Fri frakt över 589 kr

Att få volym i hårbotten kan vara en utmaning, särskilt för dig med fint eller tunt hår. Lyckligtvis finns det flera metoder och produkter som kan hjälpa till att skapa volym och lyfta håret vid hårrötterna.

Få volym i hårbotten

I denna guide kommer vi att berätta om de bästa teknikerna och produkterna för att uppnå volym i hårbotten, inklusive schampo, balsam, hårspray, hårpuder och hårmousse.

Grundläggande förståelse av hår och hårvård för att maximera volym

Innan vi går in på specifika metoder och produkter för att skapa volym i hårbotten, är det viktigt att förstå grunderna i hår och hårvård. Hår består av keratin, ett protein som också finns i naglar och hud. Hår växer från hårsäckar i hårbotten, och varje hårstrå omges av en yttre skikt kallad kutikula, även känt som fjällskikt.

Hårvård handlar om att skydda och förbättra hårets naturliga egenskaper. Genom att välja rätt produkter och metoder för din hårtyp kan du förbättra hårets hälsa och utseende. För att maximera volymen i hårbotten är det viktigt att hålla håret och hårbotten rena och fria från produktuppbyggnad och överdriven olja med ett bra schampo. Detta gör att håret kan lyftas och stödjas vid rötterna, vilket skapar en fylligare, mer voluminös look.

Tupera från hårbotten för att få volym

Tupera är en klassisk teknik för att skapa volym vid hårrötterna. Det innebär att man kammar håret mot hårbotten för att skapa en kudde av hår som ger stöd och lyft. För att tupera håret:

 1. Borsta håret med en hårborste och dela upp det i sektioner.
 2. Ta en sektion av håret och håll det uppåt.
 3. Använd en fin kam och börja kamma håret från toppen mot hårbotten i korta, snabba rörelser.
 4. Upprepa detta för alla sektioner av håret där du vill ha volym.
 5. Avsluta med att försiktigt borsta över det översta lagret av håret för att dölja tuperingen.

För att göra denna teknik mer effektiv kan du använda stylingprodukter som hårspray eller hårpuder för att ge extra stöd och hållbarhet åt det tuperade håret.

Få volym i tunt hår

Om du har tunt hår kan det vara svårare att uppnå volym. Här är några tips och produkter som kan hjälpa:

Få volym i tunt hår

 1. Volymschampo och balsam: Använd schampo och balsam som är särskilt utformade för att ge volym åt tunt hår. De är ofta lättare och innehåller ingredienser som hjälper till att lyfta och stödja håret vid rötterna.
 2. Hårmousse: Applicera en volymgivande hårmousse på fuktigt hår innan du föntorkar det. Din mousse hjälper till att ge håret struktur och stöd, vilket skapar volym vid rötterna och hjälper dig att få volym i tunt hår.
 3. Hårpuder: Ett hårpuder kan hjälpa till att absorbera olja och skapa textur i håret, vilket ger volym och lyft. Strö puder vid rötterna och massera in det med fingrarna för att skapa volym.
 4. Värmeverktyg: Använd värmeverktyg, som plattång och locktång, för att skapa volym i tunt hår. Värmen kan hjälpa till att forma och lyfta håret, vilket ger en illusion av tjockare hår.
 5. Hårklippning och styling: Välj en hårklippning som ger volym och lyft åt tunt hår. Korta till medellånga frisyrer med lager kan göra håret ser fylligare och mer voluminöst ut. Använd även stylingtekniker som att föna håret med en rundborste för att ge volym vid rötterna.
 6. Hårfärg och behandlingar: Vissa hårfärger och behandlingar kan skapa en illusion av tjockare hår och öka volymen. Till exempel kan ljusare slingor eller en balayage göra håret ser fylligare ut. Vissa salongsbehandlingar, som keratinbehandlingar, kan även ge håret mer volym och fyllighet.

Få volym i hårbotten med hjälp av hårspray

Hårspray är en annan produkt som kan hjälpa till att ge volym och stöd åt håret vid hårbotten. För att använda hårspray för att skapa volym:

 1. Applicera hårspray på torrt hår, med fokus på rötterna.
 2. Luta huvudet framåt och spraya hårspray på undersidan av håret vid rötterna.
 3. Massera försiktigt in hårsprayen i hårbotten med fingrarna för att skapa lyft och volym.
 4. Vänd huvudet uppåt igen och spraya hårspray över håret för att fixera volymen och hålla den på plats.

