Floris Hand Cream Recension

Lyxhandkräm är något vi på Glamazon är bra på. Våra lyxiga handvårdsprodukter ger dig rengöring, peeling och återfuktning. Men vilken är bäst när det gäller lyx handkräm och vilken är den mest rekommenderade av oss på Glamazon och våra vänner? Har du naturligt torr hud och torra händer är det ett måste att använda en handkräm av hög kvalitet. Den bästa handkrämen är den som hjälper till att hålla huden återfuktad under tid.

Floris Hand Cream Recension

Bland alla handkrämer vi på Glamazon har skrivit om, klappar hjärtat lite extra för lyxig handkräm och därför har det blivit dags för mig i egenskap av Herr Glamazon att testa och recensera Floris Hand Cream från Floris London. Självklart har jag testat handkrämen i den populära doften Floris Cefiro, men också i dofterna Floris Rosa Centifolia och Floris Chypress. När vi diskuterar favorit handkräm med våra vänner är det många som nämner Floris Hand Cream.

Handkräm test - Floris Hand Cream

Floris Hand Cream kan vara favoriten för både händerna och naglarna. Och är du en person som gillar lyxig tvål och handkräm kan du bli stormförtjust i att veta att du kan matcha lyxig handkräm från Floris London med flytande tvål i samma doft. Till skillnad från body lotion, vanlig lotion för hela kroppen, har handkräm ofta en tjockare formula. Därför innehåller den också en högre koncentration av återfuktande oljor.

En hudläkare kan förklara det på så sätt att en handkräm är tjockare eftersom huden på händerna är tjockare. Ett grövre skinn kräver en högre koncentration av olja och lipider för att återställa fuktbalansen. Att hitta bästa lyxiga handkrämen kan vara särskilt intressant för dig som tvättar händerna ofta. Men kommer Floris Hand Cream absorberas snabbt? Lämnar den en fet hinna?

Är det en lyxig handkräm som är bra på att återfukta? Hur är doften och kan man matcha den med sin Floris parfym? Frågorna är många och för att hjälpa dig att sätta dig in i de många, många tillgängliga alternativ på handkräm för torra händer, har vi på Glamazon testat och recenserat de bästa handkrämerna på marknaden. Läs vidare här nedan för att hitta det bästa valet av handkräm för dig.

Vilka är nyckelingredienserna i Floris Hand Cream?

Nyckelingredienserna är viktiga när det kommer till att utse handkräm bäst i test. Babassuolja är den första nyckelingrediensen i Floris Hand Cream. Babassuolja är en kraftfull antioxidant som mjukgör och återfuktar torra händer. Det här är en olja som absorberas snabbt av huden och har på senare år blivit mer och mer populär i hudvård. Babassuolja är särskilt bra att titta efter om du söker en handkräm för extremt torra händer.

Och vad vore Floris Londons bästa handkräm utan aloe vera. Aloe vera har så många bra egenskaper för torra nariga händer. Den svalkar och har lätt bedövande effekt om händerna kliar och svider. Samt ger fukt och mjukhet. Aloe vera är en populär ingrediens i handkräm vilket vi på Glamazon uppskattar. Växten innehåller mycket vitaminer som är bra för huden och speciellt för irriterad hud.

Floris Hand Cream Recension

Nästa nyckelingrediens i denna handkräm från Floris London är mandelolja. Mandelolja återfinns även i bodylotion från Floris samt i deras skäggolja och rakolja. Just mandelolja är en olja som många är bekant med. Den gör underverk för både hår och hud, och har utmärkta återfuktande egenskaper. Mandelolja innehåller stora mängder fettsyror, vitaminer och mineraler och är därmed mycket näringsrik.

Jojobaolja är ytterligare en ingrediens som gör det här till en handkräm för extremt torra händer. Jojobaolja återfuktar och ger näring åt hud och hår och är en vanlig ingrediens i schampo och balsam. Jojobaolja har främst tillsatts i denna bäst i test handkräm för dess förmåga att efterlikna hudens eget fett samt för att oljan är mycket bra för att rädda irriterad och sprucken hud.

Hur känns formulan på händerna?

Jag börjat med att tvätta händerna med Floris Hand Wash, sedan applicerar jag den fantastiska handkrämen. På torra händer känns den helt underbar. Jag känner en kylande och svalkande känsla, men inte så intensiv som om den hade innehållit mentol eller eukalyptus. Det svalkande är väldigt uppskattat om man som jag har kliande och svidande händer. Det här är en mycket bra handkräm för Glamazon händer.

