Fri frakt över 589 kr

Att få till den perfekta rakningen kan kännas som en utmaning, men med rätt produkter och tekniker kan du enkelt förvandla din dagliga rakrutin till en njutbar och lyxig upplevelse. I denna lektion kommer vi att gå igenom fem steg för att uppnå den perfekta rakningen och vilka rakprodukter du bör använda för att få bästa möjliga resultat.

5 steg till Perfekt rakning

Perfekt rakning

Steg 1: Förberedelse – Ansiktsskrubb och ångande varmt vatten

Första steget för att uppnå en perfekt rakning är att förbereda huden. Börja med att tvätta ansiktet med en rengörande ansiktsskrubb för män, som Depot N° 802 Exfoliating Skin Cleanser eller Brickell Renewing Face Scrub. Dessa produkter hjälper till att avlägsna döda hudceller och öppnar upp porerna, vilket underlättar rakningen.

Efter att ha använt ansiktsskrubben, skölj ansiktet med varmt vatten eller använd en ångande varm handduk för att ytterligare mjuka upp huden och öppna porerna. Detta förbereder ansiktet för rakningen och gör det lättare för rakhyveln att glida över huden.

Steg 2: Applicera raklödder – Rakkräm eller rakgel

Nu är det dags att applicera raklödder. Du kan välja mellan en rakkräm bäst i test, som The Merchant of Venice Nobil Byzantium Saffron Shaving Cream, eller en rakgel, som Depot N° 406 Transparent Shaving Gel Brushless. Båda typerna av produkter fungerar bra, men det är en fråga om personlig preferens.

Applicera rakkräm på huden med hjälp av en rakborste, som Taylor of Old Bond Street Pure Badger Shaving Brush Ebony, eller använd rakgel direkt med fingrarna. Detta hjälper till att lyfta håren och skapa ett rikt, skyddande skum som gör att rakhyveln glider smidigt över huden och minskar risken för irritation och skärsår.

Steg 3: Själva rakningen – Använd en högkvalitativ rakhyvel

För att få en perfekt rakning är det viktigt att använda en högkvalitativ rakhyvel. Det finns många alternativ på marknaden, från engångshyvlar till exklusiva säkerhetshyvlar. Vi rekommenderar att investera i en bra rakhyvel, som exempelvis Edwin Jagger Chatsworth Ebony Fusion Razor, Percy Nobleman Safety Razor eller en högkvalitativ säkerhetshyvel som Edwin Jagger 3ONE6 Stainless Steel Silver DE Safety Razor.

Se till att rakhyvelns blad är skarpa och rena. Raka med långa, jämna drag och följ hårets växtriktning för att undvika inåtväxande hårstrån, irritation och rakbränna. Var extra försiktig kring käklinjen och halsen, där huden är känsligare.

Steg 4: Skölj och torka – Kallt vatten och en ren handduk

När du har rakat hela ansiktet är det dags att skölja och torka. Skölj ansiktet noggrant med kallt vatten för att stänga porerna och minska risken för irritation. Använd en ren handduk för att försiktigt torka ansiktet – undvik att gnugga för att inte irritera huden.

Steg 5: Återfukta och skydda – After shave och ansiktskräm

Efter rakning är det viktigt att återfukta och skydda huden. Använd en after shave-produkt, som Claus Porto Musgo Real Classic Scent After Shave Balsam eller Percy Nobleman Recovery Balm, för att lugna och återfukta huden samt förhindra eventuell irritation.

Avsluta din rakrutin med att applicera en återfuktande ansiktskräm för män, som Recipe for men Facial Moisturizer eller Floris N° 89 Facial Moisturiser, för att hålla huden mjuk och återfuktad under dagen.

Sammanfattning av de fem stegen till en perfekt rakning:

  1. Förberedelse: Använd en ansiktsskrubb och ångande varmt vatten för att mjuka upp huden och öppna porerna.
  2. Applicera raklödder: Använd en bra rakkräm eller rakgel tillsammans med en rakborste för att skapa ett skyddande skum.
  3. Själva rakningen: Använd en högkvalitativ rakhyvel och raka med långa, jämna drag i hårets växtriktning.
  4. Skölj och torka: Skölj ansiktet med kallt vatten och torka försiktigt med en ren handduk.
  5. Återfukta och skydda: Använd en återfuktande after shave balm efter rakning och ansiktskräm för att lugna och återfukta huden.

Följ dessa fem enkla steg och du kommer att uppleva en perfekt rakning varje gång. Glöm inte att investera i kvalitetsprodukter från oss på Glamazon för att få bästa möjliga resultat och njuta av en lyxig och njutbar rakupplevelse.

Lektion 7: Bekämpa torr hud i ansiktet >>>

Mer från Glamazon Magasin

Visa alla

Layrite Concentrated Beard Oil Recension

Layrite Concentrated Beard Oil Recension

En bra skäggolja ska inte bara förbättra utseendet på skägget, utan även återfukta huden. Den bör också dofta gott och vara en viktig del av den dagliga skäggvården. Därför har det blivit dags för Herr Glamazon att göra en noggrann...

Läs mer

Hudvårdsrutin för Män inför Midsommar

Hudvårdsrutin för män inför midsommar

Midsommar är en tid för att fira med vänner och familj, njuta av solen och naturen, och för att se ditt bästa ut. Det är inte bara kvinnor som förtjänar en noggrann hudvårdsrutin – även män bör unna sig en...

Läs mer

Hur använder man skäggolja: Den kompletta guiden

Hur använder man skäggolja: Den kompletta guiden

Att använda skäggolja är en viktig del av skäggvården som kan förbättra både skäggets och hudens hälsa. I denna guide går vi igenom varför skäggolja är viktigt, hur man använder den på rätt sätt och de långsiktiga fördelarna med regelbunden...

Läs mer

Hårdtvål eller duschgel: Vad ska man välja?

Hårdtvål eller duschgel: Vad ska man välja?

Både hårdtvål och duschgel är bra produkter för att upprätthålla hygienen, men vilken av dem är bäst för dig? Är det bättre att använda en klassisk fast tvål eller är en flytande duschgel den mest effektiva för dig och din...

Läs mer

7 Hudvårdstips för Golfare

7 Hudvårdstips för Golfare

Golf är en fantastisk sport som låter dig tillbringa mycket tid utomhus. Men den långvariga exponeringen för sol, vind och andra väderförhållanden kan påverka din hud negativt. Här är sju viktiga hudvårdstips för golfare som hjälper dig att hålla din...

Läs mer

Bulldog Anti-Dandruff Shampoo recension

Bulldog Anti-Dandruff Shampoo recension

Bulldog tror på att män ska få ta del av de bästa produkterna som skapats baserat på den äkta potentialen av naturliga ingredienser, därför innehåller Bulldog Anti Dandruff Shampoo jujubebark. Bulldog Anti Dandruff Shampoo är speciellt utvecklat för att rengöra...

Läs mer