du anpassa din hårvårdsrutin och välja frisyrer för högt hårfäste som komplementerar din hårtyp och formen på din hårlinje.

7 Inspirerande frisyrer för män med högt hårfäste

Efter att ha vidtagit åtgärder för att stärka hårbotten och hårlinjen, kan rätt frisyr ge din stil en extra boost. Här presenterar vi sju inspirerande frisyrer som kan hjälpa dig att att visa upp dig från din allra bästa sida, oavsett om du har ett högt hårfäste eller inte.

Textured and Tousled

Jude Law med en Textured and Tousled frisyr för högt hårfäste som Dickie Greenleaf i The Talented Mr. Ripley

Denna stil är idealisk för män med högt hårfäste som vill ha en avslappnad look men ändå utstråla en känsla av sofistikering. Inspirerad av Jude Laws karaktär Dickie Greenleaf i "The Talented Mr. Ripley", karaktäriseras denna frisyr av en texturerad och rufsigt stylad del upptill som ger en illusion av tjocklek och volym i hårbotten.

För att återskapa denna look, börja med en längre längd uppe på huvudet, medan sidorna och bakhuvudet hålls något kortare för att skapa en naturlig övergång. Använd saltvattenspray för volym och sedan en lätt pomada eller hårvax för att krama in textur och rörelse i håret, vilket tillåter lite oordning utan att se oplanerad ut. Detta är ett utmärkt sätt att dra ögonen bort från hårlinjen och i stället fokusera på hårets stil och form.

Swept Back

Nicolas Cage med en Swept Back frisyr för högt hårfäste som Ben Gates i National Treasure

För dig med dåligt hårfäste som strävar efter en tidlös och mångsidig herrfrisyr, är den bakåtkammade stilen ett utmärkt val. Inspirerad av Nicolas Cages karaktär Ben Gates i "National Treasure", kammas håret tillbaka för att skapa en ren och naturlig effekt. Detta är en idealisk frisyr för tunt hår som elegant skiftar fokus från hårfästet och ger en illusion av en mer enhetlig hårlinje.

För att skapa denna stil, bör du starta med lite längre hår upptill som borstas bakåt. Använd saltvattenspray för att lägga grunden för volym, följt av ett bra lervax eller lite hårmousse för att ge håret struktur. En hårfön används parallellt med borstningen eller kamningen bakåt för att öka volymen. Denna teknik framhäver hårets textur och erbjuder en naturlig finish, vilket håller fokuset borta från hårlinjen på ett diskret sätt. En bakåtkammad frisyr är inte bara praktisk, den är också stilfull och bidrar till en känsla av fyllighet och elegans för män som hanterar hårvikar eller början på en vikande hårlinje.

Clean Buzz Cut

Jason Statham med en Clean Buzz Cut frisyr för dåligt hårfäste som Christmas i Expend4bles

Jason Stathams välkända "Clean Buzz Cut" är en utmärkt snaggad frisyr för dig som möter utmaningen med ett vikande hårfäste eller väl tilltagna hårvikar. Denna lågunderhållsfrisyr ger en stark, bestämd look som framhäver ansiktsdrag och betonar en självsäker framtoning. Den snaggade stilen skapar en ren linje som minimerar kontrasten mellan hårlinjen och hårbotten, vilket kan vara fördelaktigt för män med hårvikar och tunt hår.

För att uppnå denna minimalistiska och rena stil, använd en trimmer för att jämna ut håret till en enhetlig kort längd, vilket ger en välpolerad och strukturerad estetik. Snaggat hår är enkelt att sköta och kräver minimal styling, vilket gör detta till en praktisk frisyr för den moderna mannens hektiska livsstil. Dessutom är det en snaggad frisyr som lätt kan anpassas till alla situationer, från affärsmöten till fritidsaktiviteter, och behåller sin form oavsett aktivitet. En "Clean Buzz Cut" är mer än bara en frisyr för män med dåligt hårfäste; det är ett statement om att omfamna och framhäva sitt naturliga jag med stil och värdighet.

