Beviro Sea Salt Spray Recension

En naturlig saltvattenspray ska göra det enkelt att snabbt fixa en avslappnad eller busig frisyr. Just därför har vi låtit vår hårfantast Herr Glamazon testa och recensera Beviro Sea Salt Spray. Vad innehåller formulan? Hur bra är saltsprayen? Ger den önskad volym och textur? Vad ger den för resultat? Är Medium Hold eller Extreme Hold bäst? Man vill ju ha svar på dessa frågor så man får exakt den textur och volym man efterfrågar. Är Beviro Sea Salt Spray Medium Hold bästa produkten för dig eller är det Extreme Hold som gäller? Läs vidare här nedan vad Herr Glamazon tycker i sitt saltvattenspray test.

Beviro Sea Salt Spray Recension

Saltvattenspray Test Beviro Sea Salt Spray

Tjeckien är känt som det land i världen som konsumerar mest öl och har flest slott, så saltvattenspray är kanske inte det allra första man kommer tänka på när detta land kommer på tal. Men å andra sidan så har supertjecken Jaromir Jagr sett till att hockeyfrillan för evigt är förknippad med just tjeckerna.

Jaromir Jagr gjorde visserligen sig av med sin hockeyfrilla runt millennieskiftet men minnet är så hårt förknippad med Tjeckien att frisyren blivit odödlig på gott och ont. Däremot så har tiderna ändrats och i dag är Tjeckien ett av de ledande länderna i världen när det kommer till naturlig grooming för män tack vare Beviro och dess grundare Patrik Hamsik och Dan Trnka.

Just därför har det varit ett trevligt nöje och en kul erfarenhet att få testa den saltvattenspray herr som används i merparten av alla Tjeckiens frisörsalonger. Ska redan nu erkänna att jag är helt såld på Beviro Sea Salt Spray och framförallt dess innehåll. Så jag går rakt på sak och börjar direkt med vad denna saltspray innehåller och vad formulan gör för håret.

Vad innehåller Beviro Sea Salt Spray?

Det är kul med en saltvattenspray som innehåller så mycket bra ingredienser för både hår och hårbotten. Men jag hade inte förväntat mig något annat från Beviro som just gjort sig kända för att lägga stor vikt på innehållet i sina produkter.

Det som slår mig med just Beviro Sea Salt Spray är att formulan på Medium Hold innehåller hela 5% vilket är den gyllene medelvägen och i Extreme Hold är det så mycket som hela 9% havssalt, vilket är väldigt mycket för en saltvattenspray. Nu kanske du drar öronen åt dig, eftersom havssalt tenderar att torka ut hår och hårbotten på egen hand, vilket jag själv var lite orolig för. Men Beviro kompenserar detta med att ha 90% av de övriga ingredienserna naturliga och återfuktande vilket gör att Beviro Sea Salt Spray har en av de bästa innehållsförteckningarna som går att hitta när det kommer till saltvattenspray.

Beviro Sea Salt Spray Recension

Jag har redan nämnt att havssalt torkar ut håret, men det gör även massa gott för hår och hårbotten som att ger textur, lyfta hårstråna och hjälpa håret att se fylligare ut. Havssaltet hjälper även till att balansera talgutsöndringen, lugna hårbotten samt bidrar med välbehövlig näring som vårdar hår och hårbotten effektivt.

För att håret inte ska bli helt sabbat av den höga mängden salt så innehåller Beviro Sea Salt Spray som jag nämnt tidigare även 90% naturliga ingredienser som har som uppgift att ta hand om ditt kära hår.

Först hittar vi ricinolja som bidrar med rikligt med fukt men även hjälper till att lugna, motverka mjäll och flagande hårbotten samt det bästa att stimulera hårväxten och ge tjockare hår. Nästa ingrediens är fräken som motverkar mjäll, stimulerar hårväxten och ökar cirkulationen i hårbotten för friskare hår. Även antiinflammatorisk vallört stimulerar hårväxten men gör även håret mjukare.

Redan nu kan vi konstatera att Beviro Sea Salt Spray är perfekt för dig som börjat bli lite tunnhårig eller har problem med mjäll. Men som jag nämnt så är det ett riktigt bra innehåll i denna saltvattenspray och näst på tur är mjukgörande jojobaolja som reparerar även de mest slitna hårtopparna utan att tynga ner håret vilket vi på Glamazon älskar.

För att öka hårets motståndskraft mot skador och uttorkning från den höga halten havssalt så finns pro-vitamin B5 i formulan som har till uppgift att reglera fukthalten, lugna och reparera håret. Men även allantoin som lugnar, skyddar och vårdar hår och hårbotten.

Beviro Sea Salt Spray innehåller även E-vitamin som är en skyddande antioxidant som mjukgör hårbotten. Vi på Glamazon uppskattar Vitamin-E för sin fantastiska förmåga att öka syretillförseln och blodcirkulationen till hårsäckarna, vilket i sin tur bidrar till ett friskare hår.