Floris Hand Cream Recension

Hur känns händerna när handkrämen fått sjunka in?

Det som är mest slående är att jag får känslan av att ha varit på manikyr. När handkrämen fått sjunka in lite så ser händerna så välmående ut. Det är som att jag har färdats tillbaka i tiden och fått mycket yngre händer. Naglarna och nagelbanden ser genast bättre ut än de gjort på länge. Händerna känns otroligt återfuktade och lena, jag blir nästan lite sugen på att börja använda krämen som ansiktskräm om man kan få den effekten.

Hur är doften på Floris Hand Cream?

Jag har haft den stora äran att testa handkrämen i de tre utomordentligt bra dofterna Floris Rosa Centifolia, Floris Chypress och Floris Cefiro. Floris Cefiro var jag bekant med sedan innan då jag både använt Floris Cefiro Conditioning Shampoo och Floris Cefiro Luxury Soap 3-Pack. Cefiro är en lätt och frisk doft som är enkel att tycka om. Det här är ett säkert kort med en uppfriskande doft inspirerad av varma, lätta vindar vid den italienska kusten.

Floris Cefiro Hand Treatment Cream

Till Produkten >>>

Floris Rosa Centifolia var jag mest nyfiken på. Och jag måste säga att det är en av de bästa rosdofter jag någonsin känt. Tack vare träiga noter av patchouli och enbär blir doften inte så blommig och feminin som man skulle kunna vänta sig. För mig är det en känsla av att strosa runt i en lummig trädgård med fuktig jord och mycket grönska. Meterhöga klättrande rosenbuskar och varma sommardagar.

Floris Rosa Centifolia Hand Treatment Cream

Till Produkten >>>

Den tredje doften på handkräm jag provat är Floris Chypress. Här kan du matcha doften på handkräm med din Floris parfym Floris Chypress EdT 100ml. Även Floris Luxury Hand Wash finns i Floris Chypress doften och vill du ha tunnare konsistens på handkräm kan du prova Floris Luxury Hand Lotion. Floris Chypress är frisk citrus med lätta blomnoter och ren tvåldoft som landar i en bas av mysk, patchouli och bärnsten.

Floris Chypress Hand Treatment Cream

Till Produkten >>>

Är Floris Hand Cream en handkräm för extremt torra händer?

Floris Hand Cream är en mycket bra handkräm för extremt torra händer. Effekten sitter också i länge. Jag kan smörja in händerna med handkräm och sedan tvätta händerna flera gånger under dagen utan att känna mig torr. Till och med dagen efter är händerna fortfarande lena och välmående. Ett stort plus för det Floris London. Handkrämen har även räckt länge för mig eftersom jag inte behöver smörja händerna efter varje handtvätt.

Floris Hand Cream Recension

Hur är formulan på Floris Hand Cream?

Formulan gör detta till bästa lyxiga handkrämen. Floris London är bra på lyxig handkräm set och gör att du kan kombinera din handkräm med flytande tvål i samma doft. För inte vill man förstöra effekten av bästa handkrämen med uttorkande tvål. Konsistensen på handkrämen från Floris är tjock men inte fet. Krämen fördelar sig jämnt över händerna och ger en silkeslen hal känsla. Den känns lite lätt vattenavstötande.

Får händerna en fet hinna av Floris Hand Cream?

På det stora hela absorberas handkrämen snabbt, utom på handflatorna som känns lite lätt oljiga ett tag efteråt. Men jag skulle inte kalla det för en fet hinna, det är mera en hal känsla. Är du totalt emot den fuktiga känslan skulle jag istället rekommendera Claus Porto Hand Cream som torkar blixtsnabbt. Jag har haft som vana nu under mitt handkräm test att smörja in händerna varje kväll innan jag går och lägger mig, då är det hala inget som stör.

Behöver man komplettera Floris Hand Cream med något annat?

Floris Hand Treatment Cream behöver absolut kompletteras med fler produkter för handvård. Du behöver en flytande eller hård tvål. Och använder du handkrämen i doften Floris Cefiro eller Floris Rosa Centifolia kan du matcha med Floris hårda tvålar med rosendoft eller Cefiro doft. Jag har provat båda och dom är fantastiska. Det här är tvål och handkräm set värdiga en kunglighet.