Side-Parted Quiff

Colin Farrell med en Side-Parted Quiff frisyr för högt hårfäste som Holt Farrier i Disneys Dumbo

Side-Parted Quiff är en mer sofistikerad variant på en textured quiff som kompletterar män med högt hårfäste genom att kombinera klassisk form med modern stil. Den här frisyren, som Colin Farrell bär som Holt Farrier i Disneys "Dumbo", framhäver en skarp sidodelning med en hög quiff och lugg som ger en illusion av volym och djup. Frisyren passar bra för de som har hårvikar eller en början på ett vikande hårfäste eftersom den höjda quiffen kan balansera och dra uppmärksamheten uppåt medan luggen kamouflerar halva hårlinjen.

Att styla denna frisyr kräver lite längre hår upptill som formar quiffen, medan sidorna kan vara kortare för att accentuera kontrasten. Använd saltvattenspray och en volymgivande produkt som mousse eller fiberkräm för grundläggande lyft. Sedan, med hjälp av en rundborste och en hårfön, lyft och forma quiffen medan du blåser för att fixera stilen. Avsluta med ett hållbart stylingpuder eller hårspray för att behålla formen under dagen. Denna frisyr är en hyllning till det klassiska herrmodet samtidigt som den är helt anpassningsbar för nutidens män och passar perfekt för ett högt hårfäste eller för att dölja tunnare områden.

Short and Structured

Ryan Reynolds med en snaggad frisyr för högt hårfäste som Wade Wilson i Deadpool

Detta är en snaggad frisyr som ger en skarp och modern känsla, vilket Ryan Reynolds visar i sin roll som Wade Wilson i "Deadpool". Den är perfekt för män med högt hårfäste, där sidorna är snaggade för en stram look medan håret uppe på huvudet är något längre för att möjliggöra styling och textur. Frisyren erbjuder en känsla av ordning och renhet samtidigt som den tillåter en personlig touch.

För att skapa denna stil, håll sidorna vältrimmade med hjälp av klippmaskin för att upprätthålla den strukturerade känslan. Uppe på huvudet ska håret vara tillräckligt långt för att kunna arbeta in lite lervax eller matt hårvax för att bygga upp volym och rörelse och få bort fokuset från eventuella hårvikar. Använd en texturspray som förberedelse innan du torkar håret med hårfön, lyft håret vid rötterna för att förstärka volymen och skapa den önskade formen. Denna stil kräver lite mer underhåll än en helt snaggad frisyr, men resultatet blir en mångsidig frisyr som kan anpassas till både formella och informella sammanhang. Det är också en utmärkt stil för att balansera och kamouflera områden med tunnare hår, vilket gör den till ett bra val för män med högt hårfäste.

Close Crop or Bald

Ed Harris med en Close Crop frisyr för högt hårfäste och rakat huvud som General Francis X i The Rock

Den här kraftfulla och nästan underhållsfria stilen är ett utmärkt val för män som upplever ett högt hårfäste eller vikande hår. En stil som Ed Harris har perfektionerat i sin roll som General Francis X. Hummel i "The Rock", där den nästan helt rakade frisyren ger en stark, befallande närvaro. För de som föredrar en lite mjukare stil kan en "Close Crop" erbjuda samma låga underhåll men med en subtil textur. Denna frisyr för högt hårfäste kräver minimal styling; använd en trimmer på en låg inställning för att bibehålla längden eller välj en rakhyvel för en fullständigt slät finish.

Medan ett helt rakat huvud inte kräver några stylingprodukter, kan snaggat hår dra nytta av lättare stylingprodukter för att skapa textur och definition. En lätt pomada eller ett matt hårvax kan tillföra struktur och stadga utan att göra håret tungt. Om hårbotten är synlig, kan en närande skalplotion hjälpa till att bibehålla en frisk hud. För den helt rakade stilen, är det viktigt att använda produkter som lugnar och återfuktar efter rakning, samt solskydd för att skydda dina hårvikar och skalpen mot UV-strålning. Båda frisyrerna för högt hårfäste erbjuder en ren och manlig look som signalerar självsäkerhet och passar dig som vill framhäva ditt naturliga jag med elegans och enkelhet.