Slutligen hittar vi svalkande mentol som stimulerar och lugnar hårbotten samt mjukgörande solrosolja som skyddar håret och bidrar med fukt och näring. Det är bara lyfta på hatten och bocka för att Beviro Sea Salt Spray innehåller så mycket bra ingredienser som gör detta till en verkligt funktionell produkt som man kan lita på.

Hur är konsistensen på Beviro Sea Salt Spray?

Om du är van vid vattniga saltvattensprayer som bara har till uppgift att göra håret strävt så kommer du bli väldigt förvånad på hur konsistensen på Beviro Sea Salt Spray är. Den är visserligen lätt men sedan skiljer den sig då den även är väldigt oljig, men på ett bra vis då den inte ger någon fet känsla utan ändå ger den där matta texturen man vill åt. När man sprayar den i håret så sprider sig misten fint över håret och gör att håret ser nyduschat ut. Man har gott om tid på sig att styla frisyren innan formulan torkar, vilket är uppskattat.

Beviro Sea Salt Spray Medium Hold

Beviro Sea Salt Spray Medium Hold Recension

Denna naturliga satvattenspray är som en fantastisk leave-in behandling till håret men ändå samtidigt en riktigt bra stylingprodukt. Med sitt höga innehåll på 5% salt, så erbjuder formulan på Beviro Sea Salt Spray Medium Hold bra volym och struktur men bibehåller ändå ett naturligt resultat som efter en lång dag på stranden vilket är uppskattat. Man får allt och lite till av vad man vill ha från en riktigt bra saltspray.

Till Produkten >>>

Beviro Sea Salt Spray Extreme Hold

Beviro Sea Salt Spray Extreme Hold Recension

Här pratar vi saltspray! Formulan innehåller hela 9% havssalt vilket ger ett stylat, fixerat hår på samma vis som med en lättare hårspray fast med betydligt bättre vårdande egenskaper för håret. Det är inte många saltvattensprayer som kommer upp i samma saltnivåer som Beviro Sea Salt Spray Extreme Hold. Trots det höga innehållet av salt så ger ändå formulan samma känsla som efter en riktigt lång dag med salta bad. Det är textur, stadga och volym som gäller.

Till Produkten >>>

Hur är doften på Beviro saltvattensprayen?

Här pratar vi riktig hårparfym! Doften på Beviro saltvattensprayen är så kraftig att du kommer känna den under hela dagen. Det går inte gömma sig från den maskulina gräddglass doften med markanta noter av kola. Den är som en trevlig herrparfym som följer än vart man än går. Den är behaglig och man behöver inte vara orolig för att hårbotten ska kännas ofräsch eftersom kompositionen maskerar allt. Doftvågorna kommer redan vid första sprayen och sedan tilltar de när formulan torkar så ta det lite lugnt med doseringen.

Hur är flaskan på Beviro Sea Salt Spray?

Om formulan och innehållet är världsklass så är flaskan något helt annat. Den är visserligen en väl tilltagen brun plastflaska på hela 250 ml, vilket ger mycket saltvattenspray. Och Beviro Sea Salt Spray har även fiffig låsfunktion under munstycket som man måste öppna innan det går att spraya och även låsa när man inte använder produkten eller tar den med sig. Däremot är spraypumpen något som drar ner betyget ordentligt.

Den ger en bra mist och fungerar helt okej, men om man sprayar mer än en pump så börjar det rinna oljig saltvattenspray ner över handen och flaskan och droppa som bara den. Vilket gör att man inte bör ha några kläder på sig medan man fixar håret. Det behövs även tillgång till fast tvål eller flytande tvål för att tvätta händerna när man är klar.

Själva flaskan är bara låsa och sedan spola under kranen. Det är inget som stör men det är bra att veta om så man inte droppar ner kläderna vid användning. Ett tips är att hälla över saltsprayen till en annan flaska så man slipper droppandet.

Behöver man mycket eller lite Beviro Sea Salt Spray för resultat?

Allt är beroende på vad man har för frisyr och vad man vill uppnå för resultat. Beviro Sea Salt Spray Medium Hold innehåller lite mindre salt och ger på så vis ett mer naturligt resultat som jag personligen gillar lite bättre än vad Beviro Sea Salt Spray Extreme Hold ger.

Extreme Hold innehåller nästan dubbla saltmängden och fungerar mer som en lätt hårspray och gör i mitt tycke håret lite för stelt. Börja med lite och bygg på efter hand. Tänk bara på att ju mer du sprayar desto kraftigare kommer doften bli.

Ska Beviro Sea Salt Spray appliceras i torrt eller vått hår?

Det väljer du själv, det finns inget rätt eller fel och Beviro Sea Salt Spray kan appliceras i torrt såväl som i blött hår. Bara håll munstycket på flaskan cirka 20 centimeter från håret och pumpa. Sprayen fördelar sig fint över håret. Använd därefter hårtork eller låt håret få självtorka. Om du vill ha mer definierade surflockar kan du krama upp håret.