Kom ihåg att inte använda för mycket hårspray, eftersom det kan göra håret tungt och minska volymen. Välj en lätt hårspray som är speciellt utformad för att ge volym och lyft.

Föna håret med en rundborste för att få volym

Att föna håret med en rundborste kan hjälpa till att skapa volym vid rötterna. Här är några steg för att föna håret med en rundborste:

 1. Tvätta och handdukstorka håret.
 2. Applicera en volymgivande mousse eller stylingkräm på fuktigt hår för att ge extra stöd och hållbarhet.
 3. Föna håret tills det är cirka 50-60 % torrt.
 4. Dela upp håret i sektioner och fäst dem med hårklämmor om det behövs.
 5. Ta en sektion av håret och placera rundborsten nära rötterna. Se till att borstens borst är i kontakt med hårbotten.
 6. Föna håret samtidigt som du drar borsten uppåt och utåt från hårbotten. Rulla borsten genom håret samtidigt som du följer med hårfönen.
 7. Upprepa detta för alla sektioner av håret.
 8. När håret är helt torrt, spraya lätt med hårspray för att fixera volymen och hålla den på plats.

Hårklippning för att öka volymen

Få volym i hårbotten

Valet av hårklippning kan ha en stor inverkan på hur mycket volym ditt hår har. Vissa frisyrer och klippningar är bättre lämpade för att skapa volym än andra. Här är några tips för att välja en hårklippning som ger volym:

 1. Korta till medellånga frisyrer: Korta till medellånga frisyrer har mindre vikt och kan ge mer volym vid rötterna jämfört med långa frisyrer.
 2. Lager: Klippningar med lager kan hjälpa till att skapa volym och textur i håret. Längre lager kan ge håret rörelse och form, medan kortare lager kan ge extra lyft och volym vid rötterna.
 3. Graduerade klippningar: Graduerade klippningar, där håret är klippt kortare vid nacken och gradvis blir längre mot ansiktet, kan skapa en illusion av fyllighet och volym.
 4. Tjockare lugg: En tjockare lugg kan ge en illusion av fyllighet i frisyren och hjälpa till att balansera ut volymen i håret.

Tvätta håret med djuprengörande schampo för att få volym

Få volym i hårbotten

Användning av djuprengörande schampo kan vara en effektiv metod för att ge håret volym, särskilt om håret är tungt och platt på grund av produktuppbyggnad och oljor. Djuprengörande schampo kan hjälpa till att avlägsna dessa orenheter och ge håret en renare, lättare känsla, vilket bidrar till att skapa volym vid rötterna. Här är några tips för att använda djuprengörande schampo för att få volym:

 1. Välj ett djuprengörande schampo som passar din hårtyp. Det finns schampon speciellt utformade för olika typer av hår, såsom fett, torrt, färgat eller behandlat hår.
 2. Använd djuprengörande schampo en gång i veckan, eller enligt rekommendationerna på produkten.
 3. Applicera schampot på vått hår och massera in det i hårbotten och längderna. Fokusera på att rengöra hårbotten noggrant, eftersom det är där de flesta oljor och produktrester samlas.
 4. Låt schampot sitta i håret i några minuter för att verka. Detta ger schampot tid att lösa upp och avlägsna smuts, olja och produktuppbyggnad.
 5. Skölj noggrant med varmt vatten för att avlägsna allt schampo från håret. Se till att skölja bort allt schampo för att undvika att håret blir tungt och platt.
 6. Följ upp med ett lätt balsam för att återfukta och skydda håret. Undvik att använda tunga balsam eller stylingprodukter som kan väga ner håret och minska volymen.

Genom att regelbundet använda djuprengörande schampo kan du hjälpa till att hålla ditt hår fritt från produktuppbyggnad och oljor, vilket i sin tur kan ge håret en renare, lättare känsla och mer volym vid rötterna.

