Växla upp din hudvård under vintermånaderna

När kallare väder anländer börjar det snabbt att påverka din hud negativt. Vind, regn och andra miljöfaktorer kommer att skada huden, så det är viktigt att justera din rutin för hudvård för att skydda mot detta. Det innebär att byta ut dina lätta serums till förmån för fetare fuktkrämer samt att använda extra hudskydd. Våra produktrekommendationer för vinterns hudvård som du finner nedan kommer hjälpa dig att motverka torr, narig och sprucken vinterhud.

Växla upp din hudvård under vintermånaderna

Motverka torra läppar på din vinterhud

Oavsett vilket väder det är bör du alltid bära ett läppbalsam. På vintern är det dock ännu viktigare att använda detta, eftersom starka vindar och isig luft kommer att torka ut läpparna ännu mer. Ett krämigt läppbalsam återfuktar dem, samtidigt som det fungerar likt en barriär mot vädret. Det motverkar att smärtsamma flagor eller sprickor uppstår. Några av våra favoriter inkluderar Bulldog Original Lip Balm och Super Smooth Lipbalm från Recipe for men och Ecooking Multi Balm när det kommer till hudvård vinter.

Återfukta med ansiktskräm för torr vinterhud

När det är kallt tenderar fukt att försvinna från huden vilket gör att den blir torr och uttorkad. En ansiktskräm för torr vinterhud kommer att hjälpa dig att behålla hälsosamma fuktnivåer, samtidigt som det motverkar fukt från att lämna din torra vinterhud. Vi på Glamazon rekommenderar The Merchant of Venice Nobil Anti-Aging Day Cream eller Recipe for men Facial Moisturizer+. Dessa krämer lindrar irritation och rodnad samtidigt som de är antiåldrande och reducerar fina linjer och rynkor.

 

Skyddande ögonkräm för vinterhy

Huden runt ögonområdet är otroligt ömtålig och känslig vilket innebär att den måste skyddas. En skyddande ögonkräm för torr vinterhy som håller hög kvalitet bör försiktigt klappas in i huden genom att du använder ringfingret. Gör detta morgon och kväll för optimalt skydd för din vinterhud. Utöver att det även hjälper mot mörka ringar, svullna ögon och rynkor hjälper det även till genom att pigga upp ögonen, vilket får dig att se mer fräsch ut. Läs gärna vår steg-för-steg-handledning som visar hur du applicerar ögonkräm.

 

Ge din vinterhy nytt liv

Även om du har hållit din hy skyddad genom dagen är den fortfarande sårbar om den inte skyddas inomhus. Att använda en djupt mjukgörande ansiktsmask en eller två gånger i veckan kommer att återföra all fukt som har gått förlorad, samtidigt som det hjälper dig att koppla av. Vi på Glamazon rekommenderar Depot N° 806 Toning & Revitalizing Face Mask och Barber Pro Super Eye Mask som är perfekt för torr, näringsfattig och glåmig vinterhy.

 

Återfukta din vinterhud över natten

Ett av de bästa sätten att hjälpa din vinterhud att återhämta sig på är genom att bära en återfuktande nattkräm. Eftersom dina hudceller regenereras genom natten kommer du att få ut det mesta av din hudvård vinter. Genom att dra nytta av möjligheten att dramatiskt förbättra din hud medan du sover kommer du kunna vakna med återställd fuktighet och en klarare hy. Vi rekommenderar Daimon Barber Revitalising Moisturiser eller Depot N° 809 Nightly Face Moisturizer, eftersom de är packade med vitaminer för en riktig hälsoboost av din torra vinterhud.

 

Rensa porerna och låt torr vinterhud få andas

Efter att ha burit en rad med tjocka, rika krämer och andra hudskyddande produkter är det viktigt att din torra vinterhud får andas vid slutet på dagen. Se till att du öppnar upp porerna i ansiktet med en effektiv rengörare som The Merchant of Venice Nobil Care Cleansing Cream eller Recipe for men Ultra Sensitive Facial Cleanser. Dessa kommer ta bort rester av andra produkter, naturlig smuts, överskottsoljor samt föroreningar och lämna dig med en fräsch vinterhy.

 

Kom ihåg att peela din vinterhy

På grund av det kalla vintervädret kommer troligtvis din hud i ansiktet att flagna lite oavsett vad du gör. För att hålla torr vinterhud hälsosam, ta bort de döda hudcellerna en eller två gånger per vecka med hjälp av en peeling för ansiktet. Det kommer att få fram ett fräscht lager av hälsosam hy som du kan skydda effektivt med krämer och serum. Vi rekommenderar en peeling som Daimon Barber Exfoliating Cleanser eller Bulldog Original Face Scrub som en del av din hudvård vinter.

 

Ta hand om vinterskägget >>>