Fri frakt över 589 kr

Funderar du på om du bör fortsätta köra på din vanliga antiperspirant eller byta ut den mot en helt naturlig deodorant? Den aktiva ingrediensen i en antiperspirant är aluminiumsalt, som verkar genom att hämma bildningen av svett. Så innebär det att en naturlig deo är detsamma som en deodorant utan aluminium, eller finns det mer som skiljer dom åt? Det är dags att skona din armhåla med naturlig deodorant.

Skona din armhåla med naturlig deodorant

Naturlig deo som funkar

Naturlig deodorant utan aluminium är den vanligaste modellen på naturlig deo som funkar. Så när de inte använder sig av aluminium till syfte att hämma kroppens naturliga funktion att producera svett, hur fungerar de då? En deodorant naturlig har antibakteriella ingredienser som hjälper till att minimera kroppslukt och hålla dig fräsch i timmar. Just detta är en deodorants primära funktion.

Hur undviker man att man luktar svett av naturlig deodorant?

Vilket innebär att du kanske fortfarande svettas lite efter att ha applicerat din naturlig deodorant herr under armarna. För även om det är din favorit när det kommer till deodoranter så vet du att deo naturlig inte har som uppgift att hämma svettningar. Eftersom en deodorant inte är detsamma som en antiperspirant. Men självklart ska du inte ha problem med att du luktar svett av naturlig deodorant.

Att vissa personer har en kroppslukt som påminner om att man sprutat på mysk parfym är också helt normalt. Fast det är lätt att tro att kroppslukt kommer av sjukdom eller att man tagit hand om sig själv och sin hälsa dåligt. Eller så kan man uppfattas som att man har dålig hygien, och genast börja fundera på om ens vanliga fast tvål eller duschtvål är tillräckligt bra, eller om man behöver duschkräm bäst i test.

Men verkligheten är att kroppslukt bara är resultatet av att hudbakterier blandas med svett. Man kan ju också känna att en deodorant utan aluminium behöver bevisa sig för att man ska våga lita på att den fungerar. Man vill ju helst slippa ha en hel samling med deodoranter i badrumsskåpet som inte är bra. För oavsett hur man tycker om aluminiumsalt så kan man känna sig trygg med en antiperspirant och deodorant aluminium.

Ska man byta till naturlig deodorant?

Så vad är då egentligen bäst när det kommer till naturlig deodorant och behöver man naturlig deodorant bäst i test? En bra naturlig deodorant är formulerad för att få dig att lukta gott och må bättre. Många föredrar också deodorant stick och pratar man med sina bekanta om deodorant modeller så är det ofta man rekommenderar just stick deodorant. Kanske är du till och med sugen på att inhandla en ny aluminiumfri deodorant stick.

Här på Glamazon finns möjlighet att läsa recensioner på deodoranter för att finna en ny modell med långvarigt resultat. För självklart ska du ha den bästa. Men är det bästa när det kommer till naturlig deodorant att köpa en apoteks-deodorant eller göra en egen naturlig deo av bakpulver? Det är sådant man kan tänkas fundera på när man vill byta till naturlig deodorant och känner att man aldrig vill använda antiperspirant igen.

En produkt vi på Glamazon rekommenderar för dig som är inne på att byta till naturlig deodorant är alun. Det är en produkt som vanligtvis används efter rakning som en aftershave. Alun arbetar på så sätt att det stänger porerna efter rakning. Och på samma sätt kan alun stänga porerna i din armhåla. De vanligaste modellerna på alun här på Glamazon är fyrkantiga alun-block, sedan finns även de smala runda alun-stiften.

Ett alun-block är gjort av kristalliserat stensalt. Man skulle kunna säga att det är Moder Jords eget underverk när det kommer till luktfria armhålor. Använd din alun deodorant och applicera sedan ditt val av herrparfym eller damparfym och du är redo att ta dig an världen. För när vi pratar om deodoranter och deodorant stick med våra bekanta, är det någon då som säger till dig att en liten mängd salt helt kan ersätta en antiperspirant?

