Fri frakt över 589 kr

Vi har alla någon gång i livet upplevt mörka ringar under ögonen. För en del män uppstår yttringarna tillfälligt medan för andra herrar så är besvären permanenta. För att råda bot på detta, tänkte vi på Glamazon gå igenom de olika anledningarna och även ge dig en massa nyttiga tips och råd om hur du kan få bort mörka ringar under ögonen.

Benicio Del Toro i Sicario med mörka ringar under ögonen

Varför får man mörka ringar?

Det finns massa olika upprinnelser som kan utmynna i mörka ringar under ögonen när det kommer till män. Ärftlighet eller ålder kan exempelvis påverka om man blir mörk under ögonen då ton och struktur ofta är genetiskt. Detta kan skapa djup och karaktär till ens utseende vilket du exempelvis kan se på Benicio Del Toro i Sicario.

Men även brist på sömn är en viktig orsak; otillräcklig sömn kan göra blodkärlen under ögonen mer synliga, vilket resulterar i mörkare ringar. Utöver detta så kan vi även lägga till lite andra orsaker som stress, solning, uttorkning med mera, där de alla på sitt vis kan bidra till att förvärra situationen. Om man har koll på allt detta så blir det enklare att minska mörka ringar under ögonen och om du inte har turen att få samma karisma och utstrålning som Benicio Del Toro så kan det vara bra att veta om roten till det onda.

Ärftlighet

Arv har en stor inverkan på oss, och då kommer även de gener vi fått från våra kära föräldrar in i bilden för hur mörka ringar under ögonen yttrar sig på oss. Vi har fått med oss delar som hår, ansiktsstruktur och hudton i det genetiska spelet.

Sömnbrist och andra faktorer

Det är inte en särskilt bra idé att slarva med sin sömn, och speciellt inte vid de tillfällen man absolut vill vara den bästa versionen av sig själv. Anledningen till detta är att huden får tid återhämta sig medan vi sover. Så om man slarvar med sömnen kan detta leda till att blodcirkulationen blir lite slöare och långsammare, vilket i sin tur kan göra blodkärlen tydligare och resultera i mörka ringar. Lite andra omständigheter som även kan bidra till att man blir mörk under ögonen är orsaker som stress, solexponering, uttorkning, allergier, eksem eller rökning.

Hur får man bort mörka ringar under ögonen?

Det finns flertalet olika orsaker till varför man får mörka ringar under ögonen, just därför finns det även en hel del olika lösningar på hur man kan bli av med dem.

Använd ögonkräm

En ögonkräm för män med svalkande effekt kan snabbt minska svullnad och mörka ringar under ögonen. Ett bra tips före du ska applicera ögonkräm är att förvara den i kylskåpet för att få en extra kylande effekt. Det finns flera olika ögonkrämer att välja på som är speciellt framtagna för att verka uppiggande, minska svullnaden under ögonen och bidra till att få bort mörka ringar.

Så nu kanske du undrar varför ögonkräm? Och anledningen till det är att huden under ögonen nämligen saknar talgkörtlar som är viktiga för att smörja och motverka fuktförlust. En gel eller kräm speciellt anpassad för ögonområdet är lösningen på problemet och den bidrar till att stärka upp huden och minska ner trötthetstecken. Recipe for men Under Eye Gel är ett bra val som innehåller peptidkomplex, hyaluronsyra, kombuchka-te och squalan för att pigga upp, ge fukt, släta ut och skydda huden.

Kyl ner ögonen

Ett annat bra och nyttigt tips för att minska svullnader och få bort ringar under ögonen är att kyla ner dem. Så förutom att ta till en kylande ögonkräm kan det även vara en bra idé att prova använda Eye patches, eller ögonmasker som de även kallas. En ögonmask hjälper till att bekämpa påsar, ugnar huden och och dämpa ner mörka ringar under ögonen.

För en mer intensiv behandling av området runt ögonen kan du använda en exklusiv ögonmask. Barber Pro Super Eye Mask är berikad med en kraftfull formula som hjälper till att göra huden runt ögonen fräschare och fastare. Förvara ögonmasken i kylen en stund föreapplicering för en extra uppiggande effekt!

Skydda ögonen mot UV-strålar

För att minska mörka ringar och avvärja problemet , så kan det vara högst relevant att freda den vanligen stressade hyn under ögonen från skadliga UV-strålar. Just dessa starka strålar från solen kan förstärka redan existerande mörka ringar och även gasa på hudens åldrande. Ta som vana att lägga på en solskyddskräm med bra SPF när du ska ut i solen, så att du får ett effektivt skydd mot både UVA- och UVB-strålar och detta är särskilt viktigt för den känsliga huden runt ögonen.

Även att ta på sig ett par solglasögon med UV-skydd, är en bra åtgärd när man är ute i solen om man vill skydda det känsliga ögonområdet från UVA- och UVB-strålar lite extra. Detta kan hjälpa till att få stressad hy att slappna av och bidrar till att minska synligheten av mörka ringar under ögonen, men har även andra fördelar som att förebygga tidiga tecken på fina linjer och rynkor.

Drick mycket vatten

Dehydrering är även det en väldigt vanlig orsak till att man får mörka ringar under ögonen är uttorkning. Dehydrering eller uttorkning som vi säger sker när man inte fått i sig tillräckligt med vatten, vilket i sin tur påverkar huden negativt och får trötthetstecken att bli mer tydliga. Av den anledningen så är det av stor vikt att vi fyller på med vatten för att hjälpa vår hud. Så vid de tillfällen du tror dina mörka ringar under ögonen är orsakade av just uttorkning så kan några stora glas vatten vara en effektiv lösning.

