Fri frakt över 589 kr

Killar, det är dags att steppa upp er rakrutin. Traditionell våtrakning ger en så nära rakning som möjligt med minsta möjliga irritation av huden. Lär från oss på Glamazon: Ingenting slår känslan av en klassisk våtrakning med säkerhetshyvel.

Våtrakning med säkerhetshyvel

Att applicera en varm handduk, vispa ihop ett fluffigt lödder med en mjuk rakborste och rakkräm för att sedan avsluta den ultimata skönhetsritualen med en återfuktande after shave balm. Det här är en rutin som skulle göra dina far stolt!

Vad du behöver

För att få till den ultimata våtrakningen rekommenderar vi följande produkter från Glamazon

  1. Ansiktsrengöring
  2. Ansiktsskrubb
  3. Rakkräm
  4. Rakborste
  5. Rakblad
  6. Säkerhetshyvel
  7. After shave balm

Steg 1: Kontrollera skäggväxtens riktning

Kontrollera skäggväxtens riktning

Hoppa över rakningen ett par dagar för att kontrollera skäggväxtens riktning, inspektera hur stråna väver och kom ihåg var i hudens konturer riktningen förändras. Det är alltid bäst att raka sig i samma riktning som skäggväxten, det ger visserligen inte den närmaste rakningen men det är däremot irritationsfritt och mycket bekvämare. Avsluta i stället med att raka mothårs när du använder säkerhetshyvel för att få bort den där sista stubben och få ett extra hudnära resultat.

Steg 2: Rengör och exfoliera huden

Rengör och exfoliera huden

Rengöring är grunden för en riktigt bra hudvård, och det är inget undantag när det kommer till klassisk våtrakning. Rengör huden med både ansiktsrengöring och ansiktsskrubb som är speciellt utformad för ansiktshyn. En skrubb innehåller små slipkorn som exfolierar bort död hud och lyfter skäggstråna, vilket resulterar i en mjukare och mer bekväm rakning med färre inåtväxande hårstrån och röda prickar. Det är alltid bäst att raka sig samma dag som du exfolierat huden.

 

Steg 3: Varm handduk och ånga

Mjukgör skäggstubben

Vi vet att det kan vara krångligt att få till det med en varm handduk att linda in ansiktet med för att öppna porerna och mjukgöra skäggstubben. Så om du inte har den möjligheten hemma kan du kompensera för den varma handduken genom att raka dig direkt efter du tagit en varm dusch. Vattenångan mjukgör skäggstubben och gör den lättare att raka. Applicera även rakolja i stubben direkt efter duschen och låt den verka cirka trettio sekunder. Resultatet blir mindre ansträngning vilket i sin tur innebär mindre friktion och mer komfort.

 

Steg 4: Applicera rakkräm

Applicera rakkräm

Plocka fram din rakborste och skölj den först i varmt vatten, skaka sedan av den och applicera rakkräm på toppen av rakborsten. Användningen av rakborste (helst en i grävlingshår) hjälper till att sprida rakkrämen jämnt, ger en mild peeling och lyfter skäggstråna. Har du ingen borste så går det givetvis bra att applicera rakkrämen direkt på huden med hjälp av rena fingrar. Låt rakkrämen verka i cirka trettio sekunder så den får arbeta och mjukgöra skäggstråna.

 

Steg 5: Polisonger och kinderRaka i skäggväxtens riktning

Börja med att raka ansiktssidorna först, arbeta i skäggväxtens riktning från polisongerna ner över kinderna. Håll lätt i din säkerhetshyvel och använd korta drag. Pressa inte bladet mot huden eller lägg för mycket tryck på hyveln. En välgjord säkerhetshyvel har tillräcklig vikt för att självmant glida över huden med hjälp av sin egen tyngdkraft. Cirka trettio grader är en perfekt vinkel att hålla bladet mot huden i för att uppnå en riktigt nära rakning.

 

Steg 6: Hals

Raka halsen med säkerhetshyvel

Just halsområdet tenderar att vara rätt problematiskt eftersom skägget växer i olika riktningar runt adamsäpplet, dessutom är huden som känsligast på halsen. Här bör du inspektera skäggriktningen noga för att veta i vilken riktning du ska raka i med din säkerhetshyvel. Försök undvik att dra onödigt många gånger med rakbladet, ju fler drag desto större risk för att skära sig och uppkomst av irritation, rakbränna och röda prickar. Så få drag som möjligt är regeln.

