5 steg för en snabb och fräsch morgonrutin

Du vaknar upp yrvaken och inser att du snoozat lite för länge. Genast börjar du tänka på mötet om 2 timmar och allting som ska avklaras innan dagens slut. Nu gäller det att fixa dig i ordning snabbt för att vara redo och se proper ut inför dagens alla möjligheter!

5 steg för en snabb och fräsch morgonrutin

Här kommer 5 steg för en snabb och fräsch morgonrutin för män som du alltid kommer kunna följa - Även om det är brådis!

1. Rengör ansiktet

Gör slut med smuts som täpper till porerna i ansiktet och skapar problemhy i form av acne och pormaskar. Använd en ansiktsrengöring som gör huden ren och fin!

Så lång tid tar det: 10 sekunder.

 

2. Ta en kalldusch! 

Let’s face it. Du hoppar inte in i duschen under morgonstressen för att koppla av. Du gör det för att bli fräsch och piggna till - Och då är en kalldusch med en duschgel som luktar citrus det bästa framgångsreceptet!

Ny forskning visar dessutom att kallduschar är bra för hälsan. Det förbättrar bland annat din blodcirkulation, stänger porerna så att hud och hår inte torkar ut, bränner fett och ökar testosteronnivåerna.

Så lång tid tar det: Klarar du mer än 5 minuter så är du värd en medalj!

 

3. Applicera ansiktskräm

Fukt är ansiktets bästa vän och gör så att din hud blir pigg och spänstig! Genom att applicera en ansiktskräm varje morgon så minskar du även risken för att få en torr hy och en gråaktig ansiktsfärg.

Så lång tid tar det: 20 sekunder.

 

4. Dölj ögonpåsarna

Ett rutinerat trick från många män är att man döljer ögonpåsarna med en ögonkräm. Det ger liv och rörelse till de allra mörkaste av ögonpåsar - Och är ett briljant hack för att se piggare ut!

Så lång tid tar det: 10 sekunder

 

5. Förbered kläderna kvällen innan

Morgonstress och bra snabba beslut går sällan hand i hand! Så spara mängder med tid genom att förbereda morgondagens kläder kvällen innan - Din morgonrutin har aldrig gått snabbare!

Så lång tid tar det: 3 minuter att dra på sig kläderna.

Hela morgonrutinen tar alltså inte mer än 8 minuter och 40 sekunder - Från uppvaknandet till pigg, fräsch och redo för världens alla utmaningar!


5 steg för en snabb och fräsch morgonrutin