Kan svettningar få en att sluta använda naturlig deodorant?

Det tar åtminstone några veckor för kroppen att vänja sig vid naturlig deo. Det kan gå lättare om du är en naturlig deodorant dam som inte har några större problem med svettningar. Svettas du däremot mycket rikligt kan svårigheten med omställningen får dig att sluta använda naturlig deodorant. Så du bör vara beredd på att svettas, och kanske vänta ut den heta sommaren innan du tar ett drastiskt beslut och bestämmer dig för att sluta använda naturlig deodorant.

Så på samma sätt som du byter till din höst parfym på hösten, kan hösten vara ett bra tillfälle att byta till naturlig deodorant. Deodoranter fungerar genom att döda bakterierna som orsakar kroppslukt. Men du kan fortfarande få våta fläckar under armarna. Och är du van med en antiperspirant som ger skydd i 24 timmar, kan du känna dig mindre glad när du luktar svett av naturlig deodorant då den slutade verka vid middagstid.

Det handlar verkligen om att hitta det som fungerar bäst för dig. Alla naturliga deodoranter är inte rätt för alla. Och vill du slippa ha problem med att det kliar i armhålan av naturlig deodorant kan det vara bra att undvika dom med bakpulver. Även om du känner att det har blivit en grej att göra en egen naturlig deodorant och är sugen på att prova alla modeller som folk är lyriska över.

Händer det att det kliar i armhålan av naturlig deodorant?

Du vill helst slippa utslag i armhålan. Trots att många gjort det till sitt personliga uppdrag att skapa en perfekt aluminiumfri deodorant. Det kan verka som en hel vetenskap det här med naturliga deodoranter. När man tittar på deodorant utan aluminium finns många populära modeller av deodorant naturlig som innehåller bakpulver och alkohol, vilket kan irritera känslig hud, och leda till att det kliar i armhålan av naturlig deodorant.

Så hur gör man en naturlig deodorant utan dessa ingredienser? Med antibakteriella ingredienser som sandelträ och salvia, och en hudnärande blandning av kokosnöt och antioxidantrikt vitamin E, kan du vara på god väg att göra en egen naturlig deo. Att titta efter produkter som marknadsförs som natural deodorant är ett enkelt sätt att sålla när du ska välja deodorant. Här på Glamazon har vi exempelvis Bulldog Vetiver & Black Pepper Deodorant.

Bulldog Vetiver & Black Pepper Deodorant

Till Produkten >>>

En annan omtyckt produkt är Brickell Fresh Mint Natural Deodorant. Båda dessa två är stick deodorant. Deodoranter tenderar att hämta inspiration från starka örtdofter som eukalyptus.

Brickell Fresh Mint Natural Deodorant

Till Produkten >>>

Det är mer sällan deodoranter har en lätt blomdoft, vilket skulle kunna vara passande om du vill matcha din deodorant med dina blommiga parfymer och vårdofter för män. Du kan gå igenom många innan du hittar den rätta, den som är din deodorant bäst i test.

Hur gör man en egen deodorant vad är naturlig deodorant?

Välj gärna en väldoftande, så när du öppnar den vill du bara lägga ditt ansikte i den för att du älskar doften så mycket. Doften är ofta en stor anledning till att du älskar din naturlig deodorant herr. Många är också ett stort fan av stick deodorant, speciellt när de håller hela dagen som Recipe for men Antiperspirant Deodorant Stick.

Recipe for men Antiperspirant Deodorant Stick

Till Produkten >>>

När det gäller naturlig roll-on deodorant har vi på Glamazon de bästa alternativen, enligt min mening.