Steg 7: Haka och överläpp

Raka haka och överläpp

När det kommer till hakan och partiet ovanför överläppen så är de troligen de jobbigaste områdena att få helt renrakade. Just därför så sparar man dessa två områden till sist, så rakkrämen får arbeta längre med att mjukgöra. Innan man låter hyveln göra sitt jobb kan man applicera ytterligare en omgång rakkräm. Använd din fria hand för att sträcka huden manuellt vid hakan och försök skapa en så plan yta som möjligt. Dra hyveln på det sätt som känns bekvämast.

Ofta är det nästan omöjligt att raka medhårs, så det viktiga här är, att det som är bekvämt för dig, och det som fungerar för dig, är det rätta. Du använder ju ändå en bra rakkräm, och den hjälper till att skydda huden. Om du tyckte hakan var krånglig, så är partet ovanför överläppen ytterligare en utmaning.

Här är huden extremt känslig, den har lätt för att bli rödflammig och irriterad, så man vill gärna ha så få drag med rakhyveln som möjligt. Försök i den mån det går att låta bladet få jobba ett eller två drag medhårs och avsluta med ett drag mothårs för finjustering. Fler drag och det kan tendera att börja svida och huden blir irriterad.

Steg 8: Kall handduk och vatten

Kall handduk efter rakning

Avsluta din rakning med att blöta ditt alunstift och dra det sedan över den nyrakade huden och tvätta sedan av ansiktet i kallt vatten. För den ultimata känslan applicera rakvatten ihop med en kall handduk för att stänga porerna.

 

Steg 9: After shave balm

Applicera after shave balm

Slutligen applicera ett lugnande rakbalsam för att säkerställa att huden förblir så len och skyddad som möjligt. Den hjälper till att återfukta, motverka irritation och gör huden mjuk och spänstig.

 

Vill du ta din rakning till en helt ny nivå så läs vår guide: Så rakar du dig som en barberare

Mer från Glamazon Magasin

Visa alla

Layrite Concentrated Beard Oil Recension

Layrite Concentrated Beard Oil Recension

En bra skäggolja ska inte bara förbättra utseendet på skägget, utan även återfukta huden. Den bör också dofta gott och vara en viktig del av den dagliga skäggvården. Därför har det blivit dags för Herr Glamazon att göra en noggrann...

Läs mer

Hudvårdsrutin för Män inför Midsommar

Hudvårdsrutin för män inför midsommar

Midsommar är en tid för att fira med vänner och familj, njuta av solen och naturen, och för att se ditt bästa ut. Det är inte bara kvinnor som förtjänar en noggrann hudvårdsrutin – även män bör unna sig en...

Läs mer

Hur använder man skäggolja: Den kompletta guiden

Hur använder man skäggolja: Den kompletta guiden

Att använda skäggolja är en viktig del av skäggvården som kan förbättra både skäggets och hudens hälsa. I denna guide går vi igenom varför skäggolja är viktigt, hur man använder den på rätt sätt och de långsiktiga fördelarna med regelbunden...

Läs mer

Hårdtvål eller duschgel: Vad ska man välja?

Hårdtvål eller duschgel: Vad ska man välja?

Både hårdtvål och duschgel är bra produkter för att upprätthålla hygienen, men vilken av dem är bäst för dig? Är det bättre att använda en klassisk fast tvål eller är en flytande duschgel den mest effektiva för dig och din...

Läs mer

7 Hudvårdstips för Golfare

7 Hudvårdstips för Golfare

Golf är en fantastisk sport som låter dig tillbringa mycket tid utomhus. Men den långvariga exponeringen för sol, vind och andra väderförhållanden kan påverka din hud negativt. Här är sju viktiga hudvårdstips för golfare som hjälper dig att hålla din...

Läs mer

Bulldog Anti-Dandruff Shampoo recension

Bulldog Anti-Dandruff Shampoo recension

Bulldog tror på att män ska få ta del av de bästa produkterna som skapats baserat på den äkta potentialen av naturliga ingredienser, därför innehåller Bulldog Anti Dandruff Shampoo jujubebark. Bulldog Anti Dandruff Shampoo är speciellt utvecklat för att rengöra...

Läs mer