Hur är stadgan, volymen och hållfastheten på saltvattensprayen?

Stadgan blir lite olika beroende på vilken av varianterna du använder. Trots att den heter Medium Hold så är det inte så mycket medium med stadgan utan mer som en hårolja med matt effekt. Frisyren håller sig helt ok med ett naturlig resultat. Däremot ger Extreme Hold ett lite klistrigare resultat men det är mer för den höga mängden salt som även ger en matt tilltalande textur. Den är mer som en lätt hårspray för män som fixerar.

När vi pratar volym så har båda exakt samma egenskap som man älskar. Formulan lyfter håret bra och prova gärna att använda hårtork för då snackar vi volym. Hållfastheten går att styra rätt bra men som sagt det handlar lite om vilken frisyr man har. Men det är inget snack om att det här är en väldigt bra produkt för ändamålet.

Behöver man komplettera med hårtork, kam, borste, hårspray eller något annat?

Beviro Sea Salt Spray har en grym formula för tunt hår men även för att bekämpa mjäll och vill man få ut maximal effekt så finns det några bra produkter att komplettera med. Har man exempelvis tunt hår så är Beviro Anti-Hairloss Shampoo produkten som gäller när det kommer till hårtvätt för att accelerera hårväxten.

Har man däremot problem med mjäll så satsa på Beviro Anti-Dandruff Shampoo för att effektivt ta bort och förebygga uppkomsten av mjäll.

Vill man bara ha ett riktigt bra schampo för män att använda för sin dagliga rengöring före styling så är det Beviro Daily Shampoo som gäller.

En hårtork är alltid bra att ha till hands när det kommer till saltspray så man lätt får till den där volymen man vill ha på frisyren. Följ upp ditt schampo med ett volymgivande balsam för män.

Hårborste herr eller en hårkam är även bra verktyg att ha till hands. Du kan använda Beviro Sea Salt Spray som den är när det kommer till styling eller som en del av rutinen för att lägga en bra grund för efterföljande produkter som exempelvis hårvax eller pomada.

Är Beviro Sea Salt Spray enkel eller svår att tvätta ur håret?

För att vara en saltvattenspray så krävs det ändå ett bra schampo när det kommer till att få ut formulan ur håret. Anledningen till att det tar lite tid att tvätta ur håret är just för att sprayen innehåller så många bra oljor. Det är inte jobbigt på något vis, utan det är bara blöta håret, applicera schampo och låta det få verka lite innan du sköljer ur, följ därefter upp med balsam och sen är det klart. Det är således förhållandevis enkelt.

Behöver man styla om under dagen?

Allt handlar om vad för frisyr man har och vilken variant på Beviro Sea Salt Spray du använder. Vill man ha ett naturligt resultat så är det Beviro Sea Salt Spray Medium Hold som gäller. Den ger inte så mycket stadga och det går att dra handen genom håret utan problem. Det blir med en avslappnad textur som jag personligen uppskattar och håller högt.

Beviro Sea Salt Spray Recension

Beviro Sea Salt Spray Extreme Hold däremot fungerar som en lätt hårspray för män och ger en fixering som gör att man inte behöver styla om under dagen, förutsatt att man inte är och pillar i håret eller drar fingrarna genom frisyren efter formulan torkat.

Är Beviro Sea Salt Spray bästa saltvattenspray för män?

När det kommer till formulan så är Beviro Sea Salt Spray bästa saltvattenspray för män alla dagar i veckan. Formulan sticker ut och fungerar nästan som en vårdande inpackning för håret. Det är en välgörande leave-in behandling som man älskar.

Jag personligen håller Beviro Sea Salt Spray Medium Hold högst av de två varianterna just för det naturliga resultatet. Men även Beviro Sea Salt Spray Extreme Hold har stora fördelar som det höga innehållet av salt och sina fixerande egenskaper som håller frisyren på plats med ett naturligt resultat.

Det som däremot drar ner betyget och gör att denna saltspray inte når hela vägen fram till saltvattenspray bäst i test är förpackningen. Att flaskan droppar och rinner så mycket när man sprayar är irriterande och frustrerande vilket är synd. För mig resulterade det att jag till slut hällde över innehållet till en tom Brickell Texturizing Sea Salt Spray flaska jag hade för att slippa kladdet. Den flaskan fungerar mycket bättre och gör användningen så mycket lättare.

Så om jag sammanfattar mitt saltvattenspray test så är flaskan en katastrof men innehållet något som håret älskar och ger ett riktigt bra resultat. Och med den här formulan så är lite droppande från pumpen på flaskan något man faktiskt accepterar eftersom håret får så mycket kärlek av alla nyttigheter. Även den kraftiga doften är väldigt trevlig och ger en extra dimension till produkten.

Till Beviro >>>