Genom att säkerställa god hydrering, som innebär att dricka ungefär två liter vatten vatten om dagen, kan du hjälpa till att minska dessa tecken på uttorkning och ge huden runt ögonen den fukt den behöver för att se pigg och fräsch ut.

Få tillräckligt med sömn

En essentiell men ofta förbisedd aspekt när det kommer till att hantera mörka ringar under ögonen är faktiskt se till att man får tillräckligt med sömn. Just sömn spelar en mycket viktig roll för hudens naturliga återhämtning. Huden blir helt enkelt sämre på att reparera sig själv. Medan vi sover förbättras blodcirkulationen under ögonen och huden får tid att reparera och återhämtasig själv.

Så resultatet av att inte få sin så välbehövliga nattsömn kan bidra till att försämra hudens lyster. Vår hy ser helt enkelt mera trött och mindre livfull ut, vilket kommer få mörka ringar att bli mer framträdande. Detta är särskilt märkbart just under ögonen, där huden är tunnare och blodkärlen mer framträdande.

Sluta röka

En annan viktig faktor för att minska mörka ringar under ögonen är att sluta röka. Tobaksrök kan försämra blodcirkulationen, bidra till snabbare förlust av kollagen och få blodkärlen att se mer blå ut under huden, vilket i sin tur gör huden under ögonen tunnare samt orsakar svullnad och mörka ringar. Förtunningen av huden kan i sin tur bidra till att blodkärl och mörka ringar under ögonen blir mer synliga.

Täck mörka ringar under ögonen med concealer

En effektiv lösning för att omedelbart kamouflera och dölja mörka ringar är att använda en concealer. För att hitta den rätta nyansen, så kan man behöva experimentera lite med olika varianter, eftersom den bästa färgen för dig beror på din hudton.

Concealer för att få bort mörka ringar under ögonen

Vårt val för en trött morgon är Recipe for men Concealer 0.2 Medium. Dena concealer är första hjälpen när det kommer till att få bort missfärgningar och mörka ringar under ögonen snabbt. Formulan korrigerar fina linjer medan glycerin och vitamin E återfuktar och bekämpar fria radikaler.

Dölj dina mörka ringar i två steg

För att effektivt minska synligheten och dölja mörka ringar under ögonen kan du använda en tvåstegsmetod:

Steg 1: Färgkorrigering. Före du applicerar din concealer, börja med att neutralisera de mörka färgtonerna under ögonen. Använd en färgkorrigerande concealer som motsvarar de mörka ringarnas färg. Exempelvis, om ringarna har en blåaktig ton, använd en orange eller persikofärgad concealer. För gröna toner, använd en rödaktig concealer. Detta hjälper till att balansera hudtonen och förbereda för nästa steg.

Steg 2: Applicera concealer. Efter färgkorrigering, använd en concealer som matchar din hudton för att dölja eventuella färgkorrigeringar och ge en enhetlig hudton. Denna concealer bör vara lätt att blanda och ha en formula som inte sätter sig i fina linjer. Applicera concealer försiktigt under ögonen och blanda ut den väl för ett naturligt och felfritt resultat.

Svullnaderna under ögonen skapar ofta skuggor som förstärker mörka ringar. Men med en bra concealer för män kan du omedelbart få din hud att se ljusare och fräschare ut. Genom att följa dessa steg kan du effektivt dölja mörka ringar under ögonen, vilket i sin tur kommer resultera i ett fräschare, piggare och mer vaket utseende.

Få slät hy i ansiktet >>>

Mer från Glamazon Magasin

Visa alla

Layrite Concentrated Beard Oil Recension

Layrite Concentrated Beard Oil Recension

En bra skäggolja ska inte bara förbättra utseendet på skägget, utan även återfukta huden. Den bör också dofta gott och vara en viktig del av den dagliga skäggvården. Därför har det blivit dags för Herr Glamazon att göra en noggrann...

Läs mer

Hudvårdsrutin för Män inför Midsommar

Hudvårdsrutin för män inför midsommar

Midsommar är en tid för att fira med vänner och familj, njuta av solen och naturen, och för att se ditt bästa ut. Det är inte bara kvinnor som förtjänar en noggrann hudvårdsrutin – även män bör unna sig en...

Läs mer

Hur använder man skäggolja: Den kompletta guiden

Hur använder man skäggolja: Den kompletta guiden

Att använda skäggolja är en viktig del av skäggvården som kan förbättra både skäggets och hudens hälsa. I denna guide går vi igenom varför skäggolja är viktigt, hur man använder den på rätt sätt och de långsiktiga fördelarna med regelbunden...

Läs mer

Hårdtvål eller duschgel: Vad ska man välja?

Hårdtvål eller duschgel: Vad ska man välja?

Både hårdtvål och duschgel är bra produkter för att upprätthålla hygienen, men vilken av dem är bäst för dig? Är det bättre att använda en klassisk fast tvål eller är en flytande duschgel den mest effektiva för dig och din...

Läs mer

7 Hudvårdstips för Golfare

7 Hudvårdstips för Golfare

Golf är en fantastisk sport som låter dig tillbringa mycket tid utomhus. Men den långvariga exponeringen för sol, vind och andra väderförhållanden kan påverka din hud negativt. Här är sju viktiga hudvårdstips för golfare som hjälper dig att hålla din...

Läs mer

Bulldog Anti-Dandruff Shampoo recension

Bulldog Anti-Dandruff Shampoo recension

Bulldog tror på att män ska få ta del av de bästa produkterna som skapats baserat på den äkta potentialen av naturliga ingredienser, därför innehåller Bulldog Anti Dandruff Shampoo jujubebark. Bulldog Anti Dandruff Shampoo är speciellt utvecklat för att rengöra...

Läs mer