Tips för att få volym i hårbotten

Förutom de metoder och produkter som nämnts ovan finns det ytterligare några tips för att få volym i hårbotten:

Få volym i hårbotten

 1. Ändra hårets bena: Att ändra hårets bena kan omedelbart skapa volym vid rötterna. Om du vanligtvis delar håret på ena sidan, prova att dela det på den andra sidan eller välj en mittbena. Detta kan ge håret en naturlig lyft vid rötterna.
 2. Använd torrschampo: Torrschampo kan hjälpa till att absorbera överflödig olja och ge håret textur och volym. Spraya torrschampo vid rötterna och massera in det med fingrarna för att få en snabb volymökning.
 3. Använd håraccessoarer: Håraccessoarer, som hårband och hårklämmor, kan hjälpa till att skapa volym och lyft i håret. Prova att använda en hårklämma för att fästa upp en del av håret, vilket ger en illusion av högre volym.
 4. Sov med håret i en hög knut eller flätor: Att sova med håret uppsatt i en lös knut på huvudets topp eller i flätor kan hjälpa till att skapa naturlig volym och vågor. När du släpper ut håret på morgonen kommer det att ha mer volym och rörelse.
 5. Regelbunden klippning: Att klippa håret regelbundet hjälper till att hålla det friskt och starkt, vilket gör det lättare att skapa och behålla volym i hårbotten. Skadade hårtoppar kan göra håret tyngre och mer benäget att vara platt.
 6. Hälsosam kost och livsstil: En hälsosam kost och livsstil kan bidra till att förbättra hårets hälsa och kvalitet. Ät en balanserad kost rik på proteiner, vitaminer och mineraler för att ge håret den näring det behöver för att växa starkt och friskt.

Få volym i hårbotten sammanfattning

Att få volym i hårbotten kan vara en utmaning, särskilt för dig med fint och tunt hår. Genom att använda rätt produkter, tekniker och klippningar kan du skapa och bibehålla volym i hårbotten, vilket ger ditt hår en fylligare och mer voluminös look. Experimentera med olika metoder som att tupera.

Använda hårprodukter som schampo, balsam, hårspray, hårpuder och hårmousse, och att föna håret med en rundborste. Hitta vad som fungerar bäst för dig och ditt hår. Kom ihåg att en hälsosam kost och livsstil är grundläggande för att ha friskt och vackert hår, och att regelbunden klippning och hårvård hjälper till att hålla ditt hår i bästa möjliga skick.

5 Stylingtips för dig med tunt hår >>>

Mer från Glamazon Magasin

Visa alla

Noble Isle Shampoo recension

Noble Isle Shampoo recension

Noble Isle Shampoo är synonymt med lyxiga schampon infuserade med ren parfym, där varje doft har tydliga toppnoter, hjärtnoter och basnoter. Noble Isle är starkt övertygade om dofternas kraft att förbättra humör, väcka minnen och skapa en känsla för en...

Läs mer

Layrite Concentrated Beard Oil Recension

Layrite Concentrated Beard Oil Recension

En bra skäggolja ska inte bara förbättra utseendet på skägget, utan även återfukta huden. Den bör också dofta gott och vara en viktig del av den dagliga skäggvården. Därför har det blivit dags för Herr Glamazon att göra en noggrann...

Läs mer

Hudvårdsrutin för Män inför Midsommar

Hudvårdsrutin för män inför midsommar

Midsommar är en tid för att fira med vänner och familj, njuta av solen och naturen, och för att se ditt bästa ut. Det är inte bara kvinnor som förtjänar en noggrann hudvårdsrutin – även män bör unna sig en...

Läs mer

Hur använder man skäggolja: Den kompletta guiden

Hur använder man skäggolja: Den kompletta guiden

Att använda skäggolja är en viktig del av skäggvården som kan förbättra både skäggets och hudens hälsa. I denna guide går vi igenom varför skäggolja är viktigt, hur man använder den på rätt sätt och de långsiktiga fördelarna med regelbunden...

Läs mer

Hårdtvål eller duschgel: Vad ska man välja?

Hårdtvål eller duschgel: Vad ska man välja?

Både hårdtvål och duschgel är bra produkter för att upprätthålla hygienen, men vilken av dem är bäst för dig? Är det bättre att använda en klassisk fast tvål eller är en flytande duschgel den mest effektiva för dig och din...

Läs mer

7 Hudvårdstips för Golfare

7 Hudvårdstips för Golfare

Golf är en fantastisk sport som låter dig tillbringa mycket tid utomhus. Men den långvariga exponeringen för sol, vind och andra väderförhållanden kan påverka din hud negativt. Här är sju viktiga hudvårdstips för golfare som hjälper dig att hålla din...

Läs mer