Fri frakt över 589 kr

Med rätt produkter och vård kan din hy snabbt bli fin. Det kan däremot vara svårt att bibehålla hyn fin och därför är det viktigt att alltid vårda den och hitta en rutin som passar din hudtyp. Här är några tips på hur du får fin hy i ansiktet.

Hur man får fin hy - 9 råd för vacker hy

1. Återfukta huden dagligen

Att återfukta huden är viktigt, speciellt under våra kalla vintermånader. Om huden blir för torr tappar den sin elasticitet och lyster vilket i sin tur kan leda att du snabbare får fina linjer. Torr hy kan även leda till ökad talgproduktion och i sin tur akneproblem. Om du har torr hudtyp rekommenderar vi en något fetare kräm. Många med fet hy tror att de inte behöver fukt och att det bara gör hyn ännu fetare vilket inte är fallet. Fet hy behöver minst lika mycket fukt som torr hy, däremot inte lika fet kräm. Om du med fet hy inte fuktar huden kan talgkörtlarna börja producera mer fett.

2. Peela med en produkt som passar din hudtyp

Genom att peela huden kommer nya fräscha celler fram och hyn kommer få mer lyster och upplevas som fräschare. Det är också viktigt att du hittar en peeling som passar din hudtyp och inte överexfolierar huden.

3. Kosten

Kosten påverkar de flesta organen i kroppen och så även huden, som faktiskt är vårt största organ. Vitamin A och E med antioxidanter är en riktig guldgruva för din hy och fettsyror som Omega 3 och 6 från fisk och nötter likaså.

4. Livsstil

Utsidan visar hur du mår på insidan, om du har en livsstil där du stressar mycket, slarvar med sömnen, röker eller har en överdriven alkoholkonsumtion kan det visa sig i din hy. Huden tappar sin lyster, mörka ringar under ögonen kan uppstå och pormaskarna blir allt fler. Att se över sina rutiner och sin livsstil är steg ett till en finare hy.

5. Skydda dig mot UV-strålar

Fast det kan verka lockande att få en bränna snabbt är det väldigt viktigt att skydda sig mot solen UV-strålar. Välj en solskyddsfaktor med högt UV-skydd så kan du njuta av solen med ett gott samvete.

6. Undvik att ta med fingrarna på ansiktet

Vi gör det omedvetet eller så kan vi inte låta bli, men om du pillar med fingrarna i ansiktet bör du sluta med det. Pormaskar och finnar ska vi helst låta bli. Om du “måste” pilla se till att duscha varmt innan så porerna öppnar sig, tvätta händerna och använd papper eller tops när du klämmer dem. Ska du klämma en finne se till att den är mogen för det.

7. Försök att hålla dig till samma tillverkare

Välj helst produkter från samma tillverkare för att undvika en mix av kemikalier i ansiktet. Dessutom skapar tillverkarna hudvårdsprodukter som ska komplettera varandra och gör sig bäst tillsammans. Välj en serie som är framtagen för din hudtyp, det finns en mängd serier för de med torr hy, fet hy och normal/blandhy.

8. Se till att tvätta huden varje dag

Tvätta ansiktet varje morgon och framförallt varje kväll. Under dagen lägger sig avgaser, partiklar och smuts på huden, var noga med att tvätta bort det med en ansiktsrengöring innan du går och lägger dig. När du gjort det kan det vara bra med ett ansiktsvatten som tar bort rester som inte ansiktsrengöringen fick bort.

9. Skapa dig en hudvårdsrutin

Hitta produkter du gillar och skapa en rutin morgon och kväll där du tar hand om huden. Det kan kännas jobbigt men se det som en stund där du får rå om dig själv, din hud kommer åtminstone tacka dig med en finare hy.

5 steg för en snabb och fräsch morgonrutin >>>

Mer från Glamazon Magasin

Visa alla

Hur använder man skäggolja: Den kompletta guiden

Hur använder man skäggolja: Den kompletta guiden

Att använda skäggolja är en viktig del av skäggvården som kan förbättra både skäggets och hudens hälsa. I denna guide går vi igenom varför skäggolja är viktigt, hur man använder den på rätt sätt och de långsiktiga fördelarna med regelbunden...

Läs mer

Hårdtvål eller duschgel: Vad ska man välja?

Hårdtvål eller duschgel: Vad ska man välja?

Både hårdtvål och duschgel är bra produkter för att upprätthålla hygienen, men vilken av dem är bäst för dig? Är det bättre att använda en klassisk fast tvål eller är en flytande duschgel den mest effektiva för dig och din...

Läs mer

7 Hudvårdstips för Golfare

7 Hudvårdstips för Golfare

Golf är en fantastisk sport som låter dig tillbringa mycket tid utomhus. Men den långvariga exponeringen för sol, vind och andra väderförhållanden kan påverka din hud negativt. Här är sju viktiga hudvårdstips för golfare som hjälper dig att hålla din...

Läs mer

Bulldog Anti-Dandruff Shampoo recension

Bulldog Anti-Dandruff Shampoo recension

Bulldog tror på att män ska få ta del av de bästa produkterna som skapats baserat på den äkta potentialen av naturliga ingredienser, därför innehåller Bulldog Anti Dandruff Shampoo jujubebark. Bulldog Anti Dandruff Shampoo är speciellt utvecklat för att rengöra...

Läs mer

Skäggolja som luktar gott

Skäggolja som luktar gott

Skäggolja, även känd som olja för skägget, är en viktig del av skäggvården för alla män som vill förbättra sitt ansiktshår. Oljans huvudsakliga funktion är att återfukta huden under ansiktshåret och mjuka upp själva skägget, vilket gör det lättare att...

Läs mer

Triumph & Disaster A + R Soap Recension

Triumph & Disaster A + R Soap Recension

En kvalitativ fast tvål bör inte bara vara en rengöringsprodukt; den bör vara en helhetsupplevelse som vårdar huden. Den bör dessutom vara så mångsidig att den kan användas både i duschen och vid handfatet. Triumph & Disaster A + R...

Läs mer