Buzz Cut or Bald

Woody Harrelson med en Buzz Cut frisyr för högt hårfäste och rakat huvud som Willoughby i Three Billboards Outside Ebbing, Missouri

Denna frisyr, som påminner om en "Close Crop", kräver minimalt underhåll samtidigt som den framhäver ansiktets och huvudets form. En Buzz Cut frisyr är ett utmärkt val för män med högt hårfäste eller kraftiga hårvikar. Snaggat hår är en mycket kort klippning som kan skötas med regelbunden trimning, vilket håller frisyren jämn och väldefinierat. Denna stil behöver sällan några stylingprodukter, men ett lätt hårvax kan användas för att ge en smidig finish om så önskas.

Woody Harrelson visar upp denna stil väl i sin roll som Willoughby i "Three Billboards Outside Ebbing, Missouri". För rakat huvud, är det endast nödvändigt att raka huvudet med hyvel och rakkräm regelbundet, inklusive användning av återfuktande och skyddande lotioner, särskilt om du är ute i solen. Dessa stilar är inte bara praktiska, utan de signalerar också en tydlig självsäkerhet och enkelhet, vilket gör dem till ett starkt uttalande för män med högt hårfäste.

Var och en av dessa frisyrer kan anpassas för att passa din personliga stil och de specifika egenskaperna hos ditt hår och ditt hårfäste. Kombinera dessa frisyrer med de tidigare stegen för att skapa ett heltäckande sätt att hantera och framhäva ditt höga hårfäste.

5 tips på bra stylingprodukter för tunt hår >>>

Mer från Glamazon Magasin

Visa alla

Hudvårdsrutin för Män inför Midsommar

Hudvårdsrutin för män inför midsommar

Midsommar är en tid för att fira med vänner och familj, njuta av solen och naturen, och för att se ditt bästa ut. Det är inte bara kvinnor som förtjänar en noggrann hudvårdsrutin – även män bör unna sig en...

Läs mer

Hur använder man skäggolja: Den kompletta guiden

Hur använder man skäggolja: Den kompletta guiden

Att använda skäggolja är en viktig del av skäggvården som kan förbättra både skäggets och hudens hälsa. I denna guide går vi igenom varför skäggolja är viktigt, hur man använder den på rätt sätt och de långsiktiga fördelarna med regelbunden...

Läs mer

Hårdtvål eller duschgel: Vad ska man välja?

Hårdtvål eller duschgel: Vad ska man välja?

Både hårdtvål och duschgel är bra produkter för att upprätthålla hygienen, men vilken av dem är bäst för dig? Är det bättre att använda en klassisk fast tvål eller är en flytande duschgel den mest effektiva för dig och din...

Läs mer

7 Hudvårdstips för Golfare

7 Hudvårdstips för Golfare

Golf är en fantastisk sport som låter dig tillbringa mycket tid utomhus. Men den långvariga exponeringen för sol, vind och andra väderförhållanden kan påverka din hud negativt. Här är sju viktiga hudvårdstips för golfare som hjälper dig att hålla din...

Läs mer

Bulldog Anti-Dandruff Shampoo recension

Bulldog Anti-Dandruff Shampoo recension

Bulldog tror på att män ska få ta del av de bästa produkterna som skapats baserat på den äkta potentialen av naturliga ingredienser, därför innehåller Bulldog Anti Dandruff Shampoo jujubebark. Bulldog Anti Dandruff Shampoo är speciellt utvecklat för att rengöra...

Läs mer

Skäggolja som luktar gott

Skäggolja som luktar gott

Skäggolja, även känd som olja för skägget, är en viktig del av skäggvården för alla män som vill förbättra sitt ansiktshår. Oljans huvudsakliga funktion är att återfukta huden under ansiktshåret och mjuka upp själva skägget, vilket gör det lättare att...

Läs mer