Förutom flytande eller fast tvål kan torra händer behöva handskrubb. Och komplettera gärna ditt handtvål och handkräm set med en nagelborste trä samt ett manikyrset. Glamazon har fantastiska manikyrset från anrika varumärken som Truefitt & Hill och Taylor of Old Bond Street. Med tvål, handkräm, handskrubb, nagelborste och manikyrset kommer du en bra bir på väg mot välmående händer och naglar.

Hur är förpackningen på Floris Hand Cream?

Floris Hand Treatment Cream levereras i en matt plasttub med vackert tryck i guld. Korken är elegant marinblå och enkel att skruva. Tuben kan stå eller ligga ner men jag föredrar att ha den stående. Särskilt när det börjar bli lite handkräm kvar i den är det lättare att få ut det då. Floris får 10 Glamazon av 10 möjliga för snyggaste förpackningen på handkräm. Och just förpackningen är viktig när det kommer till lyxig tvål och handkräm.

Floris Hand Cream Recension

Är Floris Hand Cream återfuktande?

Floris handkräm är verkligen återfuktande. De dagar jag tvättat händerna med handtvål av lägre kvalitet har den här handkrämen verkligen räddat mig. Det här är handkräm bäst i test när det gäller att återfukta händerna efter en dag med handtvättar på offentliga toaletter. Efter endast en insmörjning är det otrolig skillnad och efter fler insmörjningar är huden mycket lenare och mjukare. Handkrämen går direkt in i händerna och lämnar ingen fet hinna.

Vem passar Floris Hand Cream för?

Det självklara svaret på den här frågan är att handkrämen passar livsnjutaren. Men inte behöver du vara en livsnjutare för att njuta av Floris bästa handkräm. Eftersom det krävs så otroligt lite är det nästan så att du kan få tuben att räcka i flera år. Förutsatt att du tvättar händerna med en handtvål av hög kvalitet, som till exempel Claus Porto Liquid Soap. Floris gör det även möjligt att matcha handkrämen med Floris Luxury Hand Wash i samma doft.

Behöver man mycket eller lite handkräm för resultat?

Vi på Glamazon skulle säga att du behöver lite Floris handkräm för resultat. Men det är förstås beroende på skicket dina händer är i. Det här är en bra handkräm och bara en liten mängd krävs för önskat resultat. Föredrar du en produkt med tunnare konsistens som du kan applicera mer av oftare skulle vi rekommendera Floris Luxury Hand Lotion. Söker du däremot en handkräm för torra händer räcker det med en liten mängd av Floris Hand Treatment Cream.

Är Floris Hand Cream bästa handkrämen?

Floris Hand Treatment Cream är en bäst i test handkräm med motiveringen att den återfuktar och den återfuktande känslan håller i sig länge. Man kommer att tänka på bodylotion som återfuktar i 24 timmar, Floris handkräm har den känslan. Som att den fortsätter och fortsätter återfukta länge efter applicering. Floris Hand Cream är även bästa handkrämen för dig som söker ett tvål och handkräm set, då du kan matcha doften från handkrämen med samma doft på tvål.

Till Floris London >>>

Floris Hand Cream innehålls-överkurs

För dig som vill nörda in dig mer på ingredienserna i handkrämen har vi på Glamazon skapat det här avsnittet som vi kallar för innehålls-överkurs. Förutom nyckelingredienserna babassuolja, aloe vera, mandelolja och jojobaolja, innehåller handkrämen även vitamin E. Vitamin E är rikt på antioxidanter vilket motverkar förtida åldrande av händerna. Det skyddar även händer som vistats för mycket i solen utan solkräm.

Floris Hand Cream Recension

Allantoin har också tillsatts i Floris handkräm. Allantoin är en populär ingrediens i handkräm, ansiktsmask och deodorant för dess förmåga att lugna känslig och irriterad hud. Allantoin är också en bra ingrediens för alla hudtyper och hjälper till att skydda huden. Dess återfuktande egenskaper gör den bra för torr hud och bra i handkräm för torra händer. Allantoin har även en effekt som gör att den kan motverka ärrbildning.

Slutligen kommer jag nämna glycerin. Vi på Glamazon ger glycerin 10 Glamazon av 10 möjliga. Det är en fantastisk ingrediens i alla typer av hudvårdsprodukter och även hårprodukter. Glycerin fungerar på så sätt att det drar till sig fukt från luften, vilket gör att glycerinet fortsätter att återfukta, eftersom det hela tiden drar till sig ny fukt. Kombinera gärna din handkräm med Floris Hand Wash som också den innehåller glycerin.