Väldigt skonsamma deodoranter utan varken alkohol eller bakpulver. Ingredienser som vetiver, zink och pepparrot är naturligt deodoriserande. Så det ger ett rätt bra svar på frågan, vad är naturlig deodorant? Det största försäljningsargumentet för många är dock en långvarig doft, som kanske är fräsch och träig eller som tilltalar både män och kvinnor. Kanske har du till och med flera deodoranter hemma i en mängd olika dofter, inklusive limedoftande Bulldog Original Deodorant.

Bulldog Original Deodorant

Till Produkten >>>

Kanske söker du en antiperspirant som är nästan helt gjord av naturliga ingredienser som sheasmör, pilrot, rosmarinolja. Det är som musik i öronen för dig som uppskattar naturlig skönhet. Naturlig skönhet är nog det bästa svaret på frågan, varför ska man använda naturlig deodorant? Det finns så mycket bra ingredienser i naturen att de konstgjorda alternativen nästan tappar sitt syfte.

Varför ska man använda naturlig deodorant?

Samtidigt som du gör din egen resa mot deo naturlig och naturlig skönhet kan det hända att du får se din omgivning omfamna ett aluminiumfritt liv. Och det kanske till och med kan vara mer tillfredsställande. Kanske har du varit snabb med att göra förändringar i din kost och hyllar fördelarna med gurkmeja, linfröolja och grönkål. Och du vill leva ett mer naturligt liv, men varför ska man använda naturlig deodorant?

Faktum är att det du applicerar på din hud kommer att tas upp av din kropp, på samma sätt som om du hade ätit det. Och nu finns det faktiskt många bra modeller på naturlig deodorant utan aluminium. Spana gärna in vårt utbud här på Glamazon, läs recensionerna och kora din egen deodorant bäst i test.

Hur ofta ska man duscha? >>>

Mer från Glamazon Magasin

Visa alla

Hudvårdsrutin för Män inför Midsommar

Hudvårdsrutin för män inför midsommar

Midsommar är en tid för att fira med vänner och familj, njuta av solen och naturen, och för att se ditt bästa ut. Det är inte bara kvinnor som förtjänar en noggrann hudvårdsrutin – även män bör unna sig en...

Läs mer

Hur använder man skäggolja: Den kompletta guiden

Hur använder man skäggolja: Den kompletta guiden

Att använda skäggolja är en viktig del av skäggvården som kan förbättra både skäggets och hudens hälsa. I denna guide går vi igenom varför skäggolja är viktigt, hur man använder den på rätt sätt och de långsiktiga fördelarna med regelbunden...

Läs mer

Hårdtvål eller duschgel: Vad ska man välja?

Hårdtvål eller duschgel: Vad ska man välja?

Både hårdtvål och duschgel är bra produkter för att upprätthålla hygienen, men vilken av dem är bäst för dig? Är det bättre att använda en klassisk fast tvål eller är en flytande duschgel den mest effektiva för dig och din...

Läs mer

7 Hudvårdstips för Golfare

7 Hudvårdstips för Golfare

Golf är en fantastisk sport som låter dig tillbringa mycket tid utomhus. Men den långvariga exponeringen för sol, vind och andra väderförhållanden kan påverka din hud negativt. Här är sju viktiga hudvårdstips för golfare som hjälper dig att hålla din...

Läs mer

Bulldog Anti-Dandruff Shampoo recension

Bulldog Anti-Dandruff Shampoo recension

Bulldog tror på att män ska få ta del av de bästa produkterna som skapats baserat på den äkta potentialen av naturliga ingredienser, därför innehåller Bulldog Anti Dandruff Shampoo jujubebark. Bulldog Anti Dandruff Shampoo är speciellt utvecklat för att rengöra...

Läs mer

Skäggolja som luktar gott

Skäggolja som luktar gott

Skäggolja, även känd som olja för skägget, är en viktig del av skäggvården för alla män som vill förbättra sitt ansiktshår. Oljans huvudsakliga funktion är att återfukta huden under ansiktshåret och mjuka upp själva skägget, vilket gör det lättare att...

Läs mer